תגובה: רוביקונים למח"טים....טוב לי בקבע (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
כבר היום למגדים יש רנגלר ספורט עם אותו מנוע.
אז הצבא כבר מכיר את המנוע, וכנראה שזה לא קורה כל כך מהר.
כך שלא ברורה הקביעה שלך.
לפי סיפורים ושמועות, ואני מדגיש שאלה רק סיפורים ושמועות - ים של תקלות.
נתחיל מהעובדה המוגמרת שאין עליה ויכוח, שהמנוע הזה צריך בנזין סופר/פרימיום כלומר אוקטן 98.
בספר הרכב כתוב במפורש מינימום אוקטן 97.
היבואן מתיר להשתמש ב-95. במקרה הטוב, הדיאטה הזו לא עושה שום דבר טוב למנוע הזה.
ימים יגידו.
המעריצים השרופים מתבאסים מהמנוע הזה גם בלי קשר לתקלות.
אומרים שזה לא זה…ומזמינים בייבוא אישי את ה 3.6
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נתחיל מהעובדה המוגמרת שאין עליה ויכוח, שהמנוע הזה צריך בנזין סופר/פרימיום כלומר אוקטן 98.
ימים יגידו.
איך משלימים ל98? (כן, זה לא באמת להשלים)
Sent from my HD1903 using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ימים יגידו.
אני לא יודע מהיכן אתה קובע עובדות נחרצות.
יש לי את ספר הרכב (באנגלית ) הגיע עם הרכב
בנוסף ניתן להוריד את ספר הרכב בעברית באתר של סמל"ת.
כאן : https://www.jeep.co.il/carbook_wrangler/
בשני המקרים לא מצויין אוקטן מינימלי 97
בגרסה העברית הם אומרים שהמינימום הוא אוקטן 95 (עמוד 453 אם תרצה לחפש )
ואפשר לשים יותר. כמובן משפר ביצועים . אבל בפירוש לא אומרים שלא להשתמש ב 91
בגרסה האנגלית המספרים נמוכים עוד יותר ,
מצרף את הדפסת הדף באנגלית והדף בעברית הרלוונטים
קובץ מצורף 136648קובץ מצורף 136649
לא המצאתי את זה.
ראיתי ספר רכב של JL כשהגיעו לישראל ב-2019. האם הספרים עברו "עדכון והתאמה" לישראל?..........................
גם יריב הזכיר את זה. והוא מוכר גם JLים עם מנועי 2.0T
השמועות על תקלות מתייחסות לרנגלרים JL הצבאיים. אני מתפלא על צה"ל שבחר במנוע העדין יותר, לכאורה, עבור שימוש כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בצבא הבריטי, עד המאה ה19 אפילו, פיקוד על רג'ימנט היה נכס שעובר בירושה והאצילים יכלו לקנות או למכור אותו.
אחלה שיטה, אפילו עבדה טוב, תראה איך הצטמקה האימפריה מאז שהפסיקו
משהו בניסוח של הכתבה הזו עושה לי רע, בטח כשמסתכלים על התגובות. צה"ל צריך יח"צ יותר טוב, כבר כמה שנים התקשורת עושה לו כיפה אדומה
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
צה״ל שודד את הקופה הציבורית וזוכה ל״כיפה אדומה״ בצדק רב. ככה זה שמרבית תקציב הביטחון מופנה לפנסיות שמנות לאנשי הקבע.
מדגיש שאני לא מתייחס, חלילה, לאנשי קבע לוחמים ותומכי לחימה שלהם אין יום או לילה ואת המשפחה והבית רואים פעם ב.. הם זכאים וראויים לתנאי הפרישה המופלגים.
אני מתייחס לערב רב של יושבי משרדים שעבורו הצבא הוא מקום עבודה לכל דבר ועיניין ובכל זאת הם פורשים לפנסיה בשנות ה 40 לחייהם ללא שום הצדקה ועם תוספת רמטכ״ל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
המעריצים השרופים מתבאסים מהמנוע הזה גם בלי קשר לתקלות.
אומרים שזה לא זה…ומזמינים בייבוא אישי את ה 3.6
מכיר הרבה מעריצים שרופים , לא כולם מתבאסים על ה 2.0 והדעות די חלוקות , מה שכן כולם מתבאסים על כמות התקלות המופרזת באופן כללי , ה jl הרבה יותר מפנק/מתורבת/מצועצע/מפואר מה jk ( יחסית ) וכמובן מגיע עם אוסף תקלות ורמת אמינות אלקטרונית של פיאט אונו משנות ה 80
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
מה שכן כולם מתבאסים על כמות התקלות המופרזת באופן כללי , ה jl הרבה יותר מפנק/מתורבת/מצועצע/מפואר מה jk ( יחסית ) וכמובן מגיע עם אוסף תקלות ורמת אמינות אלקטרונית של פיאט אונו משנות ה 80
אגב, זה הווה שיקול מרכזי בלקנות jk מבציר אחרון ולא jl מבציר ראשון.
ממש לא מתחרט….
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
צה״ל שודד את הקופה הציבורית וזוכה ל״כיפה אדומה״ בצדק רב. ככה זה שמרבית תקציב הביטחון מופנה לפנסיות שמנות לאנשי הקבע.
מדגיש שאני לא מתייחס, חלילה, לאנשי קבע לוחמים ותומכי לחימה שלהם אין יום או לילה ואת המשפחה והבית רואים פעם ב.. הם זכאים וראויים לתנאי הפרישה המופלגים.
אני מתייחס לערב רב של יושבי משרדים שעבורו הצבא הוא מקום עבודה לכל דבר ועיניין ובכל זאת הם פורשים לפנסיה בשנות ה 40 לחייהם ללא שום הצדקה ועם תוספת רמטכ״ל.
לא קשור לנושא השרשור, אבל חבל לי שאתה קורא, והולך כמו העדר אחרי כותרות ופייקים שונים.
אמנם נכון, יוצאים לפנסיה מוקדם (מזמן לא בגיל 40), אבל הפנסיה כבר מזמן לא "שמנה" כמו שיש מי שדואג לתדלק את הכותרות.
אני נשוי לאחת כזו, שבגיל 45 או 6 יצאה לפנסיה מהצבא.
וכן,
בימינו ובחיל הים נשים לא היו לוחמות.
זה לא הפריע לצה"ל לדרוש שעות עבודה מטורפות שחייבו אותה לצאת מידי יום בשעה שרובנו עדין רק מתגלגלים במיטה ולחזור רק לקראת "פסוקו".
בכמה וכמה תפקידים שביצעה נדרשה לבלות גם בימי שיש עד הערב בעבודה וכמעט כל שבת הוקפצה.
וזה עוד לפני תורנויות, סגירות וכד'.
אז נכון, היא לא התלוננה.
מאוד אהבה מה שעשתה ועדין בגיל 51 מבצעת מילואים (אפילו לי כבר לא קוראים)
הילדים ראו מטפלת הרבה יותר מאשר את אמא.
הבכורה שלי טוענת שהיא היחידה שדברה עם אבא על נושאים מסוימים שכולן מדברות עליהם רק עם אמא, פשוט כי אמא לא היתה זמינה.
אז כן, 15-18 שנות פנסיה (מאוד רחוקה מהסכומים עליהם מדברים בתקשורת) הן סוג של פיצוי.
וכמובן, למעלה מ-50% הולכים למיסים כאלו ואחרים.
תזכור לשאנשי הקבע אין ועד ולא תראה אותם מתלוננים או מוחים או מגיבים לכותרות, כי הם לא יכולים וכי הם פשוט לא.
זהו, שפכתי,
ואני (ואשתי גם) חושב שאם יש להם רנגלר חום (עלאק סופה 4/5/6) הם לא צריכים רנגלר לבן. גם פורסטר למח"ט או דאסטר/XV למג"ד היו מביאים אותם מצויין לשטח וליחידה (ואם נורא רוצים להוציא על כך $סיוע, WK2 יותר מנקר עיניים אך עולה פחות...).
עכשיו אפשר לחזור לנושא השרשור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
אני לא יודע מהיכן אתה קובע עובדות נחרצות.
יש לי את ספר הרכב (באנגלית ) הגיע עם הרכב
בנוסף ניתן להוריד את ספר הרכב בעברית באתר של סמל"ת.
כאן :
https://www.jeep.co.il/carbook_wrangler/
בשני המקרים לא מצויין אוקטן מינימלי 97
בגרסה העברית הם אומרים שהמינימום הוא אוקטן 95 (עמוד 453 אם תרצה לחפש )
ואפשר לשים יותר. כמובן משפר ביצועים . אבל בפירוש לא אומרים שלא להשתמש ב 91
בגרסה האנגלית המספרים נמוכים עוד יותר ,
מצרף את הדפסת הדף באנגלית והדף בעברית הרלוונטים
קובץ מצורף 136648קובץ מצורף 136649
רק לציין ש-91 אמריקאי זה 97-98 ישראלי/אירופאי.
שיטות המדידה שונות.
https://www.google.com/search?q=98+o...client=gws-wiz
וגם בספר שצירפת באנגלית כותבים שהמינ' זה 87 אמריקאי (95 אירופאי), ו-91 (98 אירופאי) ייתן ביצועים טובים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
baSS4
תודה על התיקון של האוקטן האמריקאי , אכן לא ידעתי שגם ביחידה הזאת הם החליטו להיות שונים
וזה מחזק את מה שאמרתי , ותואם למה שכתוב בספר בעברית
המינימום 95, ועם 98 מקבלים ביצועים טובים יותר.
ולא מה שדרור אמר , שהמינימום הוא 97.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
זהו, שפכתי,
ואני (ואשתי גם) חושב שאם יש להם רנגלר חום (עלאק סופה 4/5/6) הם לא צריכים רנגלר לבן. גם פורסטר למח"ט או דאסטר/XV למג"ד היו מביאים אותם מצויין לשטח וליחידה (ואם נורא רוצים להוציא על כך $סיוע, WK2 יותר מנקר עיניים אך עולה פחות...).
למיטב ידיעתי הלנדקרוזרים שמסופקים לדרגות היותר גבוהות ואני מקווה שיהיה גם כך לגבי הרוביקונים, משמשים כרכב דו שימושי לכביש ולשטח ואין רכב צמוד נוסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
לא קשור לנושא השרשור, אבל חבל לי שאתה קורא, והולך כמו העדר אחרי כותרות ופייקים שונים.
אמנם נכון, יוצאים לפנסיה מוקדם (מזמן לא בגיל 40), אבל הפנסיה כבר מזמן לא "שמנה" כמו שיש מי שדואג לתדלק את הכותרות.
אני נשוי לאחת כזו, שבגיל 45 או 6 יצאה לפנסיה מהצבא.
וכן,
בימינו ובחיל הים נשים לא היו לוחמות.
זה לא הפריע לצה"ל לדרוש שעות עבודה מטורפות שחייבו אותה לצאת מידי יום בשעה שרובנו עדין רק מתגלגלים במיטה ולחזור רק לקראת "פסוקו".
בכמה וכמה תפקידים שביצעה נדרשה לבלות גם בימי שיש עד הערב בעבודה וכמעט כל שבת הוקפצה.
וזה עוד לפני תורנויות, סגירות וכד'.
אז נכון, היא לא התלוננה.
מאוד אהבה מה שעשתה ועדין בגיל 51 מבצעת מילואים (אפילו לי כבר לא קוראים)
הילדים ראו מטפלת הרבה יותר מאשר את אמא.
הבכורה שלי טוענת שהיא היחידה שדברה עם אבא על נושאים מסוימים שכולן מדברות עליהם רק עם אמא, פשוט כי אמא לא היתה זמינה.
אז כן, 15-18 שנות פנסיה (מאוד רחוקה מהסכומים עליהם מדברים בתקשורת) הן סוג של פיצוי.
וכמובן, למעלה מ-50% הולכים למיסים כאלו ואחרים.
תזכור לשאנשי הקבע אין ועד ולא תראה אותם מתלוננים או מוחים או מגיבים לכותרות, כי הם לא יכולים וכי הם פשוט לא.
זהו, שפכתי,
בניגוד (אולי) לחלקנו, נוהג לבסס את עמדותי / ידיעותי על סמך ניסיון או היכרות אישית של הנושא או ע״ס מומחי תוכן שאני מעריך וסומך על ידיעותיהם.
עיתונות או מדיה שיווקית כזו או אחרת, לא מספקת עובדות ולכן לא נוהג להסתמך עליהם (אבל נשאיר את זה לדיון אחר).
לעיניין, את נושא הקבע מכיר הן מהשירות שלי (בקבע, מספר מועט של שנים) והן מחברים קרובים שעשו שירות קבע מלא ופרשו לאחרונה (חלק כלוחמים וחלק בתפקידים טכנולוגיים או מטה).
אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי ויכול לגבות זאת בעובדות.
אם אתה חושב שבאזרחות אין מקצועות שדורשים עבודה סביב השעון, הקפצות וכו׳ אז כנראה שלא נתקלת ברופאים (או רופאות….).
לחילופין, נסיעות דחופות ללקוחות והעדרות מהבית לשבועות בהם עובדים מ 0700 עד 0000 ולא ממש יודעים מתי חוזרים לארץ (את זה חוויתי בעצמי ולא פעם אחת….)
אין לי מושג במה עסקה אשתך בצבא, אבל אם אניח לרגע שהשתחררה בדרגת סא״ל עם תואר ראשון (או שני) אז היה לה שכר ממש לא רע (מצנעת הפרט, לא אפרט). תוסיף לזה עוד 21 שנות פנסיה תקציבית (מה לעשות, גיל הפרישה לנשים עלה ל 67) ותראה שהיא הרוויחה במהלך שירותה הפעיל משכורת שוות ערך לסמנכ״ל במגזר הפרטי. עסקה מצויינת (עבורה) לכל הדעות ועל חשבון משלם המיסים הישראלי...
מנהלים, היות ובאמת לא קשור לנושא: אפשר להעביר לשרשור אחר / למחוק…..
בואו נגיד שעם הדלק הצבאי האדום של פעם, ספק אם היו מצליחים להגיע עד הש.ג.
ניר אתה לא מדייק. זה לא נושא הדיון אז אני לא רוצה לפתח את הנושא יותר מדי. אבל נקודה למחשבה.
אתה רוצה שקצינים יפרשו לגמלאות בגיל 67? אוקיי. אתה מוכן תמורת זה שחוקי העבודה בישראל יחולו עליהם? כלומר עד 12'שעות ביום, מקסימום 60 שעות נוספות בחודש, ואסור לעבוד בשבת?
כי זה המחיר.וזה אומר כמות כפולה של אנשי קבע.
(ומי ישמור בשבת? מי שעובד בהום סנטר ובמקדונלדס. )
אבל כאמור סטינו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רוביקונים למח"טים....טוב לי בקבע (-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לעיניין, את נושא הקבע מכיר הן מהשירות שלי (בקבע, מספר מועט של שנים) והן מחברים קרובים שעשו שירות קבע מלא ופרשו לאחרונה (חלק כלוחמים וחלק בתפקידים טכנולוגיים או מטה).
אם דיוק עסקינן, אז ציין שמי שיצא לפנסיה עד עכשיו שייך להסדרים הישנים, אין כאלו מאז גיוסי 2004.
וגם אז, הבדל אדיר בין מי שיצא אחרי 10 שנים (פנסיה חלקית שמבטאת מה שהושג עד לאותו הרגע, לא מחושב מלא), לבין מי שהתקדם והמשיך עוד כמה שנים.
גם לי יש כמה חברים שעדיין בקבע, ומעט שפרשו, הפרסומים לא קרובים למה שהם מקבלים, לא בחודשי ולא מה שצפוי.
אם חברים שלך משוויצים בסכומי עתק אז הם מהמעט שאני מקווה שבאמת מגיע להם, אבל בפועל תורמים לתמונה המעוותת ולא מאוזנת לכל השאר.
וזה הרבה לפני שנכנסים לתנאי השירות הקשיחים של זמינות ומיקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ניר אתה לא מדייק. אתה רוצה שקצינים יפרשו לגמלאות בגיל 67? אוקיי. אתה מוכן תמורת זה שחוקי העבודה בישראל יחולו עליהם? כלומר עד 12'שעות ביום, מקסימום 60 שעות נוספות בחודש, ואסור לעבוד בשבת?
כי זה המחיר.וזה אומר כמות כפולה של אנשי קבע.
(ומי ישמור בשבת? מי שעובד בהום סנטר ובמקדונלדס. )
אבל כאמור סטינו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אשמח לדעת במה לא דייקתי (ככה לומדים).
ולשאלת גיל הפרישה, התשובה לגמרי חיובית.
כל מי שלא לוחם או נותן תמיכה צמודה ללחימה, יכול להמשיך ולעסוק במקצוע שלו עד גיל פרישה, ממש כמו כולם.
אגב באופן ממש מפתיע, זה מה שקורה בפועל. הקצינים משתחררים בשנות ה 40 לחייהם, רובם פונה לשוק האזרחי וחלקם אפילו חוזר לאותו תפקיד כאזרחים עובדי צה״ל. כולם מקבלים משכורת יפה בנוסף לפנסיה הצבאית (במקרה של אזרחים עובדי צה״ל, על אותה עבודה שביצעו קודם במדים…).
אישית, לא מכיר אף אחד שנשאר בבית (בפנסיה)...
ובנוגע לחוקי העבודה שהזכרת, יש לא מעט לקונות…הזכרנו רופאים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
מכיר הרבה מעריצים שרופים , לא כולם מתבאסים על ה 2.0 והדעות די חלוקות , מה שכן כולם מתבאסים על כמות התקלות המופרזת באופן כללי , ה jl הרבה יותר מפנק/מתורבת/מצועצע/מפואר מה jk ( יחסית ) וכמובן מגיע עם אוסף תקלות ורמת אמינות אלקטרונית של פיאט אונו משנות ה 80
פיאט אונו היתה מכונית פשוטה וחכמה וגם אמינה - ונהדרת באופן כללי.
אני יודע כי היתה לנו כזו.
אם זו ההשוואה, אז הג'יפ הזה במקום טוב. והלוואי והיה פשוט ונטול אלקטרוניקה ברמה של האונו.
רכבי הדגמה משלל דגמי ה-JL עוברים אצלי הרבה מאוד. אישית נתקלתי לא מעט בבעיות אלקטרוניקה, נורת תקלת גיר ועוד, כולל רכב שהושבת ולא הניע והיה צריך להשאיר אותו בש"ג של בסיס מג"ב עד שיגיע גרר למחרת לקחת אותו.
לגבי מנועי 2.0T - שמועות בלבד ודגש על שמועות, על מנועים רבים שכשלו. אין לי סימוכין לזה. מצד שני לאלה שסיפרו לי על זה, אין שום אינטרס לשקר לי ואני נוטה להאמין שכמו בהרבה מקרים של שמועות על בעיות בדגמי רכב מסויימים כמו הגיר בפוקוס דור 3, המזרקים והדיפרנציאלים בלנדקרוזר, התחממויות ובעיות ראשי מנוע בפאג'רו דיזל, התפרקות כללית של מכוניות סיטרואן, נזילות והתחממויות בלנדרוברים וכו' וכו', אין עשן בלי אש.
מנוע 2.0T ב-JL רחוק מ"לבאס". נהפוכו. מבחינת ביצועים, זמינות כוח, מומנט וכו' - הוא חזק ומלהיב ומוצלח. קשה לי לשים אצבע על חסרון בולט שלו, אם בכלל, למעט צליל מעצבן שמזכיר דיזל, התחושה האישית שלי שזה לא מנוע שמתאים לרכב שטח שאמור להתמודד עם תנאים קשים (כי אני מאוד בעד פשטות ומאוד נגד סיבוך ועודף טכנולוגיה ללא צורך אמיתי) וכמובן אחרי נסיעות על JL עם מנוע 3.6 שפשוט מתנהג ונשמע אחרת, הרבה יותר טבעי ונעים, חלק וליניארי ולא פחות חזק וגמיש (וכמובן שותה יותר דלק).
אנחנו רואים מסביבנו לא מעט CJ בני 30-50 שנה וסופות בנות 30 והם בועטים וקל להבין מזה שאין כמו פשטות. בעוד 20 שנה נראה כמה JLים ישרדו. אם בכלל.