מיכה אשמח אם בפגישה הבאה שלך תיקח שם ומספר טלפון של מי שעומד מאחורי הקביעה הזאת ותשלח לי בהודעה פרטית כדי שאוכל לברר באופן ישיר מה עומד מאחוריה.
Printable View
מיכה אשמח אם בפגישה הבאה שלך תיקח שם ומספר טלפון של מי שעומד מאחורי הקביעה הזאת ותשלח לי בהודעה פרטית כדי שאוכל לברר באופן ישיר מה עומד מאחוריה.
גם לי זה נשמע הזוי או בלתי מבוסס, במקרה הטוב.
התקן(שכבר אושר סופית ואנשים הסתמכו עליו), קובע חד משמעית את סוג הפלדה, את הצורך בהעדר תפר, את הקוטר ואת עובי הדופן, וכן את החוזק.
מה שעומד בקריטריונים הללו, כשר ותקין, ולא משנה אם קוראים לו סקדיואל 40, ASTM כזה או אחר, ST-37/53, כרומולי או בשם אחר.
בדיוק בשביל זה קיים תקנון.
ברוך גם לי זה נשמע הזוי ולא מציאותי.
אני מקווה מאוד שלא הבנתי נכון והכוונה היא אך ורק לרכבי ראלי בנלאומיים.
חשתי צורך לומר לכם את המידע הזה, למרות שיתכן והוא חלקי, על מנת שתוכלו להקדים תרופה למכה. אנשים פה בונים רכבים במאות אלפי שקלים ואני בטוח ב1000% שחלק מהשיקולים הם שבעתיד הם יוכלו למכור את הרכבים האלה הלאה. אף אחד לא יבנה רכב לשנתיים שלוש ואף אחד לא יקנה רכב שאי אפשר להתחרות איתו.
גם אני באותו סל, ברשותי רכב עבירות שאני רוצה מאוד לשפץ, בנוסף לג'יפ, שבנוי מצינורות בקוטר ועובי דופן הנכון אבל אם הצינור עצמו לא בתקן אז אני לא רואה שום טעם לזה.
:evil: :evil: :evil: אה שטויות לא נורא, אני אבקש מארז לחתוך את הבאגי ולהתחיל מהתחלה:evil: :evil: :evil:
[QUOTE=lizard]ברוך גם לי זה נשמע הזוי ולא מציאותי.
אני מקווה מאוד שלא הבנתי נכון והכוונה היא אך ורק לרכבי ראלי בנלאומיים.
חשתי צורך לומר לכם את המידע הזה, למרות שיתכן והוא חלקי, על מנת שתוכלו להקדים תרופה למכה.QUOTE]
מיכה אני חייב לציין שהפעם הצלחת לעצבן אפילו אותי..אם יש לך ספק בדבר הבנתך את הדברים ,עדיף שתברר אותם לעומק לפני שאתה מפרסם אותם, עכשיו כבר לא מדובר בתאוריות , חוזק חומרים ובנייה של גגונים...עכשיו מדובר בכסף, הרבה מאד כסף !!!
אני לא יודע מה מיכה שמע בדיוק, אבל זה לא משהו הזוי.
עד כמה שאני זוכר זה גם עלה פעם לדיון פה .
ברגע שבונים כלוב מפלדה קשיחה יותר היא נהיית פחות גמישה.
אם זה תלוי בנו הספורטאים זה לא יהווה בעיה, זה עדיין יותר בטוח מלרכב על אופנוע בלי שום כלוב בטיחות :wink: וזה מותר.
אבל אם הטכניון יבדוק ויתעקש על זה, זה יכול להיות בעיה רצינית.
בכלל נושא הטכניון זה דבר רע מיסודו, כפי שאמרתי זאת כבר ברגע שזה עלה.
זה כמו לרכב על נמר, כל זמן שברוך לביא עושה לנו עבודה טובה שם וכל זמן שיש שם אחראי תחום מטריולוגיה שמשתף איתו פעולה זה טוב, אבל מה יקרה אם אנשים יתחלפו ? או אם תקרה חו"ח תאונה ויחליטו להקשיח את הדרישות ובמקום בדיקת העמסה כפי שהם רוצים היום הם ידרשו בדיקת מבנה כללית? במצב כזה שום רכב לא יוכל לקבל אישור .
אני מאמין ומקווה שנושא חוזק החומר הזה יפתר, אבל אני אומר שוב, לתת לטכניון לאשר רכבים זה טעות פטאלית שעלולה לעלות לנו ביוקר.
[QUOTE=חנן גולומבק]ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
חנן תאמין לי שחשבתי רבות אם לכתוב מה שכתבתי. הסיבה היחידה שכתבתי את זה היא על מנת לקיים שיח ציבורי ופומבי לזה. תאמין לי שברגע ששמעתי על העניין האנשים הראשונים שחשבתי עליהם היו אתה וברוך. גם אני הייתי בטוח ב100% שצנרת ASTM A-106 GRADE B שאנחנו מכנים אותו סקדיואל זה חומר מתאים ומאושר ושלא תהיה איתו בעיה.
אני לא חושב שיש לי אפשרות לבדוק את הנושא לעומק. לשמוע את מה שהמרצה אמר שמעתי. להתווכח איתו אני לא יכול. אין לי את היכולת המקצועית ו/או הסמכות ו/או השם (אני ידוע כטרבל מייקר :twisted:) בשביל להתווכח עם מישהו על הנושא הזה. אז כמו שנעשו כל מיני דברים שאני חושב שהם מחטפים בתחום הזה, אני לא רוצה שאלמנט כל כך בסיסי וכל כך חשוב ויקר יעבור בשתיקה ושתוך שנתיים חנן יצטרך לבנות באגי חדשה מחומר שבמקרה הטוב עולה פי ארבע (ושלא לדבר שיש בעיות בעבודה איתו כי הוא חזק מאוד. ST37 שאין להשיג בארץ עוד אפשר לכופף אבל בשביל ST52 וחומרים בעלי תכונות דומות כבר צריכים מכופפות יקרות שלא לכל בעל מקצוע יש, הדיון הזה חשוב גם לבעלי המקצוע בתחום ולא רק לספורטאים) ובמקרה הרע בכלל לא ימצא בארץ.
אז צא מנקודת הנחה שכל מה שאני כותב, ולפעמים אני מודה שמוקדם מידי ועם מידע לא שלם 100% לצערי, נעשה רק על מנת להתריע בפניך על בעיות שעלולות להתפתח עבורך כמתחרה ובונה.
בגלל שמדובר על כל כך הרבה כסף אני "רץ לספר לחברה" כדי שאתם, בעלי השררה בתחום, תוכלו לברר את הנושא כמו שצריך ועם צריך, להתנגד לו. כמו שכתבתי, איתי אף אחד לא ידבר או יתייעץ ובצדק גמור.
[QUOTE=נמרוד]תקן FIA אומר... "צינור משוך בקר, ללא תפר, מפלדת פחמן לא מסוגסגת עם מקסימום 0.22% של פחמן", עם חוזק קריעה מינימלי של 350 ניוטון/ממ"ר. הבנת? וזה נקרא פשוט :-( :confused:
QUOTE]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
חנן
אתה מצוטט את תקנון העמותה וכנראה שזה באמת יהיה הקו המוביל בקריטריונים לאישור הרכב, אבל העמותה לא נותנת רישוי לרכב תחרותי.
מעבר לתקנון העמותה שהרכב אכן יצטרך לעמוד בו, הרכב יבדק מס' בדיקות, כמו - בדיקת בוחן מוסמך, בדיקת טכניון, בדיקת בלמים במכון רישוי ואולי עוד בדיקות .
כך שאם מומחה הטכניון מחליט שרק ST37 מאושר אפשר לנסות לשכנע אותו אחרת, אבל אם הוא מתעקש
אין לך מה לעשות .
אני קורא לחברי ועד עמותת הראלי רייד לעשות פה סדר בדחיפות.
הנה הגיע שעת המבחן שלכם !!!
מה שקורה בשרשור הזה הוא בלתי אפשרי מבחינתי.
נראה לי שיש כאן אנשים שלא מבינים מה הם כותבים.
אני השקעתי עד עכשיו מעל 100,000 ש"ח מכיסי, ואתם אומרים לי שיכול להיות שזה היה לשווא ?
אתם מטורפים ???
חנן אני מבין את הלחץ - אבל שב, תרגע, שתה כוס בירה.
מיכה עשה בסדר גמור שהסב את תשומת לבנו, אני בתור נציג וועד העמותה לקחתי על עצמי לברר את הסוגיה - ברור מאליו. אני יכול לנחש מה מקור הבעייה, ומבטיח לברר ולטפל בנושא עד הסוף. סיכוי גבוה ביותר שמדובר על סערה בכוס תה, אז בבקשה חנן אל תחתוף לי כאן שבץ, תן כמה ימים לברר בצורה נינוחה ותקבל עדכון הרגעה אישי בטלפון בנוסף לפורום :grin:
אריה, בחייאת ראבאק, אל תוסיף ניחושים ושמועות (בלתי מבוססים ואני מאד עדין בבחירת המילים), אתה רואה שיש כאן אנשים עם לחץ דם גבוה.
אני חושב שמדובר במהומה על לא מאומה.
אם הFIA מגדיר פרופיל ללא תפר, מפלדה בעלת תכולת פחמן מקסימלית, בחוזק מסויים, ובמידות חתך מסויימות- הוא לא מגדיר לפי איזה תקן הפרופיל עשוי. כל מה שאתה צריך זו תעודת חומר בה מפורט החוזק של הפלדה וכמות הפחמן. התקנים כמו ASTM מגדירים פירוט נוסף שאיננו דרוש. צינורות St למיניהם כנ"ל. אף אחד לא יכול לומר לך שהפרופיל לא מתאים בגלל שהוא עומד בדרישות נוספות לדרישות התקן. זה כמו שיאמרו שאסור לצבוע בצבע כתום. כמו שברוך כתב:
יכול להיות שהתקן A106 כבר לא קביל כי הוא הוחלף על ידי A106-99e1 ? אולי זה כל הסיפור?ציטוט:
מה שעומד בקריטריונים הללו, כשר ותקין, ולא משנה אם קוראים לו סקדיואל 40, ASTM כזה או אחר, ST-37/53, כרומולי או בשם אחר
אגב, כיוון שהזכרתם את ה52 - שימו לב שזה חומר שלא פשוט לרתך. בהחלט עדיף פלדה "רגילה" אם אין אפשרות לריתוך נכון של ה52.
ושוב מיכה- תן שם וטלפון של מי שאמר את זה. לא נראה לי.
אסף.
[QUOTE=נמרוד] תן כמה ימים לברר בצורה נינוחה ותקבל עדכון הרגעה אישי בטלפון בנוסף לפורום :grin:
QUOTE]
תודה אני ממתין .
עברתי קצת על התקנים, נראה לי שהמקסימום הוא בעיה סמנטית קלה בהגדרת תהליך העיבוד של הפרופיל. זה באמת לא משהו להתרגש ממנו בשלב זה (ומכאן המשימה לברר לעומק עוברת לנמרוד... )
אסף.
מה קרה אריה, החלטת להצטרף לאלה שיש להם תמיד מה לומר, גם כשאין להם מה לומר ואין להם מושג מה הם אומרים? :mad: ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי אריה פאהן
אתה בכלל יודע שסקדיואל 40 כפי שאנחנו קוראים לו שהוא בעצם ASTM A 106(תקן אמריקאי, אחד מהם לפחות), הוא גם ST-37(שהוא תקן גרמני)?
בשביל מה כל הפטפטת הזאת וזריעת השמועות ובשביל מה אתה מספר לנו מה הטכניון רוצה וירצה ויחליט ויעשה, שעה שאין לך מושג וחצי מושג מזה?
התקנים הללו מדברים כולם על פלדת פחמן ללא תפר משוכה בצורה מסויימת והתקנון כאן וגם ב FIA מדברים על קטרים ועוביי דופן מסויימים של אותה משפחת פלדות קרובות עם חוזק קריעה מינימאלי שכולן מתאימות לתקן ולתקנון.
אז מיכה כהרגלו מפליץ משהו ואתה הולך בתלם שלו ומרצה לנו על התיאוריות שלך שכולן מובילות בסופו של דבר למסקנה שכולנו טעינו שלא הלכנו להתאחדות אחת גדולה וחזקה תחת שרביטו של פלוני אלמוני, משום שאם היינו עושים זאת הכל היה דבש של ממש, ואף חוצפן לא היה מאפשר לאף גורם להכתיב לנו איזה צינור לדחוף לעצמנו.
די כבר, נמאס מהקשקשת המיותרת הזאת.
אסף אני מצטער אבל את השם של מי שמדבריו הבנתי את מה שהבנתי, אני לא אתן. ספקתי לנמרוד את כל הפרטים כפי שהם ידועים לי.
חברה, בבקשה, תרגעו, כבדו את הפורום! העניין בטיפול. אל תעשו ממנו מה שהוא לא, ובמקרה הזה אפילו מיכה עשה בסדר גמור שהביא לידיעתנו את העניין אז רדו ממנו.
תודה ברוך על השפה הציורית.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אתה באמת גורם לי לחשוב שאולי אני לא צריך לטרוח, בעצם מה אכפת לי שתשקיע מאות אלפי שקלים שתצטרך לזרוק בעוד שנתיים כי מישהו יחליט משהו עבורך.
ומצטער לומר לך אבל מי שאמר לך שASTM A-106 GRADE B זה ST37 כנראה הטעה אותך. אלא אם כן אתה חושב שאותו אחד יודע יותר מהמטרולוג של הטכניון.
נאמר בקורס במפורש שפלדה בתקן המדובר, ASTM, לא תאושר תוך שנתיים-שלוש. השאלה היא האם זה מתייחס לרכבי ראלי בלבד או לכל סוגי הכלי רכב.
אז את העצבים שלך תשמור לעצמך ובתור אחד שהציע לפני כמה ימים שאולי כדאי לשקול מלים לפני שמפרסמים אותם, אולי כדאי שעשה את מה שהצעת ותחשוב אם מה שאתה כותב מעליב מישהו אחר.
אז זה מספיק טוב... ;-)ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אסף.