חוזר: מה ההבדל בין לנדקרוזר צורה חדשה וישנה?? דחוף!
אני בספק עד כמה אנשי שטח בעלי נסיון ( כולל ידע טכני על מבנה המערכות ) יתיחסו ברצינות למגבלה כזאת .
במידה והמגבלה היא בטיחותית אני מבין ויכול לקבל ובמקרים מסוימים ממליץ לנהוג לפי מגבלה זאת .
( במיוחד בקרח כל בר דעת לא יעלה על מהירות כזאת בקרח !! )
במידה והמגבלה היא יכולת המיכללים ( ולצערי בחלק מכלי הרכב מתברר שהמכללים לא עומדים בעומס ) ואז היצרן תופס טרמפ והתוצאה רכב באמת מוגבל .
היצרן כותב בכל מקום
מדביק מדבקות על כל דלת ודופן של הרכב
ומשרד התחבורה \ יבואן הרכב בתרגום הספר לעברית בכלל עושים סלט אחד גדול :-P
אכשיו פלוני קונה את הרכב
אלמוני מוביל טיול
ויש לנו שרשור חילוץ / שרשור נזקים / שרשור תלונות
איך אני כותב לאחרונה
זאת רק ההתחלה יהיה מאד מענין בעולם הרכב של מחר ( שנה שנתיים לא יותר ) :grin:
איציק
דוקא במקרה זה אין כל הבדל בין "המקור" האנגלי לתרגום העברי. וצביקה, שוב, מדייק.
(בשניהם המגבלה מתיחסת למהירות הנסיעה).
והמגבלה ברור שאינה בטיחותית אלה של "חוזק" המכללים.
נסה לנסוע 15 קמ"ש ב"זחילת סלעים", בדיפ' אחורי נעול והשבר......בדרך.
לעומת זאת, בדרדרת, יש אפשרות לנסוע במהירות כזו, במידה ואין "בורות"/קפיצות. הכל שאלה של נסיון. (למשל, הורדת הרגל מה"גז" בשניה שנכנסים לבור ולתת לתנופה לעשות את העבודה, כנ"ל
במעבר שפוע בוצי).
אגב, הכונה בהגבלה של 8 קמ"ש אינה מתיחסת רק להתקדמות במהירות זו אלא בראש וראשונה
ללחיצה על דוושת ה"גז". לא לתת אפשרות לגלגל אחורי להסתובב במהירות (לסבסב) גבוהה יותר,
ודאי לא בסלעים בורות/מדרגות.
הדיון כבר לא בדיוק קשור לשאלה המקורית אבל ...
אני לא מכיר לעומק את המערכת המדוברת ( ומשתדל לא לציין בשמות יצרנים )
אבל אני מכיר טוב לעומק מערכות כאלה של יצרנים אחרים
ושם יש התחשבות בלחיצה של הנהג על דושת הדלק
או במילים פשוטות מחשב הרכב מוריד את סלד המנוע ( במידה והנהג לא עושה זאת )
תאמין לי המחשב מהיר מהנהג :wink:
מחשב הרכב מוריד את מומנט המנוע על ידי ניתוק מרססים .
מחשב הרכב עושה עוד הרבה פעולות שכל מטרתם היא להחליש את הכח המועבר לגלגלים .
אתה באמת חושב שצריך את זה תמיד ?
אכשיו אני שואל וחושב איך בדיוק המחשב יודע שמדובר בעליה \ בולדר \ שלג \ בהחלקה על קרח ....
האמת הוא לא בדיוק יודע ( בשקט אני יגיד לך ) המחשב לא יודע !
ואז החליטו ללמד את המחשב ( ועל הדרך גם את הנהג )
והכניסו מערכת גיירו .( כן כן כמו במטוס )
ואז בתחילו לחשב את זוית הגילגול של הרכב
ואז התחליו לחשב את הזוית שההגה נמצא בו
תאמין לי במהירות זה בכלל לא נעים !
בשטח זה כבר סיפור אחר :-)
על הדרך מחשבים גם את קוטר הגלגל ( דווקה יצרן רכב יפני )
וכשחסר אויר .... אין בעיה מנפחים נכון :twisted:
היו לא מזמן שרשורים על כלי רכב שמחליטים לא לעצור בעליה ואצל אחד בירידה ( פה בארץ )
הגדיל אחד והצליח להתהפך ( מזל ללא נפגעים )
ויצרן אחד מוסיף מפסקי הפעלה למערכות השונות
ויצרן אחר מוסיף מדבקות :wink:
ויש כאלה במחליטים לבד להוציא פיוז ( פתרון לא רע ) אבל זה לא טוב לכל רכב !!
ואז מגיעה קריאת השרות להחליף גירסת תוכנה :roll:
ולא בדיוק קשור אבל באותו נושא ( גירסת התוכנה למרססים של אחת המכוניות המאד נפוצות פה )
אתה שם לב מה אני כותב גירסת תוכנה למרססים !
והמבין יבין
והחכם יחשוב
" והטיפש " ירוץ יעשה מעשה רק מה שלא ישכח לספר לנו עד כמה המעשה היה הצליח .
אז מה היתה השאלה מקורית ?
מה ההבדל בין צורה ישנה לחדשה ....
או או איזה הבדלים. ומה עוד ממתין לכולנו על המדף ועל פסי היצור .
הולך להיות מאד מאד מענין ( ומאד מאד יקר ! )
איציק
איציק שלום רב !
אני מנסה, ללא הצלחה, להבין מה באמת כואב לך ומציק לך בחידושים הטכנולוגיים.
בעיות של אמינות ואופן פעולה בלתי תקין היו תמיד.
בעידן המכניקה הטהורה, רכב באמינות נמוכה איבד לפתע את ההיגוי או שבר סרן והגלגל עף או שמתלה התפרק או שהבלמים שבקו חיים.
היום ברכבים שאינם אמינים, אלו מערכות בקרה שאינן בנויות נכון או ששובקות חיים לפתע.
המערכות שאתה כל כך שונא, כשהן בנויות כהלכה, מקלות על הנהיגה ומצילות חיים.
שוב מנסיוני האישי :
נסעתי בכביש 6 ומטנדר שעקף אותי עפה חבילה גדולת מימדים.
כדי שלא לפגוע בחבילה, ביצעתי תמרון התחמקות ותוך כדי התמרון הרכב נכנס להחלקה.
מערכת בקרת היציבות צפצפה והפעילה את הבלמים בגלגלים מסוימים לפי זווית ההגה.
באופן מדהים הרכב התייצב ועקב אחרי ההיגוי.
ללא המערכת יתכן שהייתי מאבד שליטה ברכב ומסיים את התמרון בהתהפכות.
ברכב ללא מערכות בקרת יציבות, אין כל אפשרות להפעיל בלימה רק בגלגלים מסוימים באופן שהרכב יעקוב אחרי ההיגוי.
נכון שלנו כנהגים אין שליטה על המערכות ותפקודם ולכן בחירת הרכב הופכת להיות קשה יותר.
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
חברים באתר מתייחסים ברצינות למידע שאנו מספקים, ולעיתים נוהגים על פיו.
אז לפני שאנחנו מציגים מידע בצורה נחרצת, כדאי לבדוק ולהזהר מהטעייה.
צביקה
צביקה,
את הנימה הזאת כביכול יש רק אמת אחת-שלך תשמור לדיונים של שחור ולבן, לא לדיון שדן בהוראות יצרן כשההבדל הוא בדקויות, אל תתחסד כי באותה מידה אני יכול לטעון שאתה מדבר שטויות.. בא נשאר ברמת דיון אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
חשבתי כבר לרדת מהדיון,
אפילו התחלתי כבר לפקפק במידע שבידי,
בכל זאת חזרתי ובדקתי בספר הרכב באנגלית שקובע :
מהירות נסיעה מכסימלית במצב סרן אחורי נעול 5 מייל לשעה = 8 קמ"ש. צביקה
נראה לי שהבנתי את הבדל בתרגום הדברים, בספר\הוראות יצרן באנגלית כתוב במפורש Operate בהתייחס לתפעול הנעילה הנשלטת מחות מ8קמ"ש, עכשיו, הפרוש לפי המילון הוא "הפעלת" או "תפעול", עכשיו אתה לוקח את הפרוש של הנ"ל ללא להשתמש שלעניות דעתי היתה אמורה להיות תחת המשפט Do not use או משהו בסגנון, אני לוקח את התרגום של "לא להפעיל=לא ללחוץ על כפתור ההפעלה מעל 8 קמ"ש".
אם אתה מחבר את ההגיון של הנחיות הבטיחות שמדברות על לא להפעיל את הנעילה כשגלגל אחד מסתחרר כדי לא לאבד שליטה באופן פתאומי ביחד עם זה סעיף מתחת כתוב ש"במידה ותשתמש בנעילה על כביש או בטון צפה לקשיים בהיגוי(!)-אתה מבין את מה שטמון בהנחייה הזו?
לא כתוב שם "אל תשתמש בנעילה על כביש אלא "צפויים קשיים בהיגוי", תצרף את זה שאותה הנעילה בדיוק (ביצה זהה) בהיילקס לא מוגבלת כלל למצב LOW, מה שאומר שמראש תיסע מהר יותר מאותם 8 קמ"ש ותוכל בקלות לתרגם את Operate ללא להפעיל מעל 8 קמ"ש כי זה יכול להיות מסוכן ולא כי זה יגרום נזק.
עכשיו, סה"כ זה הרכב שלך, תעשה מה שבא לך איתו אבל אל תשלול משהו שגם אתה לא יכול לערער את ההגיון שבצרוף העובדות האלו שבהנחיות היצרן-לא תרגום שלי אלא הנחיות יצרן.
ולבסוף,הרשה לי להשתמש שוב במשהו שאתה כתבת למטרה אחרת..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי צביקהר
חברים באתר מתייחסים ברצינות למידע שאנו מספקים, ולעיתים נוהגים על פיו.
אז לפני שאנחנו מציגים מידע בצורה נחרצת, כדאי לבדוק ולהזהר מהטעייה.
צביקה
טוב אם חברים מסויימים יעשו חושבים אלף פעם לפני שהם לוחצים על "שלח, , לא אתה צביקה, מי שזה מכוון אליו כבר יבין.
ציטוט:
רפי33 כתב:
דוקא במקרה זה אין כל הבדל בין "המקור" האנגלי לתרגום העברי. וצביקה, שוב, מדייק.
(בשניהם המגבלה מתיחסת למהירות הנסיעה).
והמגבלה ברור שאינה בטיחותית אלה של "חוזק" המכללים.
נסה לנסוע 15 קמ"ש ב"זחילת סלעים", בדיפ' אחורי נעול והשבר......בדרך.
לעומת זאת, בדרדרת, יש אפשרות לנסוע במהירות כזו, במידה ואין "בורות"/קפיצות. הכל שאלה של נסיון. (למשל, הורדת הרגל מה"גז" בשניה שנכנסים לבור ולתת לתנופה לעשות את העבודה, כנ"ל
במעבר שפוע בוצי).
אגב, הכונה בהגבלה של 8 קמ"ש אינה מתיחסת רק להתקדמות במהירות זו אלא בראש וראשונה
ללחיצה על דוושת ה"גז". לא לתת אפשרות לגלגל אחורי להסתובב במהירות (לסבסב) גבוהה יותר,
ודאי לא בסלעים בורות/מדרגות.
ושוב הגיע הזמן בו אני מבקש מכל המשתתפים להקפיד לכתוב לגופו של עניין, ולהמנע מדיונים אישיים.
אסף.
דורון שלום רב
לא תקפתי אותך אישית וחבל שאתה מגיב באופן שכזה.
אני מצטט את הקטע הרלוונטי מספר הרכב בעמוד 180 :
CAUTION
Do not drive over 8 km/h ( 5 mph ) when the differential is locked
תרגום :
אזהרה
אל תנהג מעל 8 קמ"ש כשהדיפרנציאל האחורי נעול
יותר ברור מזה לא יכול להיות ואין מקום לוויכוחים או התפלספויות.
שנה טובה לכולם
צביקה
ציטוט, מדויק, יש לציין, מספר הרכב TOYOTA LAND CRUISER:
CAUTION!
DO NOT DRIVE OVER 8KM/H WHEN THE DIFFERENTIAL IS LOCKED.
מי שלא מבין אנגלית, יכול להבין (יעני, לתרגם) מה שהוא רוצה. :p
ובדיחות יש צורך לדעת לספר.
כל מילה נוספת מיותרת.
אני שונא להיות השוטר אבל אתם חורגים מהמקובל כאן:
כל תגובה נוספת בשרשור הזה שתתייחס בצורה מבטלת/מזלזלת בשותפים לדיון, ולו במילה אחת, תימחק במלואה. בלי הסברים. בינתיים מחקתי רק קטעים.
ראבאק, זה יכול להיות יופי של דיון. למה אתם עושים אותו מגעיל?
צביקה,
פה קבור הכלב..
בספר שיש אצלי-יותר מספר רכב אחד-הורדתי מהרשת כמה מהם ולא רק של היילקס, בכולם רשום
Do not operate at speed above 5mph/8kph וזה ההבדל המהותי בין מה שאמרנו-הבדלי הדפסות בין השנים.
אולי בגלל עודף השבירות של דיפ' פראדו הם שינו משהו בהוראות הפעלה-לא כך בשנתונים המוקדמים יותר.
רפי,
קראתי את מה שצביקה כתב,
וכאן, דורון הרשה לי לצטט אותך-
ציטוט:
אם אין לך משהו חדש ....
וגו'. (לא הבנת את הרמז?) אסף.
סיכום מיוחד לערב ראש השנה :
בהיילקס, קיים ספק סביר אם היצרן מרשה לנסוע במצב נעול מעל 8 קמ"ש.
בפראדו, היצרן אוסר במפורש לנסוע במצב נעול מעל 8 קמ"ש.
כל הדיון החל בשאלה, מה ההבדלים בין הפראדו ללנדקרוזר 2003 ואילך, ושם ציינתי את המגבלה הנ"ל שאכן קיימת.
לא עלתה שאלה לגבי היילקס או רכבים אחרים בהם אולי אין הגבלת מהירות במצב נעול.
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה
צביקה
אני אתרכז רגע אחד בנושא הנעילות מופעלות הבלמים מול נעילות מכאניות.
מעילה מופעלת בלמים איננה פועלת ממהירות אפס. המערכת מזהה הפרשי מהירויות ומכאן שנדרש הפרש מהירויות מסויים כדי להפעילה; זה שהרכב לא מתקדם בזמן הזה זו בדיוק הבעיה, כי אם מדברים על אבדן אחיזה רגעי זה בדיוק מה שקורה עד שהמערכת נכנסת לפעולה.
בנעילה מכאנית מנגד אין שום דבר כזה, גם אם מדובר בנעילה אוטומטית. הסרן פשוט נעול וזהו, כדי לפתוח אותו אתה חייב לבטל את הנעילה (או להשיג סך התנגדות מסויים שהוא ממילא מספיק כדי לקדם את הרכב ללא החלקת הגלגלים). הווה אומר, באותה סיטואציה כמו קודם - עליה במהירות גבולית ובור באמצע - אין שום אבדן מהירות.
עד כאן עובדות. עכשיו נכנסת השאלה האמיתית והיא עד כמה הפרשי הזמנים האלו משמעותיים, עד כמה אבדן המהירות הרגעי משמעותי (הוא משמעותי רק אם המהירות גבולית, רובנו ממילא נוסעים מהר יותר ברוב המכשולים כי אנחנו לא וולקר אוונס) ואולי גם עד כמה המתקף הפתאומי על הקרקע משמעותי, בניגוד למתקף מתגבר מנעילה קבועה.
התשובה (מבחינתי לפחות) איננה ברורה. כאן אני נאלץ להסתמך על גורמים חיצוניים כמו אנשים בעלי נסיון רב בנהיגה שעל דעתם אני סומך. כל אלו - וגם כל אלו שעל דעתם אינני שם קצוץ - טוענים להבדל מורגש בין שתי סוגי הנעילות. אני לא אומר שקל לי לקבל את זה, הרי מדובר בעשיריות שניה לכל היותר אבל בכ"ז, זה המצב. מבחינה מדעית טהורה הם צודקים, מבחינה מעשית קשה לי לקבל את זה אבל כשהעובדות תומכות בתיאוריה קשה לי להתווכח איתם, במיוחד כשלי אין מספיק רגש כדי להבין בהבדל (או מספיק נסיון עם נעילות כאלו). צביקה טוען שלו יש (משתמע מהטענה שלך, צביקה) וייתכן שהוא צודק, אבל אני מהסוג המגעיל - צריך הוכחה.
1 קבצים מצורפים
זה לא ההבדל היחיד, אלון. עם ה"נעילות האלקטרוניות" , במצב של גלגל באוויר או גלגל שמחליק, חצי ממומנט המנוע הולך להנעת הרכב, ועוד חצי הולך לחמם את הבלמים בצד השני. בדיוק אותו הספק זורם לשני הצדדים, וזה מורגש, בעיקר בדיונות, שם הספק המנוע הוא קריטי. לפחות ללנד קרוזר יש די והותר מומנט והספק בשביל לפצות על זה ;) אבל מסתבר שלא תמיד יש לו מספיק יכולת פינוי חום מהבלמים.
ולגבי מהירות התגובה, למרות שמדובר בתקופה של בערך לפני שלוש שנים, שזה אומר שהרכבים היו בני ארבע-חמש שנים בממוצע, ויכול להיות שהמערכות התקדמו מאז, אני יכול לספר שכשהדרכתי נהיגת שטח, ועשינו מעבר איטי מאוד של סלעים בעלייה, הנעילות האלקטרוניות האלה לא פעלו טוב. הן אילצו את הנהג להוסיף גז, וכשהבלמים ננעלו הוא זינק את המטר הבא, עם מעט מאוד שליטה. אני מדבר על זחילה מאוד מאוד איטית ומוקפדת. קטע של עשרה מטר בשלוש דקות. החברים עם הנעילות המכניות עשו שם בית ספר לאלקטרוניות.
בפאת'פיינדר שבחנתי בקיץ שעבר, המערכת האלקטרונית עבדה יפה, אבל אילצה להוסיף המון גז, ממש רגל על הריצפה, כדי שהרכב יתקדם. איכשהו זה לא גרם לזינוק פרוע כשהוא כבר תפס. הוא יצא מההצלבות עם מהירות שהיא בהחלט לא זחילה, אבל גם לא היתה מטורפת וחסרת שליטה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=2184
כשאני חושב על זה עוד, אני לא חושב שההשהייה של המערכות האלו נובעת ממהירות תגובה. אין לי ספק שגם לפני 3-4 שנים מהירות תגובת המחשב הייתה כמה עשיריות שניה לכל היותר, לא שונה משמעותית מהיום מבחינה מעשית; מה שלדעתי מהווה גורם מגביל הוא הגדרת הפרשי המהירות הגבולית. אני מניח שהמערכת מבוטלת במהירויות כביש, אבל היא עדיין פעילה בסיבוב חד בשטח; חישוב זריז יוביל לכ50% הפרש במהירויות גלגלים על אותו סרן (הנחות: רדיוס מינימלי 5 מטר, רוחב סרן 1.7 מ') עבור סיבוב ברדיוס מינימלי, מה שמכריח את המערכת לאפשר את הפרשי המהירויות האלו. הפרשי מהירויות כאלו לוקח זמן מורגש לפתח, לכן ההשהייה. הגיוני?
מישהו יודע את ההסבר להשהייה המורגשת שחנן מדבר עליה (אתם אוהבים הרי לשבור לי תיאוריות)?
לגבי ההפסדים אתה מתפרץ לדלת פתוחה איתי, אבל מעשית זה לא מעניין אותי. השאלה מבחינתי היא לא איזו מערכת יעילה יותר הנדסית, אלא איזו יעילה יותר מעשית. כל עוד ההפסדים האלו הם בתחום סביל מבחינת המנוע - אני מניח שהם כן עם מנועים כמו של הפראדו - הם לא משפיעים על ההתקדמות שלי אלא על צריכת הדלק.
אני חוזר לשאלה המקורית, ברשותכם, בעזרת עובדה משעשעת.. בארה"ב, במקביל ללנדקרוזר ה"חדש" שנמכר בארץ, ממשיך להימכר גם הישן, אם כי בצורה של פוראנר. פוראנר חדש יושב על שלדה כמעט זהה לזאת של הלנדקוזר שכונה בארץ "פראדו". וזה לא הכל, כשטויוטה יצאו לשוק עם הFJקרוזר החדש- אתם יודעים על איזו שלדה שמו אותו? נכון- זו של הפוראנר, כלומר, לנדקרוזר ישן (בהבדלים קלים שלא ניכנס אליהם).
הלנדקרוזר החדש עולה על קודמו כמעט בכל. כיוון שאף אחד מהם אינו רכב שטח קשוח, השוואות הביצועים שלהם בשטח קשה נראות לי מוזרות. שניהם יספקו את הסחורה בתור רכב טיולים, שניהם ישברו עם תדרשו מהם יותר מדי. אבל החדש יותר נוח, יותר חזק, יותר מרווח, יותר הכל.
סוגיית הנעילה מעניינת, כי היא שמה הבדל אחד מאוד מוחשי בין השניים. הבדל שלמתבונן מהצד אומר שטויוטה ויתרו על יכולת השטח ה"אמיתית" בזה שויתרו על נעילה "אמיתית". יש לי חדשות בשבילכם- הם היו עושים את זה קודם, אם היתה להם הטכנולוגיה ביד, בשלה. זה לא שבאמת חשובה להם יכולת השטח בשטחים קיצוניים. הם בעניין של למכור מכוניות, ונעילה, אמיתית או בכאילו, מוכרת מכוניות. בזמנו הם השתמשו בטכנולוגיה שהיתה להם (נעילה אמיתית) ועכשיו הם משתמשים במה שיש להם ועולה פחות (נעילה עם בלמים). כן, הפסדנו חלק מיכולת השטח בדרך. כן, נעילה מלאה שמשתלבת בלחיצת כפתור עובדת באופן מוצלח לאין שיעור ברכב שמבלה הרבה מזמנו בשטח, כשעל סיפונו נהג מיומן.
ולמה אני כותב שיש הבדל בין שתי השיטות? כי יש. כי נהג שיודע לנהוג בשטח, יתקשה להסתדר עם הנעילה ב"כאילו". הוא רגיל לצורת נהיגה מסויימת, אלגנטית. עם נעילות מבוססות ABS, זה לא עובד. בהדרכות של יצרן אחר, אומרים "תן גז, וחכה. האוטו כבר יעשה את העבודה לבד". אין בזה שום דבר אלגנטי, אבל זה עובד. מי ש"יודע" לנהוג, ורגיל למכוניות מדור- שניים ומעלה לאחור, לא מצליח להביא את הרגל שלו לתת גז על מכשול.
הבעיה מתחילה עם מכשולים ארוכים- הבלמים מתבשלים, כל עתודות הכוח של המנוע מתבזבזות לאטמוספירה בצורת חום ורסיסי רפידות בלמים שנשחקות בקצב מסחרר, החום בתוך הדיפרנציאל עולה ועולה, ואם זה לא מספיק, ברגע שעצרת, איך שהורדת את הרגל מהגז (ואז המערכת הממוחשבת חושבת שאתה כבר לא מעוניין להתקדם ומפסיקה את המודולציה של הבלמים)- אי אפשר להתחיל שוב, צריך לחזור אחורה. באסה.
אבל נעילה "בכאילו" שעובדת על הבלמים עושה את העבודה ברוב המקומות שצריך אותה (ובטויוטה היא עובדת לא רע בסה"כ), והחוכמה היא לא להפוך את האוטו למה שהוא לא- כלומר- לא לנסות להפוך אותו לרכב עבירות. מי שכן משתמש בכזה רכב ליותר מרכב טיולים משפחתי, ודורש ממנו גם אתגרי עבירות מדי פעם, טוב יעשה אם יתקין נעילה "אמיתית" בנוסף ל"בכאילו". זה פתרון פשוט, והוא עובד.
"אבל הדיפרנציאלים נשברים" תזדעקו. נכון. הם נשברים. תשלימו עם זה- יוסי עדן יודע על מה הוא מדבר- שימוש אינטנסיבי ברכב כזה בשטח, כולל אתגרי עבירות- גדול עליו. נהג טוב ש"מנגן" על הרכב יצליח להביא אותו רחוק מאוד ולאורך זמן, אבל אסור לטעות. הוא רק SUV. מהמוצלחים שבהם, אבל רק SUV. הוא יעשה את העבודה מצויין בתור רכב טיולים שיקח אתכם לכל מקום, אבל עדיין... הוא רק SUV. על הנוחות והתנהגות הכביש צריך לשלם- וכשאתם קונים SUV, אתם צריכים להיות שלמים עם עצמכם ולדעת שיש מחיר לדברים מסויימים, מחיר שבחרתם לשלם. מחיר שאיציק, כנראה (ורבים אחרים), לא מוכן לשלם, וסיבותיו עמו.
אסף.
שלום חנן
לגבי זחילת סלעים, התופעה שאתה מציין היא בדיוק התופעה שמתרחשת בנהיגה לא נכונה עם המערכת.
בטיול השטח הראשון שלי עם הרכב הזה חשתי היטב בתופעה.
ה"סוד" לנהיגה נכונה הוא ליטוף עדין של דוושת התאוצה באופן רציף ולא התנהגות "אלימה" עם הדוושה.
לגבי התחממות הבלמים : ברגע שהבלמים מתחממים, נדלקת נורית אזהרה והמערכות מפסיקות לעבוד כדי שהרכב לא יאבד את יכולת הבלימה.
עד היום לא נתקלתי במצב כזה למרות שאחרי טיפוס סלעים אינטנסיבי ניתן היה לחוש שהבלמים חמים מאוד.
המערכות השתכללו בשנים האחרונות.
לדוגמה מערכת ה ABS אינה מפריעה בשטח אלא עוזרת :
בזחילה במהירות נמוכה היא מנוטרלת באופן אוטומטי,
ובעצירת חרום במהירות נסיעה ( בשטח ) אין צורך להרפות מדוושת הבלם כדי שההיגוי יעבוד.
בסה"כ הרכב אינו מיועד להתחרות בעבירות של היילקס מוגבה + צמיגים מוגדלים + נעילות כפולות ולו רק מהעובדה שעלות חלקי הפלסטיק שיפגעו תהפוך את הטיול לבלתי כדאי וניתן בעלות נמוכה יותר לשכור מטוס קל.
צביקה
לגבי הניסן, ניסיתי, אני מבטיח. אני ממש לא נהג של גז בריצפה, נהפוך הוא: הכלל שלי לעצמי הוא שמה שהרכב שלי כפול הנעילות לא מצליח לעלות בסיבובי סרק הוא כנראה לא אמור לעלות, ואני מוותר (או לפחות אני משתדל לוותר, לא תמיד זה מצליח לי ;) ) . בניסן הוספתי בצורה איטית ומדורגת גז, והרכב זז רק כשהמצערת היתה על הריצפה. וזה חזר על עצמו יותר מהצלבה אחת. כך גם היה בהדרכות שעשיתי. תמיד ההנחיה היתה לא לשחק עם הגז אלא להוסיף בצורה איטית ומבוקרת. בהחלט יתכן שבלנד קרוזר חדש זה עובד טוב יותר גם בסל"ד נמוך יותר.
ולגבי המשפט האחרון שלך, אתה כמובן צודק. אסף סיכם את זה בתגובה ארוכה ומעולה שלדעתי די סוגרת את הדיון.
[QUOTE=צביקהר]איציק שלום רב !
אני מנסה, ללא הצלחה, להבין מה באמת כואב לך ומציק לך בחידושים הטכנולוגיים.
]
בוקר טוב לכולם
מה שכל כך מציק וכואב לי זה המחיר .
אני נמצא לפחות דור אחד לפניכם . אני רואה את התקלות בשטח .
אני רואה את הלקוחות ( בעלי הרכב לא הנהגים ) לא מבינים מאיפה זה נפל עליהם ( בכסף )
אני רואה את נהגי הרכב ( לא בעלי הרכב ) לא מבינים מאיפה זה נפל עליהם ( התקיעות והשבתת הרכב )
אני רואה את נותני השרות משתדלים בכל מיני דרכים יצירתיות לתת פתרונות לבעיות שתאמין לי
אתה תתחיל ללכת ברגל ולא תרצה לגעת ברכב . ;-)
אחת הסיבות להצלחה של חברות הליסינג זה חוסר הרצון וחוסר היכולת של בעלי הרכב לדאוג לרכב .
אז כשלוקחים נושא כל שהוא ברכב החדש ומעלים אותו לדיון זה נחמד ומענין
וכשהנושא הבסיסי הוא מודל ישן מול מודל חדש
חשבתי שיש מקום להדגיש את מגבלת האלקטרוניקה \ ומשמעות התחזוקה ( ולא רק בכסף ) .
איזה יופי של טיולים אפשר לעשות בנסיעה רק על שבילים ( בלי מסלולי עבירות )
ותגיד לי איך בדיוק אתה מחלץ את עצמך בתקיעה בשטח כאשר חיישן XXX מחליט שלא בא לו לאפשר לך לשלב להילוך . ( יש שרשור כזה על אחד שלא מצליח לשלב ל LOW מבלי לכבות את הרכב )
ואני מדבר על חיישן שמחליט לא לשלב להילוך בכלל !
אתמול פורסם באחד מעיתוני הערב על ירחון רכב שנגנז בגלל כתבה על רכב שלא מצליח להגיעה
לאילת בנסיעה על הכביש .
אז מה הבעיה הוא עוצר ממתין לרכב החילופי וממשיך בטיול ( איך השרות שלנו ) :razz: :razz: :razz:
על זה אני מדבר ואני לא מדבר עלדגם מסוים או איזה רכב ספציפי
אני מדבר עד כמה צרכן הרכב יכול להיות מטומטם ולחשוב שיורד גשם ;-)
למיטב ידעתי הדיון הוא על רכב שמחירו הוא כ 250.000 - 500.000 שקל ולא על מכונת כביסה
או מקרר \ טלביזיה \ GPS \ DVD \ עוד איזה אביזר מבית זלמנסון שעולה 100-2500 שקל
ותאמין לי אני מדבר בזהירות .
איציק
מכיון שאני רכשתי רכב משומש ואין לי את המדבקה, תוכל בבקשה לסרוק את העמוד הרלונטי לעיון מעמיק יותר ?
אגב, דורון, זה מזכיר לי .... מה אומרת לך המילה "ספר רכב" :-) ... אם תגיע למפגש, ...אנא ....
תודה.
גיא, עזוב את האותיות הקטנות. מעבר לדיון האקדמי זה באמת לא מעניין. היצרן כותב את שלו, כשמאחורי עורפו יושבים עורכי דין ואנשי כספים.
זו לא המהירות שתהרוג את הדיפרנציאל. זה המומנט שהולך לגלגלים, והמומנט גדל ככל שההילוך נמוך יותר. בכל מקרה גם מצחיק לדבר על מומנט כשמדובר על מנוע היילקס אטמוספרי.
אלו הקפיצות, הכניסה האלימה לבורות, הצמיגים המוגדלים וסחרור הגלגלים הלא מבוקר. בשבילי, ההנחייה הזו מעולם לא היתה קיימת. אין לי שום בעייה לנסוע גם בהילוך חמישי LOW פולגז כשהדיפ' נעול.