חוזר: דיסקברי בנזין או גרנד צ'ירוקי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
הגיפ לא יהיה זול או יקר יותר לתחזוקה, החלקים ב2 הרכבים האלו זולים מאוד, כמות התקלות דומה מאוד(חוץ מבמקרים מיוחדים לכאן או לכאן, אם בגלל היצרן ואם בגלל בעל הרכב-גיא...),אני רואה את זה כסדנה שגם דיסקברי וגם גראנד צרוקי או צרוקי נכנסים אליה כדרך קבע, אני רואה את הרכבים האלו מתחת לליפט.
סיפורים לטובה ולשלילה יש לכאן ולכאן, בעלי דיסקברי יספרו לך שהרכב אצלהם שנה וכלום לא תוקן בו(בזמן שחצי מהרכב הם החליפו) ובעלי גראנד מספרים לי כמה הרכב שלהם אמין וחסון בזמן שאני מרתך להם עוד חתיכה שנשברה להם ברכב....
זה אומנם נראה כאלו אני מגן על הדיסקברי( דור ראשון חשוב להדגיש), אבל מי שקרוב אלי מכיר את דעותי עליו בדיוק.
כמו שכתבתי מקודם, זה אומנם מאוד תלוי לאן אתה רוצה להגיע מבחינת שיפורים אבל בגדול אם המטרה זה רכב יום יומי עם צמיגים בסביבות 31" נעול מאחורה ,הדיסקברי יהיה זול יותר לשיפור, אבל ההבדל הכספי לא אמור לשחק משחק כאן, זה לא סכום כזה משמעותי כמסתכלים על התמונה הגדולה ועל זמן השהות של הרכב אצלך.
אני לא מגיב יגידו שאני משוחד כי היה לי גם דיסקו(נשבע לכם היו שניים באמאשלי לא החלפתי להם כלום לא ראה מוסך, הכי טוב בעולם, באמאשלי, מה? אתם לא מאמינים??) וגם צירוקי
6 שנים סופה ,
תודה לכל הפונים ,
אולי דיפנדר 2008 יכול להחליף חוץ מזה כלוםםם או jk או רוביקון
הפכתם הכל לויכוח , חלאס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
גי
גם אצל היפניות שדרור כה אוהב יש נפילות כואבות.
מעניין לשמוע דרור... אם היית חייב לבחור ב SUV לעצמך מה היית לוקח?
ובכלל.. עיתונאי רכב מכובדים שכמותכם, מדוע עד היום לא ביררתם באיזה מיבחן פיקנטי את הסוגיה הטעונה הזו, איזה SUV משומש הכי הכי ...........
נו באמת רמי.
אנחנו מכירים מאתמול?
אני לא סובל מכוניות מתוצרת יפן. בעיה אישית שלי, לא ניכנס כאן להסברים מלומדים למה. יש לי המון סיבות שיכולות למלא שירשור יפה, כמעט באורך שירשור המזוכיזם של חיים רכס על הדיסקו-הומו. את חלקן אני יכול להסביר ברמה טכנית וכמעט מדעית, את חלקן האחר לפטור ב"היעדר אופי". לדעתי המאוד אישית שכל אחד מוזמן לחלוק עליה - בניגוד לאופנועים שהם עושים, לרוב המכוניות היפניות אין אופי. הן מוצר יעיל, קר ומנוכר. וגם זה נושא שיכול להחזיק שירשור.
לעניינינו. בנאדם שואל שאלה איזה אוטו לקנות, ומגדיר פרמטרים די ברורים. אם היה מצהיר במפורש שהוא מתכוון לרכב שיכול לקלוט בעתיד שיפורים וכו' וכו', אז גראנד ודיסקו באמת היו ראשונים בתור. אבל רכב לטיולים נטו? להסיע את האישה והילדים והצידניות? שיהיה נוח ומרווח, ובשטח יגיע יותר רחוק מג'יפון? פרמטר ה"אמינות" לא הוזכר במפורש, אבל כשחושבים על דיסקו מיד עולות החששות מהלא נודע, ולכן אני מנחש שחשוב לו שהרכב יהיה גם אמין באופן סביר ומעלה. בינינו, למי זה לא חשוב?
אז בינינו, אתה לא חושב שפאג'רו או טרופר יעשו את העבודה טוב יותר? אני חושב שכן. למרות שאני באופן אישי מעדיף רכב אמריקאי או אנגלי על פני יפני. אבל אני לא הלקוח הממוצע, לא אני שואל את השאלה.
אז מה אם לדיסקו ולגראנד יש סרן קדמי חי? זה מבנה שסוחב על גבו שק גדול של חסרונות תמורת יתרון אחד ויחיד - מהלך מתלה פוטנציאלי (אחרי שיפורים). לפני שמדברים על האמינות, פאג'רו מגיע כסטנדרט עם נעילה אחורית ועם צמיגים מקוריים בקוטר 31, וזה סוגר מבחינתי את הויכוח מול הדיפרנציאלים הפתוחים והגלגלים הקטנטנים של הדיסקו והגראנד הסטנדרטיים. נכון שלדיסקו יש מתלים טובים יותר. נכון שלגראנד יש מנוע נהדר וביצועים מוחצים. נכון ששניהם פלטפורמה עדיפה משמעותית לשיפורים עתידיים. הכל נכון. אבל כמו שהם, אחד על אחד מול פאג'רו, סטנדרטי מול סטנדרטי, שניהם מפסידים.
כנ"ל מול טרופר, שעם תוספת נעילה אחורית נותן בראש גם לפאג'רו.
בנושא האמינות, אתה יודע את דעתי. אני לא סוגד ליפנים. אבל משום מה נראה לי שפאג'רו וטרופר (בנזין), אפילו טראנו, מזדקנים טוב יותר מדיסקו, וגם קצת יותר טוב מהגראנד. לי זה באמת פחות משנה, אבל למישהו אחר עם צרכים אחרים?
זה גם אולי עונה על שאלתך מה אני הייתי קונה - נכון להיום, אני פשוט לא הייתי קונה SUV. כל הקונספט של מכונית גדולה מדי, כבדה מדי, יקרה מדי, מסובכת מדי, אוטומטית, שמתיימרת לדעת לעשות הכל, לא מסתדר לי ולא מדבר אלי. כל מיני התחכמויות מכניות ואלקטרוניות, עודף אבזרים שמלכתחילה תוכננו להתקלקל, "פינוקים" שאחרי כמה שנים הופכים לסיוטים... זה לא מדבר אלי, זה לא עושה עלי רושם, אני סולד מזה. אני בעד פשטות. תן לי רנגלר בן 10 ולא גראנד חדש. תן לי דיפנדר פתוח ולא דיסקו 3. כזה אני.
מבחנים לכלים משומשים:
מבחנים כאלה נערכו ב"הגה בשטח" בעבר (דיסקו TD5 מול פאג'רו, 4ראנר מול צ'רוקי, סופה קצרה מול דיפנדר 90) וייערכו גם בעתיד. אני כבר אומר "להגנתי" - לבחון מכונית משומשת זה סיפור מהתחת:
למצוא מתנדבים - זה קשה. באמת.
שיפורים - למכוניות משופרות קשה להתייחס בצורה אובייקטיבית. אם זו השוואה בין מכוניות משופרות, צריך לוודא שהשיפורים בהן דומים, כדי לשמור על השוואה הוגנת.
תקינות - רכב בן כמה וכמה שנים לא תמיד נמצא במיטבו (למרות שבעליו בטוח שהוא הכי-הכי בעולם, יחיד במינו וללא מתחרים), בהרבה מקרים גם כלי משומש שנראה טוב יסבול מתקלות קטנות, אבל לא רק. אני נתקלתי גם בהזנחה פושעת ומתמשכת של מכלולים בטיחותיים - צמיגים מתפרקים, בולמים נוזלים, ברקסים שלא עוצרים, חופשים היסטריים במערכות היגוי, במתלים, בעיות חשמל, משאבות דלק, ניהול מנוע, התחממויות, נעילות שכשלו, רכב של מיליון שקל (!!!) שבקושי מצליח לנסוע כי המנוע משתנק.... אלה דברים שמחוץ לשליטתי, והם פוגעים בתוצאת המבחן. כאשר בנאדם מתנדב לתרום לי יום עבודה ולהגיע עם רכבו למבחן, אני לעולם מאמין לו כשהוא נשבע לי בטלפון שהרכב תקין. כשמתברר לי שזה לא בדיוק ככה רק כשאנחנו כבר בשטח, אז כבר אין מה לעשות. מסתדרים עם מה שיש, ותוצאת המבחן מתייחסת רק לכלים הספציפיים שנבחנו. מבחן זהה נוסף למכוניות אחרות מאותם דגמים, יכול להסתיים בתוצאה שונה.
זה לא ימנע מאיתנו להמשיך עם מבחנים כאלה גם בעתיד. יודע מה? מתאים לי לעשות מבחן לגראנד משופר מול דיסקו משופר. עכשיו אחת וחצי בלילה אז אני אתחיל לעשות לובינג לזה כבר מחר.
אם תרצה רכב חילוץ או להשתתף גם
אני בא עם היילקס ... :-)
לילה טוב.
לגבי קניית רכב שטח משומש, אני מציע לבחון את הפרמטרים הבאים-
מצב מקורי- הנסיון שלי עם רכבים סטנדרטיים ועם משופרים כאחד, מראה שבאופן מובהק כל שיפור שמטרתו עבירות- פוגע ברכב. חלקם מעט, חלקם יותר- אבל כולם פוגעים. כלומר- רכב שקרוב במצבו המקורי למצב הסופי הרצוי- עדיף. למשל (ורק כיוון שאלו שתי הדוגמאות שנשאל עליהן)- אם אתה רוצה רכב טיולים על 31", ובגראנד צריך להשקיע הגבהה של 3.5" לפחות על מנת להכניס צמיגים במידה הזו, ולעומת זאת בדיסקברי אפשר להכניס את הצמיגים בתצורה הסטנדרטית- זה יתרון מוחץ לטובת הדיסקברי. באופן דומה אפשר למנות עוד דברים. בשורה התחתונה, מה אתה מצפה שהרכב יהיה? רכב טיולים משפחתי שנוסע גם הרבה בכביש? אתה לא רוצה רכב משופר בכבדות. רוצה רכב על 31 ונעילה אחת לפחות? חפש מה שקרוב ביותר לתצורה הזו מראש. רכב שבהכי פחות שינויים אתה יכול לעשות אותו כזה. מסתפק בפחות?
זמינות- יש כלי רכב שפשוט אין בשוק. אתה תרדוף אחרי "רוח רפאים" רק בגלל שמישהו באינטרנט אמר שזה אחלה אוטו, אבל אם אין אותו בשוק זה לא עוזר לך. כדוגמה, אני יכול לתת ג'יפ צ'רוקי. יש מעט, יש עוד פחות מהשנתונים הישנים שהם זולים יותר.
אחזקה עצמית- כאן, דווקא לגרוטאות האנגליות והאמריקאיות יש יתרון על פני היפניות, כאשר מדובר באחזקת הרכב על ידי חובבים. ברכב שטח ישן, הדרך היחידה לשמור על ההוצאות בתחום הסביר היא על ידי אחזקה עצמית. לפחות ברמת הטיפולים השוטפים. ואם (כמו בפאג'רו בנזין) טיפול תקופתי גדול מצריך פירוק סעפות, או שעל מנת להחליף מיסב גלגל צריך להחליף את כל הסרן וכן הלאה- יש בכך משום אזהרה.
בשורה התחתונה- אתה מדבר על רכב שלא יהיה משופר לעבירות, אלא לטיולים פשוטים יחסית שכל SUV סטנדרטי יעבור, ובשיפורים קלים גם יהיה כיף ופחות מסובך לטייל איתו. כל אחד מהרכבים שהוזכרו כאן יענה לדרישות ככל הנראה. לגראנד גלגלים קטנים מדי לטעמי, אמנם- אבל אם תמצא אחד מהשנתונים ה"נחשקים" אליבא דרמי- למה לא? היפנים אמנם יפנים, אבל אם מצאת אחד עם קילומטרז' נמוך ובמצב מצויין- למה לא? (במאמר מוסגר- לטעמי, הטרופרים מהשנתונים הראשונים שהיו בארץ הם נמוכים מדי, כבדים מדי, ולא נותנים בטחון בשטח שהחדשים יותר נותנים, אבל זו התרשמות אישית)... .תתחיל לחפש, לעבור על לוחות, לראות מכוניות מכל הסוגים. חפש רכב שמור ומטופל, עם קילומטרז' נמוך למרות שהוא ישן. לא חשוב איזה.
אסף.
מיקי
מה אתה מתלבט - הרי בכל מקרה מי שמחליטה זו ההנהלה..והיא בכלל התאהבה בדיפנדר שחור..
שלמה
נ.ב.
זה עדיין רלבנטי לשאלתך שלא נשאלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
מיקי
מה אתה מתלבט - הרי בכל מקרה מי שמחליטה זו ההנהלה..והיא בכלל התאהבה בדיפנדר שחור..
שלמה
נ.ב.
זה עדיין רלבנטי לשאלתך שלא נשאלה.
ההנהלה התאהבה בדיפנדר שחור מבחוץ ומהדיסקברי מבפנים ומאיכות הנסיעה
היש סיכוי שאתה מוכר את שניהם?
ההנהלה החליטה, הפור נפל, מי מוכר דיסקו בנזין עם קילומטראז' נמוך ויד נמוכה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
דיסקברי וגראנד צ'רוקי - או בכלל המותגים לנדרובר וג'יפ, זה עניין של מחנאות, של ימין ושמאל, של אנשינו ואנשיהם, ממש מפלגות. מאבק אידיאולוגי חוצה גבולות. אתה צריך להרגיש לאיזה מחנה אתה מתחבר - אתה אמת או מחל? אני לא צוחק, זה פשוט ככה.
כתבתי כבר בהתחלה. והנה בחרת לך צד (כמובן שאת הצד הלא נכון :-D ). שיהיה בהצלחה!
במזל טוב נרכש דיסקו
שנת 97
בנזין
דגם SE
סטנדרטי כמעט לחלוטין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי mickyc
במזל טוב נרכש דיסקו
שנת 97
בנזין
דגם SE
סטנדרטי כמעט לחלוטין
מזל טוב ובהצלחה
מה זה דגם SE??
תגובה: חוזר: דיסקברי בנזין או גרנד צ'ירוקי?
אוקיי.. אחרי שנתיים. יש איזה תובנות?
שלוש עברו, אבל הייתי מעוניין לגבי הידע בדיוק אחרי שנתיים. סתם טוב נו.. בכל מקרה מאוחר מידי. החבר קנה ואני תקוע עם יישור הקו בשבילו.
איזה עגלה.. מה זה!@$? איפה המנוע?
למישהו יש יחידת קידום הצתה למפלג? למה חצי מהפלסטיקים שבורים, והגג קצת נפול, ויש חלודה בחלונות העליונים מאחורה, והנעילה המרכזית לא כלכך מרכזית, והדוושות הרבה יותר מידי שמאלה, והמפתח לא כלכך רוצה להסתובב בסוויץ'. אבל מפלצת.. אה ועם מערכת גז מפורקת.. נו טוב, אני מתקין גז, נרכיב לו מחדש.
תמסור לחבר את תנחומינו הכנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
תמסור לחבר את תנחומינו הכנים.
סוף סוף יש סמייליס ;)
תגובה: דיסקברי בנזין או גרנד צ'ירוקי?
החזקתי דיסקברי 97ES גראנד 98 לימיטד וכעת פאג'רו 98 , שלושתם סביב אותו ק"מ בעת הקניה , הדיסקברי היה צעיר משמעותית (נקנה לפני כ 7 שנים , הפאג'רו לפני שנה וקצת) . הדיסקברי היה הכי עייף משמעותית מבחינת בלאי - מצב הריפוד (עור), מתגים, מנגנונים חשמליים, יחידת החימום, חלקי פלסטיק וגומי, חלודה בגג, בלאי מכאני (קפיצים/ בולמים/צנרת גומי/ רכיבי חשמל/חיישנים וכו') וזה לא שסבל התעללות או הזנחה - הוא נבחר בקפידה אחרי חיפוש ארוך ובדיקת עשרות כלים אחרים . בקיצור - זבל של אוטו. גם לא מהנה לנהיגה - מנוע חלש, מרווח אמנם אבל בזה מתחיל ונגמר היתרון שלו.
הגראנד הוא רכב עדין - אין לו שלדה אמיתית. הדבר הנכון לעשות איתו הוא זרועות רדיוס ארוכות שלא נסמכות על השלדה המקורית, הגבהה ע"י זרועות קצרות היא טעות מיותרת (כל הבולשיט של כן או לא שינוי מבנה הוא מיותר) הסרנים שלו דורשים התערבות כירורגית וגל ההינע הקדמי דורש שינוי גם כן, אבל אם נחזור למצב סטנדרטי - אני מעדיף את המחלות של הגראנד פי כמה ולדעתי הוא רכב יותר איכותי ללא שום ספק.