למה לא לקחת את הוי 8 האימתני הזה עם ה 100 פלוס כוחות סוס ולשים ביג בלוק צנוע עם 350 כ"ס?
Printable View
למה לא לקחת את הוי 8 האימתני הזה עם ה 100 פלוס כוחות סוס ולשים ביג בלוק צנוע עם 350 כ"ס?
המנוע הזה הוא הבן הלא רצוי של ביואיק בארה"ב. שום יחידה מיוחדת/סודיות/שושואית לא הייתה מעורבת בפיתוחו.
בשנות ה-60 ביואיק פיתחו מנוע "מתקדם" עם בלוק אלומיניום שהיה בזמנו (וגם בזמננו) נדיר בתעשיית הרכב האמריקנית. עלויות היצור של מנוע זה היו גבוהות ביחס לאלטרנטיבות האחרות שהיו קיימות בארסנל של GM ולכן הוא נגנז.
אחד ממנהלי רובר ששהה בארה"ב נתקל במקרה או שלא במקרה במנוע הזה באיזו פינה נידחת במפעל של ביואיק והחליט לאמץ אותו. זכויות הייצור נקנו, המנוע "שופר", בין היתר ע"י הקרבורטורים הנוראיים הללו ויוצא כ-40 שנה בהמון גרסאות ונפחים באנגליה.
ניר עזוב אותך מהקנאים
תגיד הכלוב החיצוני הזה שהדיפנדר שלך מתהדר בו חוקי הוא במדינתנו המתקדמת !?
סמואל
זה לא כלוב, זה תושבות גגון.
למה לא?
כי כל מה שהולך מהמנוע לגלגלים יישבר בדרך.
ממה שזכור לי זה לא קשור למעורבת בפיתוח, רק שהיה צורך של מנוע שקט.
המנוע הזה חובר לגירסה הצבאית ב-1972, וכמה שנים מאוחר יותר בגירסה האזרחית.
http://www.lr-mad.co.uk/history.html
דווקא בעניין החלקים למנוע הזה אין בעיה מיוחדת, היבואן מביא אותם בגלל ויש מספיק מנועים כאלו בארץ בשימוש מאוד גבוה, ממש לא חסרים חלקים.
לגבי הדלק, אני מחזק את ידי מי שדיבר פה למעלה. הכוח אומנם נחמד, אבל לא הרבה יותר מזה.
לגבי אמינות המנוע, כי זה ומערכת הפליטה הם פחות או יותר ההבדלים היחידים בינו לבין הדיזל, אז כמו תמיד ברכב בגיל הזה, הכל תלוי בבעלים הקודמים.... (ואני מרשה לעצמי להוסיף עוד שלוש נקודות...) יש כאלו שהשקיעו ויש כאלו ששקעו...
אני אכן מקווה שהרכב עובר טסט ללא שאלות מיותרות
משום מה קשה לי להאמין שרכב עם כלוב כזה אכן יעבור טסט מבלי שישלח לעמדה מס' 1
שלא תבין לא נכון אני מאוד מקווה שזה אכן כך אני הולך לעשות את אותו הדבר בקרוב.
טלפון לארז וצדי כנראה הדבר הנכון לעשות בטרם.
תודה ניר