חוזר: שאלות לגבי מחירי חלפי רכב
תכלס .. זה לא הכל ככה.
פעם חיפשתי משאבת וישרים להיילקס. כשקניתי אותו זה לא עבד. לא טרחתי אפילו לשאול בטויוטה כמה זה עולה כי "ידעתי" שהכל שם יקר רצח ... אז קניתי מפרוק ב 150 שקל. והייתי מבסוט לאללה ... !
אחלה מחיר למשאבה שתכלס עובדת ללא שום בעיה עד עצם היום הזה.
אממה ? ....
אחרי כמה חודשים הייתי סקרן מידי וכן ניכנסתי לטויוטה לשאול .. והתברר לי שמחיר משאבה חדשה מקורית מהניילונים הוא פחות או יותר אותו מחיר או טיפה יותר זול. ( אני לא זוכר כמה ).
אז מה לומדים מזה ?
1. שתמיד כדאי לשאול
2. שלא תמיד פרוקיה זה זול
3. שלא תמיד מקורי זה יקר
שאין חוקים !
גיא ותחליפית עולה 30 ש"ח......
אז מה עם היא עולה 30 ש"ח
משאבות שפריצר חליפיות זה בדרך כלל מוצר זול על גבול הזבל . נכון רק 30 ש"ח
בכלל היום חובה לבדוק מקורי \ חליפי\ ואחרונה יש מקורי שלא ביבוא של היבואן הרישמי
ובסוף יש משומש
בקיצור שוק פרסי לכל החלקים כולל חלקי פח מקוריים .
איציק
למי שכמוני לא מטפל בעצמו ברכב עלות החלפים עוד יותר גבוהה מפני שכידוע בארץ המוסכים נוהגים לגבות עמלה ("קופון") ולהרוויח על מחיר החלפים גם כן חוץ מהחיוב בשעות העבודה.
לדעתי זהו נוהג נפסד ושווה להרים שירשור נפרד על כך.
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
תכלס .. זה לא הכל ככה.
פעם חיפשתי משאבת וישרים להיילקס. כשקניתי אותו זה לא עבד. לא טרחתי אפילו לשאול בטויוטה כמה זה עולה כי "ידעתי" שהכל שם יקר רצח ... אז קניתי מפרוק ב 150 שקל. והייתי מבסוט לאללה ... !
אחלה מחיר למשאבה שתכלס עובדת ללא שום בעיה עד עצם היום הזה.
אממה ? ....
אחרי כמה חודשים הייתי סקרן מידי וכן ניכנסתי לטויוטה לשאול .. והתברר לי שמחיר משאבה חדשה מקורית מהניילונים הוא פחות או יותר אותו מחיר או טיפה יותר זול. ( אני לא זוכר כמה ).
אז מה לומדים מזה ?
1. שתמיד כדאי לשאול
2. שלא תמיד פרוקיה זה זול
3. שלא תמיד מקורי זה יקר
שאין חוקים !
גיא, הדוגמא שנתת לא רלוונטית לתגובה שלי...
אתה משווה בין 2 ספקים שונים לאותו המוצר (פחות או יותר). ולכן הגיוני שיהיה (או שלא יהיה) הפרש במחיר.
הרעיון הכללי הינו מה מחיר ה"פתיחה" של המוצר... וזה נקבע ע"פ כלל נקודת האיזון.
tzagi היקר ושאר ממורמרי גיפולוג, תרשו לי להרוס לכם קצת את השירשור השבועי של ישראל מדינה חרא, הדולר אף פעם לא היה 5.2 הוא היה לכמה ימים 4.9 לפני 4-5 שנים אבל בטח שלא 5.2 בשנתיים האחרונות.
בלבכות ולהתלונן כמה חרא כאן וכמה שם יותר טוב אתם ממש נהדרים, בלראות קצת את העובדות... טוב קשה לכם.
tzagi אני יודע שמה שאני אומר לא ממש יושבת עם האמונה שלך בדגל הפסים אבל תנסה לפרק את ה37 $ האלה למרכיב שלהם, תוריד מיסוי מקומי, תוריד עלות הפעלה של חנות (עובדים,שכירות,מיסים... + F350 של הבעלים) , תכניס עלות יבוא (רשימונים, ביטוח, הובלה וכד"מ) ותשאר עם 10-15 $ - עזוב זאת לא עלות של מצבר אצל היצרן, אפילו לא קרוב.
זה שמצבר עולה בארה"ב 37$ זה לא אומר שזה המחיר האמיתי שלו, אין שום קשר בין העלות האמיתית של פריט בחנות אמריקאית למחיר שלו בפועל.
הכלכלה האמריקאית היא כלכלה חולה ומעוותת והמחירים שם לא משקפים מציאות שיושבת עם שאר העולם.
מפתח של קרייזלר עם צ'יפ נסתר בתוכו - נרכש לאחרונה ב- 37$ בארה"ב. מכשירי תנועה דורשים עבורו 485 ש"ח (!), לא פחות.
אייל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אייל67
מפתח של קרייזלר עם צ'יפ נסתר בתוכו - נרכש לאחרונה ב- 37$ בארה"ב. מכשירי תנועה דורשים עבורו 485 ש"ח (!), לא פחות.
אייל
ומה עם כל הייבוא שבדרך מארה"ב לכאן?
יחסית למחירים שציינת, ההפרש לא נשמע לי כל כך גדול (150 מול 485, פי שלוש).
אביגדור
אביגדור,
מה יבוא? כמה יבוא? כולה מפתח. פי כמעט 3.5 נשמע סביר??!
או שאולי כתבת בציניות ואני לא ירדתי לסוף דעתך?? :roll:
בידידות,
אייל
לגבי המחירים בארה"ב ,
מהניסיון שלי הם לרוב מתאימים למשוואה :
המוצר בדולרים בארה"ב *10 = המחיר בשקלים בארץ.
כלומר מוצר שעולה 40$ בארהב , עולה 400 ש"ח בארץ.
למה ?
משלוח , מיסים , ובעיקר הרווח של הסוחר בארץ(או כמה אם יש שרשרת ).
יש לי ניסיון ארוך של יבוא אישי של כל מיני חלפים לרכבים וגם לדברים אחרים , בעיקר מEBAY
יש לפעמים הבדלים של יותר מ פי 20 , תלוי בביקוש של המוצר בארץ , ובכמויות שהוא נימכר.
ציוד שיש לו מעט ביקוש בארץ , ונימכר בכמויות קטנות - ההבדלים עצומים.
אני אתן דוגמא קיצונית:
קניתי השבוע מכנסי סערה מיוחדים שעולים בארץ בסביבות 2000 שח בחנות למטייל , גורטקס , של NORTH FACE
רק שקניתי אותם בEBAY בעבור משהו כמו 70$ כולל משלוח ישר מהמפעל בסין...
משתלם מאוד במיקרים כאלה לעשות יבוא אישי.
אמיר.