תגובה: שאלה על החזרת מוצר וביטול עסקה - אופני כושר
מכיוון אחר לגמרי: זה מוצר שלא עומד בתנאי בסיסי: שימוש סביר.
נכתב בהודעת הפתיחה: המכשיר לא מסוגל לייצר מומנט נגדי לזה שהשואל יכול לפתח. נצא מתוך הנחה שהשואל לא חורג ביכולותיו מגבולות היכולת האנושית. מרגע שזה הובהר המכשיר שווה ערך למשקולת. למעבד מזון שלא מסוגל לקצוץ גזר. אפילו למכור אותו כיד שנייה זה על סף הונאה או מעבר לסף.
אני לא מודע להיבט המשפטי, אבל התכונה הזו לבדה מצדיקה מבחינתי החזר כספי מלא.
אולי המכשיר באמת לא מייצר את ההתנגדות הרצויה עבור הלקוח, אבל בדיוק בשביל זה היה עליו לבדוק את זה בתצוגה, הרי הרגיש אחרי דקה של שימוש שזה לא מתאים לו .
כולם צודקים, הוא צודק למרות שלא בדק, ובעל העסק צודק שהמוצר כבר אינו "חדש" .
לגבי ההתנהגות של הספק וההתנערות זה כבר נושא הרבה יותר רחב לדיון
לצערנו בארץ תרבות של החזרת מוצר ושל מכירת מוצרים "מחודשים" ברמה של ארצות הברית שנתלו בה בשרשור
המדען המטורף
קצת אוף טופיק, אבל גם באמריקה אין "חוק הגנת הצרכן" ומדיניות החזרות והחלפות הן שונות מאוד בין חנויות ורשתות החל מ "תחזיר אחרי 3 חודשים חודשים משומש וקרוע עם חלקים חסרים ובלי אריזה וניתן לך החזר כספי מלא", עבור ב "restocking fees" למינהם (שיכולים להיות גם 20% מהערך), ועד "all sales are final". בכל מקרה, פתחת את המוצר, זרקת את האריזה, הרכבת, ניסית, הייתה לך הזדמנות לבדוק אותו...בלי קשר לאיזשהו חוק, נראה לי לא הגון כלפי בעל העסק לצפות להחזר מלא.
לא כל דבר אפשרי או סביר לבדוק טרם הקניה. ברוב הקניות אתה חייב להניח שהמוצר מבצע את התפקיד שלו באופן סביר, אחרת תהליכי קניה/מכירה לא יכולים להתקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון אחר לגמרי: זה מוצר שלא עומד בתנאי בסיסי: שימוש סביר.
נכתב בהודעת הפתיחה: המכשיר לא מסוגל לייצר מומנט נגדי לזה שהשואל יכול לפתח. נצא מתוך הנחה שהשואל לא חורג ביכולותיו מגבולות היכולת האנושית. מרגע שזה הובהר המכשיר שווה ערך למשקולת. למעבד מזון שלא מסוגל לקצוץ גזר. אפילו למכור אותו כיד שנייה זה על סף הונאה או מעבר לסף.
אני לא מודע להיבט המשפטי, אבל התכונה הזו לבדה מצדיקה מבחינתי החזר כספי מלא.
אני לא סבור שהטענה הזו מחזיקה מים כל אימת שעמדה לרשות הרוכש יחידת הדגמה זהה למקור ותנאים מלאים לבדיקה.
נראה שחלק מהמגיבים לא התעמקו בפרטים עד הסוף. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים
סתם שאלה - מה זה התנגדות לא מספיקה?
בדכ מודדים הספק רכיבה בוואטים, כמה וואטים של התנגדות האופניים האלה מסוגלים לייצר?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא סבור שהטענה הזו מחזיקה מים כל אימת שעמדה לרשות הרוכש יחידת הדגמה זהה למקור ותנאים מלאים לבדיקה.
החזקת פלאייר ביד בטמבוריה. רכשת אותו. בבית גילית שהידיות מתעקמות לך ביד כשאתה מנסה לחתוך חוט ברזל 1מ"מ, או לחילופין, שהפלאייר פשוט לא חד מספיק כדי לעשות את זה. בקשת החזר מחזיקה מים?
אני חוזר על מה שכתבתי: לא כל דבר אפשר או סביר או מצופה מרוכש לבדוק מראש. ללא הנחות מוקדמות על מאפיינים סבירים של מוצרים כל קונספט המסחר בין אנשים בטל.
לפני כמה חודשים הגעתי לחנות ספורט בכדי לרכוש אופני כושר. המוכר אמר שנגמר לו, אבל יש אחד מורכב מתצוגה.
שאלתי כמה הנחה הוא יכול לתת...
התשובה היתה שאני צריך להוסיף 150 ש"ח דמי הרכבה מכיוון שהאופניים מורכבות....
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moutzi
לפני כמה חודשים הגעתי לחנות ספורט בכדי לרכוש אופני כושר. המוכר אמר שנגמר לו, אבל יש אחד מורכב מתצוגה.
שאלתי כמה הנחה הוא יכול לתת...
התשובה היתה שאני צריך להוסיף 150 ש"ח דמי הרכבה מכיוון שהאופניים מורכבות....
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ובטח גם על הובלה (כי הן כבר מורכבות ולא נכנסות בבגאז')..................
אני שמח שחנן החזיר את השפיות לדיון בהיבט של האפשרות לנסות את המוצר בחנות.
בואו, הייתי באמצע סיבוב פגישות, הייתי קרוב אז נכנסתי, באמת אתם מצפים שאתחיל לתת אימון אינטרוולים על האופניים ?
הן צריכות ליפול לתוך טווח סביר של ביצועים.
מי מצליח לרדת לרמת הפרטים האלו בכל מוצר ומוצר שהוא קונה ?
ולשאלה כמה בדיוק ההתנגדות נמוכה ? בהגזמה טוטאלית.
ניתן לסובב את הקראנק ביד בדרגת ההתנגדות המירבית. פשוט לא סביר. גם לחברה שלי (60 ק"ג) זה היה נראה הזוי (יש סירטון).
שוב, איך לא שמתי לב?
מהסיבות הבאות :
1. מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת (אני 10 שנים מדריך חד"כ מוסמך, עברתי כמה אופני כושר בחיי).
2. בדקתי תנוחה, נוחות, פיצ'רים שהיו חשובים לי, לא עלה בדעתי לעלות לדרגה מעל 50% מהעוצמה.
3. לראייה, כשחזרתי ובחנתי דגמים אחרים ועוצמה מירבית, ניהלתי את כל המו"מ המדובר פה בהתנשפויות שלא הולמות קנייה בחנות כזאת, ולכן זה לא סביר. או במינימום שבמינימום צריך להסביר את זה לפני שרוכשים ואז אני אעשה שיקול יותר נכון ואגיע לבחור עם לבוש ספורט מלא.
בועז, אני לא אומר שבישראל יש תרבות החזרה מדהימה, אבל כמו כל דבר בחיים אני תמיד חושב שצריך לראות מי הבן אדם שעומד מולך
ולבחון שנייה את הסיטואציה לפני שיורים תשובות אוטומטיות של תאגיד.
הקטגוריה בה המוצר הזה נמצא היא כזאת עם כל מיני משתנים, ויש קודם כל לנסות במעמד המכירה להתאים את המוצר הנכון ביותר (לא נעשה)
וגם לדעת אחת ל...נגיד 1000 עסקאות... לספוג שינויים.
לדעתי המחשבה שהמוצר לא נארז ונמכר כחדש היא תמימה, אבל אולי זה רק אני.
שאלה על החזרת מוצר וביטול עסקה - אופני כושר
אני לא מכיר אופני כודר ולא יודע אם ההשוואה של חנן נכונה שפויה וסבירה או לא.
ההתרשמות שלי כמי שאינו מהתחום שלא דומה מקרה קאטר שאינו גוזר למקרה אופניים שעמדו לרשותך ורק לא בחנת אותם בכל הסיטואציות.
אני גם לא יודע ( ואולי גם אתה) עד כמה האופניים האלו חריגות מהממוצע של ההתנגדות בקטגוריה.
אני רק יכול לספר לך סיפור קטן.
כשדל ( Dell) הכניסו לישראל שירות משלהם זכורות לי ישיבות עם מנהל השרות של אזור ארופה מזרח תיכון ואפריקה.
הטענה שלהם הייתה שהלקוח הישראלי על כך תובעני עד כדי שמחצית מהקריאות בכל הריג׳ין הן מישראל.
וישראל ממש לא הייתה קרובה למחצית מהמכירות של הריג׳ין.
אני יכול לומר לך שאני מכיר את הלקוחות מהצד של זה שצריך לתת פתרון והשתדלתי לשקול ולטפל בכל מקרה כפי שאני כלקוח הייתי מצפה שיטפלו בי.
אני חושב שגם חנן מכיר מקרוב את הנושא מזווית מעט שונה.
אין לי יותר מה לתרום לדיון מעבר לכך שלדעתי הספק לטעמי צודק ברמת העיקרון ויכול להתגמש מאחוזים ולבוא לקראתך. במיוחד לאור העניין ברכישה חוזרת.
אם הוא לא מתגמש באחוזים לא בטוח שהייתי רוכש ממנו שוב.
יש גם את העניין של בכמה כסף מדובר בסופו של יום.
שיהיה בהצלחה
באת. שאלת את דעת החברים.
הרבה חברים (הרוב?)אמרו לך את דעתם שלא מתיישבת עם דעתך.
לא מקובל עליך. סבבה. רק אל תגיד ש"x החזיר את השפיות לדיון" בגלל שהוא במקרה חושב כמוך. כי אז אתה אומר שהשאר לא שפוים. אמור, "או! יש עוד מישהו שחושב כמוני, אולי אני לא משוגע אחרי הכל".
(וכדי לשים דברים בפרופורציה, קרא את מה שכתבתי ב90% הומור, אבל גם 10% רצינות).
kd, אתה איש טכני וככזה השאלה שלי עלולה להיתפס כמעליבה, אז אני מתנצל מראש. זו נראית לי שאלה חשובה:
אתה מתאר מאפיין שלוקה באי סבירות קיצונית, אז אולי מדובר בכלל בתקלה? כבל שמי שהרכיב לא תפס במקום הנכון, כיוון לא נכון, רפידה שהורכבה הפוך או כל דבר דומה?
ציטוט מההודעה הראשונה
הגעתי לחנות היבואן פחות משבוע אחרי הקנייה עם האופניים שלא שומשו מאז הניסיון הראשון, בדקנו... ולא מדובר בתקלה, אלא פשוט בדגם עם התנגדות מירבית מאוד מאוד נמוכה שלא מתאים.
המדען המטורף
ג׳יפאי הולך לחנות וקונה מפתח מומנט , לא בודק אותו מבחינת הצרכים והיכולת, נגיד וקנה מפתח 3/8 עד 30 ניוטון מטר .
מגיע הביתה, זורק את האריזה מנסה את המפתח ומגלה שהוא צריך מפתח 1/2 עם כושר סגירה של 100 ניוטון מטר .
האם הוא יכול להחזיר לחנות ולדרוש החזר מלא?
מי "אשם" ? המוכר שלא שאל מה הצרכים או הג'יפאי שלא טרח לבדוק? מי אמור להינזק מההפסד הכלכלי ?
המדען המטורף
אלו נתונים שרשומים במיפרט. הקונה אמור לוודא שהם מתאימים לו, ובדוגמא של ידית מומנט, הבדיקה קלה.
בכללי, אנלוגיות הן כלי מתועב ומסוכן. גם אני חטאתי והשתמשתי בו בשרשור הזה, אבל באמת שניסיתי לפני כן לחשוב בצורה מעמיקה אם הן אכן נדרשות ואם הן תואמות במדויק את המקרה.
מה שיקרה עכשיו זה שבמקום לדון בעניין המקורי, נדון באנלוגיה כשלעצמה, וגם אם היא בכלל תואמת למקרה המקורי, שהרי אם היא לא תואמת אז גם המסקנה לא רלוונטית.
היית מוחק את האנלוגיה, אך איני יכול לערוך את ההודעה. אני מסכים שהוא צריך לקבל את היכולת להחזיר את המוצר, השאלה היא האם הוא עומד בתנאי החוק להחזרת המוצר ( בפרשנות שלי כנראה שלא ).
עדיין ממליץ לו לפנות לארגון אמון הציבור או הרשות להגנת הצרכן, ולקבל מהם את העזרה אם הוא עומד בתנאי החוק
המדען המטורף
אני לא משפטן, ויתכן שעילת ההחזרה לא מתאימה לחוק שהועלה כאן.
עם זאת, אני טוען שיתכן שמגיע לו לקבל החזר מכיוון אחר. המוצר לא נותן מענה סביר לייעוד שלו.
זה הקאץ' פה, ההתאמה היא שונה מאדם לאדם , נושא ההתנגדות של האופנים תלוי במשתמש כמו כל דבר שקשור לספורט
זה לא שהמוצר לא תקין, הוא עונה לדרישות האישיות של הקונה
המדען המטורף