תגובה: טיוטה מתקלקלת והרבה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל חסיד
אתה צריך לשנות את הכותרת, "מטיוטה מתקלקת הרבה", כמו שכתבו לך פה תגיד תודה שעוד נוסע בק"מ כזה מכובד, ועוד לא רשמת כמה ידים התעללו ברכב הזה, הפראדו מורכב ממכלולים של גיר אוטומט מנוע חזק עם טורבו וציר קדמי עדין יחסית, אם כל אלה תעשה את החשבון שיחסית הוא בסדר, ביחס ליצרנים אחרים, לגבי הרדיטור אם אתה הולך להחזיק עוד את הרכב והמנוע לא מנפח הייתי שוקל רדיטור מקורי של קויו אם אני זוכר נכון.
טל
ושוב חוזר הניגון...
הכל תלוי מה עשו עם הרכב לפני, ראיתי כבר הרבה רכבים שונים עם 700k ק"מ שהכל עדיין מקורי ולא ניפתח.
ובמקביל פראדו עם פחות מחצי שהחליף חצי אוטו.
כנ"ל טויוטה שכל חייו היה על כביש 6 ו"רק" אחרי 800k קמ "הלך" גיר, רכב שמשייט כל חייו על כביש מהיר בלי נסיעות עירוניות, בלי שטח ובלי גרירות.
כל מקרה לגופו.
נדב,
יש מצב שלא גוררים את זה לעוד דיון אג׳נדות מיותר?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מתקלקלת הרבה??
ההפך הוא הנכון, עשית אחלה פרסומת לטויוטה, רכב שנוסע 4000ק"מ בחודש והוא עם 700000 ק"מ, מעיד על רכב אמין יחסית.
אני אומר את זה בזהירות כדי לא לגרור אותנו לדיון המתיש של ה"אמינות האגדית של טויוטה".
כפי שכתב דורון, בסה"כ יש כאן בעיה נגררת של מנוע לא תקין או רדיאטור לא תואם, האלטרנטור כנראה שלא שופץ טוב וזה הכל.
בעיניי גם תגובתך המתייאשת "ללכת לסוכנות ולקנות רכב חדש" היא גם קיצונית, אם אתה נוסע על כך הרבה, תקנה רכב חדש יותר שגמע פחות ק"מ ובעל היסטוריית טיפולים טובה ומוכחת היטב ותקבל שקט נפשי.
שלום לכולם,
Bechoril אין לי שום עניין בלפרסם לחיוב או לשלילה את טויוטה, פתחתי את השירשור מכיוון שיש כאן אנשים שמבינים הרבה יותר ממני ברכבים, המסקנה שהרכב שלי ישן ולא מתאים לשמש יותר כרכב עבודה קיבלה אישור סופי ע"י אנשים כאן בפורום.
לגבי הקביעה שרכישת רכב חדש היא קיצונית, אני לא מסכים איתך, כמו שכתבתי מדובר על כלי עבודה שמשמש אותי לעבודה ולכן חשבתי שנכון יהיה לשקול את האפשרות הזו ושוב אנשים בפורום ציינו שניתן למצוא גם מציאות במגרשי רכבים(לא העלתי בדעתי שמגרשי מכוניות בן אופציה טובה) ובהחלט אמצה את האופציה הזאת לפני שאקנה חדש.
לגבי התסכול, אני אשאל אותך איך היית מרגיש לאחר שהוצאת כל כך הרבה כסף ותמיד ביקשת מקורי ויקר רק שיהיה טוב ועדיין היית חוזר כל פעם למוסך על אותן התקלות(בנוסף היית קורא כאן בפורום שראדיאטור ב 1000 זה לא איכותי), והחלפת אנשי מקצוע ובכל מוסך הכנסתי את הרכב ובטיפול הראשון ביקשתי שיבצע טיפול גדול ויחליף את כל מה שהוא מוצא(אני לא מכונאי ולא מבין ומצפה מאנשי מקצוע שיעשו עבודה טובה, אם לא הראשון אז השני ואז השלישי ואולי הרביעי) ועדיין אני שומע שישנה בעיה נגררת שאף לא אחד מהם עלה עליה ולא היום אני משלם חצי מערך הרכב(במקרה הטוב חצי מערך הרכב, יש תוספות לתיקון...) ובנוסף הרכב במוסך מיום חמישי ה22-6 ועדיין לא הורכב מנוע ולא תוקנה הבעיה(כל יום סיפור אחר), קצת מתסכל.
הפורום הזה עזר לי רבות גם כשתהיתי איזה רכב יוכל להתאים לי, ידעתי שמדובר בניסיון ולכן בחרתי לקנות רכב כל כך ישן העיקר שיהיה טויוטה, אני חושב שהכותרת במקומה לי לפחות היא היתה תורמת רבות לפני שנתיים שבחרתי לקנות רכב שנת 99 על פני 2005 מהמתחרות.
תודה לכולם על העזרה והיחס, כיף שיש אופציה לשתף, לשמוע עצות והערות וגם לפרוק תסכול.
אעדכן כשהרכב יצא מה שלומו ואולי חוות דעת על המוסך הרביעי בינתיים מרגיש שהגעתי למוסך בסיני.....
* אם מישהו צריך המלצה לאיזה מוסך לא ללכת אל תהססו לפנות, אני נכוותי אין סיבה שגם אתם.
הכותרת במקומה ועוד איך.
אתם רוצים ויכוחים על סמנטיקה?
אוטו בן 18 עם 700K ק''מ בתחת שמאלצים אותו לגמוע 4K ק''מ כל חודש בעבודה - יתקלקל בלי סוף כי הוא כבר גרוטאה. גם אם קוראים לו טויוטה.
תבין ידידי - טויוטה זה מותג שההתייחסות אליו חרגה כבר מזמן מגבולות ההגיון. אנחנו מדברים כאן על סגידה במימד הדתי-מיסטי. אגדות העם וסיפורי המעשיות, גם כאן בפורום הזה מלווים את הרכבים של טויוטה גם כשהם כבר נבלות סרוחות ומתקלקלים כמו כל רכב ישן אחר פשוט כי הם כבר ישנים ועברו חיים קשים מלאי התעללויות ותחזוקה שבמקרה הטוב היא גבולית, במקרה הנפוץ סתם רשלנית ובמקרה הרע ממש פושעת.
אז כן, בהחלט יכול להיות שהם מתקלקלים קצת פחות, או מתחילים להתקלקל קצת יותר מאוחר, מרכב מתחרה מקביל בייעודו, בגילו ובק''מ שעבר. אבל אתה מדבר כאן על טנדר שאמינותו כבר מזמן מאחוריו. טנדר שעבד קשה כל חייו. הגיע לשיבה לא כל כך טובה - ובכל זאת העדפת אותו על מתחרים צעירים ובריאים יותר עם הרבה פחות קילומטרים - רק כי קוראים לו טויוטה. אז המציאות היכתה לך בפרצוף. טויוטה כן מתקלקלת - ובגדול - ואתה למדת לקח יקר.
טנדר חדש עולה כרבע-מיליון שקלים פלוס מינוס ובמקרה הזה - טנדר חדש לעבודה, 0 ק''מ - גם אני הייתי בוחר ללא היסוס בטויוטה היילקס.
אבל כשהסכום שמוקצב לטנדר-עבודה משומש מאפשר לך איסוזו או מיצובישי 2005 עם נניח K350-400 ק''מ מול היילקס 99' עם כמעט 700K ק''מ?.... מה בדיוק גורם לך להעדיף דווקא את האוטו ההרבה-יותר-ישן עם הקילומטראז' הכמעט מופרך הזה, רק כי קוראים לו טויוטה?....
רכב לעבודה שעושה ק''מ חודשי כ''כ גבוה צריך להיות קודם כל כמה שיותר חדש. ורק אחר כך שיקראו לו טויוטה או בכל שם אחר.
התסכול שלך ברור ומובן. אני אגב גם משתמש בהיילקס 97 ליום יום ולעבודה, בין 3000-4000 ק"מ בחודש. אם אין לך רצון להיכנס וללמוד קצת את האוטו ולהתעסק איתו לבד- תמכור אותו כמה שיותר מהר ותרכוש את הרכב הכי חדש שתוכל. חבל על התסכול והעצבים.
מדובר באוטו ישן, התחזוקה כבר לא זולה ובעיקר לא פשוטה. יש לדעתי (מעבר לכל מה שפורט בשרשור) עוד בעיות באחזקה של רכב כזה כיומיומי-
1. האחזקה והטיפול בו דורשים "ראש גדול" ויסודיות שאין להרבה מהמוסכניקים. בעיה לרוב לא נפתרת רק בלהחליף חלק אלא דורשת עוד קצת מעבר כדי להיות בראש שקט.
2. איכות העבודה של "משפצים" למיניהם היא לא משהו בשפה עדינה.
3. החלקים התחליפיים לא תמיד באיכות טובה, וצריך כאן לעשות שיעורי בית לפני קנייה.
בנוסף, ברכב בגיל כזה עלות תיקון של חצי ממחיר הרכב היא כבדה בשקלים, אין ספק. אך המדידה ביחס לעלות הרכישה היא לא אינדיקציה לדבר.
זה רכב שהגיע זמנו לפנסיה ולהפוך לרכב טיולים מצויין אבל עבודה יומיומית של 4K.. זה עומס מכובד גם לרכב חדש.
הרכב שלי, 97 עם 640k, ועד לאחרונה נסע 2-2.5k בחודש, ואין לי ספק שהוא יכול לאכול 4K בחודש, ויש מידי פעם חודשים כאלו.
אבל הוא קיבל תחזוקה קפדנית כל חייו, והעלויות הכלליות נמוכות בהתאם.
זה רכב די פשוט לתחזוקה עם זוג ידיים ימניות .
אתה יודע מה עבר על ההיילקס שלך?
האיכות הראשונית שלו באה לידי ביטוי שהוא עדיין ממשיך לעבוד, ושאתה עדיין מתלונן עליו..
קיים גם אמצע בין חדש ברבע מיליון שקלים לבין פגר מתפגר,
יש גם אמצע.
גש למכרזים של מינהל הרכב.
יש שם מבחר מכובד של ויגו משנתונים 2011-2012,
סביב 200K ק"מ.
מטופלים ומתוחזקים.
יעלה לך סביב 100 כולל הכל.
תוכל להנות ממנו שנים רבות.
נקודה למחשבה.
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
יש מצב שלא גוררים את זה לעוד דיון אג׳נדות מיותר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה רכב שהגיע זמנו לפנסיה ולהפוך לרכב טיולים מצויין אבל עבודה יומיומית של 4K.. זה עומס מכובד גם לרכב חדש.
הרכב שלי, 97 עם 640k, ועד לאחרונה נסע 2-2.5k בחודש, ואין לי ספק שהוא יכול לאכול 4K בחודש, ויש מידי פעם חודשים כאלו.
אבל הוא קיבל תחזוקה קפדנית כל חייו, והעלויות הכלליות נמוכות בהתאם.
זה רכב די פשוט לתחזוקה עם זוג ידיים ימניות .
אתה יודע מה עבר על ההיילקס שלך?
האיכות הראשונית שלו באה לידי ביטוי שהוא עדיין ממשיך לעבוד, ושאתה עדיין מתלונן עליו..
של מי האג׳נדה אמרת...?
ימשיך כבודו.
זו לא אג'נדה.
זו עיצה שנשענת על ההיכרות ארוכת השנים שלי עם הדגם.
עיצה לפות״ש שגם לדעתי כמו רוב מי שהגיב, שהוא מנסה להוציא מהרכב המזדקן הזה משהו שהוא כבר לא.
זו מראש הייתה טעות לבחור ברכב ותיק כזה כרכב עבודה.
כרכב טיולים, זו יכולה להיות בחירה מצויינת כשאתה יכול ועושה יישור קו אמיתי שמציב אותך במקום מתאים לרכב שמה שנדרש ממנו זה קמ סביר בשטח לרכב שקרוב ל-700k.
את זה אני אומר מפוזיציה של מי שיש לו רכב כזה, עם ק״מ מאד קרוב, מעל 15 שנה, וראה וחווה את תהליך ההתבגרות של הרכב באופן אישי.
במקביל היו לי רכבי עבודה אחרים שהראו סימני בלאי מוגברים הרבה לפני כן.
בתנאי הפתיחה של הרכב של פותח השרשור, לדעתי, כרכב טיולים, ושימוש יום-יומי מתון כן, אבל לא כלי עבודה יום-יומי עם כל המשתמע (ק״מ ומשקלים), בדיוק מהסיבות שכולם מנו לו:
רכב שכנראה עבד קשה בידיים הקודמות, לא תוחזק בצורה מיטבית, ולא טופלו בו בעיות שצצו אצל בעלים קודמים שהזניחו את אותן הבעיות וגלגלו אותן הלאה.
תוסיף עוול בזה שהוא הגיע למוסכים שעל פניו אף אחד מהם לא מצא או רצה למצוא את שורש הבעיה, ולטפל בה באמת, וכמעט כולם התעסקו בפלסטרים מניבי הכנסה ומרחיקי פתרון הלאה.
לא מתכוון להיתנצח איתך שוב כי ברור שאתה הוא הצודק.
קרא מה כתבתי לפני.
לטענתך(שוב פעם) המותג לא אשם, מי שהחזיק אותו לפני הוא אשם(שוב פעם) ואלי אתה צודק, והרי הרכב שלך הוא ההוכחה החיה לכך רכב עם כמעט 700k שיכול לגמוע 4k בחודש בלי בעיה, והרי שכל הרכבים האחרים שאתה משתמש בהם שצעירים יותר מתפגרים מהר יותר... אז מה היא עצתך בעצם לפותח השירשור? שאין לו ברירה והוא חייב לקנות שוב טויוטה כי כל השאר יתקלקלו הרבה לפני?
מנקודת המבט שלי אני יכול להעיד בדיוק כמוך, אבל גם להיפך, כי אני רואה את כל התמונה ולא את המותג עצמו, ואני יחזור על מה שאמרתי-כל רכב לגופו(ומזלו), אין אחד דומה לשני והעדויות נימצאות גם פה בפורום, רכבים שעברו מאות ק"מ בלי תקלות ורכבים ששבקו מנוע וכו' הרבה לפני בלי כל התראה.
אני עיוור....
אתה קורא מה אתה כותב?
רכבים אחרים שהיו לך הראו סימני עייפות הרבה לפני הטויוטה לא משנה מה.
הטויוטה הזה יגיע ל 700k לא משנה מה, אבל מותגים אחרים לא? אתה יכול לגבות את זה בעובדות?
אתה מכיר את הרכב שלו? מאיפה אתה יודע אם הוחלף שם מנוע, גיר, או לא משנה מה בעברו??
ושוב, האוטו שלך מיוחד, הוא שלך.
תמשיך תמשיך עם הסגידה, זה מתחיל להיות מצחיק :-)
יפה שאלה המחשבות שיש לך בראש.
אם היית מכיר היית יודע, לעצבן אותי זה קשה מאוד.
המשך יום טוב.
אני חושב שתעצרו את זה פה.
פעם שעברה זה נגמר במחיקת הודעות והרחקה.
רל תכנסו לוויכוח שלעולם לא ייגמר.
אתה מזכירים את בעיות ישראל וההודעות של אירופה בנידון.
דורון-טויוטה הכי טובה.
נדב ש. - טיוטה לא הכי טובה.
פתרתי לכם את הסכסוך ☺️
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
דיון מעניין, שמעתי לאחרונה נתון מחבר שגם מסתובב פה לעיתים: פטרול המשמש כרכב עבודה שנת 2001, 600k קמ, מעל 4k בחודש הכל עם עגלה לא קלה. מולו קולגה שכל 3 שנים מחליף לטנדר כמעט חדש, במשך חיי הפטרול אצל החבר הקולגה החליף 3 טנדרים - הילקס, דימקס וכעת עם ויגו. סהכ ההוצאות של הקולגה על הטיפולים ועלויות ההחלפה מעל 200 אש"ח בעוד החבר בעל הפטרול עומד על פחות מ 100 אש"ח שזה כולל גם (כמובן) אוברול.
מה שפחות תומך בדעה (כולל שלי) של יותר חדש יותר טוב.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
אין סכסוך - לא מכיר את נדב..
יש דעות שונות.
גם לא צריכים להסכים.
עד שזה לא נכנס לפרשנויות מגמתיות של מה שנכתב, הדף סובל הכל.
העניין הוא שכולנו יודעים שזה רק עניין של זמן ן שיתחילו הפרשנויות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אני חושב שתעצרו את זה פה.
פעם שעברה זה נגמר במחיקת הודעות והרחקה.
רל תכנסו לוויכוח שלעולם לא ייגמר.
אתה מזכירים את בעיות ישראל וההודעות של אירופה בנידון.
דורון-טויוטה הכי טובה.
נדב ש. - טיוטה לא הכי טובה.
פתרתי לכם את הסכסוך ☺️
הכל בסדר ושום סכסוך, בטוח שאם ניפגש אי פעם נשב מסביב המדורה ונלבן את העיניינים, ודורון יקבל עובדות ממקורות ראשונים :-)
לא טויוטה ולא אף אחד, כל אחד והצרה שלו, אף אחד לא חף, זו טענתי היחידה, יש תפוזים(שנישארים תפוזים עד סופם) ויש לימונים(שמתחילים כלימון וגומרים כלימון)... ויש באמצע גם אפרשזיף.