הנה ההוכחה שגם נמרוד יכול לעיתים(רחוקות אמנם...) לומר דברים של טעם 8) :p
כל מילה בסלע.
Printable View
לצערי זה אפילו יותר מזה, ואני לא ילד תמים, אני בכל זאת עו"ד:
בשביל להקים מקום כזה, צריך אישור של העירייה, מועצה מקומית, מועצה איזורית- או שצריך להשיג היתר לשימוש חורג במקרקעין, בשביל לקבל היתר כזה צריך להסביר למה המקום עומד לשמש להביא תוכניות ואישורים שונים למשל א. הסביבה (בתור דוגמא) ואז צריך להחליט לאן מסלקים פסולת? או כיבוי אש, מי יתקין מטפים ספרינקלרים ומערכת גילוי אש ועל חשבון מי.
אז אפשר לעשות הכל בצורה פרטיזנית, מניסיון החיים, נגיד 80% זה בסוף יתפוצץ למישהו בפנים, תשריטים:
1. יגנבו ממישהו שם חלקים בלילה, הוא יתבע את בעל המקום ויגיש תלונה למשטרה.
2. מישהו יפצע, על אחריותו ויחתום על מסמכים מפה ועד הונולולו שהוא מסיר כל אחריות והוא האחראי הבלעדי, ואין בלתו - תהיה חקירה של משרד התמ"ת בגלל שמדובר בסוג של תאונת עבודה (20 שותפים ואומן 1 הם עדיין עסק) והכל מתפוצץ.
3. תהיה שריפה, מי האחראי לזה שהרכיב את המצבר לא נכון, או שהיו מיים על הריצפה ליד החיבור לחשמל או השד יודע מה?
אני ממש בעד, אני גם מטפל לפעמים בעצמי ברכב, יותר מזה אני אשמח שיהיו בעלי ניסיון לידי בכדי להסביר לי במה עוד אני יכול לטפל, אבל לצערי זה לא ריאלי.
חיפשתי ומצאתי לכם את החוק ששולל את ההקמה של הדבר הזו בצורה שרציתם, אני יודע שזה מבאס, אבל קבלו את זה כשי ממני במקום התביעה שעלולה הייתה לבוא בעתיד.
צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב), תש"ל -1970, פורסם בק"ת תש"ל (ב) 2186.
קבלו את הקובץ המצורף.
שימו לב להגדרות הבאות: "מפעל", "שירות" וכן לתקנות משנה 2 ו - 5.
אני מצטער, אבל זו התשובה למי שרצה, אני יודע שהרבה מאיתנו מתקנים לבד למרות מה שכתוב בהגדרת השירות, אבל אני חושב שהרעיון שהועלה לוקח את זה כמה צעדים קדימה מדי, וזה לא יעבוד.
נו,
כשמסבירים לי לאט אני מבין מהר :-)
תודה!
הכל נורא פשוט לטעמי ואין מה לסבך יותר מידי.
אף שוטר/מפקח מטעם איגוד המוסכים/כל בא-סמכא אחר לא יבוא לעצור אותך כשתטפל ברכב בעצמך אצלך בחצר על ליפט שקנית באופן פרטי, גם אם תחליט להחליף סרן אחורי בקדמי ולשים ברקסים של אופניים במקום בלמים רגילים.
הכל טוב ויפה עד שיש תאונה עם נפגעים ברכוש, בגוף וחס וחלילה בנפש.
מרגע זה והלאה, כשמעורבת משטרת ישראל וחברות הביטוח כל נגיעה שלך או של מישהו שאינו מוסמך לבצע את השינוי ברכב, הופך אותו/אותך אוטומטית לנושא באחריות. במקרים הפשוטים זה יכול להיגמר בקנס, שלילה, החרמת הרכב והרבה יסורי מצפון. במקרים הקשים יותר זה יכול להיגמר בתקופות מאסר ממושכות.
מאחר וכולנו מבוגרים אחראיים, אז כולנו 'אמורים' לקחת בחשבון את הסיכון שבדבר.
כל מה שאתה אומר, הוא טוב ויפה כשאתה מטפל ברכב בחניה או על המדרכה, אבל כשמתחילים לעשות את זה בצורה חצי מיקצועית, עם מכשירים, ליפט, חומרים מתלקחים, רתכות והשכרה של שעות "עבודה" - מדובר על אופרה אחרת לגמרי, ולהבנתי כוונת השרשור הייתה לדעת האם פתיחה של "מכון" כזה היא חוקית/אפשרית/מעניינת אנשים
אותה התשובה בדיוק נכונה גם לנושא המכון.
כל עוד לא תפריע לשכנים, לא תזהם את הסביבה ולא תיתן סיבה לאף אחד מהשכנים להתלונן עליך, אף אחד לא יבוא לסגור לך את ה"מכון".
ביום שבו כלי רכב בוגר ה"מכון" הזה יהייה מעורב בתאונה עם נפגעים, ובחקירת המשטרה יעלו על פסיק כלשהו שהרכב לא יצא איתו ממפעל הייצור, יתחילו השאלות...
השרשור לא נרגע :rolleyes:
טוב ... נגיד שהמכון כבר עובד . מקום כזה יוצר מסביבו קבוצה של בעלי ענין .
חבר של \ אח של \ וסתם חכם מזדמן .
אז מי יהיה רשאי לעבוד במקום . רק בעל הרכב ?
כל אחד שבא עם הרכב ?
או שגם חובבי מכונאות שיתחילו לעשות עבודה בתשלום על גב המקום .
והנה חזרנו למוסך לכל דבר .
גם היום בענף הרכב יש נותני שרותים שונים שמנהלים עסק שהכתובת היא מס טלפון סלולרי.
הם מוציאים חשבוניות לכל דבר.
הם עסק " חוקי" לכל דבר .
והם מקבלים רכבים לתיקון כאשר בעל הרכב חושב שרכבו נמצא במוסך :lol:
בפועל הרכב מתגלגל בין כמה וכמה בעלי מקצוע מבלי שאחד יודע מהשני .
ומי שסוגר את המעגל זה בעל הרכב.
אז איך זה קשור למיזם של פותח השרשור ?
לדעתי הקשר הוא בדיוק כמו הקשר כל מאכר שמסתובב במשרד הרישוי ( עמדה מס 1 ) או בכל משרד ממשלתי .
למצב הזה יש עוד הרבה מוטציות כל אחד מורכבת מסובכת ולפעמים מאד לא נעימה .
איציק
ממש לא.
לא תקבל רשיון עסק לפתיחת מוסך בלי אישורים של איכות הסביבה (ידתם שמותר לפתוח מוסך רק באיזור תעשיה מסוג מסויים, במבנה מסוג מסויים, עם מערכת פינוי שמנים, רצפה מחומר מיוחד וכל הלאה? ), אישור של משרד התחבורה (מוסך זה מוסך, עם ככה וככה מטרים רבועים של שטח טיפולים, משרד, 10 מ"ר ל"חדר אוכל", רשימת ציוד שלדעתי מעבירים בין המוסכים השונים כשהמפקח בא, כי לא ראיתי חצי מהציוד שיש בה בהרבה מקומות וכן הלאה), אישור של שירותי הכבאות ועוד ועוד...
נגיד שעשית הכל. עכשיו חברת הביטוח בעסק. והם לא אוהבים שאתה נותן למי שהוא לא עובד של המוסך לעמוד ליד הליפט. תעשו חיפוש, לפני כשבועיים נפל ליפט על לקוחה במוסך. מה חברת הביטוח תגיד לבעל הבית? אז הם בטח לא ירשו לעשות את העניין הזה.
ואם הצלחת לעבור את כל הרשעים- אז כל הכבוד. באמת.
אסף.
הכל טוב - אבל זה אומר באמת שאסור לפתוח מקום לתיקון או מתן שירות.
מובן גם ענין ביצוע שינוי ברכב שדורש רישוי (לגבי שינויים שכאלה).
מה שלא הובהר - האם יש איסור כלשהו על טיפול עצמי ברכב, לתחזוקה שוטפת ולפי הוראות היצרן (כפי שמופיע בספר הרכב)?
אני מניח, לפני שבדקתי חוקית, שאין איסור גורף והשאלה היא שאלת רשלנות אם קורה משהו. כלומר - אם בוצע טיפול אזי המטפל יהיה אחראי לטיב הביצוע ובהתאמה אם נגרם נזק בגלל ביצוע רשלני יהיה המטפל אחראי.
לא יודע אם יש סוגי טיפולים מיוחדים שאסור חוקית לעשות או שנדרש רישוי לביצועם וגם לא ברור מה ההשפעה על ביטוח?
השרשור הזה מעלה הרבה שאלות מעבר לרעיון המקורי של פותח השירשור.
אם אני מבין נכון, אז לפי החוק גם טיפול ותיקון של רכב שלא ע"י מוסך הוא עבירה על החוק.
אם כך, האם החוק גם מחייב אישור על טיפול תקופתי (כולל בדיקה של בלמים ומערכות הרכב השונות)שנעשה ע"י מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה?
או במילים אחרות: מחרתיים אחד מאיתנו חס וחלילה עושה תאונה, לאחר התאונה חברת הביטוח בודקת ומבקשת לראות אישור וקבלות על כך שהרכב מטופל במוסך? ונניח שכן, אז זה אומר שמהיום חובה על כל אחד שמטפל ברכב במוסך לשמור לעולמים את כל הקבלות מכל המוסכים שהרכב עבר בהם? כמה אחורה??
איפה הגבול כאן...?
ממה יש למי שמטפל ברכב לבד לחשוש בנוגע לכיסוי ביטוחי (כולל טביעות אישיות) במקרה של תאונה חו"ח (ושלא נדבר על נפגעים...)? בהנחה כמובן שהעבודה נעשתה בצורה מקצועית ולא נימצאו לקויי בטיחות ברכב...
ומה בנוגע לאחריות הביטוחית של עבודה שנעשתה בצורה לא מקצועית ע"י מוסך? האם כאן ביטוח המוסך הוא זה שנושא בתוצאות, או שאולי האחריות היא של העובד שחיזק יתר על המידה את הגוז'ונים וגרם לגלגל לעוף מהרכב תו"כ נסיעה בכביש מעלה אדומים...:mad:
עולות כאן שאלות רציניות שצריכות לדעתי להטריד את כולנו
מה אומרים המומחים?
יש חובה בחוק של בדיקה תקופתית של בלמים ומערכות שונות - קוראים לזה טסט:)
יש גם חובה שהרכב יהיה במצב תקין ולכן אם ניידת בדיקה תמצא ליקוי יורידו את הרכב מהכביש
השאלה היא אם חייבים לשמור על התקינות במוסך או שאפשר לבד?
אם אני משתמש בחלקים שקניתי מהיבואן ומרכיב בצורה מקצועית - האם יש איזה איסור (בכלל או לגבי מערכות מסוימות)?
לגבי המוסך שהרכיב גלגל לא טוב - בודאי שהמוסך אחראי כלפי מי שנפגע וסביר שהביטוח שלו מכסה רשלנות של עובדיו
מנהלים הבנתי היטב כבר מזמן את התשובה.
הדיון נהיה מסטיק,או שזה נדמה לי ?
תודה!
כן השרשור המקורי מיצה את עצמו, אבל אני הייתי משאיר אותו בחיים עם מכונות הנשמה!
עולות פה שאלות חשובות, שאני חושב שכדאי שאנשים ידעו:
1. האם מותר לתקן רכבים לבד?
2. על מי האחריות במקרה תאונה?
3. האם אפשר לפתוח מקום לטיפול בכלי רכב, באופן עצמאי?
אז בואו נשנס מותניים ונתחיל לעזור אחד לשני, כל אחד בתחום מומחיותו, אני אתן לכם את "העצה המשפטית שלי", מי שיכול בעניין ביטוח, ומי שיכול בעניין מכונאות.
חשוב שאנשים יבינו, ויעזרו אחד לשני, בשביל זה אנחנו פה, אם מישהו יכול ללמוד מזה משהו, בכיף אני אומר.
מבחינה חוקית, זה נכון לפי הצו שהעליתי קודם שאסור לטפל ברכב לבד, מלבד טיפול שנועד לאפשר לרכב לסיים את "תקיעתו", מדובר בתיקונים דחופים בלבד.
לכאורה לפי החוק, כל תיקון אחר מפחחות ועד החלפת מנוע, וכל מה שמעלי ומצדדי הוא העומד, אסור !!!! לבצע באופן עצמאי אלא במוסך!!!!
ברור שישנם שטחים אפורים בגודל היבשת אנטרטיקה שנכנסים בטווח, אם רק החלפתי שמן, מותר או אסור, "אני רק החלפתי פילטר".
אז ככה, יש מספר שאלות שעולות במקרים כאלו, השאלה הראשונה, היא המקצועיות/מומחיות, של מבצע העבודה, קחו בחשבון שאם תהיה תאונה אז על החלפת פילטר לא ידברו איתכם, על החלפת משאבת שמן ברקס, או שמן ברקס כן ידברו איתכם.
אם התקנתם מערכת סטריאו חדשה, אף אחד לא יבדוק, אבל אם התקנתם מוט שפור חדש ותפוחים שכשלו בתאונה או גרמו לתאונה, יבדקו גם יבדקו ויכול להיות שימצאו שיש לכם חלק מהאשם התורם לתאונה.
ועכשיו אנחנו עוברים לשאלת המומחיות/מקצועיות והביטוח, כשבודקים גורמים לתאונה, בודקים בין היתר האם הייתה רשלנות (או כוונה, אבל אני מניח שלא הייתה כוונה לגרום לתאונה) שהיוותה חלק מהסיבה לקרות התאונה, נניח שאתם לא בעלי תעודה של מכונאי מוסמך והחלפת מוט שפור שני תפוחים והורדתם והחזרתם את הגלגלים הקדמיים תוך כדי ובסוף בגלל תקלה במוט שפור (במפעל) הייתה תאונה:
הבדיקה תבחן האם התרשלתם בעת העבודה על הרכב, נניח שביצעתם כל מה שמומחה / איש מקצוע היה עושה, הרכבתם את המוט בצורה מושלמת יותר מושלם מהעובד הצעיר של המוסך, ועשיתם עבודה טובה, ניתן לטעון שלא הייתה התרשלות מצידכם. אבל אם הפגם במוט הוא כזה שמומחה היה שם לב אליו ולא מאשר את ההתקנה שלו, ניתן לטעון שהתרשלתם בהרכבה שלו.
בגלל שהרכבתם משהו שאתם לא מומחים בהרכבתו ולא עשיתם הכל כמו שצריך כולל בדיקות שלא ידעתם עליהם, אז התרשלתם, ואז אתם גם אחראים לתאונה.
מדובר בשאלה מהדין האזרחי, ולא מהדין הפלילי, שזה עניין שונה לחלוטין, לא השאלה האם מותר לכם לבצע את התיקון, אלא האם במהלך העבודה הייתה התרשלות שלכם.
ועכשיו בעניין הביטוח, בד"כ בפוליסת הביטוח כתוב שאת התיקונים לרכב יש לבצע במוסך מורשה, בעל הסמכות כאלו ואחרות, נניח שבגלל שעשיתם את העבודה לבד חברת הביטוח תטען להיעדר כיסוי ביטוחי - זו שאלה שתצטרכו להתמודד איתה, קשה לפני שמשהו קרה להגיד שיקבלו את טענתם או לא, אבל זו שאלה רצינית שיכולה להיות הבדל בין עשרות שקלים של השתתפות עצמית למאות אלפי שקלים של פיצוי הנפגעים מהתאונה (רכוש לא פיסית מכיוון שפיסית יש ביטוח חובה בלי שום קשר וזה דיון אחר לגמרי). למי שרוצה לדעת, אז היו מקרים מעולם, אתם לא תהיו הראשונים שחברות הביטוח יטענו נגדם על היעדר כיסוי ביטוחי בשל אי טיפולים במקום מוסמך!!!! קחו בחשבון.
בקיצור ולעניין, מדובר בנושא מאוד מורכב, אני לא מחווה דעה, האם כדאי לבצע תיקונים לבד או לא, אני רק בא להגיד לכם, לפני שאתם עושים משהו תבדקו את עצמכם טוב, טוב ותראו שאתם יודעים למה אתם נכנסים.
My 6 cents
Whisky
איך יכול להיום עולם ללא מכונאים .... האמת לא יודע
ואיך יראה אותו עולם ללא עורכי דין .... :rolleyes:
איציק
1. כן, בוודאי, וזה כבר זכות יסוד - חופש הקניין. ואותי אישית לא מעניינת שום דיעה אחרת בעניין זה. אני הולך לתקן את הג'יפ.
2. עלי. תמיד. אני לא מפחד מאחריות. מי שמפחד מאחריות, שלא יתקן בעצמו. ואני מאד מציע לו שגם לא ינהג בעצמו, כי על כל תאונה שהגורם שלה היה כשל טכני שאפשר לשייך אותו אולי לשגיאה בטיפול, יש עשר תאונות שאפשר לשייך אותן בוודאות לשגיאה בנהיגה - וגם אז האחריות שלכם! גם אם נהג אחר אשם ישירות בתאונה, אתם אלה שהחלטתם לעלות על הכביש! עדיף לכם להוריד גם את האחריות הזאת מהראש ולסוע בתחבורה ציבורית או בכלל להשאר בבית.
3. כן, לכל אחד מחברי ג'יפולוג יש מקום כזה. יש מושבניקים עם סככה מדוגמת, לחלק יש חניה מקורה, אחרים מסתפקים בחניון בבית ציבורי, או על שפת המדרכה. אם כוונת השאלה היתה לפתיחת עסק, על זה כבר דובר כאן ולדעתי זה לא מעניין.