נכתב במקור על ידי
whisky
לא מתעלם, הדיפנדר כבר ביקר במוסך, הוחלפה לו משאבה עליונה של קלאצ' ואח"כ תחתונה, הלכה צירייה (ועף לי הפין המחורבן שמחבר את הידית הקטנה עם הטרנספר, סיפור ענק אבל לא רלוונטי), ופאנצ'רים (שאליאנס ירקבו) לא חסרים לו, אפילו עיקמתי פעמיים את המוט שפור. הנזק עד היום לא עובר את ה3K ש"ח. ואת כל הטיפולים השוטפים ואפילו חלק גדול מהתיקונים עשיתי לבד בקלות!!!
לעומת זאת באותה התקופה, חברים שלי החליפו בולמים, מערכות חשמל, מוטות, ובאו לבכות שדפקו אותם והם הוציאו 5K ש"ח על ביקור אחד במוסך.
אח"כ בשביל שאפשר יהיה לנסוע בשטח, הגביהו (גם עוד כסף) ומאז פוחדים לנסוע על הג'ימני כי הם הסתחררו איתו.
תגיד לי, מי אלה החברים שלך? ובטח שבאו לבכות שדפקו אותם ! (כי באמת כנראה דפקו אותם). ג'ימני ממש לא חייב הגבהה כדי לנסוע בשטח.
בטיולים, כל הציוד נמצא אצלי!! כשהם עדיין בנגב (פריבט אמרנו) אני כבר בבית, כי בדיפנדר אפילו TDI300 אפשר להגיע למהירות תלת סיפרתית, והם חיים אפשרו בסביבות ה80, אחרת הרעש עלול לפרק את הרכב.
אתה רציני? ג'ימני בטוח, אבל בטוח יותר שקט מדיפנדר. אין בעיה "לעבור 80 קמ"ש", מנסיון.
למרות הגודל, הוא לא באמת מתנהג כמו פריווט, סיבובים איתו מפחידים את החברים שלי (גם בסמוראי, אבל פחות, אין לי הסבר לזה כי הסמוראי מוגבה יותר).
נכון שהוא לא לוקח סיבובים כמו B4 , אבל איזה ג'יפ כן?
למרות שהג'ימני שנראה כמו צפונבונית מצויה הוא חיית שטח, הטומבון נתפס ונתלש מסלעים ועצים. ואם הוא היה של סטודנטית למדעי הווגינה, ולא ראה שטח, ביום שאתה תכניס אותו לשטח, השווית את התנאים שלו לאלו של הדיפנדר שמטייל לידו באותו המסלול.
לגבי אוטומט, בחייך, ג'ימני אוטומט, עדיף לצאת לטיול עם עגלת סופר, אין למוקיון הזה כוח לזוז.
ממש לא נכון, האוטומט עם הממיר מומנט עדיף בהרבה בשטח, בעיקר טכני.
לגבי תנוחת הנהיגה, אני לא אובייקטיבי, אבל אישתי לא מוצאת את הבעיה (כנראה שנולדנו מעוותים) או שהתרגלנו מהר מאוד, או שהבעיה לא כל כך חמורה כמו השם שיצא לה.
ולצערי, אולי זה חדשות שצריך לפרסם בYNET, אבל גם ג'ימני מושבת בגלל בעיות מכאניות לפעמים, אני לא בטוח אם יותר או פחות מדיפנדר, אבל בהחלט מבלה את ימיו מדי פעם במוסך.
מה אתם יודעים, גם על נזילות בג'ימני וסמוראי כבר שמעתי, אני לא יודע איך זה, אבל בד"כ במטען שלי יש שמנים, שרוב הזמן מוצאים את דרכם לחברים שלי בעלי הסוזוקים כבר בתחילת הטיול. (אני מוכרח להודות, רמת התחזוקה שבה הם מתחזקים את הרכבים עולה פי 20 על רמת התחזוקה שלי, טיפולים בזמן, החלפות, ביקורים אצל המוסכים הכי מומלצים).
אשמח לדוגמאות...
ולגבי הפיסקה האחרונה שלך דרור, אני מכיר אנשים שמאוהבים בג'ימני ובסמוראי שלהם, לא פחות מכאלו שמכורים לדיפנדר, מבלים שעות בחיפוש אחר מוצרים לגמדים האלו, הולכים לסמוריאדה, גאים יותר ממני ברכב שלהם.
והסיום שלי:
אני באמת אוהב ג'ימני וסמוראי למרות כל מה שכתבתי למעלה, מדובר ברכבי שטח, נקודה!
לצערי/מזלי לכל החברים שלי יש סוזוקים, הם כולם מקנאים בי, והם יודעים בדיוק מה אני עובר עם הרכב שלי, והם עם שלהם. שלא תבינו לא נכון, גם בג'ימני אפשר להתאהב. אבל תוציאו מהראש שהג'ימני הוא תכלית הבריאה. אם נוסעים איתו בשטח, הוא הופך לרכב שטח, יש לו תקלות של רכב שטח, הוא נתקע כמו רכב שטח, יש עלויות של רכב שטח, אבל הוא גם נותן המון בשטח, עובר כמעט הכל, לא מבייש אף פעם ומאוד מהנה.
אבל אל תקנה ג'ימני אוטומט, שווה לוותר על הפינוק האוטומטי בשביל להצליח לטייל בשטח, ההבדל הוא שמים וארץ, מניסיון!!!
נ.ב.
עוד לא דיברנו על הפעמים שהדיפנדר חילץ סוזוקי, וכמו שאתה מבין יש מעט מאוד אפשרויות הפוכות, שעדיין לא היינו צריכים לנסות.
יכולת לחלץ אחרים היא לא שיקול אצלי בבחירת רכב ;-)