תגובה להודעה: דיון בסוגיות סט קפיצים איכותי עבור סופה ארוכה ושמנה (שוב)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מכיוון שאצלי כבר הרבה מאוד שנים לא נשבר קפיץ ולא בורג, (למרות שהאוטו שלי כבד לפחות כמו שלך אם לא יותר, ועושה יותר שטח ובטח הרבה-הרבה יותר כביש), אז אני לא מודאג.
אנחנו יודעים שהסיפור שלך עם הקפיצים שונה ולא מייצג - נא תקן אותי אם אני טועה.
למרות שזה לא קשור לשרשור ולא נוגע לעבודת הקפיצים - תמיד החזקתי בדעה שהבעיתיות של צמיגי 33 המקובלים כאן אינה רק בקוטר אלא גם ובעיקר הרוחב והמשקל - תבדוק אותי בשרשורים הרלוונטיים.
קדימה נראה אותך - תמצא לי 33X10.5 כאן בארץ ולא ב-1000 זוזים לחתיכה אחת משומשת מיד עשירית במצב גבולי. כי אני כבר נואשתי מלמצוא אותם. אני רוצה לקנות כאן בארץ - צמיגים זה לא חלק שמזמינים מחו"ל כשהם נקרעים.
אני לא רוצה להסיט את השרשור של עומרי לכיוונים אחרים שחפרנו בהם כל כך הרבה, אבל אתה טועה דרור. הרוחב אינו מהווה שום בעיה מסוג שהוא. נקודה.
גיתאי
ברור שאתה טועה - כי אף אחד, כולל מי שעושה נסיונות בקפיצים, לא אוהב ולא רוצה להיתקע בשטח ולהרוס טיול בגלל קפיץ שבור.
על סיפור הסנטר-בולטים השבורים, זה בכלל משהו הזוי שאין לי שום הסבר הגיוני לגביו. מעולם לא נתקלתי בסנטר-בולטים שבורים, לא אצלי ולא אצל אף אחד אחר. מה שקרה לכם ייחודי עד כדי לא יאומן כי יסופר.
לגבי רוחב הצמיג - אין לך מושג עד כמה זה משפיע. לרעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
על סיפור הסנטר-בולטים השבורים, זה בכלל משהו הזוי שאין לי שום הסבר הגיוני לגביו. מעולם לא נתקלתי בסנטר-בולטים שבורים, לא אצלי ולא אצל אף אחד אחר. מה שקרה לכם ייחודי עד כדי לא יאומן כי יסופר.
אני מכיר לפחות שתי מיקרים של סנטר-בולטים שבורים בסט קפיצים המקוריים של סופה (בשני המיקרים היובולטים שמחזיקים את הסרן היו מחוזקים כמו שצריך)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ברור שאתה טועה - כי אף אחד, כולל מי שעושה נסיונות בקפיצים, לא אוהב ולא רוצה להיתקע בשטח ולהרוס טיול בגלל קפיץ שבור.
לגבי רוחב הצמיג - אין לך מושג עד כמה זה משפיע. לרעה.
קראתי ונהנתי ללמוד.
רק למען הקוראים המסופקים - בתחילת דרכי בסופה הישנה הצלחתי לשבור סנטר בולט בקפיץ ימני קידמי.
בשביל זה לא צריך לגמור טכניון. מספיק ללכת בעוד יותר כוח כאשר הכוח לא מספיק.
באשר לקפיצים, אני נוסע על סט קפיצים עם מאיה מוארכת ושאקלים אחוריים מתאימים (בומרנג) שהתקין איתי (המתלם) וסט בולמים (בילשטיין) וגם לעצמות היבשות שלי, הרכות שקיבליתי מספיק טובה.
השיפור המוצהר בוצע לפני כשנה ולכל הסט (כולל בולמים) קיבלתי מחיר זול בהשוואה למחירים שצויינו בשרשור לגבי סט מיובא.
בהזדמנות אציין שהרכות קשורה אמנם למקדם הקפיץ ואיכותו אך אורך הקפיץ ומידת העיגוליות במצב ללא עמיסה מהווה גורם חשוב ב"רכות" המבוקשת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאבי
בשביל זה לא צריך לגמור טכניון. מספיק ללכת בעוד יותר כוח כאשר הכוח לא מספיק.
לא מקבל את זה. כלומר, ברור שנהיגה כוחנית שוברת, אבל לא כל שבר נובע מנהיגה כוחנית. גם כדי להבין את זה לא צריך לגמור טכניון.
באשר לקפיצים, אני נוסע על סט קפיצים עם מאיה מוארכת ושאקלים אחוריים מתאימים (בומרנג) שהתקין איתי (המתלם) וסט בולמים (בילשטיין) וגם לעצמות היבשות שלי, הרכות שקיבליתי מספיק טובה.
השיפור המוצהר בוצע לפני כשנה ולכל הסט (כולל בולמים) קיבלתי מחיר זול בהשוואה למחירים שצויינו בשרשור לגבי סט מיובא.
החלפת מאיות עבור סט עלים נתון אכן זולה משמעותית יחסית ל-4 פינות מלאות, אבל אתה משווה בין תפוחים לאגסים. אני לעומת זאת, יכולתי להשוות בין תפוחים לתפוחים - שילמתי טיפה יותר יקר על 4 פינות מלאות באותו מפעל (כי רציתי לעשות עבודה יסודית ולא קומבינה) בהשוואה לקיט מיובא בליגה א', ועוד כ-1500 ש"ח נוספים לא כולל דלק וימי עבודה, אם זכרוני אינו מטעה אותי, על כל הברדק שלאחר מכן (בטווח של חודשים ספורים ואלפי ק"מ בודדים בסך הכל מתאריך ההתקנה).
אגב, אין קשר לבומרנגים - הם נועדו כדי למנוע את פגיעתם בשלדה בסגירת/פתיחת מתלה. בסיקסים למשל אין צורך בהם כי החיבור לשלדה שונה מבסופה.
בהזדמנות אציין שהרכות קשורה אמנם למקדם הקפיץ ואיכותו אך אורך הקפיץ ומידת העיגוליות במצב ללא עמיסה מהווה גורם חשוב ב"רכות" המבוקשת.
זאבי, שנה היא מעט זמן, ואני מאחל לך מכל הלב שתהנה מהקפיצים שלך עוד שנים ארוכות ושקטות. עמרי למשל, עשה בדיוק כמוך ובאותו מפעל, והשירשור הזה הוא השורה התחתונה, לאחר מסע ייסורים ארוך שהוא עבר (בחלקו יחד איתי), שמראה על כך שהוא הגיע לאותה מסקנה שאליה אני הגעתי.
אני רוצה להדגיש, שלא יובן ממני לא נכון: אין לי ספק שמאז הסיפור של עמרי ושלי, המתלם הפיקו את הלקחים הנדרשים ואני משוכנע שאיתי עושה היום דברים טוב יותר. מה שהכי חשוב זה שיש 'אבא' שיודע לקחת אחריות, ואני מניח שאת זה תקבל היום ב"מתלם".
שבת שלום
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
אני לא רוצה להסיט את השרשור של עומרי לכיוונים אחרים שחפרנו בהם כל כך הרבה, אבל אתה טועה דרור. הרוחב אינו מהווה שום בעיה מסוג שהוא. נקודה.
גיתאי
ממש לא,
הוא בהחלט פקטור חשוב,
הרוחב=שטח מגע=חיכוך וביחד עם המשקל והקוטר מהווים גורם שיש לו השפעה על העומסים.
רכב זהה לא "מרגיש" אותו דבר עם 33 מול 31 מול אותן נקודות קצה/מכשולים/עומסים בהן המערכת נמצאת בקצוות עמידות שלה.
עכשיו זה אולי נראה דיון תאורטי אבל ת'כלס כשייצא לך להעמיד 2 רכבים בצורה הנ"ל ההבדל בולט.
עם 31 הקצה רחוק יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ממש לא,
הוא בהחלט פקטור חשוב,
הרוחב=שטח מגע=חיכוך וביחד עם המשקל והקוטר מהווים גורם שיש לו השפעה על העומסים.
רכב זהה לא "מרגיש" אותו דבר עם 33 מול 31 מול אותן נקודות קצה/מכשולים/עומסים בהן המערכת נמצאת בקצוות עמידות שלה.
עכשיו זה אולי נראה דיון תאורטי אבל ת'כלס כשייצא לך להעמיד 2 רכבים בצורה הנ"ל ההבדל בולט.
עם 31 הקצה רחוק יותר.
דרור מדבר בכלל על ההשפעה בנסיעת כביש יומיומית, בשטח גם הוא היה מת שיהיו לו 33, לכן מה שכתבת אמנם נכון אבל לא רלבנטי לדרור. מעבר לכך הג'יפ שלי רכב על 31 לפני כן, אז יש לי למה להשוות.
גיתאי
כיוון שדרור כבר כתב את ה"סקופ" שאני לא יודע אם הירשו לו לספר.... ;)
אז יכול להיות שכדאי לחכות עוד קצת לקיט רוביקון רשמי לסופה, שיימכר בארץ על ידי נציג רשמי שנותן אחריות רשמית.
אסף.
גיתאי, למרות שאתה מקשקש, אני חולה עליך....
"מת שיהיו לי 33"... מי שישמע. ביג דיל, איזה חלום.
הקוטר אולי סבבה, אבל לא הרוחב ובטח לא המשקל.
12.5 אינץ' זה מוגזם הרבה יותר מדי עבור רכב בגודל של ג'יפ. וכל מי שעבר לצמיג הזה עשה זאת בגלל הקוטר שלו ולאו דווקא בשביל הרוחב.
הרוחב המוגזם הוא אחת הרעות החולות העיקריות של הצמיג הזה ברכב בגודל ומשקל של ג'יפים כמו שלנו. יש לזה תרומה ויזואלית ופסיכולוגית בעיקר - "צמיגים רחבים" - כמו שכל אוהבי השופוני קוראים לזה. בתכל'ס זה סתם מעמיס על מערכות הרכב.
אבל נחזור לעניין.
מאיות ארוכות ושאר העלים סטנדרטיים זה פיתרון לתפרנים. זה פיתרון שגוי ולא נכון ולא בריא. זה אמנם יכול לעבוד לא רע, אפילו אצלי זה עבד לא רע בהתחלה, אבל בהמשך יש סיכוי לשבירות.
בכל מקרה עמרי, אתה יודע שתצטרך להחליף ארבעה קפיצים קומפלט. העלויות ידועות, כולל עלות ייבוא עצמי של קפיצי רוביקון כמו של גיתאי ומה צריך לעשות - לשיטתכם - כדי להתאים אותם לסופה ארוכה. אם כבר אתה משקיע, אל תקמצן בבולמים. יש נטייה רווחת לחשוב שרכב על קפיצי עלים לא זקוק לבולמים איכותיים. זו שטות גמורה.
אסף - זה בסדר, הירשו לי. מצד שני אני עדיין לא אומר מי זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם כבר אתה משקיע, אל תקמצן בבולמים. יש נטייה רווחת לחשוב שרכב על קפיצי עלים לא זקוק לבולמים איכותיים. זו שטות גמורה.
נכון בהחלט. השפעה עצומה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז יכול להיות שכדאי לחכות עוד קצת לקיט רוביקון רשמי לסופה, שיימכר בארץ על ידי נציג רשמי שנותן אחריות רשמית.
אסף.
מה יהיה, לא תספרו לנו עד הסוף על מה אתם מדברים? אתם סתם גורמים לנו להסתקרן... אסף\דרור, לשפוך!
קובי
מה שקורה זה שלא קיבלתי אוקיי לספר. סבלנות.
(דרור עושה טיזינג)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
דרור מדבר בכלל על ההשפעה בנסיעת כביש יומיומית, בשטח גם הוא היה מת שיהיו לו 33, לכן מה שכתבת אמנם נכון אבל לא רלבנטי לדרור. מעבר לכך הג'יפ שלי רכב על 31 לפני כן, אז יש לי למה להשוות.
גיתאי
זה נכון בכל רגע נתון שהרכב לא במצב עמידה,
זה בהחלט פחות משמעותי בכביש ביישורת,
קצת יותר בעליות,
קצת פוגע בבלימת מנוע בירידות אבל לעולם לא יהיה לא רלוונטי ביחס לצמיג קטן יותר בכל מימד.
ההשוואה האמיתית היא רכב מול רכב, אחד ליד השני-לא להסמתך על ההרגשה ומעבר לזה אתה לא ממש יודע איך הברזל מרגיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
רק חבל שה"יבואן הרשמי" מתחיל במחיר בסיס של 11,500 אלף ש"ח ללקוח רגיל, לקיט שלם עם הבולמים הכי פשוטים של רוביקון (נבדק מולו אישית ל"בעלי הסוד" שבניכם).
עדין להביא לבד את אותו מוצר יצא זול ב3000 ש"ח במקרה הכי חמור ובו אכלת אותה בכל התחנות בדרך ושילמת כהוגן.
קובי
אני לא יהרוס כאן את ה"סקופ", אבל יש בשרשור הזה 2 שמות של יצרני קפיצים- אחד בארץ, אחד בחו"ל. נשאר לך לחבר את הנתונים.
הבינותי. עם מחיר כזה... שיהיה לו לבריאות, קשה להאמין שאנשים יעמדו בתור בשביל לצאת פראיירים. אני בכל מקרה כנראה אלך בעקבות גיתאי, לכשתגיע השעה (והתקציב).
קובי
נראה לי שמישהו פה הולך לשלם ביוקר.....נו ..אומרים שהזיכרון זה הדבר השני שהולך....
קובי..
תתכונן להתלכלך בקרוב, לידיעה כללית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
קובי..
תתכונן להתלכלך בקרוב, לידיעה כללית.
כאילו שבלעדיך חסרות לי סיבות להלתכלך...
אבל תודה!
נקרעתי מצחוק
11000 לסט עם הבולמים הסטנדרטיים ??
זה בטח בדיחה לא??
מאיר, אני מתפלא עליך. לא מתאים לך לקפוץ ככה.
אם גיתאי שילם לפי מה שהוא מספר עבור ארבעה קפיצים בלבד 4000 שקל, אני מניח שאצל מישהו שמייבא ומשלם מיסים (רק זה 19%) וכל ההוצאות מסביב, ואפילו נותן אחריות - זה אמור לעלות 5000 שקל בערך. אז ביררתי, וככה יעלו ארבעה קפיצים בלבד, אצל אותו יבואן. סביר. אפשר גם לזכור שגיתאי השקיע עוד כמה לירות בהתאמת הקפיצים ומשחקים מסביב, ואולי (אני מנחש, לא יודע) איבד אחריות כיוון שעשה שינוי.
עשיתי בירור עם הבחור. המחיר שאשר כתב, הוא לסט רוביקון 4.5 אקסטרים מלא, שהמחיר שלו עבור YJ (ולא קיט ייעודי לסופה שעולה מעט יותר) בארה"ב 1125 דולרצ'יקים, כולל 25 בוקסות, כולל הרבה אביזרים, זרוע פיטמן מונמכת, מייצבים מתנתקים, צינורות ברקס, שינוי מיקום פנהארד (משופר, לא האמריקאי המצ'וקמק) כולל כל מה שבתמונה, וכולל אחריות:
http://www.rubiconexpress.com/Images...RE5520/324.jpg
אני לא קובע דעה אם המחיר סביר או לא. אבל אין מה להשוות ארבעה קפיצים בייבוא אישי ב 4000 שקל, לסט ייעודי לסופה כולל הכל על ידי נציג רשמי שנותן אחריות.
ושוב, אני לא מסנגר על אף אחד. אבל קצת מפריע לי שאתם קופצים עם "יקר לי" בלי לבדוק מה זה כולל.
אסף.
אקח לעצמי את הרשות להעמיד כמה דברים על דיוקם, שאולי לא התייחסתי אליהם בבירור בסיכום שכתבתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מאיר, אני מתפלא עליך. לא מתאים לך לקפוץ ככה.
אם גיתאי שילם לפי מה שהוא מספר עבור ארבעה קפיצים בלבד 4000 שקל, אני מניח שאצל מישהו שמייבא ומשלם מיסים (רק זה 19%) וכל ההוצאות מסביב, ואפילו נותן אחריות - זה אמור לעלות 5000 שקל בערך.
קצת פחות מ-4K ש"ח ל-4 פינות + 52% מכס + שילוח פנימי בארה"ב + שילוח לארץ. זה היה המסלול שלי.
אז ביררתי, וככה יעלו ארבעה קפיצים בלבד, אצל אותו יבואן. סביר. אפשר גם לזכור שגיתאי השקיע עוד כמה לירות בהתאמת הקפיצים ומשחקים מסביב,
ההתאמות היחידות היו הורדת עלה תחתון מלפנים והעברתו לאחור - משימה שאינה מצריכה שום שינוי מבני, וקידום הקדחים בתושבות הקפיץ הסטטיות האחוריות ב-2 ס"מ לכיוון מרכז הרכב, שזו העבודה הקשה היחידה. זה הסיכום של כל הניסויים והשינויים שעברתי עד לסט-אפ הזה, ואין שום סיבה שאחרים לא יממשו כבר את שיעורי הבית שלי מן המוכן.
ואולי (אני מנחש, לא יודע) איבד אחריות כיוון שעשה שינוי.
היצרן לא אמור לדעת שהעברתי עלה קדמי לאחור. מעבר לזה לא נעשה שום שינוי כאמור והאחריות תקפה. בינתיים אין לי צורך לממש אותה, לשמחתי הרבה, ואקווה שגם לא יהיה צורך כזה בעתיד.
עשיתי בירור עם הבחור. המחיר שאשר כתב, הוא לסט רוביקון 4.5 אקסטרים מלא, שהמחיר שלו עבור YJ
(ולא קיט ייעודי לסופה שעולה מעט יותר) מה זה קיט לסופה? אני לא שמעתי על חיה כזו, והיו לי לא מעט שיחות בטלפון ובאימייל עם נציגי רוביקון עצמם. הם לא יודעים מה זה סופה בכלל. כמו שציינתי, אני רכשתי 4 פינות אחוריות של CJ, מה שהתברר כנכון ביותר וממש מוצלח.
בארה"ב 1125 דולרצ'יקים, כולל 25 בוקסות, כולל הרבה אביזרים, זרוע פיטמן מונמכת, מייצבים מתנתקים, צינורות ברקס, שינוי מיקום פנהארד (משופר, לא האמריקאי המצ'וקמק) כולל כל מה שבתמונה, וכולל אחריות:
4 פינות בלבד עולות כ-600$, שהם כמעט חצי ממחיר הקיט המלא. מכל הרשימה שהבאת, אסף (את התמונה אני מכיר כבר בעל פה...), אני לא רואה דבר אחד שמצדיק את התוספת המטורפת, אפילו לא במחיר האמריקאי שלפני משלוח ומיסים וכו'. הבוקסות, אגב, מגיעות ממילא עם הקפיצים עצמם. זרוע פיטמן ב-300 ש"ח אצל ינוביץ, שאקלים כבר קיימים או מקסימום בפירוקיה בכמה לירות, צינורות הברקס של RE שמהווים סכנה של ממש (שהיצרן יתמקד במה שהוא טוב בו; אפשר לשאול את ג'ו ואת עירא), והגבהת תושבת פנהרד אצל מסגר.
אני לא קובע דעה אם המחיר סביר או לא. אבל אין מה להשוות ארבעה קפיצים בייבוא אישי ב 4000 שקל, לסט ייעודי לסופה כולל הכל על ידי נציג רשמי שנותן אחריות.
צר לי, לא מקבל את זה ולא מבין מהו קיט ייעודי לסופה של RE. וכן, יש מה להשוות לדעתי. הדבר היחיד המשמעותי הוא אחריות ע"י נציג בארץ, וגם למושג הזה כבר למדתי על בשרי להתייחס בחשדנות רבה.
ושוב, אני לא מסנגר על אף אחד. אבל קצת מפריע לי שאתם קופצים עם "יקר לי" בלי לבדוק מה זה כולל.
אסף.
אינני יודע מיהו היבואן המדובר, על אף שיש לי השערה, אבל 5K לסט קפיצים בלבד זה כבר משהו הגיוני יותר בעיניי.
גיתאי