לא הייתי בטוח על איזה מנוע מדובר
כל עוד לא מדובר על הדיזל :) אז שיהיה לו בהצלחה.
מנוע הונדה ? לגנט יתכן אבל זה לא מנוע פשוט .
במידה זה מנוע הונדה זה חידוש עבורי .
ובכלל לדעתי איפה שיש מניפה חשמלית במקום מאורר מכני . זה מזמין צרות .
איציק
Printable View
לא הייתי בטוח על איזה מנוע מדובר
כל עוד לא מדובר על הדיזל :) אז שיהיה לו בהצלחה.
מנוע הונדה ? לגנט יתכן אבל זה לא מנוע פשוט .
במידה זה מנוע הונדה זה חידוש עבורי .
ובכלל לדעתי איפה שיש מניפה חשמלית במקום מאורר מכני . זה מזמין צרות .
איציק
סוזינקה אז ככה שאתה תשים יהבך על שעון החום ברכב? אתה גם עושה גבות ושפם וצובע לבלונג' תוך כדי נססיעה בשטח טכני? כמה מטובות בבלונדיניות שהכרתי (לא אגידה במה מחשש עינה בישא וקטינים משוטטים בפורומים של זקנים) נישבעו בשתלי הסיליקון שלהן שמחוג שלהם לא זז ממקומו ולו גם ממ אחד לפני שהלך להם המנוע מהתחממות יתר או שעשו פקונג ראש במקרה הטוב.
שעון החום ברכב זה ליופי והרבה פעמים הוא גם לא יכול להראות כלום במיוחד עם המים שהיו במנוע הלכו להם בדרך כל מים לים. כמה פעמים רתח לך המנוע בלי אינדיקציה בלוח השעונים?
אני סומך על מדידת חום במדי חום מגע וקרינה מכוילים..
גם אצלי המחט לא זזה והמנוע היה בהפרשים אדירים בטמפ בין נסיעה בכביש פתוח וטיפוס של שעה בדיונות שליד חדרה ביום חם.
ובכלל אני סומך על איסוזו אם הייתה להם סיבה לדגמים שיעודו למכירה לאיזורים חמים כמו ערב הסעודית להוסיף מניפה חשמלית כניראה שהייתה להם סיבה טובה התנאים אצלנו לא שונים מערב הסעודית וכניראה שלא סיפרו לנו הכל....
תומך בדעתו של דיזונאור.
שעון החום ברוב הרכבים נועד בעיקר בשביל לעשות להם טוב על הלב. כשהשעון יזוז זה הרבה פעמים יהיה כבר אחרי רתיחה רצינית. כך קרה במספר רכבי שטח שונים, ביניהם כאלה עם אגדות אמינות מיתולוגית.
שעון החום הוא אינדיקציה אחת לא הכי אמינה אבל אותי היא מספקת
ואף פעם לא דפקתי ראש מנוע (טוב למעט בפיאט 131 שהראש היה דפוק כשקנינו ואני רק סיימתי את העבודה :Dואגב השעון כן עבד...)ואני גם מקווה שזה לא ייקרה
דינו
דווקא המעבר של קירור הגיר דרך רדיטור המיים הוא שמעלה את טמפ המנוע במידה והגיר מתחמם
היה לי חבר ש"רק" הגדיל צמיגים בבליזר מ31 ל33
לכאורה שינוי זניח ברכב שיכול הרבה יותר מזה
אבל מתברר שבעליות (ללא שינוי יחס העברה)הצמיגים הגדולים העמיסו את הגיר שהתחמם ובתורו חימם את המנוע
לקח זמן עד שהוא הפנים את שאמרתי לו בזמן הזה הוא הספיק להחליף כל דבר אפשרי במערכת המים והקירור
רק כשהחליף קורונה פיניון בא לציון גואל