מאיר, אני מתפלא עליך. לא מתאים לך לקפוץ ככה.
אם גיתאי שילם לפי מה שהוא מספר עבור ארבעה קפיצים בלבד 4000 שקל, אני מניח שאצל מישהו שמייבא ומשלם מיסים (רק זה 19%

וכל ההוצאות מסביב, ואפילו נותן אחריות - זה אמור לעלות 5000 שקל בערך.
קצת פחות מ-4K ש"ח ל-4 פינות + 52% מכס + שילוח פנימי בארה"ב + שילוח לארץ. זה היה המסלול שלי.
אז ביררתי, וככה יעלו ארבעה קפיצים בלבד, אצל אותו יבואן. סביר. אפשר גם לזכור שגיתאי השקיע עוד כמה לירות בהתאמת הקפיצים ומשחקים מסביב,
ההתאמות היחידות היו הורדת עלה תחתון מלפנים והעברתו לאחור - משימה שאינה מצריכה שום שינוי מבני, וקידום הקדחים בתושבות הקפיץ הסטטיות האחוריות ב-2 ס"מ לכיוון מרכז הרכב, שזו העבודה הקשה היחידה. זה הסיכום של כל הניסויים והשינויים שעברתי עד לסט-אפ הזה, ואין שום סיבה שאחרים לא יממשו כבר את שיעורי הבית שלי מן המוכן.
ואולי (אני מנחש, לא יודע) איבד אחריות כיוון שעשה שינוי.
היצרן לא אמור לדעת שהעברתי עלה קדמי לאחור. מעבר לזה לא נעשה שום שינוי כאמור והאחריות תקפה. בינתיים אין לי צורך לממש אותה, לשמחתי הרבה, ואקווה שגם לא יהיה צורך כזה בעתיד.
עשיתי בירור עם הבחור. המחיר שאשר כתב, הוא לסט רוביקון 4.5 אקסטרים מלא, שהמחיר שלו עבור YJ
(ולא קיט ייעודי לסופה שעולה מעט יותר)
מה זה קיט לסופה? אני לא שמעתי על חיה כזו, והיו לי לא מעט שיחות בטלפון ובאימייל עם נציגי רוביקון עצמם. הם לא יודעים מה זה סופה בכלל. כמו שציינתי, אני רכשתי 4 פינות אחוריות של CJ, מה שהתברר כנכון ביותר וממש מוצלח.
בארה"ב 1125 דולרצ'יקים, כולל 25 בוקסות, כולל הרבה אביזרים, זרוע פיטמן מונמכת, מייצבים מתנתקים, צינורות ברקס, שינוי מיקום פנהארד (משופר, לא האמריקאי המצ'וקמק) כולל כל מה שבתמונה, וכולל אחריות:
4 פינות בלבד עולות כ-600$, שהם כמעט חצי ממחיר הקיט המלא. מכל הרשימה שהבאת, אסף (את התמונה אני מכיר כבר בעל פה...), אני לא רואה דבר אחד שמצדיק את התוספת המטורפת, אפילו לא במחיר האמריקאי שלפני משלוח ומיסים וכו'. הבוקסות, אגב, מגיעות ממילא עם הקפיצים עצמם. זרוע פיטמן ב-300 ש"ח אצל ינוביץ, שאקלים כבר קיימים או מקסימום בפירוקיה בכמה לירות, צינורות הברקס של RE שמהווים סכנה של ממש (שהיצרן יתמקד במה שהוא טוב בו; אפשר לשאול את ג'ו ואת עירא), והגבהת תושבת פנהרד אצל מסגר.
אני לא קובע דעה אם המחיר סביר או לא. אבל אין מה להשוות ארבעה קפיצים בייבוא אישי ב 4000 שקל, לסט ייעודי לסופה כולל הכל על ידי נציג רשמי שנותן אחריות.
צר לי, לא מקבל את זה ולא מבין מהו קיט ייעודי לסופה של RE. וכן, יש מה להשוות לדעתי. הדבר היחיד המשמעותי הוא אחריות ע"י נציג בארץ, וגם למושג הזה כבר למדתי על בשרי להתייחס בחשדנות רבה.
ושוב, אני לא מסנגר על אף אחד. אבל קצת מפריע לי שאתם קופצים עם "יקר לי" בלי לבדוק מה זה כולל.
אסף.
ωξψε ςμ χωψ