-
1 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
לירן,
למה יש כזה מרחק גדול בין הדוושות של הגז והברקס?
גם אם אתה נוהג רק בשתי רגליים, עדיין כדאי שתהיה לך האופציה לנהוג ברגל ימין בלבד.
במצב הזה, נראה כאילו יהיה קשה מאד ללחוץ על הברקס ברגל ימין, מה גם שיש לך מהלך לחיצה ארוך.
אולי כדאי להגדיל את הדוושה כמו ברכבים אמריקאיים, ולרתך לה הארכה לצד ימין או לשני הצדדים.
חוץ מזה, לפי התמונה שתי הדוושות לא על אותו מישור, כאשר הברקס נמוך יותר מהגז, הפוך ממה שמקובל ברכבים רגילים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
לירן,
למה יש כזה מרחק גדול בין הדוושות של הגז והברקס?
גם אם אתה נוהג רק בשתי רגליים, עדיין כדאי שתהיה לך האופציה לנהוג ברגל ימין בלבד.
במצב הזה, נראה כאילו יהיה קשה מאד ללחוץ על הברקס ברגל ימין, מה גם שיש לך מהלך לחיצה ארוך.
אולי כדאי להגדיל את הדוושה כמו ברכבים אמריקאיים, ולרתך לה הארכה לצד ימין או לשני הצדדים.
חוץ מזה, לפי התמונה שתי הדוושות לא על אותו מישור, כאשר הברקס נמוך יותר מהגז, הפוך ממה שמקובל ברכבים רגילים.
היי ברוך.
בעקרון אני נוהג עם 2 רגליים כל הזמן.
חשבנו על הנושא של חיבור תוספת לדוושה. גם הצידה וגם למעלה... ;)
אם תסתכל היטב תראה את נקודת החיבור והציר של דוושת הגז, נמוכה בהרבה מנקודת החיבור של דוושת הברקס, אבל כך או כך מה שחושב זה מה שמתאים ונוח לי.
-
2 קבצים מצורפים
לא באיכות הכי גבוהה אבל גם משהו....
-
1. איזה אוטו מכוער!! :cool: !!
2. מה הטורק עושה בחוץ?
3. ככה יעמוד הרדיאטור?
4. מה עם הטמבון מאחור ששומר על מיכל הדלק?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
1. איזה אוטו מכוער!! :cool: !!
תודה....
2. מה הטורק עושה בחוץ?
תהיתי מי ישים לב.....
זה רכב מיוחד - נוסע בלי טורק.:p - הטורק לא מתאים לגיר. אנחנו צרכים להחליפו במתאים....
3. ככה יעמוד הרדיאטור?
כן.
4. מה עם הטמבון מאחור ששומר על מיכל הדלק?
יש טמבון אך קשה לראותו בתמונות הנ"ל
-
אח לירן, למה בירושלים למה? ויקו - לא יכולת להקים את המוסך שלך בחיפה, ככה שהיה אפשר לשתוף את העיניים כל יום? ואם לא חיפה, למה כל הזמן צילומי פלאפון מחרידים? אין כאן חבר פורום ירושלמי שיודע לצלם עם פלאש? :D
-
יש גם פלפונים עם פלש ומצלמה טובה!!!!:D
ברוך
אתה כמו איזו פולניה זקנה :lol:
בהצלחה בשבת
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
מה בסוף נסגר עם הבודי?
כרגע לא נסגר שום דבר, הרכב צריך לנסוע נקודה.
הבודי ?! דורש תקציב, הכנות וכנראה חסות מתאימה.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
כרגע לא נסגר שום דבר, הרכב צריך לנסוע נקודה.
הבודי ?! דורש תקציב, הכנות וכנראה חסות מתאימה.....
ומה עם לנסוע ? או מתי ? נו מחכים :confused:
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ומה עם לנסוע ? או מתי ? נו מחכים :confused:
עידו
כל פעם שאני מעריך, משהו חדש מעכב אותנו.
הדברים העיקריים ליפני התנעה שנשארו לנו :
הרכבת טורק
יצור והרכבת דרייבשאפט
חריתות 2 מתאמים לציריות והרכבתם
הרכבת צנרת מיים, דלק, וברקס (הכל מוכן)
חשמל בסיסי (לרכב קרבורטור)
התאמת רצועת מנוע
מעבר לכך יש עוד מה לעשות, אבל לא קשור להנעת הרכב ולנסיעה...
-
3 קבצים מצורפים
אתמול סיימנו את הפרק " מוסך אוטוויק "
אין ביכולתנו להודות מספיק לוויקו והצוות על כל העזרה והתמיכה בפרוייקט.
ויקו, אלון, איציק תודה רבה מקרב לב, הרבה לא היה אותו הדבר בלעדכם, וכמובן צוות המוסך שעזר בכל רגע שיכל, שוב תודה.
הרכב ירד אל המרכז ( המקום הכמעט יחידי שעדיין לא בנינו אותו :p ) שם בקרוב מאד יקבל את נשמתו הראשנה....
-
לירן
אין ספק כי כל הסופרלטיבים על אוטווויק נכונים. החברה אוהבים בלב ובנשמה את מה שהם עושים ויודעים לעשות הכי טוב.
חבל שהתרחקו קצת מהמרוצים, הם חסרים בנוף ואני מתגעגע ליריבות שהייתה לי במשך שנים עם אלון. (אצלי זה היה כמו דרבי)
בכל מקרה כבוד גדול על היצירה, מקווה שתספיק לארוע של סוף אוקטובר,באחה ישראל, הקפות.
וויקו,איציק ואלון, לא מפתיעים,לפחות אותי,בעזרה שקיבלת. גם לי תמיד הם ידעו לעזור,בתקופת המיצובישי,בכל שאלה,תקלה,בעיה או יעוץ.
גל שחם.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סוטה
-
התקדמות יפה מאוד!
לא יצא לי לעקוב כבר כמה זמן ואני רואה שנתתם קפיצה יפה קדימה, כל הכבוד :-)!
תחת הסיכון שאני הולך לצאת חאפר לאור העובדה שלא קראתי כמה דפים אחורה, ההשתקפות של הקיר האחורי בשמשה הקדמית הולך להיות נוראי לצוות.
ממליץ בחום לתת לקיר האחורי ציפוי בצבע שחור מאט או אפור מאט בצידו הפנימי כדי למנוע את הבעיה.
מוטי
-
2 קבצים מצורפים
משהו לא מסתדר לי בתמונה האמצעית למעלה, שאני מצרף גם כאן.
לפי נתוני המשולשים(ראה אותה תמונה מודגשת בצהוב), עושה רושם שבזמן פתיחה הגלגל יקבל קאמבר חיובי ממשי, אפילו קצת מפחיד.
חוץ מזה, יוצא שמרכז הגלגול הקדמי נמוך מאד, מה שיוצר זרוע מומנט ארוכה ונטיה ממשית לגלגול, לא?
השרטוט הראשון בשרשור הזה(הודעה מספר 1 של נמרוד בעמוד הראשון) לא מראה מצב כזה של המשולשים, לפחות לא העליונים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
משהו לא מסתדר לי בתמונה האמצעית למעלה, שאני מצרף גם כאן.
לפי נתוני המשולשים(ראה אותה תמונה מודגשת בצהוב), עושה רושם שבזמן פתיחה הגלגל יקבל קאמבר חיובי ממשי, אפילו קצת מפחיד.
חוץ מזה, יוצא שמרכז הגלגול הקדמי נמוך מאד, מה שיוצר זרוע מומנט ארוכה ונטיה ממשית לגלגול, לא?
השרטוט הראשון בשרשור הזה(הודעה מספר 1 של נמרוד בעמוד הראשון) לא מראה מצב כזה של המשולשים, לפחות לא העליונים.
ברוך, אני לא בטוח שאפשר לעשות "שכל" מהתמונה הנ"ל.
לא ביצענו עדיין שום כיוון ברכב. לא פרונט ולא קאמברים. המשולש העליון פשוט הורכב...
בנוסף הרכב נמצא כרגע במצב סגירה גדולה של המתלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
בנוסף הרכב נמצא כרגע במצב סגירה גדולה של המתלים.
1. לא לפי מצב הבולמים.... אם זאת "סגירה גדולה", אז במצב נסיעה לא תהיה לך בכלל פתיחה.
2. פתיחה או סגירה לא משנות את ההבדל שבין גובה הצירים על ה UPRIGHT מצד אחד לבין המרחק שבין צירי המשולשים על השילדה, מצד שני. כן משנות במידת מה את מיקום מרכז הגלגול הקדמי, מרכז שהוא ממילא דינאמי ומשתנה במהלך הנסיעה, מעלה מטה, ימינה ושמאלה.
3. תתנהג יפה, אחרת אין לך הגה......:p, ודי לחכימא ברמיזא :wink:
-
ברוך, הגיאומטריה של הזרועות אכן זהה למה שאתה רואה בתמונה מתחילת השרשור. ההבדל היחיד הוא שבגלל שינוי בנאבות בתכנון לעומת הביצוע הגלגלים התרחקו מהנאבה. בתמונה יש עיוות של פרספקטיבה, בתמונת המחשב אין - לכן את הניתוח הדו-מימדי עדיף לך לעשות עליה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=2970&stc=1
המתלה בצילום לא בגובה סטטי. הגובה המתוכנן הוא כמו בשרטוט, כלומר כשהזרועות העליונות פחות או יותר אופקיות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
1. לא לפי מצב הבולמים.... אם זאת "סגירה גדולה", אז במצב נסיעה לא תהיה לך בכלל פתיחה.
2. פתיחה או סגירה לא משנות את ההבדל שבין גובה הצירים על ה UPRIGHT מצד אחד לבין המרחק שבין צירי המשולשים על השילדה, מצד שני. כן משנות במידת מה את מיקום מרכז הגלגול הקדמי, מרכז שהוא ממילא דינאמי ומשתנה במהלך הנסיעה, מעלה מטה, ימינה ושמאלה.
3. תתנהג יפה, אחרת אין לך הגה......:p, ודי לחכימא ברמיזא :wink:
איזה מזל שאני נהג :cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
איזה מזל שאני נהג :cool:
מזל שאתה עגלון ולא עגל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברוך, הגיאומטריה של הזרועות אכן זהה למה שאתה רואה בתמונה מתחילת השרשור. ההבדל היחיד הוא שבגלל שינוי בנאבות בתכנון לעומת הביצוע הגלגלים התרחקו מהנאבה. בתמונה יש עיוות של פרספקטיבה, בתמונת המחשב אין - לכן את הניתוח הדו-מימדי עדיף לך לעשות עליה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=2970&stc=1
המתלה בצילום לא בגובה סטטי. הגובה המתוכנן הוא כמו בשרטוט, כלומר כשהזרועות העליונות פחות או יותר אופקיות.
נמרוד,
אם כבר ניתוח על הדו-מימדי...
זה שהקשת התהפכות עוברת דרך הצמיג לא יקשה קצת על הנסיעה? :p יהיה פנצ'ר....
פרוייקט מדהים!
איל
-
אתמול ה 5.9.09 הרכב הונע בפעם הראשונה, ובהצלחה......
תודה רבה לאלי שבלעדו הרכב לא היה מונע בזמן.
-
-
מזל טוב !!! איזה כייף לכם .
ושאלה, תמיד רואים וגם אצלכם שהבולם נושא הקפיץ נמצא "פנימה" ביחס לקו האורך של הרכב יחסית לבולם ה "בייפאס" והשאלה למה ?
גם מאחורה , תמיד נושאי הקפיץ נמצאים קרוב יותר למרכז הרכב מאשר ה "בייפאסים".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
ושאלה, תמיד רואים וגם אצלכם שהבולם נושא הקפיץ נמצא "פנימה" ביחס לקו האורך של הרכב יחסית לבולם ה "בייפאס" והשאלה למה ?
גם מאחורה , תמיד נושאי הקפיץ נמצאים קרוב יותר למרכז הרכב מאשר ה "בייפאסים".
בשעה טובה.
חנן זה בגלל שבולם הבייפס אחראי על שיכוך ורצוי שהיה כמה שיותר קרוב למהלך המתלה לכן ממקמים אותו חיצוני ואת הקוילאובר פנימי (ומאחור הקויילאובר קידמי והבייפס אחורי).
עידו
-
מזל טוב ובהצלחה
ואם כבר אז סרטון ותמונות בבקשה
יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
הסיבה מאד פשוטה, חנן - אם משתמשים בקוילאובר ובבייפאס באותה מידה נומינאלית, למשל 16", אזי בגלל הצלוחית שעליה יושבים הקפיצים, בגלל הקפיצים עצמם ובגלל הספייסר שמפריד בין שני הקפיצים, המהלך של הבייפאס פשוט יותר ארוך משל הקוילאובר, וההפרש יכול להגיע אפילו עד 4-5 ס"מ.
מכיוון שהבולמים הללו יושבים אי שם על הזרוע לצורך הגדלת המהלך, אפשר להציב את הבייפאס יותר קרוב לגלגל, שם נדרש מהלך בוכנה יותר גדול בכדי לייצר את אותו המהלך בגלגל.
זאת הסיבה היחידה.
אין כל קשר למיקום הבייפאס קרוב יותר לגלגל, פשוט משום שהענין הזה וענין הזויות של ההצבה, נפתר בקלות ע"י VALVING של הבולם, בדיוק כמו שניתן להתגבר על זוית של קוילאובר ע"י RATING של הקפיץ.
בסופו של דבר, הרי גם הקוילאובר וגם הבייפאס הם בסה"כ....בולמים, בדיוק אותו דבר; ההבדל הוא בכך שהאחד הוא נושא קפיצים ואילו השני ניתן לכוונון חיצוני בלי פתיחה של הבולם.
-
אז אם כך ניתן ואולי אפילו עדיף למקם אותם מקדימה אחד ליד השני על ציר האורך של הרכב ואחד ליד השני על ציר הרוחב מאחור, נכון ?