1 קבצים מצורפים
תגובה: המלצה על מוצר - בוסטר להתנעה
מנצל את השרשור.
ראשית, יש לי והוא עושה את העבודה.
לצערי המצבר ברכב החליט לשבוק וכדי להיות בטוח ניתקתי אותו למשך הלילה - לא עזר.
חיברתי מחדש את המינוס למצבר אולם לא שמתי לב ולא חיזקתי מספיק.
לאחר כ 10 נסיונות הנעה עם הבוסטר הפסקתי אולם החום בכבלים היה גבוה וכבל אחד התנתק מההלחמה ונראה שגם אחד הטרזיסטורים
שט לו.
אודה למי שיוכל לצלם את המעגל האלקטרוני משני הצדדים שנמצא בפלסטיק שאליו מתחברים כבלי המינוס והפלוס.
מצ"ב תמונה של החלק שצריך לצלם.
תודה,
איתן
קובץ מצורף 112926קובץ מצורף 112926
גם אצלי אחד מהחרטטות הסיניים מניע כשיש מצבר קצת חלש, גם דיזלים (ג'אמפי מנוע 2.0 hdi), אבל לא הצליח להניע דוקאטו שפרק מצבר לחלוטין ולבסוף הונע בדחיפה. הכבלים והתנינים כל כך התחממו שהחלטתי להפסיק.
אני סוחב אותו בתור תעודת ביטוח זולה למקרה שאתקע לבד עם מצבר חלש בטרופר (האוטומטי) שלי.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
אם אתה זוכר - הצלת אותי פעם בכניסה למשלט 21 כשטיילתי עם הבת שלי ומת לי האלטרנטור (ללא חיווי בלוח השעונים) יום לאחר מכן נגשתי ל-ל.כ וקניתי בוסטר במחיר לא זול בכלל
.
https://www.lkltd.co.il/בוסטר-התנעה-...ריות-עי-היבואן
בנתיים לא היה רכב שהוא לא הצליח להניע. כולל משאית קלה. אבל אין מה לשוואת, הוא יקר וכבד בהרבה יותר.
אני חושב שזה מוצר טוב, שיכול להציל הרבה פעמים, אבל, הרבה פעמים, גם הסינים וגם אנשים פה, מפזרים הבטחות לא כל כך מבוססות.
יש שני מספרים שמעניינים אותנו במוצר הזה (חוץ מהמספר עם הסימן של $ :-) )-
תכולה של המצבר, וזרם רגעי (5-8 שניות).
1- זרם רגעי, זו היכולת של המכשיר הזה לסובב את הסטארטר. רוב המוצרים יטענו למספרים כמו 400A רגעי, ו 200A , ועד 300A רציף ו 600A רגעי, אבל חלק מהמוצרים טוענים גם 2000A ואפילו 4000A.
בסופו של יום, אני לא מכיר מוצר אחד שעולה פחות מ 100$ ומסוגל להניע מנוע דיזל 3L ללא מצבר בכלל.
רוב המוצרים האלו יצליחו להניע רכב פרטי או דיזל קל, אבל בשביל רכבים עם מנוע בנזין גדול או דיזל 3L (ומעלה), המוצרים האלו טובים כמוצר משלים למצבר חלש, אבל לא במקרה של מצבר חסר \ מת.
הכבלים בהודעה #21 (עם המחבר הכחול), נפוצים מאוד בין המוצרים של ה 20-60$ ואני בספק כמה הם מסוגלים לסחוב מעל 150A, ובטוח לא למשך זמן.
בקיצור, מי שרוצה להניע דיזל או מנוע גדול, צריך לשלם למעלה 100$ (לפני שאני אומר 200$).
יש הרבה סירטונים ביוטיוב, רובם חובבנים ומוזמנים, אבל חלקם מקצוענים מאוד. שווה לעקוב אחרי הבחור הזה, הוא שוחט אותם בלי חשבון -
https://www.youtube.com/watch?v=TW0f-cH0eDc&t=452s
2- המספר השני הוא ה 12000MA , 68000NA וכו'. גם פה רוב היצרנים מרמים ( בחלק מהמקרים, אפשר להבין את זה די בקלות רק מהמשקל של הסוללה).
אבל זה בעצם מס' שמציין את כמות האנרגיה שיש לסוללה, או במילים אחרות, כמה התנעות ניתן לבצע עם הסוללה הזו.
חשוב לזכור, שלא בהכרח יש קשר בין שני המספרים האלו, ובנוסף, ע"מ באמת להצליח להזרים 300-400A (להתנעת דיזל), צריך חוטים ומחברים מאיכות אחר (ובכלל לא חשוב כמה "שמנה" הסוללה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הוא גדול,הבחור הזה.
:)
בשורה התחתונה שלו, זה ה-מוצר:
Antigravity Batteries AG-XP-10
כ- 160 דולר.
תיקון לזיבו והערה לפותש.
כשאין מצבר, הרבה יותר קל להניע מאשר כשמחובר מצבר חלש. למעשה אם מנתקים את המצבר לגמרי גם הסיניים הזולים יניעו מנוע דיזל גדול.
לגבי פות"ש, ובכלל. במזג אוויר קר, הרבה פעמים המצבר לא פרוק כלל אלא קפוא (צורת ביטוי, לאו דווקא קפיאה של האלקטרוליט). במצבים כאלו הרבה יותר קל לבוסטר להניע מאשר במצב של מצבר ריק. אנקדוטה נוספת היא שיש מקומות בהם תמצא המלצה להפעיל צריכה מסוימת על המצבר (למשל להפעיל אורות לאיזה חצי דקה-דקה) כדי "לחמם" אותו.
ברכב מודרני עם עלוקה מהתקנה מקומית ומחשב רכב משוכלל לא הייתי ממהר לנתק מצבר לחלוטין, יש פוטנציאל להוסיף בעיה חדשה בנוסף לבעיית המצבר החלש.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
צודק לחלוטין.
אני מחבר תניני גיבוי לשלב שבין המצבר לבוסטר הן בפירוק והן בהרכבה אם צריך להניע רכב מת (לא רק בגלל התקנות אלא גם כדי לא לאפס את כל המחשבים ומערכות המדיה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תיקון לזיבו והערה לפותש.
כשאין מצבר, הרבה יותר קל להניע מאשר כשמחובר מצבר חלש. למעשה אם מנתקים את המצבר לגמרי גם הסיניים הזולים יניעו מנוע דיזל גדול.
לגבי פות"ש, ובכלל. במזג אוויר קר, הרבה פעמים המצבר לא פרוק כלל אלא קפוא (צורת ביטוי, לאו דווקא קפיאה של האלקטרוליט). במצבים כאלו הרבה יותר קל לבוסטר להניע מאשר במצב של מצבר ריק. אנקדוטה נוספת היא שיש מקומות בהם תמצא המלצה להפעיל צריכה מסוימת על המצבר (למשל להפעיל אורות לאיזה חצי דקה-דקה) כדי "לחמם" אותו.
איל,
סליחה אבל אתה טועה (ואני חושש שאתה מדבר על תאוריה, ואני מדבר על ניסויים שאני עשיתי בעצמי + אינטרנט).
זה נורא פשוט -
להניע מנוע דיזל, צריך למעלה מ 400A כדי להתחיל לסובב את הסטרטר, ואחכ למעלה מ 200A עד שהמנוע מניע (כל מנוע עם המספרים שלו, אבל העיקרון נשאר אותו הדבר - סטארטר שלא מצליח להסתובב, צורך זרם מאוד! גבוה).
שום סיני זול (מתחת ל 100$) לא מספק את האמפרז' הזה!
אתה חושב שאני טועה, תראה לי דגם כזה, אני קונה שלושה! ומשלם לך את ההפרש ל 100$ (על כל השלוש. ואני לא צוחק, תבדוק אותי).
שהמצבר חלש ולא מסוגל להניע, בד"כ יש בו עדיין איזה שהיא אנרגיה, ה 80-100A שהוא מצליח להוסיף, עושים את ההבדל, ומאפשרים התנעה עם מוצר זול יותר.
בנוסף לניסוי - תסתכל על הסט כבלים הסטנדרטי עם המחבר הכחול, תזרים בו 400A , תספר מה קרה (תראה הודעה #21).
הנסיון שלי מראה אחרת.
ונסיון התנעה עם מצבר ריק צורך הרבה הרבה יותר ומביא לתוצאות שכתבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הנסיון שלי מראה אחרת.
ונסיון התנעה עם מצבר ריק צורך הרבה הרבה יותר ומביא לתוצאות שכתבת.
מצבר באפס וולט חייבים לנתק.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
חברים,
גם בסדום היה צדיק אחד.
מחפש צדיק שיצלם את המעגל החשמלי ( משני הצדדים) שנמצא "בבית הפיוזים" של כבלי ההתנעה של הבוסטר.
תודה
איתן.
זה לא פיוזים, זה "סיליקון" (דיודה?).
היה לי אחד כזה שפתחתי (החלפתי לו כבלים לעבים יותר - 10ממ"ר), אבל הוא כרגע לא אצלי.
אני אנסה לראות איך אני משיג לך צילום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אם אתה זוכר - הצלת אותי פעם בכניסה למשלט 21 כשטיילתי עם הבת שלי ומת לי האלטרנטור (ללא חיווי בלוח השעונים)
שם הנעתי אותך עם סט כבלי הרתכת שלי שלא מכזיב כבר 12 שנים.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה לא פיוזים, זה "סיליקון" (דיודה?).
היה לי אחד כזה שפתחתי (החלפתי לו כבלים לעבים יותר - 10ממ"ר), אבל הוא כרגע לא אצלי.
אני אנסה לראות איך אני משיג לך צילום.
לפי התיאור של מוצר דומה אצלי זה הדיודה שמיועדת להגנה במקרה של חיבור קטבים שגוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
איל,
סליחה אבל אתה טועה (ואני חושש שאתה מדבר על תאוריה, ואני מדבר על ניסויים שאני עשיתי בעצמי + אינטרנט).
זה נורא פשוט -
להניע מנוע דיזל, צריך למעלה מ 400A כדי להתחיל לסובב את הסטרטר, ואחכ למעלה מ 200A עד שהמנוע מניע (כל מנוע עם המספרים שלו, אבל העיקרון נשאר אותו הדבר - סטארטר שלא מצליח להסתובב, צורך זרם מאוד! גבוה).
שום סיני זול (מתחת ל 100$) לא מספק את האמפרז' הזה!
אתה חושב שאני טועה, תראה לי דגם כזה, אני קונה שלושה! ומשלם לך את ההפרש ל 100$ (על כל השלוש. ואני לא צוחק, תבדוק אותי).
שהמצבר חלש ולא מסוגל להניע, בד"כ יש בו עדיין איזה שהיא אנרגיה, ה 80-100A שהוא מצליח להוסיף, עושים את ההבדל, ומאפשרים התנעה עם מוצר זול יותר.
בנוסף לניסוי - תסתכל על הסט כבלים הסטנדרטי עם המחבר הכחול, תזרים בו 400A , תספר מה קרה (תראה הודעה #21).
אין כאן קסמים.
הכל עניין של מתח בסוף. והתשובה לשאלה אם להשאיר מצבר מחובר או לא היא לא "כן" או "לא" באופן גורף...
אם מתח המצבר נמוך מהמתח שיוצא מהמוצרים דנן, הוא עומס נוסף שצורך זרם ולא תורם להתנעה.
אבל... בזמן ההתנעה, המתח יורד. לרוב, מצבר "מת" הוא מצבר עם מתח נמוך, אבל בטח לא אפס וולט.
מספיק שהוא יהיה 11 וולט והרכב לא יניע. בפועל, בהנעה, כשהעומס מספיק גדול, גם המתח של המוצרים
האלו יורד. אם הוא יורד מתחת למתח המצבר - המצבר יתרום להתנעה, אם לא - הוא יהיה עומס נוסף.
2 קבצים מצורפים
ידוע לי שאין שם פיוזים לכן כתבתי "בית הפיוזים" במרכאות.
על כל פנים מצ"ב תמונות של המעגל שנמצא "בבית הפיוזים".
אודה למי שיוכל לומר לי האם צריך להלחים מחדש את הטרנזיזטור הקיצוני כפי שמולחמים השאר.
תודה,
איתן
קובץ מצורף 112953קובץ מצורף 112952
לא שאלת, ולכן לא ענינו :-)
כן, כל השלושה צ"ל מולחמים אותו הדבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ezraiz
אין כאן קסמים.
הכל עניין של מתח בסוף. והתשובה לשאלה אם להשאיר מצבר מחובר או לא היא לא "כן" או "לא" באופן גורף...
אם מתח המצבר נמוך מהמתח שיוצא מהמוצרים דנן, הוא עומס נוסף שצורך זרם ולא תורם להתנעה.
אבל... בזמן ההתנעה, המתח יורד. לרוב, מצבר "מת" הוא מצבר עם מתח נמוך, אבל בטח לא אפס וולט.
מספיק שהוא יהיה 11 וולט והרכב לא יניע. בפועל, בהנעה, כשהעומס מספיק גדול, גם המתח של המוצרים
האלו יורד. אם הוא יורד מתחת למתח המצבר - המצבר יתרום להתנעה, אם לא - הוא יהיה עומס נוסף.
אני חושש, שאתם מפקששים מעט את הדיון.
הנקודה העיקרית, רוב הבוסטרים לא מסוגלים להניע מנוע גדול, לבד, ללא עזרה ממצבר אחר.
חשוב להבין את זה ולא לבנות ציפיות.
לא חושב שמפספסים
זה דווקא חידוד למה שכתבת
בכל אופן, הבחור בסרטונים מניע רכב דיזל עם כמה בוסטרים. ללא מצבר.
אבל... כן. זה לא מוצר סיני זול. אלו מוצרים שעולים צפונית ל-100$
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושש, שאתם מפקששים מעט את הדיון.
הנקודה העיקרית, רוב הבוסטרים לא מסוגלים להניע מנוע גדול, לבד, ללא עזרה ממצבר אחר.
חשוב להבין את זה ולא לבנות ציפיות.