חוזר: חדש בעסקי הטויוטה שאלה על הרכב ועל נעילות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי elir
שלום שוב לכולם אני חוזר לנושא שמוזכר בכותרת.
התקשתי היום לאחד המוסכים בצפון על מנת לשאול עלות התקנה של נעילת דיפרנציאל DETROIT LOCKER האמת היא שהוא פשוט הסביר לי שעדיף להתקין ARB מאחר ונסיעה בכביש תגבור את מכלול דיפרנציאל תעשה המון רעשים בסיבובים ובפרסות (לרגע היה נדמה לי שהוא יוצא כעמט במסע הפחדה נגד כל מוצר אחר ששונה מ ARB) הוא הסביר שבארה"ב הפסיקו להתקין את נעילת דיפרנציאל DETROIT LOCKER וכמו כן שאלתי לגבי ה EZ. האם נכונים דבריו ? אני פונה אליכם בעלי הנסיון מאחר ואני רוצה להתקין נעילת דיפרנציאל אך אין לי מושג איך משגים את זה בארץ, ולאחר מכן להתקין, למרות ההסבר המפורט על ההתקנה החוש הטכני שלי טוב אך לא מצויין כפי שאני רואה שיש לאנשי הפורם (לכן חפשתי מוסך).
תודה אלי
אני לא רואה שום סיבה להימנע מנעילה אוטומטית. יש תקתוקים בסיבוב אם מדובר בלוקרייט, נכון. מכת גז בסיבוב תגרום ל"ריקוד" קטן אם הטנדר ריק. אבל זהו, בעצם. רבים מאוד מאיתנו נוסעים עם נעילה אחורית אוטומטית...
בארה"ב לא הפסיקו להתקין נעילות אוטומטיות, שבב המידע היחיד הנכון זה שלדטרויט לוקר קוראים אחרת אחרי שינוי הבעלות בחברה.
אסף.
בעלות תועלת אין על לוקרייט, 250$, יבוא מזוודה בקלילות, התקנה עצמית - כל אחד יכול - עשרות אם לא מאות חברי פורום שעברו את שלב הפחד במשך שנים עם מגוון כלי רכב יעידו. 1000 וקצת שקל ושבת של עבודה, ויש לך נעילה.
דטרויט מלא יקר יותר, דורש התקנה מסובכת יותר (כיוון קורונה), ואינו חיוני - היתרון הגדול שלו הוא עמידות וחוזק שלא יבואו לביטוי עם גלגלים של פחות מ35 אינץ'... ARB יקר אפילו עוד יותר, ההתקנה ברמת סיבוך כמו של דטרויט (כיוון קורונה) וקצת יותר (צריך קצת לקדוח ולהבריז ולהעביר צנרת), ואמינות פחותה מהנעילות האוטומטיות.
אם יש לך אפשרות להשיג נעילה מקורית של טויוטה, זו גם אופציה טובה, גם שם ההתקנה מורכבת אם כי במובנים אחרים (יש כאן הרבה חומר בפורום על השתלת ביצה נעולה בסרן לא נעול, קדמי או אחורי), והבעייה העיקרית היא וידוא תקינות של הביצה המשומשת... אני אישית נפלתי בקטע הזה ואני מכיר עוד מקרים.
אם אתה בסביבה של חיפה אתה מוזמן לסיבוב על היילקס עם חשמלית מקורית אחורית ולוקרייט מהמזוודה בקידמית.
מעבר לתיקתוקים מקריים בנסיעת שביל אתה לא שומע כלום.
בכל השרשור הזה לא אמרת אם אתה מחפש נעילה אחורית לרכב או נעילה קדמית.
אם השאלה היא לגבי הסרן האחורי יש לך בעיה עם התקנת נעילה אוטומטית בגלל שכל ההיילקסים שהגיעו לארץ ללא נעילה חשמלית הגיעו עם דיפ' מוגבל החלקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
בכל השרשור הזה לא אמרת אם אתה מחפש נעילה אחורית לרכב או נעילה קדמית.
אם השאלה היא לגבי הסרן האחורי יש לך בעיה עם התקנת נעילה אוטומטית בגלל שכל ההיילקסים שהגיעו לארץ ללא נעילה חשמלית הגיעו עם דיפ' מוגבל החלקה.
אני מחפש נעילה לסרן האחורי