תגובה להודעה: רכבי שטח אמריקאים
דרור
מה ההבדלים בין הרנגלר TJ ל- JK ? ולמה התאכזבת ממנו ??
נניח שאת חצאיות הפלסטיק החדשות אפשר להוריד ?? מה עם היתר ?? למה זה מאכזב ??
סך הכל למי שחפץ ברכב חדש עם דגש על יכולות שטח במחיר שפוי שאינו עולה לאיזור 300K ש"ח יש רק שלוש אופציות ריאליות בארץ - ג'ימיני, רנגלר (לאחר הוזלות אחרונות) ודיפנדר קצר ..
אני שואל כדי לדעת ולא כדי להתנגח ולהתנצח..במה שונה לרעה לדעתך הJK ??
שלמה
לדעתי האישית, וכיוון שאני מכיר מקרוב מאוד את הTJ ואת ה JK, הJK בנוי הרבה יותר טוב, אבל עם כיסויי פלסטיק שהם בגדר "לא לעניין". בגרסת הרוביקון, לעומת זאת, הבנייה עוד הרבה יותר טובה, ונראה שלשם שינוי אשכרה השקיעו מחשבה באיך להפוך את הג'יפ לרכב שטח.
אסף.
סתם כנתון מעניין - גירסת הJK הנמכרת בארץ היא גירסת ה-X + תוספות מקוריות שהמעניינות שבהן עבור חובבי השטח - נעילה נשלטת אחורית וניתוק חשמלי למוט המייצב הקדמי.
המחיר יסית מפתה - הקצר 200K ש"ח. האנלימיטד הארוך - 230K ש"ח.
יש תוספות נוספות כמו ח"ח ונעילה מרכזית ומערכת קול איכותית, גג קשיח מתפרק ומודולארי ועוד כל מיני שטויות כאלו..אבל תוספות השטח הסטנדרטיות + מבנה בסיסי לא רע עם אפשרויות שידרוג נוספות ורבות הופכות את הJK למאד אטרקטיבי מבחינת מחיר בארץ.
שלמה לא צריך תואר שני במתמטיקה כדי לראות שג'יפ רנגלר זה דיל מצויין.
החסרון הגדול לעומת הTJ - מנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לדעתי האישית, וכיוון שאני מכיר מקרוב מאוד את הTJ ואת ה JK, הJK בנוי הרבה יותר טוב, אבל עם כיסויי פלסטיק שהם בגדר "לא לעניין". בגרסת הרוביקון, לעומת זאת, הבנייה עוד הרבה יותר טובה, ונראה שלשם שינוי אשכרה השקיעו מחשבה באיך להפוך את הג'יפ לרכב שטח.
אסף.
כללי מידי. שחרר מידע.
מה ההבדלים בין הTJ לJK, איזה איכויות יש בדגם הנוכחי?
שלמה, קודם כל, בוא ונסכם שבמחיר הנוכחי הרנגלר הוא פצצה של רכב. להיט. אין ויכוח.
עכשיו למה מאכזב?
בוא ונתמצת:
מנוע אימפוטנט בסל"ד נמוך, גיר עם ארבעה יחסי העברה בלבד ותהומות שפעורים ביניהם, יחסי העברה הזויים, גחון שבנוי כמו העתק של איזה זבל יפני, פלסטיקיאדה, מתלים, והעיקר - רנגלר זה לא סתם רכב, זה אייקון. באים אליו עם ציפיות בשמיים והמציאות טופחת על הפרצוף. סתם אוטו אמריקאי עממי.
קודם הוא גם היה יקר מדי. עכשיו, כשהמחיר חזר לשפיות, זה נראה קצת יותר טוב.
.
המנוע הוא החסרון העיקרי לעומת הרנגלרים/סופות הקודמים. זה לא ה6 הטורי הנהדר. אבל אין ספק שרנגלר אנלימיטד ומחירי הדולר הנמוך בשנה האחרונה זה ממש נקודת האור הקריטית לעתיד המעורפל שלנו הג'יפאים בארץ. אני חושב שאנשים מעריכים את הרכב ואת מה שהוא נותן, והוא באמת דיל מצויין, מי ייתן ויעלו על כבישי הארץ כמה שיותר, מאות רבות של אנלימיטדים, דרך היבואן וביבוא אישי. מי ייתן וכמה שיותר מתוכם יהיו דגמי רוביקון... אני מניח שאין סיכוי, אבל הלוואי שחלק מהקונים יביאו דגמים ידניים (ולו רק משיקולי חסכון בדלק).
לי אין כמעט ספק שאנלימיטד משומש נמצא בעתיד שלי בעוד שלוש שנים. ובקצב של עליית הרוביקונים - בהחלט יש מצב... אני בטוח שעולים יותר רוביקונים על הכביש השנה מאז צ'רוקים בשנת 1994 - ועובדה שנפלתי על אחד!
הכל נכון, אבל עדיין - המחיר...!
לפני קרוב לשנה הבאתי אקספלורר מודל 2006 מפואר בפחות מ 170K.
עם הדולר של היום והירידה במחירי המשומשים בארה"ב, ניתן לדעתי להביא מודל 2007 בסביבות 130K ואולי פחות.