4 קבצים מצורפים
חוזר: שיפוץ מע' החשמל ב-CJ
שים לב לשני הריבועים בתמונה שלך, העליון נועד לחיבור של שעון סל"ד מקורי (עובד על ה+), החיבור הזה מוליך את כל החשמל למערכת הצתה, תקפיד לנקות ולחזק או, עדיף, להוריד את המחבר ולהלחים.
הריבוע השני הוא החיווט למאותתים וצופר.
שים לב לשני המחברים של מתג ההצתה, על גבי מוט ההגה.
נסה להשיג גריז דיאלקטרי ולמרוח בכל קונקטור, לא וזלין... ד"א, החומר השחור במחבר של שני חלקי הצמה הוא גריז דיאלקטרי, אין סיבה להוריד אותו, ההיפך.
7 קבצים מצורפים
ברוך תודה על הטיפ המצויין - נפט ומברשת שיניים והמחברים נקיים ובמצב מצויין, ראו תמונות. המחברים בני 19 שנה.. אני מאוד מרוצה.
אשר ראיתי את ההודעה שלך אחרי הניקוי, אבל קשה לי להאמין שהחומר השחור היה גריז דיאלקטרי. הוא היה דביק וסמיך, לא ממש גריז.. יכול להיות שזה בכל זאת זה?
בכל אופן אני אנסה להשיג (חושב שיש לי איפשהו) גריז דיאלקטרי לקונקטורים.
יש לי עוד טיפה עבודה בתוך הקבינה, כמו החיבורים באיזור הפלוס להצתה (הריבוע הצהוב הקטן בתמונה), חוץ מהקונטור שאשר המליץ לעקוף בהלחמה, יש שם עוד כמה חיבורים פירטיים שיש לנקות.
כמו כן גם החוטים שיורדים מעמודת ההגה, יש שם כמה חוטים בעייתיים.
לאחר מכן אפנה לתא המנוע, לניקיון נוסף.
על הדרך אני מתכנן להחזיר לחיים את מע' החימום. התחלתי עם המנופים, יש אחד (הכי שמאלי) שעושה קצת בעיות. יש לי ביד כבר מפוח GM (שירד מוואנדורה) שיותקן שם במקום.
שאלה קטנה.
אני רוצה להתקין, בהזדמנות זו, שעון סל"ד. חיבוריו הם פלוס אחרי הסוויץ', מינוס, וחיבור לקויל.
יש זוג חוטים שיוצאים מהקויל (תוצרת Ford), אחד ירוק ואחד אדום, ראו תמונות.
לאן אני מתחבר?
יש עוד כמה שעות טובות של עבודה, אך אני צריך לחזור לצבא לעוד שבוע, והעבודה תתחדש רק ביום שישי הבא.. מקווה להספיק לסיים בסופ"ש הבא.
אני חושב שאיציק העלה את התמונה הזו פעם..
תודה רבה לכולם על העזרה!
אמנון.
על המינוס, החוט הירוק. כתוב על המחבר TACH- Tachometer.
1 קבצים מצורפים
חזרתי לעוד סופ"ש (מקווה שהאחרון) לשיפוץ המערכת.
שאלה;
אני צריך להתחבר לפלוס אחרי הסוויץ' כדי להזין את הטכומטר החדש וגם מנורה מרכזית בקבינה (על הקשת המרכזית). החיבור לפלוס אחרי הסוויץ' הוא מקופסאת הפיוזים, לחוט הצהוב העבה?
הצהוב הזה מגיע מהחיבורים שמאחורי עמודת ההגה, בתמונה עם הריבוע הקטן..
אני מצרף תמונה של קופסאת הפיוזים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
חזרתי לעוד סופ"ש (מקווה שהאחרון)
דבר ראשון, אני חייב להגיד שאני מעריך את הרוח הציונית שלך ובטח שצהל צריך עוד הרבה כמוך שמעדיפים להיות בבסיס במקום לבזבז את זמנם בבית בסוף השבוע
אני מוכן לעזור לך לפתור את הבעיה הזאת, תן לי מספר אישי בד"פ ואני מבטיח שאחרי כמה טלפונים,
אתה יכול לשכוח מלסבול את הכאב ראש של סופי שבוע בבית לצמיתות, או לפחות עד השחרור.....
ג'ו הדבר היחיד שיש לעשות אצלנו בשבת זה לשמור, וגם את זה עושים. אני לא מהפטוריסטים.
בכלל, יש לי אפשרות לצאת יומיות אבל אני בוחר לישון בבסיס..
בחזרה לנושא;
שאלה די פשוטה... איפה אני מתחבר לפלוס אחרי סוויץ' בקופסאת הפיוזים?
כדי להזין שקע מצת, מד סל"ד, תאורת קבינה וכו'..
לא יודע אם זה יעזור אבל אצלי ברכב זה חוט אדום עבה משאר החיוטים בצמה.
בכל מקרה אתה יכול לבדוק עם מד זרם בקונקטור בכדי לוודא (בחוט שאתה חושד).
החוט הצהוב הוא כנראה הזנה לשעון מתח.
למה להתחבר לחוט קיים? יש בקופסת פיוזים מספר שקעים ריקים, בדוק מי מהם נותן מתח אחרי סוויץ' ותתחבר אליו עם מחבר זכר, למשל זה שרשום לידו cruise, אלה אם יש לך בקרת שיוט ברכב...
http://img86.imageshack.us/img86/393...seblockpa4.jpg
נימי, החוט האדום יכול להיות החוט שמזין את ההצתה הפתטית של הג'יפ, גם ללא גנבים בדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי coas
החוט הצהוב הוא כנראה הזנה לשעון מתח.
למה להתחבר לחוט קיים? יש בקופסת פיוזים מספר שקעים ריקים, בדוק מי מהם נותן מתח אחרי סוויץ' ותתחבר אליו עם מחבר זכר, למשל זה שרשום לידו cruise, אלה אם יש לך בקרת שיוט ברכב...
אתה בטוח שמצדה השני של קופסת הפיוזים מגיע חוט?
כי אצלי אין חוט = אין זרם לכל המקומות שאין בהם פיוז.
אביגדור
זה לא שקע לפיוז אלה שקע למחבר.
אין חוט נפרד, יש הזנה מפיוז קיים. הcruise מקבל מתח מפיוז 12 בתמונה.
השקעים האלה נועדו להתקנות נוספות שלא קיימות בג'יפ סטנדרטי.
בדוק מתח בשקעים עם סוויץ' סגור ופתוח, אם אין בהם מתח בשתי האופציות מישהו ביטל את החיבור אצלך.
בסוף התחברתי לשקעים פנויים בלוח פיוזים, מתח 12v והסוויץ' מכבה את הצרכנים.
חיברתי את כל האוטו חזרה.
את שעון הסל"ד בחרתי למקם ליד המפסק של החימום. היתה בעיה עם מידת העומק של השעון פנימה כלפי הקיר.
אחרי נסיעה קצרה עלו הנ"ל:
ריג'קטים;
- פנס ראשי צד ימין לא עובד {בתחילת נסיעה כן עבד - חשד למגע רופף היכנשהו}
- שעון דלק לא עובד
- נורות של שעוני לחץ שמן ומתח לא עובדות {חשד לחיבור לא נכון לפלוס של הנורות}
- נורות של כפתורי חימום, מגבים ואורות לא עובדות {חשד לחיבור לא נכון לפלוס של הנורות}
- צ'וק כנראה לא עובד
- הסוויץ' לא מדומם מנוע {אבל כן מדומם צרכנים שמחוברים אחריו}
- במצבים מסויימים נורת האיתות הימנית על השעון הגדול עובדת כאשר לא מאותתים. {חשד למגע רופף}
שאלות;
- איך נראה המעגל של התנעה\דימום מנוע?
-לאן אמורים החוטים הכתומים (פלוס) של הנורות (הן של תאורת שעונים והן של הכפתורים) להתחבר?
- איך נראה המעגל של הצ'וק האוטומטי? המעגל כולל ממסר כלשהו, האם כך?
אשמח לכל עזרה בנושאים הנ"ל.
אמנון.
ציטוט:
- הסוויץ' לא מדומם מנוע {אבל כן מדומם צרכנים שמחוברים אחריו}
ההצתה מחוברת עם ריליי?
כל השאר הם כנראה מגעים רופפים או מינוס חלש, אם אין לך עדיין כבלים טובים קנה כבל ריתוך 25 ממ"ר ותבנה מהם כבלים למינוס, אחד לבלוק, אחד לשילדה ואחד למרכב.
התאורה למחוונים מגיעה ממפסק האורות הראשי, דרך הדימר. ראה תמונה באחת התגובות הקודמות.
הצ'וק עובד במעגל של חישן לחץ השמן, כאשר יש לחץ שמן יש 12V לצ'וק..
בדוק את פיוז #6, יתכן ונשרף במהלך העבודה.
http://img105.imageshack.us/img105/6313/img2761oo5.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/1...icchokeed7.gif
לא בטוח כלל, אבל אני לא חושב שההצתה מחוברת עם ריליי. משום מה לא מדומם.
דווקא על מינוסים נתתי דגש. יש מינוס 25 ממ"ר עם בורג לקיר אש, ועל אותו בורג מהצד הפנימי, של הקבינה, התחברתי מהנורות ועוד מגעים שהיו צריכים מינוס (כמו טכומטר, שקע מצת וכו').
כל הפיוזים בסדר גמור.
יש לציין שפנס ימין היה מחובר עם חוט פיראטי, העפתי אותו וסידרתי את החוט המקורי שלו. בתחילת הנסיעה הוא לא עבד, במהלכה לזמן מסויים כן, וכרגע שוב פעם לא.
עוד שאלה, מה צריך להיות סל"ד סרק של מנוע 258?
שנית משהו במחברים שעל מוט ההגה?
קח מברג דק קטן, שייף את המגעים של המחבר לאורות ונסה שוב..
סל"ד סרק צ"ל 680-700.
לא שיניתי, רק חידשתי. אבל כל חוט מחובר למה שהוא היה מחובר במקור.
צריך לציין שבטיול מפגש ג'יפולוג במואה לפני שנה וקצת קרה גם אותו מצב - סוויץ' לא מדמם.
כשחזרתי הביתה הבעיה נפתרה.. :roll: מה שמחזק את ההשערה שמדובר במגע רופף.
פשוט אין לי כיוון לבדיקה..
חידוד נק' - אור גבוה יש בפנס ימין, האור הנמוך עושה בעיות ולא נדלק.
שחרר את הברגים שמחזיקים את הפלסטיק סביב מוט ההגה אל לוח השעונים.
לא עזר? הלאה:
כשזה קורה, מנוע לא כבה, שלח את היד למוט ההגה, חפש מוט דק שמתחבר מהמתג אל הסוויץ', מהמפתח אל המכלול שעל מוט ההגה, ונסה לשחק איתו מעט, מעלה מטה.
תוודא את עניין הריליי, אם ישנו תצטרך להרכיב דיודה על האלטרנטור.
אשר, אתה חושב שצורת החיבור של השליטה הידנית במצערת (בתמונות בקישור) משפיעה על העניין?
איך בדיוק?
שאלה נוספת - איזה זרמים עוברים במפסק אורות קדמיים (שבורר בין הגבוה והנמוך)? אני רוצה להחליף אותו לאחד חדש שיהיה על הדש, וצריך לדעת עם איזה זרמים הוא צריך להתמודד.
סביר מאוד שכן, המוט מהמפתח לסוויץ' עובר מתחת לפלסטיק בחלק העליון.
לגבי מתג האורות, למה??
המתג הרגלי מאוד נוח לשימוש ועמיד מאוד.
אם כבר, חבר כל אחד מהחוטים, אור גבוה/נמוך, לריליי ותזין את הפנסים עם חוט 4 או 6 ממ, טוב יותר מתאורת קסנון..
הסיבה היחידה - אחד הקונקטורים של המתג עומד ליפול, עייפות של המחבר.
סלילה של כל חוטי הפנסים הראשיים עם 4 מ"מ דורשת זמן עבודה שאין לי כ"כ, וגם די הרבה אורך חוט של 4 מ"מ לא?
כנראה שאעבוד עם ממסר במקום המתג.
בכל מקרה, עוד סופ"ש עבר. ביום שישי הבא אפרק שוב את הדש בתקווה לפתור את הבעיות שנשארו (מרשימת הריג'קטים). כרגע פתרנו את עניין הדימום (הגיוני, חיזקתי את האומגות די חזק הפעם), נשארו עוד כמה סוגיות שאני צריך לפתור.
המון תודה אשר, על כל העזרה המדוייקת והמקצועית!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
שאלה;
אני צריך להתחבר לפלוס אחרי הסוויץ' כדי להזין את הטכומטר החדש וגם מנורה מרכזית בקבינה (על הקשת המרכזית). החיבור לפלוס אחרי הסוויץ' הוא מקופסאת הפיוזים, לחוט הצהוב העבה?
לא שמתי לב לשאלה לגבי התאורה הפנימית, במקום לחווט מחדש ולהרכיב מפסק כדאי להשתמש בחיווט המקורי, מעל קופסת הפיוזים יוצאים שני חוטים, שחור וצהוב אם אני זוכר נכון, אלה נועדו לתאורה הפנימית ומופעלים ע"יי מתג האורות הראשי, סיבוב נגד כיוון השעון עד לנעילה יפעיל את התאורה הפנימית. הפלוס קבוע והמינוס ממותג.
לגבי מתג החלפת האורות, אם הית מרכיב מוט איתות+החלפת אורות על מוט ההגה ניחא. אבל ,לדעתי, מיקום המתג על גבי לוח השעונים אינו פרקטי, לא תתכופף כל פעם כדיי להחליף אור גבוה לנמוך ולהיפך.
את הקונקטור אתה יכול להשיג כמעט מכל רכב אמריקאי משנות ה-80.