מעניין.
נראה לי שאקנה כמה חתיכות אלומיניום להתאמן.
על איזה עובי וקטור כדאי ללכת אם אני רוצה לרתך צינור?
Printable View
מעניין.
נראה לי שאקנה כמה חתיכות אלומיניום להתאמן.
על איזה עובי וקטור כדאי ללכת אם אני רוצה לרתך צינור?
עבר הרבה זמן, וחזרתי לפרויקט הזה אבל עם ייעוד הרבה יותר לייט ותקציב פחות שאפתני.
נמרוד - עברתי על הכתבה שלך, קודם כל תודה על התיעוד!
אם אני מבין נכון הקטור החיצוני של הצינור 21.4 ממ ועובי הדופן 3 ממ?
אלך לראות במחסן ברזל משהו בסגנון אבל יכול להיות שהקוטר הזה יראה קצת קטן ופחות פרופורציונאלי לוואן. אם אעלה את הקוטר לכיוון 30 מ"מ ואוריד את עובי הדופן ל-2 ממ, איך זה ישפיע על המשקל והחוזק?
בגדול ובקצרה,
1. לא ישפיע על המשקל.
2. יהיה הרבה יותר חזק.
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
תודה.
אבדוק מה האופציות ואעדכן
לא, אני השתמשתי במה שנקרא "חצי צול סקדיול 10", עובי דופן בערך 2 מ"מ.
זה עניין של טעם ושל מה שתמצא במחסני ברזל. סקדיול 40 זה הכי נפוץ ובמחסנים גדולים גם סקדיול 10.ציטוט:
אלך לראות במחסן ברזל משהו בסגנון אבל יכול להיות שהקוטר הזה יראה קצת קטן ופחות פרופורציונאלי לוואן. אם אעלה את הקוטר לכיוון 30 מ"מ ואוריד את עובי הדופן ל-2 ממ, איך זה ישפיע על המשקל והחוזק?
חפש 3/4 צול סקדיול 10. בטבלה המצורפת יש משקל למטר רץ.
https://www.jeepolog.com/forums/atta...9&d=1581510598
תודה!
תוכל לצרף את הטבלה כקובץ? אי אפשר לעשות זום ככה ולא רואים את המספרים.
קליק ימני ופתח בטאב חדש.
https://www.jeepolog.com/forums/atta...1581510598.JPG
אז מה לגבי החיבור לגג?
המסילות האלה מחוברות כנראה עם ריונטים. איזה גודל? כמה כאלה? המשקל שאתה עומד להעמיס עליהם די גדול ומהבחינה הזו חיבור למרזב הוא חזק בהרבה.
מצד שני חיבור למסילות הרבה יותר אלגנטי.. וכאן יש אופציה להחליף את הריונטים בבורג ועם עם דיסקיות פיזור לחץ בצד הפנימי. זה עדיין מתכון די בטוח לחלודה.....
אסף.
אני לא מחבב את המסילות. הן שם כי הבעלים הקודם היה עם אוהל גג שהכניסה אליו מהסאנרוף.
מבחינתי חורים בגג זה מתכון לחלודה ונזילות. אחד מהפרויקטים ברשימה זה להעיף את המסילות ולסגור את החורים.
לצערי אצטרך לקדוח בשביל הכבלים של הפאנל הסולרי, אבל זה הרבה יותר נגיש בעתיד לתקן נזילה.
ולשאלתך - אני מתחבר למרזבים. לדעתי זה גם יותר אסתטי אם זה נעשה נכון.
קניתי צינור 30 ממ עובי 1.5.
עכשיו לחלק המהנה!
קובץ מצורף 145255קובץ מצורף 145254קובץ מצורף 145253
ואם יש למישהו המלצות/רעיונות/רפרנסים לתושבות בבנייה עצמית - אשמח לכיוונים.
בנתיים אני בכיוון הזה:
https://youtu.be/X_RrKBXV-Ww?si=lY4qtppjhkJ_zXOc&t=388
טוב, נתקלתי בבעיות בתכנון. נראה לי בעיקר כי תכננתי יותר מידי פיצ'רים שמסבכים אותי.
בגדול אלה הדברים שרציתי:
1- גגון מפרופיל עגול, שרוב הזמן לא יהיה בשימוש מלבד פאנל סולרי.
2- שהפאנל יהיה שקוע בגגון בגובה משטח העמסה - המטרה שיהיה אפשר לשים מזרון על הגגון ולישון למעלה (ביום חם מאוד, או ערב רומנטי).
3- הפאנל על צירים שמאפשרים לתת לו זווית (הצירים בצד הימיני של התמונה, ככה שהוא מתרום לכיוון דופן ימין) - המטרה לאפשר טעינה גדולה יותר.
4- ניתן לפרק את הפאנל בקלות יחסית ולמקם אותו על הרצפה - המטרה, לחנות בצל בזמן שהפאנל בשמש.
5- שהשטח שמעל החלון שבאמצע הגג יהיה יחסית פנוי (המלבן האדום).
מוכן לוותר חלק מהפיצ'רים מלבד אולי האפשרות לפרק את הפאנל מהגג והשינה.
איפה הסתבכתי?
להשקיע את הפאנל בגגון קצת דופק אותי מבחינת הקורות רוחב. זה יוצר חלק גדול מידי בלי קורות רוחב. הגגון כולו 1.2 על 2.4 מטר. הפאנל משהו כמו 0.6 על 1.4 מ'.
חשבתי לפצל את הפאנל לשתיים ולהעביר קורת רוחב באמצע (הוא מורכב משני חלקים) - הבעיה זה הכבלים שמחברים את שני החלקים: כדי שהכל יהיה שקוע יפה בגובה הגגון, הכבלים יעברו מתחת לקורה וזה לא יאפשר לפרק את הפאנל.
כל הרעיון שאפשר להטות את הפאנל אומר שצריך לתת לו קצת מרחק מהצינור של הדופן לאפשר את התנועה. אסתטית נראה פחות טוב.
אשמח לשמוע מה דעתכם...
בתמונה הקורות המתוכננות כרגע - לי נראה שזה לא מספיק.
בכל החללים שנוצרו ארתך רשת ברזל עם חורים 4 על 4 ס"מ בעובי ברזל 4 ממ (מלבד השטח הפנימי שמעל החלון של הגג - באדום).
הפאנל מורכב על מסגרת ברזל חזקה.
אופציות נוספת שתקל על הכל:
לבנות את הגגון בלי להתחשב בפאנל, עם קורות רוחב כל 30-40 ס"מ.
להתקין את הפאנל על הגגון עם מנגון פשוט שמאפשר הטייה של הפאנל עד 90 מעלות. ככה שבקלות ניתן להטות את הפאנל ולשים מזרון על כל השטח. זה אומר שהפאנל לא יהיה שקוע יפה כמשטח אחד עם הגגון.
עוד שאלה - כל הרעיון הזה של לשים מזרון על הפאנל נשמע סביר? אם אני מבין נכון אפשר לדרוך על הפאנל אבל לא מומלץ.
תודה!
קובץ מצורף 145305
איזה פאנל רכשת ובכלל מה הסטאפ הסולארי?
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
[QUOTE=im_ri;1038432]טוב, נתקלתי בבעיות בתכנון. נראה לי בעיקר כי תכננתי יותר מידי פיצ'רים שמסבכים אותי.
/QUOTE]
בהחלט נראה ככה.
הנסיון להנדס את הפאנל הסולארי לרצפה של הגגון לא עושה לי הגיון. בטיול הגגון יהיה עמוס, אז המיקום הזה לא טוב. ואם הפאנל נועד לשמור מצבר טעון כשהרכב עומד תקופות ארוכות, אז למה לחבר אותו קבוע בכלל?
משהו אוסטרלי שרכשתי עוד בארץ יד שנייה.
הפירוט כאן בהודעה מה 27-04
https://www.jeepolog.com/forums/show...p/100837/page3
המטרה היא לא לשמור על מצבר בתקופות ארוכות - הרכב שלי עומד בחניון תת קרקעי ואני משתמש בו לפחות פעם בשבוע.
הכוונה שלי בחניות ארוכות זה כשאני מתמקם ליד איזה נחל או איפשהו בטבע לכמה ימים - ואז יש הרבה הגיון בלהוריד את הפאנל ולהעמיד את הרכב בצל.
לגבי מיקום הפאנל על הגג - אין תוכניות להעמיס ציוד על כל הגגון. לרוב הגגון הזה יהיה פנוי. בחלק השמאלי (בתמונה) יש מקום להעמיס ארגז ציוד פלסטיק שיש לי בגודל 2.2 מטר על 0.6 רוחב.
אני כן רוצה גגון גדול ורחב כי לפעמים אני מוביל משהו על הגג (עץ, מיטה, קיאק).
מה לגבי שאלת החוזק והמפתח הגדול שנוצר סביב הפאנל והמחסור בקורות רוחב?
כתבת שהרוחב של הפאנל הוא 0.6 מטר,
אם תפריד את שני החלקים שלו ותצמיד אותם לרוחב, הם ייכנסו ברוחב הגגון? (כתבת שרוחב הגגון 1.2 מטר).
אם כן, אז יש כמה אופציות בסידור רוחבי כזה.
ואם תשחיך אותם בין הגגון לגג?
בדרך כלל בגלל עקמומיות הגג, הרווח בין השוליים לבין הגג יותר גדול בצדדים. זה יכול לאפשר הצמדה של דברים ברווח. אפילו על מסילות כדי שאפשר יהיה לשלוף (מסילה היא שם מפוצץ לזוויתן).