ווסט הטעינה נמצא או בתוך האלטרנטור או בחלל תא המנוע, מחובר לפחות בחוט אחד אל האלטרנטור.
Printable View
ווסט הטעינה נמצא או בתוך האלטרנטור או בחלל תא המנוע, מחובר לפחות בחוט אחד אל האלטרנטור.
אשר, אצלך בג'יפ, כמו שערן כתב, ווסת הטעינה הוא חלק פנימי באלטרנטור.
טוב, גם את האופציה הזאת ניסיתי בעבר, החלפתי אלטרנטור החזרתי לקודם- אותו דבר.
אביגדור, זה מדויק, שעון הטמפ' מקבל פלוס משעון הדלק לאחר הורדה ל5V.
השעונים אצלי, החדשים, מחוברים כפי שתיארתי- לכל אחד רגולטור עצמאי, בלתי תלוי ברגולטור השני. החיבור בינהם הוא לפני הרגולטורים.
(מתישהו אני אקנה מצלמה דיגיטלית...)
לפי מה שאתה מתאר, (לייתר דיוק ממה שאני מבין ממה שאתה מתאר), יש יותר מבעייה אחת.
אם החלפת אלטרנטור, אז שללת את האופצייה שהמתח המגיע הוא לא יציב (13.7 או משהו כזה).
אם לכל אחד משני השעונים יש רגולטור פנימי (וגם בדקת עם שעונים מקוריים שיש להם רגולטור משלהם) אז הבעייה היא לא ברגולטור.
ואם אמרת שהתופעה ששני השעונים משתגעים בייחד אחרי סמן עבודה מסויים, אז זה שולל (או לפחות מוריד מאוד מאוד) את הסבירות שהבעייה היא בקו שמגיע מהמדדים (חום ודלק, שגם אותם החלפת אם אני לא טועה).
ולכן כמו שזה נראה כרגע אני בשלי עם העצה הראשונה, לחבר את המדידים ישירות ל12V ולא דרך מערכת החשמל של הג'יפ שיכול ליהיות שיש על הקו שמספק להם מתח איזשהו צרכן שמשגע אותם (כמו שחנן כתב על אלקטרוניקה והשראות על רדיו, וודו) ויכול ליהיות שההשפעה על המכוונים מפריעה "לפני" שהמייצב מתח באלטרנטור מספיק לתקן את ההפרעה.
ד.א. על האלטרנטור יש שני חיבורים שאחד מהם מגושר לנקודה שמחוברת למצבר. בעיקרון הוא אמור להגיע לנקודה עם ה"עומס" + הכי גדול במערכת (משם המייצב זרם מקבל את הקריאה שעל פייה הוא מייצב את הזרם) עד היום לא שמעתי על אף ג'יפ שזה באמת שינה משהו, אבל תמיד יש פעם ראשונה...
זו גם דרך לפתור את הבעיה, אם זה יעבוד. אני מעדיף להרוג אותם כשהם עוד קטנים.. כלומר אם ישנה בעיה עם צרכן מסויים שמשרה/ מקצר אני מעדיף למצוא את מקור הבעיה ולתקן ולא לעקוף עד שתגדל לנזק משמעותי יותר משעון מזייף. פדנטי אני יודע...
אבל כמו רופא, כדי להלחם במחלה בצורה יעילה, צריך אבחון מדוייק של המחלה. רוצה לומר, אני לא בטוח שמה שכתבתי באמת ייפתור את הבעייה, אבל עם כן, אז כבר יש כיוון לאיפה בדיוק נמצאת הבעייה ואח"כ גם איך לפתור אותה (מה שבטח ייכלול פירוק של כל נערכת החשמל ובנייה שלה מחדש :lol: :lol: :lol: :twisted: ).
עירא
אחותך...
:evil:
טעות שלי, המחוון
http://www.d.co.il/?activeGroup=&are...95321082308386
ארוך משהו.
תודה.
שעון הוא התקן אלקטרומגנטי, יכול להיות שנוצר שזה כלשהוא מטורף שמשגע את השעון.....
תבדוק עם רב-מודד שהמתח המסופק לשעונים תקין ונמשיך משם....
אשר,
מכל הבדיקות שהוצאו בשרשור, אני לא זוכר מה עשינו ומה לא.
אני ממליץ (וכמובן שגם אבצע) לבדוק שוב מההתחלה ולחזור לשרשור עם נתונים מדויקים (במידה ולא נגלה את התקלה).
נבדוק את השעונים מחוץ לג'יפ (לפרק זמן ארוך), אח"כ נבדוק בג'יפ ללא מתח וכדומה.
זרקתי כפפה, תפוס!
אביגדור
הקפה רותח כבר חודשיים..
ארגנת כבר חוטים עם מינוס ופלוס ישירות מהמצבר, פלוס אל השעונים ומינוס אל גוף הספידומטר, רק בשביל לוודא שהם מקבלים מתח טוב ישירות מהמצבר?
מינוס ישיר לשעונים כן פלוס לא.
שעונים ומדיד נבדקו מחוץ לרכב עם המצבר הנוכחי ונמצאו תקינים.
הבעיה היא שלפני נסיעה הכל תקין. רק אחרי נסיעה של 100 מ' הם מתחילים להשתגע וממשיכים גם אחרי עצירה וכיבוי. יותר נכון שעון הטמפ' ממשיך, שעון הדלק חוזר להתנהג נורמלי אחרי מס' דקות.
באותו נושא אבל לא באותו עניין,
המדיד דלק הישן שלי לא עובד טוב (בעבר כשפירקתי אותו ראיתי שיש בעייה עם המגע שלו שמשנה את ההתמגדות, הוא פשוט עקום ולא תמיד נוגע) אחרי תידלוק הוא היה מראה מלא ואחרי כמה עשרות ק"מ הוא היה יורד לריק.
היום הרכבתי מדיד דלק חדש שהגיע מיאנוביץ'.
כמובן שהוא לא עובד.
אחרי בדיקות רבות שמתי לב לתופעה מעניינת שממש אין לי מושג איך להסביר אותה, אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לעיניין.
אז ככה, כאשר המדיד מחובר ובמקביל מחוברת מנורת בדיקה (מברג שיש לו שפיץ ויוצא ממנו חוט עם תנין) אז המדיד עובד ונותן קריאה שנראה לי מדוייקת. הכוונה במקביל הינה שאת התנין של המברד תפסתי ביחד עם הכבל שנותן מינוס למדיד דלק. עם השפיץ של המברג נגעתי בבורג שעליו מחברים את הכבל שהולך לשעון כאשר הכבל גם מחובר לאותו הבורג.
במצב הזה אני רואה את המנורת ביקורת מהבהבת בקצב קבוע (רגולאטור???) והעוצמה שלה משתנה כתלות בכמות הדלק.
רצוי לציין ששעון החום מחובר ועובד בצורה תקינה, שמתח 12V של השעונים מתחבר לשעון דלק ומשם ע"י הגישור הקבוע מגיע גם לשעון חום.
אני ממש לא מצליח להבין את פשר העניין.
עירא
נשמע לי כחוסר התאמה בין המדיד לגשש
יש גששים בתחומי עבודה שונים, אם אני זוכר נכון יש אפילו כאלו שעובדים הפוך מבחינת היחס בין קמות הדלק להתנגדות( עולה \ יורדת עם ירידת כמות הדלק במיכל)
נשמע הגיוני, אבל, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבן בינוביץ' יודע דבר או שניים ולא נתן לי מדיד דלק שלא קשור. כל השעונים אצלי מקוריים ולכן לא מתאים לי כל כך הקטע של חוסר התאמה ביניהם.
בדקתי עכשיו גם עם המדיד הישן (יישרתי יחסית את המגע שלו) ואיתו יש קצת תגובה בשעון (רואים את השעון עולה קצת מעל הEMPY) אבל גם איתו ברגע שאני מחבר את המברג עם המנורה אז הוא מגיב נורמלי.
עירא
עירא,
בדקת התנגדויות במוצא הגשש?
אם אני זוכר, חצי מיכל שווה ל 7 אוהם לערך. שווה לבדוק, במוצא המדיד, ואם התוצאה נכונה, להמשיך הלאה עם החוט עד לשעון.
אביגדור
מדידות מסודרות של התנגדות יבוצעו היום.
עירא