תגובה: התייעצות לגביי רכישת גרנד ויטרה דור 1 עם נעילה מכאנית של לוקרייט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה סתם מכניס את עצמך ללחץ.
יום אחרי שתתחיל לנהוג עם רכב נעול לא תבין מה נלחצת.
אסף.
אני לא אוהב נעילות אוטומטיות ושנים נמנעתי מלהתקין כאלו.
אוסף של אמירות מהסוג הזה הביאו אותי להתקין נעילה אוטומטית (קדמית אמנם) בצ׳רוקי כדי להתנסות בה בעצמי לאורך תקופה.
אחרי תקופה, אני עוד יותר לא אוהב נעילות אוטומטיות.
אסף, אולי מה שאתה כותב נכון, ואולי הוא ימשיך לשנוא כל שנייה שהוא נוסע עם נעילה אוטומטית, אין לך דרך לדעת, זה לגמרי אינדיבידואלי. לכן למרות הדעה המוצקה שלי על נעילות אוטומטיות, לא אמרתי עליהן מילה רעה אלא שלחתי אותו להתנסות בעצמו.
לפותח השרשור: אם יש לך דרך להתנסות בנעילה אוטומטית למשך זמן מעט יותר ממושך, למשל על רכב של חבר, אולי שווה לך לנסות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני לא אוהב נעילות אוטומטיות ושנים נמנעתי מלהתקין כאלו.
אוסף של אמירות מהסוג הזה הביאו אותי להתקין נעילה אוטומטית (קדמית אמנם).
נדב,
אוטומטית קדמית זה משהו אחר לגמרי מאותה הנעילה מאחור.
פות״ש חדש לגמרי בתחום, חבל לבלבל אותו עוד יותר.
נכון, ולכן שלחתי אותו להתנסות בעצמו. דעתי האישית לגבי נעילות אוטומטיות, קדמיות או אחוריות, היא שזה רכיב שמתערב בהתנהגות הכביש של הרכב, לפעמים באופן צפוי ולפעמים פחות, ואני לא אתקין נעילה כזו. מי שרוצה את האחת שמותקנת אצלי בצ׳רוקי מוזמן לקבל אותה בעלות העבודה והחלקים הדרושים כדי להשאיר סרן מתפקד בלי נעילה.
ונכון, נעילה קדמי גורמת להתנהגות שונה מנעילה אחורית. נהגתי במהלך השנים בכמה רכבים עם נעילה אחורית, כולל ויטארה (לא גראנד), ואני לא אוהב את ההתנהגות שלה בכביש. אני יודע שאני בעמדת מיעוט, בעיקר בגלל המחיר הנמוך של הנעילות האלו, אבל זו דעתי האישית ואני תומך בה. מעולם לא טענתי שכולם צריכים להסכים איתי, בסה"כ הצעתי לפותח השרשור להתנסות בעצמו ככל שנדרש כדי להחליט את ההחלטה האישית שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לי היתה סופה ידנית עם דטרויט אוטומטית ואין לי השוואה לאחרות כדי להבין אם היא עבדה טוב או לא, אבל זה היה ברמות של לא הייתי מוכן לתת לאחרים לנהוג בה כי בכביש (רטוב) היא היתה מסוכנת לנהגים לא מיומנים (גילאי צבא). נכון שרכב חזק עם הנעה אחורית היה חלק מהעניין אבל הנעילה הוסיפה.
זה כל כך נכון.
אני לא נותן לאף אחד לנהוג בסופה שלי, למעט בודדים (אבא שלי, הבן שלי וכמה חברים מנוסים מאוד).
וזה כי:
1. סופה עם נעילה אוטומטית על כביש רטוב מסוכנת לנהג לא מיומן.
2. סופה עם נעילה אוטומטית על כל סוג של כביש מסוכנת לנהג לא מיומן.
3. סופה בכלל, על כביש יבש או רטוב, מסוכנת לנהג לא מיומן. גם עם דיפרנציאל פתוח/נעילות נשלטות
4. נהגים בגיל צבא (ובמיוחד בזמן שהם משרתים בצבא) הם לא מיומנים.
5. נהגים בגיל צבא (ובמיוחד בזמן שהם משרתים בצבא) הם מסוכנים אבל ממש. מסוכנים לעצמם ולסביבתם. בכל רכב. ידני או אוטומטי, דיפ' פתוח או נעול. רכב כביש או רכב שטח. גם בפרייבטומטי של אמא שלהם. במיוחד בפרייבט של אמא שלהם בליל שישי.
בצה"ל מתרחשות תאונות מטופשות בלי סוף. במיוחד כי בכל יחידה רגילה שאינה מוגדרת כ"מובחרת" הנהגים האלה זוכים להכשרה ברמה הכי נמוכה שאפשר והכל מתרחש תחת קודקודים צעירים מדי, לא מנוסים, לא בשלים, וביותר מדי מקרים גם שחצנים ומטומטמים להחריד, כאלה שכאשר אין להם תשובה למשהו או שהשאלה גדולה עליהם/מאתגרת אותם, הם נובחים "סתום ת'פה" והעניין סגור.
לא נתווכח על זה, אני יודע על מה אני מדבר.
ובנוסף, בצבא בו השירות קוצר לשנתיים וחצי וסופרים בו חתיכות שניצל בארוחת הצהריים (חס וחלילה שלא יהיה מצב שמישהו קיבל שתי חתיכות) ו"מדמימים" יחידות שלמות חדשות לבקרים כדי לחסוך בחמגשיות, אז אין זמן ואין תקציב להכשרה נכונה - אז מחליפים את ההכשרה באיסורים ובעונשים.
ותיכף יזדעקו כאן כל שומרי הפרה הקדושה שנקראת "צה"ל". (אם תרצו להרחיב בנושא הזה נפתח שרשור חדש ולא נגנוב את זה).
אבל כולנו היינו פעם בגיל צבא והיום עם קצת נסיון חיים, יכולים להודות שהיינו בורים ומטומטמים להחריד, מסוכנים לעצמנו ומסוכנים לסביבתנו.
כתבתי שסופה "מסוכנת" - אז כן, כי זה רכב עם הרבה כוח והנדסה מיושנת - מה שמוביל לדינמיקה די גבולית כבר במצבו המקורי. קל וחומר אחרי שיפורים לטובת עבירות כמו נעילות, הגבהה וצמיגים גדולים. סופה היא רכב מאוד לא סלחן לטעויות ומכאן מסוכנותו. אבל היא גם לא מסוכנת - כי רמת מסוכנותה תלויה אך ורק בנהג/ת. תחת ידיו של מי שמכיר את הסופה ויודע מה הוא עושה - זה רכב מופלא.
בסופו של דבר אין דבר כזה "רכב מסוכן" כמו שאין "נשק מסוכן". יש רק נהג מסוכן.
מסוכנותו של כלי רכב או כלי נשק או כלי עבודה או כל כלי שמשמש בני אדם - תלויה במיומנותו של זה שמפעיל את אותו כלי.
הנעילה היא רק חתיכת ברזל. השפעותיה על התנהגות הרכב ידועות.
בסוף הכל זה נהג - עם נעילה אוטומטית נוסעים ביתר זהירות על כביש רטוב, גם בגרנד ויטרה אוטומטית. ואז אין בעיות.
במקום להזהיר מפני נעילה אוטומטית, תלמדו את הנושא ותבינו שיש יתרונות ויש חסרונות. לטעמי האישי היתרונות עולים על החסרונות. רק צריך להכיר, להתנסות, לדעת, ואחר כך להחליט מה מתאים לי ומה אני אוהב או לא אוהב. כי גם נעילה נשלטת דורשת מיומנות ולמידה וגם לה יש יתרונות וחסרונות. ואולי באמת אין צורך בנעילה בכלל כי האוטו לא ייסע הרבה בשטח, אם בכלל. מי יודע? אולי.
אני בהחלט מאוד בעד שנהגים/ות ישקיעו - זמן וכסף - בשיפור מיומנות הנהיגה שלהם. בכביש ובשטח. כי חוסר מיומנות הוא עניין שאסור להקל בו ראש. כן, כי לפעמים אפילו מתים מזה. גילוי נאות בחתימה שלי....
יש שני הבדלים מהותיים בין נעילה אוטומטית לנשלטת, בהקשר של השרשור הזה:
א. נשלטת יקרה משמעותית, גם אם היא סינית.
ב. נשלטת לא משפיעה על התנהגות הכביש של הרכב ואוטומטית כן.
ושוב, למען האיזון, הרבה אנשים נוסעים עם נעילות אוטומטיות בכביש ואומרים שאין בעייה, אחרים לא אוהבים את זה ומעדיפים דיפרנציאל פתוח או לשלם יותר על נעילה נשלטת, והדרך היחידה בעיני להחליט היא דרך התנסות.
בתור אחד שהיו לו ויטארות דור ראשון, (קצרה לא נעולה וארוכה לא נעולה שאח"כ ננעלה בלוקרייט)
אני יכול לומר שהרכבים היו בשימוש יומיומי שלי, לא הייתה לי בעיה לתת לאישה לנהוג.
(חייב לציין שהאישה לא אהבה אותן כי הן היו אוטומטיות ולא ניתן ל"ערבב את הדלק עם הידית", לכן אולי היא לא משקפת את הנהגת הממוצעת - בורכתי , או שבחרתי נכון :):))
הנעילה הקלה על הנהיגה בשטח גם בשטח שהוא לא אתגרי.
מעידך, בכביש היו מפעם לפעם "פיצוצים" מהסרן האחורי, בהתחלה מאוד מבהיל - אבל מתרגלים.
כמובן שסגנון הנהיגה בכביש השתנה קצת לאחר הנעילה, אבל בואו נודה על האמת - עדיין מדובר בויטארה, זה לא באמת רכב ספורט ומי שינהג עליו ככזה נכונו לו שבירות הפתעות וכמובן חוסר יציבות.
אז אם אתה והאישה נהגים רגועים, אני לא רואה סיבה להמנע מרכישה כזאת.
כמובן שהעיצה של נדב- לנסוע על זה לפני שקונים (ולתת גם לאישה סיבוב) היא מעולה.
אם אתה ממש חרד מהעניין, חפש אחת ללא נעילה.
ויטרה וגרנד-ויטרה לא רק שאינם רכב ספורטיבי, הם רכבי שטח.
הם אולי "הכי פרייבט" בין רכבי השטח האמיתיים, אבל עדיין לא פרייבטים.
אפילו הצנוע שבפרייבטים, מתנהג טוב יותר מכל רכבי השטח האמיתיים.
וככאלה, צריך לנהוג בהם בהתאם. מתון, רגוע. לא לנסות להשחיז פיתולים או להיכנס מהר לכיכרות. לא שאי אפשר, אבל אז אתם מתקרבים למגבלות ואם תגעו בהן או חלילה תעברו אותן, תצטרכו להיות ממש טובים מאחורי ההגה כדי להגיב נכון.
ואם הכביש רטוב? אז בכלל. עם נעילה אוטומטית בוודאי..... אבל גם בלעדיה.
רכב שטח? סעו בו רגוע ואולי אפילו לאט (יחסית), תגיעו מהר. וגם תחסכו הרבה כסף, עצבים, אולי גם תרוויחו את החיים שלכם.
ואת זה אומר לכם מי שמגדיר עצמו "חולה מהירות".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
אם אתה ממש חרד מהעניין, חפש אחת ללא נעילה.
או, פה חידדת נקודה חשובה, וחשוב לי לכתוב מהפוזיציה שלי בתור אחד שלא אוהב את הנעילות האלו: אין שום סיבה להיות בחרדה מנעילה אוטומטית, וכל ה"הפחדות" לא צריכות למנוע מאף אחד להתנסות בעצמו, כמובן שעדיף להתנסות לפני ששמים הרבה כסף על רכב/נעילה [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הם אולי "הכי פרייבט" בין רכבי השטח האמיתיים, אבל עדיין לא פרייבטים.
איך שהזמנים משתנים... כשויטארה דור ראשון עוד נמכרה כחדשה אנשי השטח התייחסו אליה כמו שהיום מתייחסים לדאסטר, במקרה הטוב.
היום אפילו ברלי כבר קורא לה רכב שטח אמיתי [emoji846]
זו היתה התקופה שכל חכמי "הבור" ביום שישי אחה"צ זלזלו גם בפאג'רו קינג...
אבל הזמנים השתנו.
אם יש לזה LOW וסרן חי אחד לפחות ויש הגבהות ונעילות ושאר שיפורים - אז זה רכב שטח.
יש לי בקשה מכל המגיבים כאן: ברלי, אסף, רענן, YAKI5500, כל החברים- אני מנסה להבין משהו גם לגבי הדעות על הנעילה.
אנא כיתבו כמה קילומטרים בערך עשיתם ברכבכם עם הנעילה האוטומטית האחורית.
וגם איזו נעילה. כלומר איזו פירמה
אני אתחיל: ברכב הנוכחי כ40 אלף- נעילת LOKKA. ברכב הקודם: כ60 אלף עם TF.
אוקיי... אני רואה לאן אתה חותר...
עם רכבים של העבודה...
בטנדר cucv הספקתי כמה אלפי ק"מ לפני שהוא נגרט. היה שם דטרויט לוקר. אני יודע כי פירקתי אותו לפני שהטנדר הפך לברזל ועד היום הנעילה הזו אצלי במחסן מחכה.
עם הפורד עשיתי כ40000 בשנה במשך 4 שנים אני ועוד נהג אחד קבוע... שנינו עם רגל כבדה על הדוושה..... ואחרינו עוד הרבה אחרים לפני שהוא נגרט - שלא ידעו בכלל שיש שם נעילה. נעילה אוטומטית שהגיעה עם האוטו.... ואין לי מושג מה הרכיבו.
ועם רכבים שלי...
עם הסופה משהו כמו 50000 - נו סליפ שהתקנתי בעצמי בתור השיפור בערך היחיד שהג'יפ הזה קיבל כי הוא לא צריך שום דבר אחר. עם הדיפנדר אני מניח שסביב 50000 גם - דטרויט לוקר שקניתי משומש ממישהו שאמרו לו שזה סכנת נפשות וחייבים רק נעילה נשלטת.
כולם היו דיילי ונסעו לא מעט בכביש חוץ מהסופה שבמשך שנה ומשהו מתוך 3 אצלי היתה הרכב הרביעי מתוך 5 בבית ונסעה רק לטיולים...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מעל 400,000 ק"מ מצטברים עם דטרויט לוקר אחורי
כ-250,000 ק"מ עם לוקרייט קדמי
אפס תקלות.
כ-40 אלף קמ
לא ידועה לי הפירמה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
נראה לי שיש תמימות דעים- וניסיון נצבר די משמעותי- ואף אחד לא התהפך, לא התרסק וכו.
קח עוד אחד, סמוראי פתוח 86,
גם אותי שאלו לפני שקניתי את הסמוראי אם להשאיר את הנעילות בפנים או לא .. שאלתי למה זה טוב, קניתי את האוטו בלי וקניתי מהמוכר את הנעילות אחרי חודשים ספורים, והם נשארו שם עד שמכרתי אותן בנפרד לפני שמכרתי את האוטו.
אחורית וקדמית לוקרייט. האוטו היה אצלי כ 6 שנים ונסע בערך 200 אלף קמ.
גם אני לא התהפכתי ....
בהיילקס היתה חשמלית אחורית אבל לוקרייט קדמית, בדאסטר יש דמוי לוקרייט אחורית בערך 120 אלף קמ ..
6 חודשים בסמוראי קצר בטח סביב 5000 ק"מ, 5 שנים בסמוראי ארוך, בערך 50000 ק"מ אבל עם שתי נעילות, שתיהן משומשות (פשוט החלפתי סרנים), שנתיים ובערך 20000 ק"מ בגראנד ויטרה אוט'.
כולם עם לוקרייט 1510 או 1512.
מאז, בפאגרו ועכשיו בהאנטר יש נעילה נשלטת מקורים.
כל הרכבים דיילי דרייב.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
י
אנא כיתבו כמה קילומטרים בערך עשיתם ברכבכם עם הנעילה האוטומטית האחורית.
וגם איזו נעילה. כלומר איזו פירמה
TF.
הנעילה הייתה דטרוייד הייתי עם הרכב מעל שנתיים (מאז שהותקנה), ממוצע של 25000 ק"מ בשנה.
כמובן מדובר על ויטארה ארוכה דור ראשון
חברים, תודה רבה לכולכם על התובנות, התגובות והדיון שלכם. כמי שמאוד שונא סיכונים על הכביש, נדמה לי שהגעתי למסקנה שנכון ליכולות הנהיגה שלי ברגע הנתון הזה, הנעילה הזו לא בשבילי.
תודה רבה!