הי,
גם אני בדעה שגראנד משופר מתאים יותר לשמש כרכב טיולים מאשר סופה.
ספציפית, לגבי הגראנד עליו אתה מדבר, לא מזמן שקלתי להחליף את ה XJ שלי עבורו.
אני מכיר את הרכב ובעליו, אני לא מכיר הרבה אנשים שמתחזקים כך את רכבם.
סער
Printable View
הי,
גם אני בדעה שגראנד משופר מתאים יותר לשמש כרכב טיולים מאשר סופה.
ספציפית, לגבי הגראנד עליו אתה מדבר, לא מזמן שקלתי להחליף את ה XJ שלי עבורו.
אני מכיר את הרכב ובעליו, אני לא מכיר הרבה אנשים שמתחזקים כך את רכבם.
סער
אסף.
רכב שטח זה בשבילנו צעצוע, צעצוע למבוגרים.
אם נשווה לצעצועי ילדים זה כמו להשוות משחק מחשב (גראנד) למשחק בקוביות עץ (סופה).
המחשב יתקלקל לפני קוביות העץ, אבל איזה הנאה יגרום לבעליו עד אז?
my 2 cents
לגבי שילדה אחודה, ישנן נקודות תורפה בשילדה הזו, בעיקר באיזור נקודות החיבור לזרועות העליונות, זה לא חסון וניתן לחזק את הנקודות הללו, לא שמעתי על מישהו שמעבר לנ"ל שבר, ריסק, עיקם שילדה עד להשבתת רכב בגלל נסיעה בשטח, גם טכני קשה...
שמע.. בארה"ב הופכים אותם לבאגי ולרכבי עבירות קשים, נכון שהמחיר שלהם שם גרושים, אבל מחיר השיפורים גם שם כבד.
לא צריך להקצין כל כך, גם בקטע של החשמל והגאג'טים, זה בדרך כלל עובד..
לפעמים דברים מתקלקלים אבל הם ברי תיקון, חוץ מזה מה זה משנה, זה קיים, אם עובד סבבה, אם לא.. לא נורא אפשר גם גם בלי.
ג'ו, אלה לא אגדות אורבניות. סופה בולמת חרא גם על צמיגי 235/75 מקוריים. זה המצב. פשוט ככה. אני אומר את זה כבעל סופה עם בלמים תקינים וטובים, עד כמה שבלמים סטנדרטיים בסופה יכולים להיות טובים.
רמי - לפני שהיוניבודי אשכרה יתפרק, הוא יתעוות. דלתות לא ייסגרו טוב, יהיו חריקות, יהיו קרקושים. ה-Jeepים הללו מלכתחילה לא בנויים באיכות של מרצדס או טויוטה, ולך אני לא צריך לספר איך XJ ו-ZJ ו-WJ נראים מלמטה. מי שיוצא לו להציץ לרכב כזה כשהוא על הליפט, יבין למה אני מתכוון. הכל דקיק ועדין ולא מסיבי בעליל. ברור שאפשר להפוך אוטו כזה למפלצת, אבל כמה זמן הוא יעמוד בזה? רק אלוהים יודע. כאן לא אמריקה, אצלנו לא לוקחים מכוניות יקרות כאלה וחותכים אותן כדי לייצר מהן רוק-באגי'ז.
מעבר לזה, קצת קשה לי לקבל קלקולים ב"גאדג'טים" כמו מזגן או אבזור חשמלי, כי הדברים הקטנים והמפנקים הללו הם חלק נכבד מהסיבות שבגללן קונים SUV. כדי לפתוח ולסגור חלונות בידי ולהזיע בלי מזגן, אפשר לקנות סופה עירומה ולהינות מאמינות כמעט מוחלטת...
הסופה מורכבת חרא, אבל אחרי שמאפסים אותה (וכל סופה בשוק היום עברה "איפוס" ויישור קו אחד. לפחות אחד, שלא לדבר על הסופה הזו, שהיא מהטובות שיש) היא נותנת המון שקט נפשי מהכיוון הזה. אתה לעולם לא מופתע כי כשאין מה שיתקלקל, זה לא מתקלקל. חיישנים וכו' סביב המנוע? להזכירכם שיש גראנדים עם מנוע I-6 דומה עד זהה לסופה. תיאורטית - קיים כאן אותו פוטנציאל לאותן צרות בדיוק, אם בכלל. מנוע ה-V8 בגראנד הוא חזק ומתוק, אבל מעניש בתא מנוע צפוף וכאמור, אם לא מטופל באמת באדיקות הוא נוטה להתחמם.
על גירים אוטומטיים כבר השחתתי מספיק מילים - מי שלא ממש זקוק לזה בגלל מגבלה פיזית? שישלם באמינות ובתצרוכת הדלק, ואגב, סופה אוטומטית לא לוגמת פחות דלק מגראנד V8.
עבירות? כמה מהלך נותנים קפיצים סטנדרטיים של גראנד? מול קפיצי סליל ארוכים של RE אפשר להעמיד קפיצי עלים ארוכים עם לא פחות גמישות. ה"עבירות" נטו תהיה די דומה, אבל בסופה הבודי מוגן יחסית מחבטות ומכות, ויש לך שילדה חסונה שנותנת לך שקט נפשי. בגראנד מלוקק ויפה אכפת לך ועוד איך מכל שריטה ומכל מכה.
על איכות הנסיעה אין ויכוח. אפשר לשפר סופה, אפשר לשפר אפילו באופן דרסטי, בדיוק כמו שאפשר להתקין בה גם מזגן של ג'מבו. אבל זה לעולם לא ידגדג נוחות של SUV, ולנסוע בג'יפ ספרטני וגס כמו סופה זה בוודאי לא מתאים לכל אחד.
שכחת גו שסופה זה לא YJ או TJ
הסופה יותר כבדה מהם במאות קילוגרמים
מרחק גלגלים יותר גדול + ישבן
אבל אני לא מסכים עם הקביעה שסופה לא עוצרת טוב.
עם צמגי 31 היא עוצרת לא רע.
ועם 235 היא עוצרת בסדר גמור.
ואני נסעתי על סופות ממוגנת ששוקלות טונה יותר מסופה רגילה.
נכון זה לא כמו בפריווט נוח וטוב אבל בהחלט סביר
אין שום בעיה לבלום טוב בסופה על 31 עם מערכת בלמים תקינה ומכוונת.
אסף.
גם אני נסעתי על סופות ממוגנות עד שיצא לי מכל החורים. ביצועי הבלימה שם באמת פחות מפריעים על רקע התפקוד הכללי הרע של הרכב כולו. אבל בגרסה הממוגנת הרכב באמת לא אשם.
"אין בעיה לבלום טוב" זה עניין יחסי.
מערכת הבלמים שלי תקינה ומכוונת היטב, רק 9 שנים אני נוסע ברכב הזה, ואם יש באוטו הזה דפקט כרוני שבגללו אני חושש לתת לאחרים לנהוג בו, אלה הבלמים. מי יודע, אולי הסטנדרטים שלי אחרים משלכם? (כי אני נוהג הרבה על מכוניות חדשות מכל סוג ודגם).
ג'ו, סופה זה לא YJ. זאת אומרת - זה כן, בערך, אבל לא בדיוק.
נהגתי קצת על YJ מאוד יפה ומתוחזק לפני כמה חודשים, והוא בלם הרבה-הרבה יותר טוב מהסופה. זו לא היתה רק תחשוה אלא מציאות. בדקתי. מצד שני, למרות שלבש צמיגי 31 במצב דנדש ולא היה גבוה, ה-YJ היה מאוד לא יציב ולא מדויק, לפחות ביחס לסופה. אבל זה לא סוד שבסיס גלגלים ארוך יותר עושה רק דברים טובים לניהוג בכביש ובשביל.
לא שכחתי כלום,
וגם לא יכול להיות יותר מ100 ק'ג הבדל בין סופה לYJ
אבל בא נביט על הנושא אחרת ונשווה CJ7 וCJ8
שנייהם בולמים בדיוק אותו הדבר, אבל כמובן שה8 תמיד "ירגיש"יותר יציב
הבעיה אני חושב, שאנשים (כן כמוך אדון ברלי) משווים את הגיפ וטכנולוגיה משנות ה80 לרכב מודרני,
זה לא, ואי אפשר לצפות מסופה שתבלום כמו, נגיד המזדה 3 שקיבלתם מליסינג.
ובמיוחד עם עליתם בגודל צמיג,
אבל כמו שדרור אמר, :"אין בעיה לבלום טוב" זה עניין יחסי.
אני גדלתי על מפלצות במשקל 2.5 טון, 4 דראמים ובלי בוסטר בכלל, ועם מודעות ליכולת הבלימה, וקצת תכנון מראש,
הכול עובר בשלום, רק כשיורד גשם נישארים בבית.. :-)
הנה סתם לדוגמה, מה קורה כשאהבל שלא רגיל לבלמי תוף מחליט לסוע בגשם...
בן סופה ארוכה לYJ, ההבדל בן סופה קצרה לYJ הוא עשרות ק"ג בלבד.
ג'ו, בהתחשב בגילך המופלג גם הנעת רכבים עם מנואלה.. אז מה?! יש אפשרות לשפר את הבלימה לרמה שקרובה יותר למה ש"רובנו" רגילים ביום יום ועוד בעלות לא גבוהה במיוחד, אז למה לא? לא צריך להתרגל לסגנון נהיגה שונה עם הג'יפ לעומת הפרייבט.
האדם הוא יצור סתגלתן, זה שהתרגלתם ליכולת ההאטה של הסופה זה לא אומר שזה בסדר, זה פשוט אומר שהסטנדרט שלכם מעוות.
כל מילה בסלע.
למרות שהכותב נוהג בדיפנדר, שזה סוג אחר של סטייה מוטורית....
ג'ו, אני לא משווה למשפחתית מודרנית. הסופה בולמת רע גם בהשוואה ל-CJ8 הישראלי (לא אמריקאי נוצץ ויפה, אלא פז"מניק משופשף יוצא מג"ב) מודל 89 שהיה לי לפניה. למה? כובע. ככה זה. אני לא חושב שלמשקל יש יד ורגל בזה - זה היה CJ ארוך (דומה לסופה ארוכה) עם ברזנט. הבדל המשקל נמדד בעשרות ק"ג בודדים וזו לא סיבה למה ה-CJ ההוא בלם מעולה בנגיעה קלה בדוושה, והסופה לא.
כבר נהגתי בהרבה-מאוד סופות, בצבא ובאזרחות, סטנדרטיות ומשופרות, וזו עובדה מוגמרת שבלי הסבה להידרובוסטר או שדרוג עצמאי דומה, הסופה לא בולמת טוב. על מה שגורמת הגדלת מידת הצמיגים ליכולת הבלימה הגבולית מלכתחילה - אין צורך להרחיב.
ברור שהתרגלתי ואני שומר מרחקים ומרווחי בטחון גדולים יותר (כי פרייבטים שמקבלים "נשיקה" קטנה מסופה, בדרך כלל זו תהיה נשיקת-מוות סופית בהחלט עבורם) אבל כמו שאמר צחי ואמר נכון - סופה לא באמת בולמת אלא "מאיטה" וההבדל עצום. וכמובן - וזה שהתרגלתי באמת לא אומר שזה טוב.
בעיה חדשה..
דבר ראשון, נספר לכם שהחלטתי כנראה ללכת על סופה, בעיקר בגלל ה$.
אבל עכשיו מתחיל אצלי פחד חדש, הפחד שכל טיול תהיה לי בעיה שתהרוס.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מבין שסופה זה אוטו עם בעיות שצריך וקל לטפל בו לבד, אני פשוט לא רוצה שהתקלות האלה יקרו בטיולים. שיקרו בבית לא אכפת לי.
הכל קרה בגלל שראיתי כל מניי אשכולות של ריבים בין לנד רוברים לJEEP בעיקר, שבהם מדברים על תקלות בדרך לטיולים ובטיוליםעצמם.
עקב כך, אני חושב אולי ללכת על SUV כגון טרופר בנזין, שבאמת שמעתי על פחות שעושים בעיות בטיולים ויותר אמינים מהסופה, למרות שמחיר הטיפול בהם יותר גבוה.
גם ג'מיני עלה על הפרק, למרות שזה רכב שלא מושך אותי בכלל...אך השכל מתחיל להשתלט על הלב..
מה אתם אומרים?
אולי תצליחו להרגיע אותי?
אני לא יודע למה אתה חושב שזה רכב עם בעיות. היתה לי סופה בערך שנתיים. מתוכן חצי שנה ראשונה וחצי שנה אחרונה כרכב יומיומי, השאר כרכב טיולים בלבד. לא היה לי שום חשש להכנס להתניע ולצאת לשבוע במדבר בלי התראה מראש, אף פעם. טיפול גדול פעמיים בשנה, לא להזניח תקלות קטנות לפני שהופכות לגדולות- והסופה לא תאכזב אותך גם בשטח. הסיכוי לתקלה דווקא בשטח, בסופה מתוחזקת ולא מוזנחת- הוא לא גדול מאשר בSUVים יפניים. נהפוך הוא- יש פחות דברים שיכולים להתקלקל, הכל פשוט לתחזוקה עצמית- דווקא מהכיוון הזה לא הייתי חושש.
אסף.
זה שSUV עושה פחות בעיות מרכב שטח זו שטות! להיפך!
פשוט בדרך כלל כמות ורמת הטיולים שSUV עושה לא מתקרבת לזו ברכב שטח אמיתי, כי כל מכה קטנה בSUV תגרום לנזק גדול וכבד שברכב שטח לא יהיה יותר מבום קטן שתשכח ממנו אחרי רגע.
מה שכן, ככלל, רכב חדש יותר יעשה פחות בעיות.
הקיצר, מספיק עם הפאראנויות! לך תקנה כבר אוטו!
עידן
שגיא, עברו אצלנו במשפחה כמה וכמה מכוניות לאורך השנים. אף מכונית ואני מדגיש אף מכונית, כולל כמה אגדות-אמינות בעלות מוניטין כמו וולבואים ישנים וחיפושיות, לא משתוות באמינותן הכללית לסופה. על הזבל מתוצרת יפן אני בכלל לא מדבר - רוב היפניות המאוד-משומשות עלולות להתגלות כבור ללא תחתית ושלא תגיד אחר כך שלא הזהירו אותך!
הסופה התחילה אצלי את שנתה העשירית. במספרים - עברו 9 שנים, התחלנו את השנה ה-10 ביחד. למרות מה שחושבים עלי, אין לי שום סנטימנטים. אם לא היתה אמינה וטובה, היתה עפה כבר מזמן.
להגיד לך שאין בעיות מדי פעם? יש ויש.
בעיות גימור - הצרה הגדולה, הכרונית, העיקרית בסופה. חלודה היא נגע הרסני, בעיקר סביב סגירת הפח. גם במרכב יש כמה נקודות ראויות לתשומת לב. בזמן עמידה בחוץ כשיורד גשם חזק עלולים לחדור מים מאיזור מסגרת השימשה הקדמית ומתחת לפאנל הקדמי - זה אולי הקטע הכי מעצבן מכל בעיות הגימור בסופה.
איכות הרכבה כללית של תא הנוסעים ולוח המחוונים - מאוד נמוכה, ברמה של תוצרת הודו או פקיסטן. מצד שני, בגלל שאין באוטו כל מיני פינוקים וגאדג'טים מיותרים, זה פחות מפריע. ברגע שמתלבשים על האוטו מ-א' ועד ת' ומסדרים אותו כמו שצריך, אין יותר בעיות. הסופה שאתה מדבר עליה היא בין המוקפדות והמסודרות בסעיף זה, ככה שאני לא צופה בעיות מיוחדות.
בעיות מכניות - נאדה. האוטו חסון ובנוי כמו בטון, מסוגל לסבול התעללות קשה מאוד. ברור שיש נקודות שהן חלשות מהממוצע הכללי - הסרן הקדמי למשל, גבולי בגודלו וייכנע מוקדם יותר מיתר המכלולים. לי אף פעם לא היו בעיות איתו, אז מה זה אומר? גם על הגיר הידני אומרים שהוא לא גיבור גדול - ואני אומר, מה הפלא? הוא הרי מתוצרת יפן... כל סדרת YJ צוידה בגירים שהם לא משהו, בלשון המעטה. חלקם צרפתיים (של פיג'ו) והם גרועים ממש. ה-AX15 היפני מתוצרת AISIN שהגיע גם אל הסופה, הוא החזק מבין כל הגירים שהוצעו בסדרת YJ. קרייזלר בטח חסכו ככה שני סנט כשבחרו להתקין ב-YJ גירים לא אמריקאיים, וזו התוצאה.
מצד שני לא צריך להיבהל. מדובר עדיין בגיר אמין וטוב, שבשימוש שפוי ורגיל ייסע יותר מ-200K ק"מ ויותר, בלי שום בעיה. הלך גיר? ב-2K יש לך גיר משופץ עם אחריות, ושקט נפשי לעוד 200K... על הגירים האוטומטיים אין לי שמץ מושג. אני אישית סבור שבאופן גורף כל גיר אוטומטי בעולם הוא מכלול מורכב, ועל כן בעייתי ובעל פוטנציאל לתקלות והוצאות מעצם יסודו וקיומו, במיודח ברכב משומש. על תצרוכת דלק גבוהה ב-20-30 אחוזים אני כבר לא מוסיף מילה. מי שלא באמת זקוק לקללה הזו בשל מגבלה פיזית - שישלם.
לסיכום סעיף מכניקה - כמו בכל רכב, כולל "אגדות-אמינות" מתוצרת גרמניה, שוודיה, וכמובן יפן, גם בג'יפ מכלולים כמו מנוע/גיר/טרנספר/תיבת הגה וכו' לא ישרדו לנצח ומתי שהוא ידרשו את הטיפול הגדול שלהם. אבל אלה מכלולים שבשימוש רגיל ושפוי שורדים הרבה מאוד שנים ומאות אלפי ק"מ ואם אתה לא מתעלל ברכב באכזריות, אף פעם אין הפתעות מהכיוון הזה.
בעיות חשמל-דלק-אלקטרוניקה - יש, לעתים רחוקות, אבל יש. האחרונה שבהן בג'יפ שלי זכתה לשרשור משלה בפורום סופה. אלה תקלות שיכולות להטריד, לעתים אפילו לשגע, אבל אלה תקלות שכל בעל מקצוע בתחום הדיאגנוסטיקה יכול לפתור מיד. אני מודה שהבעיה אצלי עדיין לא גרמה לי להתייאש ולקחת את הרכב למומחה. בינתיים הכל בסדר טפו-טפו, אבל אני לא אתפלא אם בסוף זה יגיע...
יחד עם זאת, אף אחת מהתקלות הקלות הללו איננה בעיה שמשביתה את הרכב. בתשע השנים האלה ביחד הסופה עשתה רק אצלי 170,000 ק"מ (נקנתה עם 100,000 ק"מ על השעון) וזה כולל שימוש יומיומי ועשרות רבות, קרוב ל-100 אפילו, טיולים בשטח, ואני לא מתכוון לגיחות של יום שישי לבור, אלא לטיולי שטח ארוכים ממש. חלקם ברמת עבירות וקושי גבוהים. שלוש פעמים היו לנו בעיות בטיול שהצריכו נסיגה לכיוון הכביש הקרוב ונסיעה זהירה הביתה (פעם אחת הלך מצבר ואי אפשר היה לדומם כי הרכב לא יניע, פעם אחת נשבר קפיץ אחורי והייתי צריך לקבע אותו עם קרשים וכבל הכננת, פעם אחת חור בגודל אגרוף ברדיאטור, שנסתם עם כל מיני פלסטלינות וביטול/סתימה של המון מעברים ברדיאטור). הסופה מעולם לא חזרה מטיול שלא על הגלגלים ובכוחות עצמה.
שתי בעיות שנחשבות "כרוניות" בסופה ויכולות להשבית את הרכב הם כשל של משאבת דלק וחיישן גל ארכובה - עד כמה זו בעייה? הרכב שלי, מודל 95' עם 270K ק"מ נוסע עדיין עם חיישן גל-ארכובה מקורי.... משאבת דלק החלפתי לפני שבועיים, הקודמת נסעה כמעט 6 שנים ועדיין עובדת ויכולה לשמש בחירום. ואם לזה קוראים "בעיות כרוניות"? אז אני שקט ורגוע. למי שעדיין דואג? אני מחזיק משאבה וחיישן ספייר בארגז הכלים. ההחלפה קלה ופשוטה.
נתקלתי כבר בסופות ששיגעו את בעליהן עם תקלות שהתבררו אחר כך כחוטים שקיצרו כי הבידוד שלהם נחשף בהתקנות למיניהם, בלאגנים שנולדו כתוצאה מהתקנות של אימובילייזרים/עלוקות/קודניות/איתוראנים/דיבוריות למיניהם, ברגים שנקדחו וקיצרו ועוד כל מיני בעיות שלא קשורות לרכב עצמו אלא לתוספות ולמשחקים של בעל הרכב.
ושלא תחשוב שב-SUV עתיר חשמל וגאדג'טים יהיו לך פחות בעיות חמקמקות שכאלה - נהפוך הוא! מי שאמר "יותר חשמל - פחות עמל" לא ידע מה הוא מדבר, לפחות במכוניות...
בשורה תחתונה שגיא - אם יצרן רכב כלשהו בעולם יהיה מוכן להתחייב לי שהתוצרת שלו תהיה אמינה ברמה של הסופה הזו - זה יהיה האוטו הבא שלי.
עד לציון מס' הק"מ העסק נשמע מבטיח מאד, רכב טיולים ושטח אמין למיד אבל..
170K ק"מ בתשע שנים זה מעט יחסית,גם ביחס לכמות השטח שהוזכרה.
הרכב שלך הוא דוגמא טובה לרכב שנותן חביל שטח ראויה אבל לק"מ הנמוך יש חלק בעניין-לא שזה לא אומר דרשני חזק מאד לגבי רכב "רך" יותר באותה מסגרת זמן.
עכשיו הדילמה היא אחרת.
האם לקנות סופה 92 חבוטה, שאני אהנה מכל טיול ונסיעה איתה.
או לקנות ג'מיני 99, סטנדרטי ולא משופר באותו מחיר + -, שאני אטייל איתו הרבה יותר? (בגלל המחיר של הדלק, וההבדלים בצריכה כמובן.)
העניין הוא שאני מעדיף את הסופה, לא משנה מה, גם מבחינת יכולת שטח, מראה, והתחושה שהיא עושה לי. העניין הוא ש]תאום אני מתחיל לחשוב, על סתם סיבובים קטנים בעיר, ועל הבעיה של מחיר הדלק...דרור, איך אתה חי עם זה?
דורון, קילמוטראז' שנתי ממוצע של מכונית בישראל הוא בין 15-17 K ק"מ, כך שאני נמצא במקום טוב באמצע.
שגיא, איך אני חי עם זה?...
בקושי. האם אפשר לקרוא לזה חיים? פשוט נוסעים פחות. הג'יפ לא אוכל יותר דלק, אבל הדלק עלה ב-130% מאז קניתי את הסופה. היום כבר לא נוסעים סתם, לא נוסעי םכשלא צריך, מטיילים פחות, הרבה פחות. פעם היו טיו לאו שניים כל חודש. עכשיו יש שניים-שלושה טיולים בשנה. לעבודה אני משתדל לנסוע באופניים. האם שווה להחזיק ג'יפ בשביל שיעמוד ויחכה לטיול הראשון של סוף הסתיו? לא. ולכן אני משתעשע במחשבות רציניות ביותר על מכירה....
בזמנו הייתי כותב מסלולי טיולי שטח למגזין, והייתי מסתובב המון בשטח. לבד לגמרי, אני והג'יפ עם מפה ו-GPS, צידנית וארגז מים וזהו. סופי שבוע, אמצע השבוע, הכל מכל. מניע, נוסע, חוזר, עניין שגרתי ורגיל, כאילו כלום. מדי פעם בדקתי שמן, מים, וזהו. שים דלק וסע. פעם בחודש גריז לצלבים וזהו. וכשלא מטיילים - נוסעים לעבודה ולקניות ולוקחים ילדים לגן, כי למרות שזה ג'יפ מאובק וגס, זה גם בעצם פרייבט רגיל, יומיומי.
אז הג'יפ נסע יחסית הרבה - מעל 20,000 ק"מ בשנה. הייתי מקבל אז החזרים מלאים עבור הוצאות הדלק בטיולים מדי חודש בחודשו (תמורת חשבונית) ולכן באופן כללי האחזקה היתה זולה. אז לא התביישתי להניע ולנסוע לקיוסק שנמצא 200 מטר מהבית רק כדי לקנות סיגריות. היום המצב שונה, אני לא מתעסק יותר בטיולים, וקשה להמשיך להחזיק את הסופה ברמת מחירי דלק שכזו.
אז תעשה את החשבון שלך טוב טוב. אם זה רכב שישמש רק לטיולים - לך על סופה/גראנד בלי היסוס. מכוניות גדולות יותר, מרווחות יותר, נוחות יותר, ביצועיסטיות ועבירות יותר. על האופי שלהן לא צריך להרחיב - ג'יפים אמיתיים.
אבל אם האוטו צריך לנסוע גם ביומיום ולא לקרוע לך את הכיס? ג'ימני עדיף פשוט כי הוא יעלה לך פחות בכל פרמטר - הוא חדש יותר ולכן גם אמין יותר מכלים ישנים ב-5-7 שנים, ובכל מקרה הרכב עצמו אוכל הרבה פחות דלק.
אתה רוצה סופה? עשה חשבון כספי אם תוכל לתדלק אותה בשביל לטייל מספיק. אם כן, זה הרכב בשבילך.
גראנד זה רכב עביר מאוד (אחרי קיט הגבהה). עם נעילה אחורית הוא חיית שטח. אבל שלא תשלו את עצמכם בנוגע להגבהה, הוא עדיין נמוך ביחס לסופה. כלומר, אחרי הגבהה סטנדרטית (3.5-4.5) הוא יהיה בערך בגובה הסף של סופה סטנדרטית, ורחוק מסופה מוגבהת.
מבחינת נוחות, הגראנד נהדר בכביש, גם המזגן. בשטח, בעיקר אם חם ועוד יותר אם נוסעים לאט/טכני. האוטו (V8) מתחמם עם מזגן. צריך לכבות מזגן, והרכב הופך לתנור בגלל חום המנוע והסעפות המוקרן דרך בידוד סימלי של הבודי. במילים אחרות, עדיף כבר ג'יפ פתוח בשטח.
טרופר נעול כפול הוא רכב עביר מאוד, אבל גם הוא מוגבל בגובה וצמיגים, ללא מהלך מתלה קדמי (פחות משמעותי, אבל עדיין).
הערה:
בבקשה לא להשוות יכולות של רכבים ע"פ בחינה שלהם ב"בור". סוג תוואי השטח שם הוא מאוד ספציפי ולא מעיד על רמת העבירות בשאר המקומות. גיבורים גדולים שם, אוכלים לעיתים מרורים בשטח טכני אמיתי.