נהלים לגביי בדיקת עשן במכוני רישוי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
3. לפני החיבור למכשיר - יש לתת 3 לחיצות על דוושת האוץ ע"מ לנקות את המע' משאריות פיח.
אם כבר זה מה שממלא את המערכת בפיח..
מתי בעולם האמיתי זה מתרחש?
הם לוחצים עד הסוף מצערת מלאה בבת אחת.
כנל כשהם מעלים סלד בבת אחת כשהמכשיר מחובר.
מה זה אם לא הכשלה?
דקה אחרי מהלך אלים כזה העלתי את הסל״ד לאותו סל״ד נדרש והתקבל רבע מערך הזיהום שנרשם כשהבוחן ישב ברכב.
תגובה: נהלים לגביי בדיקת עשן במכוני רישוי
טעות, טועים, טעינו...
דוושת האוץ כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
אז עכשיו משהתחילו הטסטים החצי שנתיים
היום הגענו לטסט בשינוי גישה.
אנחנו אחריי טיול של 5 ימים במדבר.
למעט גירוז וקצת בדיקת חופשים לא עשיתי מאומה.... אפילו לא שטפתי את הרכב מהאבק או פרקתי ציוד מהארגז.
מגיע עם האישור בלמים.
אישור הגבהה ברשיון.
ומצב רוח לשם שינוי לא מפוחד.
הרכב נכשל על קרע בכסא... חור בקוטר של אצבע. ובדיקת עשן.
בניגוד ל6 הפעמים האחרונות הבוחן לא אפשר לי לשבת על כסא הנהג בזמן הבדיקה.
עכשיו החנטריש יושב ודופק לחיצות מהירות על דוושת הגז ומצקצק בלשון על ענן העשן מאחוריי הרכב.
אני מנסה בעדינות לבקש שינסה לבדוק שוב אבל הוא פוסל על הסף ואומר הרכב חייב תוסף ולחמם אותו בסלד גבוה ורק אז אולי יעבור...
ושלדעתו המשאבת הזרקה שלי גמורה.
הפעם אני כבר לא עבריין ונמאס לי מהתעמרות בבעלי רכבי ה4X4 .
אני מבקש את הרב בוחן .
מגיע הרב בוחן ואומר לי שמטעמי בטיחות ובעיקר תפעול לקוי אסור ללקוח לשבת על ההגה בזמן הבדיקה.
כדי לרצות אותי הוא עולה על ההגה ושוס דופק מכות גז היסטריות על הדוושה ומראה לי שהנתונים חרגים.
אני מבקש ממנו לשבת או לא מסכים עד שמגיע מישו קצת יותר בכיר.... הסברים צעקות סיפורים.
בסוף אני על ההגה לוחץ במתינות אך נחישות על הגז המדדים מסתדרים ובא לציון גואל....
מוסר השכל
או שאני מזוכיסט כפייתי שנכנס לכל המכוני בליעל באזור ירושלים או שיש שלט על רכבי שטח שמותר להתעמר בהם.
אין שום הנחייה בעולם שמונעת ממך בעל הרכב לשבת לתפעל אותו לאורך כל המסלול(כמו בדיקת בלמים) .
אישתי שוב צדקה ועדיף היה לעשות הטסט היכן שהוא בדרום למרות שהילדים והכלב ברכב.
בשורות טובות
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
למה אתה מופתע? אותי פעם הכשילו על כך שלא הייתה גומייה על אחד הדוושות ברכב. מתי בוחן מכניס ראש לרכב כדי לבדוק את זה? אף פעם, עד שמחליטים במכון לעשות מבצע מסיבה כלשהי, כשרה יותר או פחות. במקרה שלי היה משום מה ארגז מלא גומיות למכירה במכון. מעניין למה. אם יש לך רכב שעלול להיות בעייתי עדיף לתת אותו למישהו אחר להעביר לך את הטסט, מקצוען שמתפרנס מזה. אלו מכירים את הבוחנים ויודעים איך להחליק דברים, וגם זוכים לכבוד במכון הרישוי שאותו הם מפרנסים עם הרכבים שאותם הם מביאים אליו.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
גומי על הדוושות זה פרט חשוב, בשבילך ולא בשביל הטסט, ביום שהנעל שלך תחליק מדוושת הבלם תבין, שלא נדע....
שלום רב
את מי שמעניין משאית מעל 10 טון תצטרך לעשות טסט כל חצי שנה ולא משנה המודל !!!זוהי תקנה חדשה תחל ב2018
לדעתי איגוד המשאיות עומדים להגיש בגץ על הנושא של טסט כל חצי שנה למשאיות
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כבר זה מה שממלא את המערכת בפיח..
מתי בעולם האמיתי זה מתרחש?
הם לוחצים עד הסוף מצערת מלאה בבת אחת.
כנל כשהם מעלים סלד בבת אחת כשהמכשיר מחובר.
מה זה אם לא הכשלה?
דקה אחרי מהלך אלים כזה העלתי את הסל״ד לאותו סל״ד נדרש והתקבל רבע מערך הזיהום שנרשם כשהבוחן ישב ברכב.
הבדיקה הנכונה היא ללחוץ בפעם אחת מהירה עד לסל"ד הנדרש ע"פ יצרן הרכב(שוב, בדר"כ זהו כמעט סוף מהלך דוושת האוץ) למשך 5 שנ'.
במידה והבוחן "עצלן", אזי הוא משנה את הבדיקה "ללא קריאת סל"ד" ועושה את אותה הפעולה עם דוושה "עד הרצפה" למשך 2 שנ'.
זו לא "הכשלה" - זו דרישת הבדיקה.
השאלה פה היא מה המהירות בה הסלד אמור לעלות למקסימום..... לחיצה ברוטאלית או הדרגתית.
ממה שאני מבין על המנוע להגיע לסלד מקסמלי בתוך 5 שניות.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
זה כתוב בסעיף 7.3.2 (כמובן...).
בגדול כתוב שם ללחוץ במהירות אך לא באלימות. בנוסף מציינים שצריך להגיע למצבשל לחיצה מלאה תוך פחות משנייה.
מה שמחזיר אותנו להמלצה של תומר לגבי הגבלה של המשאבה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
זה כתוב בסעיף 7.3.2 (כמובן...).
בגדול כתוב שם ללחוץ במהירות אך לא באלימות. בנוסף מציינים שצריך להגיע למצבשל לחיצה מלאה תוך פחות משנייה.
מה שמחזיר אותנו להמלצה של תומר לגבי הגבלה של המשאבה.
אבל אתה התייחסת לסל"ד מקסימלי שמין הסתם מגיע קצת (או הרבה) אחרי לחיצה מלאה על הדוושה.
2 קבצים מצורפים
בהמשך לסיפור שכתבתי לפני הטסט החוזר שלהזכירכם לא עשיתי כלום לרכב ורק הזכרתי לבוחן שאבי מכיר את אביו.
הבחינה המקורים שבה נכשלתי אומללות
קובץ מצורף 117946
שבוע לאחר מכן אפשר ממש לראות מתי הזכרתי לו ואיך הערכים צונחים.
קובץ מצורף 117947
נהלים לגביי בדיקת עשן במכוני רישוי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
הבדיקה הנכונה היא ללחוץ בפעם אחת מהירה עד לסל"ד הנדרש ע"פ יצרן הרכב(שוב, בדר"כ זהו כמעט סוף מהלך דוושת האוץ) למשך 5 שנ'.
במידה והבוחן "עצלן", אזי הוא משנה את הבדיקה "ללא קריאת סל"ד" ועושה את אותה הפעולה עם דוושה "עד הרצפה" למשך 2 שנ'.
בשיא הרצינות, מה זה בדיוק אמור לדמות?
איזו סיטואציה בעולם האמיתי זה מייצג שאפשר יהיה להשליך ממנה על רמת זיהום של רכב?
רדנק שעומד במקום ונותן גז כדי לעשות עשן?
עם בדיקת הגלילים בעומס אני עוד מבין את הרעיון, אבל זה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
עד הרצפה?? בחיים לא ראיתי כזה דבר.
בודקים באיזה סל"ד ביניים קבוע, לא זוכר בדיוק כמה אבל לא משהו מבהיל.
אגב בהתייחס לאמירה קודמת, הדיזל הנוכחי שלי עובר פי כמה יותר בקלות מהבנזין הקודם (שניהם דיסקו).