תגובה: היילקס - המשימה למצוא אחד "נורמלי" .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מגנום זה אופציה מצויינת בדיוק כמו איסוזו, מזדה או ניסאן. היתרון הוא במידת צמיגים טובה ונעילה אחורית מקורית.
מנוע ה-2.5 (וגם ה-2.8) סובלים ממערכת קירור גבולית אבל בטיפול נכון, תשומת לב וקצת מזל הם מחזיקים מאות אלפי ק"מ.
חפש אחד חדש ככל האפשר ורצוי ידני וכנראה שהוא יהיה בסדר. היתרון הוא מנוע פשוט יחסית, קהילה מאוד פעילה וטכנית (לא בגיפולוג) וזמינות חלפים וחלקים מצויינת (חולק המון מכלולים עם יונדאי).
אין מגנום עם מנוע 2.8.
מנוע 4d56 2.5 ליטר זה מנוע חולה, יצא ככה מהמפעל וזה מה ש"הפיל" את מיצובישי וקלקל להם, מעברי מים ושמן צרים במנוע, קראנק שהולך, פולי מנוע שעף ועוד ניפלאות, אמין הוא לא, אולי יהיה אחרי ישור קו לא זול אבל מהר מאוד יחזרו התקלות על עצמם, מניסיון.
2.8 זה רק בפג׳רו עד שנת 2000, מנוע אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מגנום זה אופציה מצויינת בדיוק כמו איסוזו, מזדה או ניסאן. היתרון הוא במידת צמיגים טובה ונעילה אחורית מקורית.
מנוע ה-2.5 (וגם ה-2.8) סובלים ממערכת קירור גבולית אבל בטיפול נכון, תשומת לב וקצת מזל הם מחזיקים מאות אלפי ק"מ.
חפש אחד חדש ככל האפשר ורצוי ידני וכנראה שהוא יהיה בסדר. היתרון הוא מנוע פשוט יחסית, קהילה מאוד פעילה וטכנית (לא בגיפולוג) וזמינות חלפים וחלקים מצויינת (חולק המון מכלולים עם יונדאי) מעדיף לא לגעת במגנום לאור תחלואי חום מנוע יותר מידי אנשים נפלו על כך.. .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
סליחה על הקללה בצרפתית, אבל מה עם סאנגיונג אקטיון?
בתקציב שלך (40? אולי טיפל'ה יותר) תוכל למצוא אחד משנתונים 2008-2010, תלוי במצב התחזוקתי.
על היופי שלו אפשר להתווכח, אני יכול להעיד שמדובר ברכב אמין מאוד עם מכלולים מבית טוב ושם רע ממש לא בצדק.
החסרונות העיקריים הם שוק שיפורים וחלקי חילוף חלש, הוא נמוך, רגישות להזנחה (ולך תסביר למוסך המרכזי שהוא ממלא שמן גיר לא מתאים ולכן הגיר מחליק :() ומוסכניקים שמעקמים את האף שהם רואים אותך. החסרונות הללו הם אלו שמפילים אותו. מעדיף רכב שיש ממנו קצת יותר יחידות על הכביש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אין מגנום עם מנוע 2.8.
מנוע 4d56 2.5 ליטר זה מנוע חולה, יצא ככה מהמפעל וזה מה ש"הפיל" את מיצובישי וקלקל להם, מעברי מים ושמן צרים במנוע, קראנק שהולך, פולי מנוע שעף ועוד ניפלאות, אמין הוא לא, אולי יהיה אחרי ישור קו לא זול אבל מהר מאוד יחזרו התקלות על עצמם, מניסיון.
2.8 זה רק בפג׳רו עד שנת 2000, מנוע אחר.
בדיוק בגלל מה שכתב נדב על המגנום (שורה בכחול) וכן ממה שאמרו לי בעלי מגנום - לא אתקרב אליו.
ממשיך לתת להיילקס צ'אנס :rolleyes: , אבל מרחיב חיפוש לשלישיה הנוספת איפון\מזדה \ ווינר אקרא קצת ביקורת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
בטיפול נכון, תשומת לב וקצת מזל הם מחזיקים מאות אלפי ק"מ.
מזל תחפש במפעל הפיס.
את מאות אלפי הק''מ האלה הם כבר עשו אצל הבעלים הקודמים ומי שרוכש את זה עכשיו צריך להתכונן להפתעות.
אני זוכר אחד ידני חדש מהחברה ב-2004 שהיה מתחמם בכל מאמץ קטן וזה עוד טוב כי האוטומטיים מתחממים הרבה יותר.
מאז הם עברו לא מעט התעללויות....
כשהוא תקין הוא נוסע טוב ויש לו נעילה אחורית מקורית, צמיגים מקוריים במידה מוצלחת ויכולת עבירות טובה מאוד לטנדר סטנדרטי.
[QUOTE=GodsFather;763675]סוחרים וסוחרים בהחבא בשרשור הזה, אנא דאגו לגילוי נאות.
אני מצטרף להמלצה של צחי בהתחשב בצרכים שהצגת.
אם הכוונה היא אלי, אז בוא נדבר על זה.
א. הרכב בתמונה מחירו כפול לפחות מהתקציב של הבחור.
ב. כשאני רוצה למכור רכב, אני מפרסם במקומות המתאימים.
ג. אכן אני עובד במוסך ובונה רכבים בהזמנה אישית , לפי מפרט הלקוח.
ד. בסך הכל מה שרציתי להראות , זה שיש רכבים שמושקעים בעשרות אלפי שקלים, ואל יתפלא מי שמחפש רכב זול שהוא גם מלא צרות.
והכוונה היא לכל אלה שמוגבלים בתקציב ומחפשים מזלות..
עם כל הכבוד.... ויש כבוד!
דווקא למי שמחפש את ה"פשוט" וה"טיפש" בתצורת טנדר הייתי מחפש את המוסו ספורטס.
הם עולים גרוש וחצי, בהנחה שזו לא נבלה מוחלטת לטעמי תמורה לא רעה לכסף וגם אפשר לבנות ולשפר אותו בזול.
הרכב נוסע (מנסיון אישי) היטב גם על שמן בישול, הזרקה מכאנית, לוקרים ידניים סיניים בזול, נעילות לוקרייט בזול, חלפים לטיפול זולים ברמה מצחיקה.
הבעיה היא באמת הגיר שדורש נוזל מתאים ותשומת לב וזה שהוא נמוך, חלש ומכוער.
[QUOTE=פומפוי;763736]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
סוחרים וסוחרים בהחבא בשרשור הזה, אנא דאגו לגילוי נאות.
אני מצטרף להמלצה של צחי בהתחשב בצרכים שהצגת.
אם הכוונה היא אלי, אז בוא נדבר על זה.
א. הרכב בתמונה מחירו כפול לפחות מהתקציב של הבחור.
ב. כשאני רוצה למכור רכב, אני מפרסם במקומות המתאימים.
ג. אכן אני עובד במוסך ובונה רכבים בהזמנה אישית , לפי מפרט הלקוח.
ד. בסך הכל מה שרציתי להראות , זה שיש רכבים שמושקעים בעשרות אלפי שקלים, ואל יתפלא מי שמחפש רכב זול שהוא גם מלא צרות.
והכוונה היא לכל אלה שמוגבלים בתקציב ומחפשים מזלות..
עם כל הכבוד.... ויש כבוד!
זה נכון לכלל הכלים, סתם קח לדוגמה טרופרים יש בגרוש וחצי והמחיר מפתה מאוד, רק מה אחרי הקניה אתה מגלה שאתה צריך לשפוך עוד עשירייה לפחות ביישור קו וגם אז לא סיימת, לעומת כלים מושקעים שמבקשים כפול(מהמחיר המצחיק גם ככה), אממה לא תמיד המחיר משקף את המציאות, לאחרונה חבר רצה לקנות הלכנו לבדוק כמה כאלה אחד יותר יותר מסריח מהשני, אפילו היה אחד עם ראש מנוע דפוק, ועוד מבקשים מחיר כפול בלי להיתבייש.
[QUOTE=פומפוי;763736]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
הכוונה היא לכל אלה שמוגבלים בתקציב ומחפשים מזלות..
[QUOTE=נדב ש.;763748]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
לאחרונה חבר רצה לקנות הלכנו לבדוק כמה כאלה אחד יותר יותר מסריח מהשני, אפילו היה אחד עם ראש מנוע דפוק, ועוד מבקשים מחיר כפול בלי להיתבייש.
פומפוי סימנתי בכחול את שורת המחץ של נדב..
זול ... זה מונח יחסי . הייתי מגדיר את החיפוש שלי כחיפוש הוגן לא בהכרח זול - מאותגר תקציבית אולי (סמנטיקה ) ... כלומר : אם אתה רוצה למכור רכב מושקע זכותך לדרוש מחיר כפול ואף משולש אם יהיה קונה אשריך. אבל אם אתה מוכר רכב עם מנוע גמור, ומצב מכני כללי גרוע או עמוס בעיות ומספר לי סיפורי אלף לילה שהרכב פצצה אז כאן מתחילה בעייה.
אישית, אני לא מחפש מזל, מחפש מוכר הוגן אני בטוח שיש כאלו , מוכר שמבין שערך הרכב שלו X ומשחרר אותו במחיר הזה.
חלילה - לא מזלזל בהשקעה של אף אחד.
[QUOTE=yogibear;763750][QUOTE=פומפוי;763736]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
זול ... זה מונח יחסי . הייתי מגדיר את החיפוש שלי כחיפוש הוגן לא בהכרח זול - מאותגר תקציבית אולי (סמנטיקה ) ... כלומר : אם אתה רוצה למכור רכב מושקע זכותך לדרוש מחיר כפול ואף משולש אם יהיה קונה אשריך. אבל אם אתה מוכר רכב עם מנוע גמור, ומצב מכני כללי גרוע או עמוס בעיות ומספר לי סיפורי אלף לילה שהרכב פצצה אז כאן מתחילה בעייה.
אישית, אני לא מחפש מזל, מחפש מוכר הוגן אני בטוח שיש כאלו , מוכר שמבין שערך הרכב שלו X ומשחרר אותו במחיר הזה.
הכל נכון...התגובה שלי היתה לסנדק
- - - Updated - - -
[QUOTE=נדב ש.;763748]
חלילה - לא מזלזל בהשקעה של אף אחד.[
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הכל נכון.......התגובה שלי היתה למה שרמז הסנדק
ובאותה נשימה..שום רכב מאלו שהוזכרו לא מגיע לרמה של היילקס עד 97 במצב טוב....בשטח כמובן
[QUOTE=פומפוי;763761][QUOTE=yogibear;763750]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
הכל נכון.......התגובה שלי היתה למה שרמז הסנדק
ובאותה נשימה..שום רכב מאלו שהוזכרו לא מגיע לרמה של היילקס עד 97 במצב טוב....בשטח כמובן
מגנום עם סרן חי?
יש כזה. :-)
אנסה לחלוק מנסיוני הקצר בנושא, למרות שאולי אתה רק הולך ומתבלבל, במקום להתמקד...
הייתי בדיוק באותה נקודה שאתה נמצא בה. וקניתי היילקס בדיוק מהשיקולים שאתה מציין.
למה היילקס - כבר אמרו פה מלא באתר ועוד יגידו (וגם אמרו ההפך, נדב ודורון....) והכל נכון. אבל בשורה התחתונה זו העדפה אישית.
בדיוק כמו האופנוע שלך (ושלי) - כי זה מה שאני אוהב!!!
מה יש בו ומה אין, והסחירות שלו - כבר אמרו הכל. לי זה התאים בדיוק.
רק שבדרך נאלצתי לכייל ציפיות. איזה היילקס. הבנתי שאני בעצם מחפש היילקס משנתון גבוה יותר וצריך לעדכן את התקציב (כי היילקס ב40אלף זה רכב אחר לחלוטין מהיילקס ב80... ומחיר הקניה הוא רק חלק ולפעמים חלק קטן מסך ההוצאות שלך על הרכב)
ובסוף גם קניתי מסוחר, אמין מאד מנסיוני ומנסיון של כמה חברים, ועם הסטוריית טיפולים מלאה ועוד הרבה. ועד עכשיו אני רק מרוצה מהקניה הזו.
אם תרצה אעביר אליך את הפרטים בפרטי.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סער
אנסה לחלוק מנסיוני הקצר בנושא, למרות שאולי אתה רק הולך ומתבלבל, במקום להתמקד... אכן כך הדבר.
הייתי בדיוק באותה נקודה שאתה נמצא בה. וקניתי היילקס בדיוק מהשיקולים שאתה מציין. איזה היילקס? ומה נדרשת להשקיע ליישר קן?
למה היילקס - כבר אמרו פה מלא באתר ועוד יגידו (וגם אמרו ההפך, נדב ודורון....) והכל נכון. אבל בשורה התחתונה זו העדפה אישית.
בדיוק כמו האופנוע שלך (ושלי) - כי זה מה שאני אוהב!!! נכון, זו תחושת בטן, מתעלמת מהאוברדרפט או מנהל הבנק , לא הגיונית בעליל לאור הצרכים שלי, אבל היילקס עושה לי את זה. לא ממהר, לא בא לי ליפול על נבלה סרוחה. מצד שני, השרשור פקח ת'עיניים שלצרכים שלי אני יכול להסתפק באיפון\מאזדה ושות' . מה גובר על מה: משאלת לב\פונקציונליות והגיון ? וואלה ... לא יודע . ימים יגידו ..בנתיים אני חורש הרבה שרשורים. מעת לעת קופץ לראות רכבים.
מה יש בו ומה אין, והסחירות שלו - כבר אמרו הכל. לי זה התאים בדיוק.
רק שבדרך נאלצתי לכייל ציפיות. השרשור הזה גרם לי בהחלט לכייל את הציפיות וטוב שכך . איזה היילקס. הבנתי שאני בעצם מחפש היילקס משנתון גבוה יותר וצריך לעדכן את התקציב (כי היילקס ב40אלף זה רכב אחר לחלוטין מהיילקס ב80... ומחיר הקניה הוא רק חלק ולפעמים חלק קטן מסך ההוצאות שלך על הרכב)
ובסוף גם קניתי מסוחר, אמין מאד מנסיוני ומנסיון של כמה חברים, ועם הסטוריית טיפולים מלאה ועוד הרבה. ועד עכשיו אני רק מרוצה מהקניה הזו.
אם תרצה אעביר אליך את הפרטים בפרטי. בטח רוצה - אם יש חיה כזו סוחר יכול להיות אמין אז בהחלט כן.:D:D
בהצלחה.
השרשור הזה די זהה לשרשור של אומי "מציאת האיזון בין תקציב, חלומות ופונקציונליות." ...
גם לו לקח זמן להבין מה הוא רוצה, גם הוא היה לא ממוקד. קראתי את השרשור ההוא בהנאה לאור כל התובנות שעלו בו.
אני מניח שאני עובר את התהליך הזה גם כן. ס"ה רובנו מתנהלים ע"פ תקציב המשקלל בית\ילדים\כלי רכב\עינוגים לשעות הפנאי...
מיקוד זה שם המשחק.
יש את השלב המקדים של דיונים על איזה רכב עדיף. זה חצי מהדיונים פה בפורום. ולמי שלא מקובע ואין לו דרישות מיוחדות, באמת שיש שפע של אופציות.
אבל יש את המקרים שאתה כן יודע מה אתה רוצה. וזה כבר סיפור אחר. אני בוחר את הרכבים שאני קונה ככה - אני מחליט מה אני רוצה, מתמקד, ובסוף מוצא. כל רכבי השטח שלי היו או הינם מדגמים מבוקשים (היילקס 97, היילקס 2008, ג'יפ צ'רוקי, ג'יפ CJ7). חבריי יעידו - אני מחליט בדיוק מה אני רוצה, ואז מחפש בסבלנות, עד שמוצא.
אם החלטת שאתה רוצה היילקס, החלטת. מציע לך להתמקד סופית על האם אתה רוצה את הדגם עם הסרן החי, קריא מודל 97, או דגם חדש יותר, ואיזה שנתון. יש הבדלים גם בשנתונים אחרי הסרן החי. את זה תחליט בהתאם לתקציב שלך. ברגע שהחלטת - למשל, אני רוצה היילקס 2001-2002, תתמקד רק בזה, מאה אחוז מהזמן. זה אכן אומר לשבת על לוחות, זה אומר לפרסם כאן ובמקורות אחרים בדיוק מה אתה מחפש כדי שחברים יעדכנו אותך בזמן אמת כשמשהו צץ. הרבה מכוניות טובות בכלל לא מגיעות ללוחות אלא נמכרות מפה לאוזן.
אולי בניגוד למוני, אני ממליץ מאד כן ללכת ולראות כלים - מה שקרוב וזמין לך ונוח לך ליסוע ולראות. צא מנקודת הנחה שהיילקס שמפורסם ביד 2 יותר מימים ספורים, משהו בוא בעייתי. אבל בעיני כדאי מאד ללכת להתרשם, לנהוג - כדי להבין מה הבעייה. אחרי שנהגת על 4-5-6 היילקס מאותו שנתון, אתה כבר מוסמך לזהות עסקה טובה ולסגור אותה מהר.
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מיקוד זה שם המשחק. אבל יש את המקרים שאתה כן יודע מה אתה רוצה. וזה כבר סיפוראחר. לצערי - אני עדיין לא שם ...
אז מחפש בסבלנות, עד שמוצא. אני בהחלט כאן - לא ממהר.
זה אומר לפרסם כאן ובמקורות אחרים בדיוק מה אתה מחפש כדי שחברים יעדכנו אותך בזמן אמת כשמשהו צץ. הרבה מכוניות טובות בכלל לא מגיעות ללוחות אלא נמכרות מפה לאוזן. אני מניח שאגיע לשלב הזה כשאתגבש סופית.
אולי בניגוד למוני, אני ממליץ מאד כן ללכת ולראות כלים - משלב את שתי התפיסות, אבל מבצע סינון טלפוני מוקדם. מה שקרוב וזמין לך ונוח לך ליסוע ולראות. צא מנקודת הנחה שהיילקס שמפורסם ביד 2 יותר מימים ספורים, משהו בו בעייתי. אכן, זו ההתייחסות שלי לנושא. יחד עם זאת אם הרכב עם ליקויים שניתן לחיות איתם ועדיין לנסוע איתו בלא החשש להתקע אני מניח שאקנה ואיישר קו עד שיגיע לדרגה בה אוכל לסמוך על הרכב שלא יתקע אותי. זה הרי נכון לכל רכב ולא רק להיילקס. אבל בעיני כדאי מאד ללכת להתרשם, לנהוג - כדי להבין מה הבעייה. למען האמת אני בתחילת דרכי , עד כה לא נהגתי - לא נתקלתי במוכרים שנתנו לי לנהוג, גם לא ביקשתי . מאידך פסלתי את הרכבים בלא נהיגה בגלל ליקויים כאלו ואחרים. אחרי שנהגת על 4-5-6 היילקס מאותו שנתון, אתה כבר מוסמך לזהות עסקה טובה ולסגור אותה מהר.
בהצלחה!
מקווה להגיע לעסקה הוגנת מבחינת כל הצדדים.
היילקס ישן זה רכב שעבד קשה. רכב "שמור" שנסע רק 25000 בשנה (נדיר מאוד בטנדרים) גם אם הוא יד ראשונה עבר ב20 שנה 500,000 קמ.
אני הייתי מחפש במושבים רכב לא משופר עם מעט ידיים בעברו. מתוך ידיעה שאני נכנס לפרויקט. הבסיס הטוב ביותר לפרויקט לדעתי הוא רכב שלא שופר בצורה קיצונית. לא שיחקו לו במערכת החשמל והשלדה שלו תקינה. ליקויים כמו נזילות למניהם, צבע מתקלף, חלודה שטחית, ריפודים קרועים וכו.. פחות מטרידים אותי.
אם פרויקט לא בא בחשבון, אז האופציות הבאות הן רכב ישן ומשופץ. ככזה הוא יהיה יקר ונדיר אם רמת השיפוץ טובה. או רכב "צעיר".
זה הזמן לפתוח אוזניים ולחפש מידע על רכב ישן שעומד בחצר של משהו שאולי ירצה למכור ולהגיע אליו ראשון.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
היילקס ישן זה רכב שעבד קשה. רכב "שמור" שנסע רק 25000 בשנה (נדיר מאוד בטנדרים) גם אם הוא יד ראשונה עבר ב20 שנה 500,000 קמ.
אתה אומר נדיר ואני אומר חד-קרן.
הרוב המוחלט של הטנדרים נרכשו כרכבי עבודה, ומיעוט קטנטן מסך השוק הוא יד פרטית, שלרוב הופיעה בחיי הרכב בגלגולו השני והלאה.
לדעתי, אם אתה מוצא טנדר כלשהו, ולא משנה איזה יצרן, שאינו יד ראשונה מתועד, מסוף שנות ה-90 עם פחות מ-400K תחשוד מאד לגבי מה מספרים לך.
נשארו חיות כאלו?
גם שנתונים גבוהים בהרבה יהיו מעל 300-400K, ובכפוף להיסטוריה שלהם ומצבם לא הייתי מפחד אם באמת הייתי יודע מה עבר עליהם.
אני יכול להעיד שרכשתי היילקס לפני 17 שנים, במצב מעולה שבא לידי ביטוי גם במחיר, כבר אז, רכב פרטי מחבר קרוב, ואז לפני 17 שנים היו על הרכב (בן 5) 190K ק"מ, והיום קרוב ל-650K.
וזה רכב שנרכש כ"פרטי, לא לעסק, ונשאר פרטי, והיו שנים שלא נסע כלל בין טיולים, כלומר רכב מקביל ששירת יום-יום, גם "רק במושב", צריך להיות עם ק"מ באזור חיוג הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
אני הייתי מחפש במושבים רכב לא משופר עם מעט ידיים בעברו. זה הכיוון , מתוך ידיעה שאני נכנס לפרויקט. הבסיס הטוב ביותר לפרויקט לדעתי הוא רכב שלא שופר בצורה קיצונית. זה בערך הכיוון שלי כבר ראיתי רכב אחד במושב בדרום אבל הוא היה במצב לא טוב... לא שיחקו לו במערכת החשמל והשלדה שלו תקינה. ליקויים כמו נזילות למניהם, צבע מתקלף, חלודה שטחית, ריפודים קרועים וכו.. פחות מטרידים אותי.
אם פרויקט לא בא בחשבון, לא פוסל בכלל אופציה של פרוייקט "שפוי " , רק שאני לא מבין בדיזל כלום... מצד שני יש לי רקע טכני אהבה לכלי עבודה ומיומנות מסויימת שצריכה להיות מלוטשת וקפדנית יותר. אז האופציות הבאות הן רכב ישן ומשופץ. ככזה הוא יהיה יקר ונדיר אם רמת השיפוץ טובה. או רכב "צעיר". גם האופציות הללו נשקלות.
זה הזמן לפתוח אוזניים ולחפש מידע על רכב ישן שעומד בחצר של משהו שאולי ירצה למכור ולהגיע אליו ראשון.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אכן, אני על הלוחות מידי יום .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי, אם אתה מוצא טנדר כלשהו, ולא משנה איזה יצרן, שאינו יד ראשונה מתועד, מסוף שנות ה-90 עם פחות מ-400K תחשוד מאד לגבי מה מספרים לך. נשארו חיות כאלו? נשארו - אבל עם תיעוד ע"ג ספידומטר - שאינו מגובה בשום תיעוד טיפולים. לכן נפסל מיידית .
גם שנתונים גבוהים בהרבה יהיו מעל 300-400K, ובכפוף להיסטוריה שלהם ומצבם לא הייתי מפחד אם באמת הייתי יודע מה עבר עליהם. אני יודע, אלו רכבים שעברו הרבה. בוא נגיד עד 400K ק"מ אמיתיים ומתועדים ביד מטפלת זה בסדר מבחינתי, מעבר לזה זה "בסדר" מלווה בחשש מסויים.
אני יכול להעיד שרכשתי היילקס לפני 17 שנים, במצב מעולה שבא לידי ביטוי גם במחיר, כבר אז, רכב פרטי מחבר קרוב, ואז לפני 17 שנים היו על הרכב (בן 5) 190K ק"מ, והיום קרוב ל-650K.
וזה רכב שנרכש כ"פרטי, לא לעסק, ונשאר פרטי, והיו שנים שלא נסע כלל בין טיולים, כלומר רכב מקביל ששירת יום-יום, גם "רק במושב", צריך להיות עם ק"מ באזור חיוג הזה.
דומני, שאם אעיד שתהליך מציאת רכב שטח "נורמלי " הינו תהליך לא קל, לא אחדש כאן לאף אחד דבר.
מאידך, כפי שכתבתי לפני כן, השרשור פתח לי אפשרויות נוספות עליהן אפילו לא חשבתי.
אתן לך עוד עצה טובה לגבי רכבים "טובים" או לא "טובים"
יש תיקונים שקל מאוד לעשות אותם ויש כאלו שלא.
עקרונית הכל ניתן לתקן, השאלה בכמה קשיים כמה זמן זה יקח, וכמה זה יעלה...
בעיות שקל יחסית לתקן:
1. מנוע, גיר, תיבת העברה דפרנציאלים. בגדול מכלולים שפשוט להחליף או לתקן.
אם גם תוריד ממחיר עלות הרכב זה גם יכול להשתלם.
2. בעיות ריפוד או פלסטיקה, יחסית קל, תלוי רכב (יש כאלו שקשה להשיג פלסטקים)
בעיות קשות (יקרות) לתיקון
1. בעיות שלדה, סדקים עיוותים וכו. ניתן לתקן אבל יכול קחת זמן והרבה כסף.
2. בעיות פח. חורים גדולים בפח תושבות ריקבונות, דורש הרבה זמן וגם כסף
כך אתה צריך לחפש את הרכב שלך.
מה שקשור למכלולים מכנים, קל ומהיר לתיקון (יחסית) תוריד ממחיר הרכב ויש לך עסקה משתלמת.
עיוותים בשלדה רקבונות, תלוי מה, אבל בדרך כלל יקר ובעיתי לתיקון.
כנל לגבי פחחות (אני לא מדבר על רמה קוסמטית אלא ברמה שאין ריצפה)
אם אתה הולך על רכב פרויקט, אין בעיה הכל ניתן לתיקון.
רכב יום יומי שאתה רוצה מיד להתחיל להשתמש בו, אלו צריכים להיות השקולים שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
עקרונית הכל ניתן לתקן, השאלה בכמה קשיים כמה זמן זה יקח, וכמה זה יעלה... כמה יעלה .. זו שאלת השאלות... בניגוד לאופנועים בטנדרים\דיזלים אני פחות מעורה בשוק החלפים והעלויות...
בעיות שקל יחסית לתקן:
1. מנוע, גיר, תיבת העברה דפרנציאלים. בגדול מכלולים שפשוט להחליף או לתקן. שוב- זה עניין כלכלי . למיטב הבנתי מנוע של היילקס יעלה בסביבות ה 10K ש"ח אבל כמה תעלה רכבת הכח ? גיר - מה עלותו של גיר ? או טרנספר? אין לי ולו שמץ מושג למה לצפות ...
אם גם תוריד ממחיר עלות הרכב זה גם יכול להשתלם.
2. בעיות ריפוד או פלסטיקה, יחסית קל, תלוי רכב (יש כאלו שקשה להשיג פלסטקים) זה הדבר שפחות מטריד אותי אך זה חלק מתמונת הרכב הכוללת. יחד עם זאת אסור לשכוח שאלו רכבי עבודה ולא רכבים פרטיים. אבל רכב שבו כל הדש במצב גרוע ולכל כפתור מקורי יש כפתור ON-OFF חליפי וצמות חשמל ואילתורים וקדיחות ללא סוף בדש ... לא עושה לי חשק לקנות אותו.
בעיות קשות (יקרות) לתיקון
1. בעיות שלדה, סדקים עיוותים וכו. ניתן לתקן אבל יכול קחת זמן והרבה כסף. האם אני כהדיוט בתחום יכול לראות עיוות \בעייה בשלדה ? סדקים וודאי שכן, ריתוכים ותיקונים - מקווה שכן ... אם אמצא רכב שיעבור את סף הבדיקה הראשוני וודאי אפנה שאלה לגבי מוסך רלוונטי לאזור הרכב שיכול לבדוק את השלדה ובכלל.
2. בעיות פח. חורים גדולים בפח תושבות ריקבונות, דורש הרבה זמן וגם כסף .. בעקרון - לא נוגע .. היה לי רכב אספנות כזה שמרוב חלודה נאלצתי להזמין מנוף ולהשליך אותו .. אפילו לברזל לא הצלחתי למכור אותו (מצד שני קיבלתי אותו במתנה מלכתחילה במצב קטטוני לחלוטין). יתר על כן, יש לי חיפושית אספנות עם בעיות חלודה מסויימות . השלב הבא (אם ישאר כסף ) לקנות מיג כדי לתקן את החיפושית. לא מפחד מעבודת פחחות בגבול הסביר. פתרון שני : למכור את החיפושית ולקנות רכב בלא צורך בפחחות.. ואז גם לא צריך מיג :D.
כך אתה צריך לחפש את הרכב שלך.
מה שקשור למכלולים מכנים, קל ומהיר לתיקון (יחסית) תוריד ממחיר הרכב ויש לך עסקה משתלמת.
עיוותים בשלדה רקבונות, תלוי מה, אבל בדרך כלל יקר ובעיתי לתיקון.
כנל לגבי פחחות (אני לא מדבר על רמה קוסמטית אלא ברמה שאין ריצפה)
אם אתה הולך על רכב פרויקט, אין בעיה הכל ניתן לתיקון. עלות... עלות ... עלות ... כמו כולנו - יש תקציב - אחרת האישה תוריד לי ת'ראש. (במקרה הטוב :rolleyes: )...
רכב יום יומי שאתה רוצה מיד להתחיל להשתמש בו, אלו צריכים להיות השקולים שלך.
תודה בכל מקרה.