-
חוזר: משאבת מים
כשאגיע הביתה אחפש לך אתה המסמך המתאים נמרוד - תשובה כמו שהצגת היא לא תשובה אבל אם כן אז מדובר על אחוז קטן.
טל - אני מדבר על דחיסה של שמן לא מים - זה נכון שתהיה בריחה אין לי ספק בכלל.
אבל בהקבלה לדוגמא שלך - שים כפית שמן דרך הפלאג ותראה שהקומפרסיה תעלה במנוע בו הרינגים ידעו ימים טובים יותר.
אני חושב שדחיסה של שמן אפילו איטית כן תעבוד.
אל תשכח שיש שסתום חד כיווני כלומר אני יכול לסובב את הקומפרסור מהר מאוד בזמן קצר ואחר כך להפסיק ושוב ולהפסיק.
הלחץ על הבוכנה הוא מאוד קצר העלה מחזיק את הלחץ.
-
אח שלי
אתה רוצה לסובב מהר, כולה 2 ליטר שמן ואני לא אתווכח איתך אם הקומפרסור או השסטום יעמוד בזה אבל בחישוב זריז מילוי הצילינדר פעם אחת ולחיצתו החוצה שווה בערך לחצי הכמות שלך(השמן לא נידחס).
לפי חישוב אצבע אתה צריך להישתמש במנוף של 100 מטר או בקומפרסור פי מאה יותר קטן ממה שיש לך.
עכשיו אתה מבין מה ההבדל בין אויר לנוזל
תאמין לי משאבה כמו שהצעתי לך קודם תעבוד בובה!!!
טל
-
KD תקשיב טוב, אתה חי בסרט ולא בעולם הפיזיקלי. אתה צריך משאבה - נתנו לך כאן כמה כיוונים טובים, והייתי מקשיב לטל כי הוא כנראה מבין במקצוע שלו.
מעבר לזה, עשה טובה ואל תנסה למצוא לנו "מסמכים" על הדחיסות של מים, עוד מישהו עלול לחשוב בטעות שאתה יודע על מה אתה כותב. רד מהעץ.
-
תביא סולם ואני ארד...לא בא לי לקפוץ....
"
Bulk modulus expresses the resistance of a fluid to a decrease in volume due to compression. A decrease in volume would increase density. Compressibility is the reciprocal of bulk modulus or the tendency to be compressed. Bulk modulus varies with pressure, temperature, molecular structure and gas content. Generally, mineral oils are thought to be incompressible. In high pressure hydraulic systems a high bulk modulus or low compressibility is required to transmit power efficiently and dynamically.
In EHL, bulk modulus is a factor used in some film thickness calculations. Bulk modulus is a consideration in some viscosity-pressure relationships. (Low viscosity polysiloxane fluids have a low bulk modulus or high compressibility compared to mineral oils). Dissolved gases decrease bulk modulus of mineral oils.
The unit for bulk modulus is pressure and the unit for compressibility is the reciprocal of pressure. The SI units are N m-2, and m2 N-1 respectively.
Bulk modulus is determined by measuring the volume of an oil at various pressures or derived from density measurements at various pressures. Bulk modulus can also be measured by the speed of sound in oils under various pressures. A discussion of bulk modulus and values are given in References 9 and 10. Since a graph of pressure versus volume gives a curve, the secant to the curve is used and is called Isothermal Secant Bulk Modulus.
"
אז מה זה?
טל ונימרוד - ירדתי מעניין הקומפרסור - האמת שמצאתי לי ג'ק גירים אימתני, אם ימכרו לי אותו תהיו בטוחים שאעזר בכם על גבי הפורום.
אולי למען הספורט אנסה לבנות גם מהקומפרסור - אין לי משהו אחר לעשות איתו.
-
אני יגיד לך מה זה חמוד. תלמד קודם א, ב, ג, ד, אבא, אמא, שולחן... לפני שאתה מתחיל לקרוא לטינית.
הספרים האלו לא בשבילך.
-
אם זה לא שחור על גבי לבן שאפשר לדחוס שמנים, מה כן?
זה לא משנה אם אנחנו מדברים על מערכות של 500 באר או יותר כי השאלה הייתה תאורטית.
אם זה היה שולי לא היו מודדים את זה בכלל.
להגיב בלי להסביר למה הכי קל זה בטוח.
בקיצור....אנחנו גולשים...אפשר לדבר על זה בדיון אחר.
אין לי הצדקה לקנות ציוד חדש הרי אני משתמש בתדירות נמוכה ולזמן קצר לכן אני מחפש משהו משומש.
הג'ק שאני הולך לבדוק הוא מין מיקס.
כלומר פנאומטי הידראולי.
לא ברור לי עדיין אם מדובר על תגבור או משהו אחר.
מה שבטוח זה שבסופו של דבר הוא דוחס שמן.
-
פיספסתי את זה בל.כ.
משאבה הידראולית ידנית עד 700 באר.
מחר אברר פרטים.
ולחשוב שאנחנו לקחנו 30 באר ברצינות?
-
כתבתי לך בהתחלה שנתון הלחץ בפני עצמו לא אומר כלום. מה אתה צריך לדחוף, כמה, בכמה זמן ומול איזו התנגדות.
לגבי התיאוריה, לך תבדוק מה הbulk modulus עבור מים לצורך הדוגמא ומה המשמעות שלו. זה שיש שינוי של 0.000001 בדחיסות = אפס.
היה לי מרצה שהיה מכשיל במבחנים בתור מדיניות סטודנט שכתב יותר מ4 ספרות משמעותיות. אין משמעות למספרים כל כך זעירים במציאות.
-
לא חושב שיש אופציה במשאבה הזאת לחיבור הזנה.
אבל אין לי בעיה - מקסימום אני אדחוס הרבה פעמים - אני לא מוצא משהו אחר שעומד בדרישות.
לפי העין זה נראה כמו צילינדר של +- 7 ס"מ קוטר עם מהלך של 25-30 ס"מ.
אולי יש להם פיתרון שלא מוצג באתר - אברר איתם טלפונית.
-
לגבי ה0.000001 או מה שזה לא יהיה.
אני חושב שאם מודדים את זה וזה מקבל התייחסות אז זה משמעותי - אחרת היו מוותרים על זה.
-
אם היית יודע מה אתה קורא, היית מבין לאילו מקרים הם מתייחסים. במערכות הידראוליות שצריך תגובות דינמיות = שפה של מהנדסים למהירות גבוהה = אנרגיה גבוהה = חום ואז כבר לא מדובר רק על נוזל אל נוזל וגז.
או למשל כשהם מדברים על dissolved gasses שמשנים את הצפיפות של השמן... מה זה אם לא התופעה המוכרת של אויר, או אדים של נוזל שרתך בתוך נוזל הבלמים?
-
kd עקשן חמוד שלי מה שאתה רואה ב ל.כ בלי ליראות את זה בעצמי. הצילינדר זה מיכל השמן המשאבה של המיכל הזה שפועלת ידנית ל700 באר לא עבה יותר מסיגריה בהגזמה והמהלך שלה כמו הפילטר של הסיגריה שכיביתי כרגע.
-
טל זה לא נראה ככה בתמונות.
אם אתה מכיר אז מי אני שאחלוק עליך.
-
kd אם אתה עוד בעיניין אז לפני שנירדמתי אתמול בא לי בחלום עוד רעיון בישבילך אם יש לך מכונת שטיפה בלחץ ("ג'רניק" ).או שתימצא בגרושים אחת שהחימום שלה לא עובד .
תווסת את לחץ העבודה ללחץ המתאים לך (היא מוציאה במקסימום בערך 200 באר).
וזה יכול ליהיות אחלה מכשיר בלי היתעסקויות מיותרות.
תעיף את האקדח ותחבר ישירות את הצינור ל"הידרו פורמינג" שלך!!!!!!
בהצלחה
טל
-
טל אתה אכן צודק בל.כ. המשאבה ההדראולית היא ממש קטנה.
עכשיו זה ברור לי גם מהצילום.
לפי מה שאני יודע הגרניקים האלו לא יכולים להגיע לכזה לחץ - שיפצתי בעבר משאבה של גרניק גדול כזה ( 3 בוכנות בדומה למכשיר לשטיפה בלחץ של לולים וכו... ) הם לא מגיעים ללחץ גבוה.
ראיתי כבר טלטל של משאבה כזאת פותח "קיוסק" בבלוק.
אבל אולי תחדש לי עם נתון מדוייק - אני מכיר את מי שמשפץ אותם באזורי.
-
יכולים גם יכולים!!!!!!!
220 אטמוספרות ליתר דיוק אותו אחד גדול שראית !!!!!
יש אפילו שעון לחץ על המכשירים הללו תוכל לודא את הנתון הזה ואפילו לכוון את הלחץ הנידרש.
ברגע שהמשאבה מגיעה ללחץ שקבעת לה ,חיישן הלחץ יפסיק את המנוע החשמלי אוטומטית ובצינור יישמר הלחץ לזמן די ארוך!!!
טל
-
טוב ....אני אחסוך ממך את השאלה הבאה שלך!!!
את המשאבה "ששיפצת" אני בטוח שבדקת בלי היתנגדות(האקדח עם הדיזה בקצה).
ראית זרם מיים כמו ברז רגיל.......נכון?
מסכנה :לחץ משאבה בודקים עם צרכן המיתנגד לה!!!
תעשה לי טובה אישית ותגיד לי מה אתה הולך "לנפח" כי לא בא לי שתבוא לי שוב בחלום אחרי שפוצצת משהו.
לפחות הורדתי אותך מלחץ 30 באר של אויר !!!כי אים משהו ייתפוצץ לך אני לא רוצה לחשוב אפילו מה יהיו התוצאות.
ואני לא צוחק עכשיו בכלל!!!
-
על איזה סדר גודל של מכשיר אנחנו מדברים?
הגרניקים הבייתים או התעשייתים ( שכחתי את שם החברה - מגיעים בדרך כלל צהובים או כחולים עם סולר )?
כלומר יש את המכונות הביתיות הקטנות ( גובה 50 ס"מ בערך ) ויש את הגדולים יותר שהם 2 או 3 משאבות אפילו אם אני זוכר נכון.
כמעט מטר גובה.
אם אתה אומר שיש שעון אני אבדוק מחר על גרניק כזה בעסק של אבי ונראה.
-
מי בכלל חשב על אויר?
אני מודע לעובדה שאויר אסור לדחוס בצורה כזאת מחשש לפיצוץ.
30 באר זה הלחץ שאני צריך - לא מנסיון שלי אלה מנסיון של קולגות בחו"ל.
אתה הלחץ על המשאבה ששיפצתי לא בדקתי בגלל שהשיפוץ היה החלפה של קראנק ולא נגעתי ב"מנוע העליון ".
לפי מה ששמעתי ממי ששלח אותה לשיפוץ הלחצים הם מתחת ל20 באר לכן לא חשבתי על זה עד עכשיו.
-
אוסיף שהוא אמר בשימוש שלו אבל תיארתי לעצמי שהמשאבה מותאמת לשימוש.
טל - אתה הערת לי לגבי עמידות החלקים בקומפרסור.
החלקים של המשאבה הזאת הם ממש ממש ממש ממש עדינים.
3 בוכנות קרמיות - נסדקו לי בהידוק ידני פעם אחת.
בכלל הקראנק והטלטלים מאוד עדינים - מבנה של קומפרסור חסון פי כמה.