אני לא צריך שיצתתו אותי .
זה הספיק לי פעם אחת יותר מדי
גם כך אני כותב יותר מידי .
איציק
הערת המערכת: נמחקו מספר שורות שחרגו מהתחום הטכני הענייני שבשרשור.
Printable View
הי איציק,
אני בור בנושא ולומד מהפורום (שמשמש טריגר לקריאת המשך וחיפוס), כך שלא הסברתי כלום,
רק הפנתי את תשומת ליבם למה שחכחמים כתבו כאן לא מזמן.
בעקבות הלינק שממנו ציטתתי, עד היום לא נגעתי ב EGR - אצלי זה המנוע TDI 3.0 4JX1
"המהולל" של הטרופר.
גם במנוע הזה דבריך תקפים ?
יש אצלי יש הצתברות גדולה של פיח בסראפת. כשיחסום\יפסיק פעולת EGR האם כל הפיח
יזוז משם - יסתום cat. מה יהיה גורלו של כל הפיח ?
עינתי בקישורים על ה NISAN, הם מדברים על איזה שינוי\כיוון בטורבו בעקבות ניתוק EGR ,
יש צורך? מה? כיוון אחר במחשב, TPS ... ?
דעתי האישית...
הEGR הוא צרה צרורה.
הורדת הטמפרטורה, והלחץ, והקטנת כמות הNOXים - שימו לב שהמערכת עושה זאת לא כל הזמן (כמו ממיר קטליטי ש"עובד" כל הזמן) אלא רק בתנאים מסויימים. באופן לא מפתיע, בדיוק בנקודה שבה נערך מבחן זיהום האוויר. בשאר הזמן המערכת לא עובדת ולא עושה כלום. עד שמשהו משתבש במערכת או בפיקוד שלה ואז יש צרות צרורות בגלל בקרה שמתערבת לא במקום וגורמת לתופעות לחץ וטמפרטורה לא ברורות. מנועי ניסאן פטרול עם בקרת מגדש טורבו הם דוגמה מצויינת, וידועה מאוד (מי שחרד למנוע מנתק את הEGR אבל מרכבי חיישן טמפרטורת גזי פליטה כדי להיות בבקרה על מה שקורה). אבל יש גם מנועים אחרים שבהם מערכת לא תקינה ב100% תגרום נזקים, ונזקים קשים. הבעיה היא שאין דרך לדעת שיש בעיה במערכת, עד שיש קטסטרופה.
לכן, בשורה התחתונה (לדעתי האישית), התועלת של הEGR זעומה, אבל פוטנציאל הנזק גדול. זה בשונה, למשל, מממיר קטליטי, שם אין שום נזק אפילו כאשר הוא לא תקין (גם ממיר "סתום" לא מפריע לזרימה בצנרת הפליטה יותר מממיר חדש) והתועלת שלו ברורה וחשובה מאוד (ולהסיר אותו זו בריונות שבסופו של דבר גורמת לי נזק בריאותי).
אסף.
תרשו לי להוסיף את ה 5 סנט שלי,
במנועי דיזל הגורם (הכמעט) יחידי שמוריד את המזהם NOX הוא ה EGR. הממיר הקטליטי המחמצן, אם קיים, אינו עושה זאת במנוע דיזל.
גם לחפיפת השסתומים יש יד בדבר הורדת NOX אך לא כמו מערכת EGR.
כך שאם אתה בכל זאת חרד שתזהם את הסביבה ללא ממיר קטליטי, גם ללא EGR אתה תזהם.
מערכת EGR במנועי דיזל עובדת בעומס קל עד בינוני (שיוט והאצה) ומנועים מודרנים גם בסרק.
כך שלמעשה ה EGR עובד רוב הזמן. בהאצה מהירה או עומס גבוה מערכת מיחזור הגזים תתנתק ומצד שני גם רמת ה NOX יורדת באופן טבעי עקב העדר חמצן הדרוש להווצרות ה NOX.
נכון, המערכות האלו נוטות לעשות צרות אך לרוב מרגישים בהן, זיוף בסרק, עישון יתר, גמגום מנוע, חוסר סחיבה/האצה וכו'.
לאחרונה נוספו בקרות יותר מתוחכמות ל-EGR ע"י חיישן זיהוי מיקום טובלן ה EGR, מצערות אלקטרוניות עם משוב פעיל וגם מד כמות אויר או חיישן MAP (יותר למנועי בנזין) כדי לוודא שאכן המערכת פועלת כשורה.
היום אפילו מוסיפים מחליפי חום להורדת טמפ' גזי הפליטה ובכך להגביר את נפח הגזים הממוחזרים וגם מוסיפים מצערת בכניסת האויר כדי ליצור ואקום ליניקת גזי פלטה למחיזור טובה יותר מהאגזוז.
אני לא חושב שמערכת EGR שעובדת באופן תקין תגרום לנזק מנוע ודוקא בקישורים שאיציק פרסם יש אזהרה שהביטול יגרום לשיבוש בקרת לחץ הטורבו ויגביר גידוש, זה דווקא כן יכול לגרום לנזק למנוע.
לסיכום, לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו יודעים הרבה כיצד מערכת עובדת ואיך אפשר לתכמן אותה, אך רבותיי היצרן יודע יותר טוב מאיתנו ויותר ממה שאי פעם נבין כיצד עובדת מערכת מסויימת בצורה המושלבת.
כל שינוי שנעשה, גם אם נבדק ע"י התותחים בתחומם, אינו ערובה להצלחה או פתרון ונזקים עלולים להגרם.
האמת,אם נחפור גם בזה,הממיר אינו בדיוק "טלית שכולה תכלת" מבחינה סביבתית,תהליך ייצורו,וגרוע מכך כאשר מפרקים ממיר ו"זורקים"אותו לפח רגיל,נגרם נזק סביבתי שאינני יכול להעריך את חומרתו בגלל שהממיר עשויי ממתכות רעילות ומזהמות אם לא מטופלות כהלכה בזמן הייצור ובגמר החיים שלו....
איתי.
ליתר דיוק זה מה שאיציק כתב .
לכן במנוע שיש טורבו גאוטרי סביר שיש מחשב ניהול מנוע .
ובמנוע שיש מחשב ניהול מנוע ובנוסף מערכת EGR .
אתה לא יכול סתם כך לנתק ולחשוב שהכל יהיה תקין .
אפשר לנתק . מוסכים מנתקים ! ( גם בארץ )
את כיוון רמת הגידוש או בדיקת עוצמת הגידוש לא יזיק לעשות . ולהשתדל להוריד בגידוש
ולא להוסיף עוד איזה 0.0X באר שזה ההבדל הקטן בין ימשיך המנוע לעבוד
או יתחמם וישמיד את עצמו .
אשר למנוע הטרופר :cry:
המנוע הזה עושה כל כך הרבה צרות ודורש כל כך הרבה תחזוקה . שאין מה למהר לבטל את
EGR . אבל בהחלט מפרק ומנקה ביסודיות .
הצרות של ה EGR מקורם בליכלוך .
ניקוי יסודי פעם ב 100.000 ק"מ יהיה מעשה חכם .
ניקוי חלקי פעם ב 50.000 יהיה מעשה נבון .
יש מוסכים שעושים שימוש בתוספי דלק .
לאחרונה יש התנגדות מצד הלקוחות לתוספים .
תוסף זאת תרופה . ומה לעשות יש גיל שאין בררה ואתה נדרש לתרופות .
אז לא כל תרופה . ודאי שאין לדחוף כל תוסף .
לא להכניס תוספים לשמן .
איציק
איציק
שלום איציק.
שהחלפתי ראש מנוע, הורדתי את המניפול (אם ככה קוראים לזה) והוא היה עם שיכבה של שמן
שכבר די יתקשה.
אני מבין שהשמן מגיעה מהטורבו, שמקבל שימון או יותר נכון אידים של שמן מהנשם של הראש מנוע.
שאתה מדבר על ליכלוך, זה הפיח שיוצא אחרי השריפה וניכנס חזרה דרך ה EGR שוב למניפול, ושם ניתפס בשמן שהגיעה מהטורבו.?
איציק..אל:mad:
אני באמת לא מבין בזה יותר מידי, כלומר לא למדתי אף פעם משהו בנכונאות בצורה עיונית.
כל מה שאני יודע זה ממה שאני מפרק ומרכיב חזרה...בדרך כלל זה מצליח.:confused:
פלג
עדיפות ראשונה זה לפרוק פיזי של כל המערכת . וסתימה של כל הפתחים .
עדיפות שניה זה ניתוק חלקי כך שהמערכת נשארת מורכבת אבל לא מתפקדת .
עדיפות שלישית זה ניקוי יסודי ובדיקה שהמערכת עובדת . ( או אולי זאת עדיפות ראשונה );)
השחור זה פיח מהשמן של הטרבו .
שחור מהשמן של הדיזל ( שהופך לשחור בגלל גזי הפליטה שחודרים לחלל המנוע . )
והכל ביחד הופך לגיפה שרק עושה צרות .
איציק
אצלי במנוע דיזל אטמוספרי ב egr היה מתפקד אבל הצינור היה נשבר כל פעם גם כשהוא חדש זה לא מחזיק יותר משבוע
וזה כי יש בעיה עם הסעפת פליטה שלי שלא תפוסה חזק ויש וויברציות (אי אפשר לחזק אותה כי בורג אחד נשבר)
הפתרון ?
פתיחת ה egr פחית קולה שחתוכה לפי המידה סותמת את המעבר אחד למעלה ואחד למטה
וזה הכל אני כבר 100 אלף ק"מ נסעתי ככה ללא שום בעיה
לא בטסטים ולא בשום מקום , ככה גם המערכת נשארת מחוברת ואף אחד לא יודע שהיא מבוטלת
וגם אין צרות , אצלי אבל אין מחשב והכל עובד על וואקום.
אני חושב שגם אצלי אין מחשב...זה עובד על וואקום.
המחשב יצא רק ב 2003 שהגיעה עם המנוע D4D עם ה 102 כ"ס.
או שאני טועה?
יש חיבור למחשב רק לאיתור תקלות שקשורות ב ABS ועוד כמה דברים, זה מה שנודע לי במוסך של טויוטה.
מה זה מנוע אטמוספרי..יאנו בלי טורבו?
יש לנו עוד כמה היילקסים..משנת 95-98 2X4 ללא טורבו, שאין לאף אחד מהם EGR.
פלג
שכחתי לציין שאצלי לא מדובר בהיילקס .
בבקשה למי שצריך קיט כזה ללנד רובר
http://www.irbdevelopments.com/Td5egr.html
איציק