ושוב...
נאבות של M151 ???
אסף.
Printable View
ושוב...
נאבות של M151 ???
אסף.
כן באמת התבלבלתי (תיבת הגה - מסרק הגה) אבל הכוונה זהה ואני מכיר את החלק.
מה שחשבתי לעשות בכדי לא להגביל את מהלך המתלה (נעזוב עכשיו את עניין הקוייל) הוא במקות שמורות ישירים עם תפוחים בסופם יצאו מזרוע הפיטמן, אפשר לעשות דבר כזה:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0..._the_Buggy.jpg
מזרוע הפיטמן להוציא מוטות מקבילים לשלדה, ובקצה השלדה להוציא מהמוטות המקבילים זרועות עם תפוחים בקצה. כך לא יוגבל מהלך המתלה.
מה אתם אומרים?
למה אתה חושב שמוטות ההגה בתמונה הימנית מפריעים למהלך מתלה יותר מאשר בצד שמאל? אם כבר להיפך. בציור בצד שמאל, האורך של זרוע המתלה קצרה יותר. מהלך מתלה במתלה נפרד נקבע על ידי אורך הזרועות.
אני פשוט דואג שאם יהיה מוט אחד ישר לכל אורכו שיצא מזרוע הפיטמן של תיבת ההגה, יבוא במגע עם השלדה ויגביל את מהלך המתלה.
אוקיי!! יש כבר שרטוט מבוסס של הבאגי ממבט על:
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...1/sketch_3.jpg
בבקשה דעות והערות :roll: :P
אוקי, יש לך סקיצה ראשונית. למה אגב הגלגלים הקדמיים קרובים יותר אחד לשני יחסית לאחוריים?
תתחיל לאט לאט להכניס את הפרטים.
תכניס, במידות אמיתיות ובקנה מידה נכון, את הפרטים החשובים -
* גלגלים!!! מה גודל הגלגלים? תתחיל מהם את הציור. מה הרוחב של הכלי (צריך לעלות על עגלה? העגלה קובעת את הרוחב) מה בסיס הגלגלים? תתחיל ממשהו כמו 2 מטר פלוס, נראה לי הגיוני לבאגי כזה עם גלגלי טרקטורון.
* מנוע + גיר - מידות כלליות. זה חשוב, הגיר יושב כך שציר היציאה בדיוק בין הגלגלים האחוריים, המנוע לפניו, מכאן יקבע איפה הנהג - לפני המנוע.
* הכי חשוב - נהג !!! פשוט שב בתנוחת נהיגה על מושב שנראה לך שיהיה ברכב, או שתדמה משהו מארגזים, ושמישהו ימדוד אותך עם מטר - כמה מקום אתה צריך, רוחב, אורך, גובה. ברגע שיש אורך של נהג, שיושב לפני המנוע, אתה יודע איפה אתה מתחיל לבנות את המתלה הקדמי. מכאן נקבע המינימום של בסיס הגלגלים. 2 ומשהו מטר כמו שכתבתי למעלה אמור להיות בסדר.
תתחיל מעכשיו לעבוד כל הזמן עם שתי סקיצות מקבילות, אחת מבט על כמו שעשית, ומבט צד. אחד ליד השני, בקנה מידה.
כמה מילים לגבי המתלה הקדמי-
תכנן את מפסק הגלגלים הקדמיים כמה שיותר רחב- שיהיו כמה שיותר רחוקים. ככה תרוויח זרועות מתלה ארוכות.
אם אלה הפרופורציות של הבאגי, שקול שימוש במוטות פיתול למתלה הקדמי. כיוון שהבאגי חד מושבי, אתה יכול להשתמש במוטות ארוכים, יחסית (של C/K, לדוגמא) שיחוברו מאחורי המושב, ואולי יתנו מהלך לא רע (יותר מאשר קפיץ/ בולם ממקפרסון של פרייבט). במקרה כזה אתה יכול להרכיב בולם בודד עם מהלך ארוך גם כן.
בגדול- אתה בכיוון. אני עדיין לא בטוח שאתה יודע מה אתה רוצה.
הנה עוד עצה- אני מניח שיש לך מקום לעבוד. תתחיל להשיג חלקים שבטוח תשתמש בהם- גלגלים, מנוע+ גיר, כיסא, גלגל ומוט הגה. תניח אותם על הרצפה/ על בלוקים במיקומים אמיתיים אחד יחסית לשני. אני חושב שתראה דברים מעניינים.
אסף.
מכיוון שמהושג של "מוטות פיתול" לא ישב אצלי הכי טוב, ביצעתי חיפוש (אני מת על הפורום הזה!) ויש לי מס' שאלות:
- הקצה שמתחבר למתלה משמש כציר. איך הוא בדיוק מתחבר?
- הרי ישנם זוג מוטות שמתחברים לשלדה אך רק אחד נתמך ממוט הפיתול כציר (??) (עיינו בתמונה שצירפתי)
- ישנם מייסבים?
- הוא הוא מתחבר ספיציפית למתלה עם זרועות A כפולות?
- מה זה C/K?
- עוד הסברים יתקבלו בברכה רבה.
יש שאלות גם על התמונה..
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...orsion_bar.jpg
מקום לעבוד יש לי. אני מתחיל במסע קניות של החלקים.. (אגב אם מישהיו יודע איפה אפשר להשיג נאבות קדמיות של מתלה A נפרד + גלגלים של טרקטורון בבקשה שיעדכן אותי).
אני לא מתחיל את העבודה לפני שיהיה לי את המנוע + גיר+נאבות קדמיות של סובארו+ציריות, כיסא (יש כבר), נאבה קדמית של טרקטורון + גלגלי טרקטורון.
אז כאמור אני אניח אותם על בלוקים ואתכנן את הכל (בתקווה שאני אשלח לכם המון תמונות של העניין).
אמנון.
נאבות של M151 אפשר לקנות אצל אונגר (צריפין).ציטוט:
אגב אם מישהיו יודע איפה אפשר להשיג נאבות קדמיות של מתלה A נפרד
אסף.
מה זה M151?
אונגר (צריפין)? דיי רחוק ממני.. בכל מקרה יש אולי מספר טלפון או כתובת מדוייקת?
:?: :?:ציטוט:
נכתב במקור על ידי Rallyer
השאלות עדיין מאוד רלוונטיות...
:roll: :P :roll:
אמנון
מה שנקרא ג'פ"ס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Rallyer
ונראה ככה:
http://www.armyvehicles.dk/images/ford%20m151.jpg
איך הוא מתחבר בדיוק אני לא יודע, אבל מיסב בטח שלא - הרי אילו מוט הפיתול היה ממוסב - הוא לא היה מתפתל.......... :roll:
החיבורים לשילדה ולמיתלה - קשיחים.
להערכתי - הוא מתחבר בצורה קשיחה לזרוע, וזו מצידה - ממוסבת כלפי השילדה.
C/K - מה שקרוי סיירה, GMC גדול עם IFS.
מוט פיתול הוא קפיץ לכל דבר וככזה הוא יכול להירתם לכל סוג מתלה וליותר משימוש אחד { עיין ערך מוט מיצב }.
אני לא אענה על השאלות לגבי מוט הפיתול, כי אני במחלוקת כאן עם עמיתי המלומד אסף :)
בשום פנים ואופן לא הייתי נכנס לסיפור של מוטות פיתול, אני לא רואה שום יתרון, עקרונית סידור כזה כבד יותר ומוגבל, ומעשית, הרבה יותר קשה לייצור. אתה תצטרך להשתמש בקצוות המקוריים שמחזיקים את מוטות הפיתול מהרכב התורם, לרתך או לחבר אותם אחרת לשלדה ולזרועות שאתה מתכוון לבנות, וזה לא יסתדר בקלות כי מוט הפיתול חייב להיות הציר... בקיצור, שכח מזה. הקפיץ הנכון הוא קפיץ ספירלי, לצד הבולם, או בעתיד, על גבי בולם. החיבור קל, תוכל לשנות ולשדרג עם הזמן, מה שלא נכון לגבי מוט הפיתול.
לגבי נאבות של M151 - לא מכיר לעומק, אבל השיקול שלי לבחור נאבות הוא שיהיו חלקים חדשים זמינים, ואני מדבר על מיסבים, דיסקים, רפידות בלם, קינגפינים/תפוחים. למה חדשים? כי עושה רושם שאתה בחור רציני, אחרי שתבנה באגי אולי תרצה גם להעמיד אותה לשימוש רציני, ובשביל זה אתה תצטרך חלקים מתכלים חדשים ואיכותיים. בשלב ראשון זה סבבא לחסוך במחיר ולהשתמש בג'אנק, אבל אל תגביל את עצמך מראש.
כמו שכתבתי, נאבות של טנדרים יפאנים או אמריקאים 2X4 יכולות להתאים יופי - הן חזקות בהכרח הרבה יותר מנאבות של M151 כי הן מודרניות בתכנון ונועדו לרכב כבד הרבה יותר, והן לא נועדו לעבור עם ציריות. מה שחשוב זה נאבה של רכב עם מתלה של שתי זרועות A, ולא מקפרסון. אני יודע שלטויוטות ולטנדרים GM יש כזה מתלה, אני חושב שגם לאחרים.
עזבתי את רעיון מוט הפיתול, ויש לציין שקיבלתי את ההרגשה כי יהיה מסובך לבנות איתו עוד לפני התגובה של נמרוד.
אני אשתמש בקויילאוברס קדמיים של טרקטורון, הם יתאימו לי לעת עתה, וכמו שנאמר, אני אוכל לשדרג את הקוייל'ס מתי שאני ארצה בקלות רבה, הכל עניין של כסף. מי יודע, אולי קוני יתרמו לי קויילאוברס כמו שיש לאברמוב על הספירנטרית שלו... :twisted:
בכל מקרה, שמחתיי לשמוע שקיבלת ממני רושם של בחור רציני נמרוד. זהו לא רושם מוטעה בכלל אם יורשה לי לומר, ואני אכן מאוד רציני בקשר לבאגי הזו. את הרעיון קיבלתי לפני איזה חודשיים וחצי וחיכיתי עד שהבגרויות יגמרו. היום סיימתי בגרות בהיסטוריה, ביום רביעי בגרות אחרונה בטכנולוגיה (2 יח' אלקטרוניקה שימושיות :wink: ).
לגבי נאבה קדמית - אני אקנה מה שיהיה יותר זמין. האופציות הם נאבה קדמית של טרקטורון, או נאבה יותר גדולה של טנדר כמו שציינתם. בכל מקרה אני משתמש בגלגלי טרקטורון מאחור ומלפנים, אז אם אני אקנה נאבה של טנדר או משהו דומה, אני אצטרך לבנות עוד מתאם, חוץ מהאחורי.
יש לי כבר סרטוט טוב של מפלס תחתון של השלדה, וגם שרטוט מבוסס של כלוב. אחרי יום רביעי - כאמור בגרות אחרונה, אני מתחיל במסע הקניות הגדול של כל החלקים.
תודה לנמרוד, לאסף, לאדי ולעודד.
השרשור הזה לא נגמר :!: ממש לא. עוד יתבספו לפה שאלות רבות..
זה לא נגמר.
עד ההודעה הבאה,
אמנון.
אחרי כל האמור בהודעה של נמרוד - אני היתי הולך על מע' מתלים קדמית של אמריקאית הנעה אחורית - זמין, יש חלקים זמינים , זול יחסית , ברקסים טובים.
רק דבר אחד - פרמטר האורך של הזרועות לא אמור להוות פרמטר חשוב? כי אם כן, אזי צריך לחפש את הארוכות ביותר האפשריות.
מלפנים אני בונה את מע' המתלים לבד, כמו את כל הבאגי, מה שאומר שאני זה שמחליט איזה אורך הם יהיו. בתור חלק קנוי אני משתמש רק בנאבה קדמית.
טוב יש כרגע שתי דילמות (הגזמתי, לא דילמות כ"כ, אלא נושאים שיש לדון בהם):
אחת בקשר למוטות (מתכת) שאני אשתמש בהם לבניה,
אחת בקשר לקניית מנוע וגיר ושאר חלקים מפירוק.
בקשר למוטות (אם עדיין לא מובן - ברזלים), אני לא הולך לדון בינתיים, מכיוון ונושא המנוע והגיר דחוף יותר, אז הנה:
אני יודע איזה מנוע, איזה גיר ואיזה שאר חלקים שאני צריך לרכוש מפירוקייה, מה שלא אמור להיות כ"כ קשה מכיוון ומספר ה-DL שבפירוקיות 'די גדול'.
מנוע 1600 סמ"ק, גיר ידני, ציריות של הרכב, ונאבות אחוריות, הכל קומפלט.
השאלה שלי היא איך אני מוודא שאני קונה מנוע במצב טוב, גיר במצב טוב וכו', ?
מאפשרים לי לבצע בדיקת קומפרסיה למנוע? מה בקשר לגיר?
אין לי ניסיון בתוחם הקנייה אז העזרה שלכם שווה זהב פה והיא מאוד חשובה לי.
עוד דבר; אני גר בכרכור, פרדס חנה (יש כאלה שאומרים שזוהי בירת הבאגים וה-4X4 לא? :wink: ). יש לי קרוב לבית פירוקייה, בקיבוץ משמרות, בשם "שקד חלפים", למי שמכיר. תהיתי האם ישנו מישהו שגר באיזור ומוכן יהיה להצטרף אליי לקניה? זו תיהיה עזרה ע-נ-ק-י-ת.
:roll: :P
אמנון.
שתי עצות:
א. שקול גיר אוטומטי. בעיקר כדי להמנע מנגנון של מוטות להעברת הפיקוד מידית ההילוכים לגיר הידני - לא טריוויאלי, זה לא חיפושית. וגם כי זה יעזור לך בשטח טכני במהירות איטית.
ב. אני מזכיר שוב, מכיוון שיקח לך זמן רב לתכנן ולבנות את הבאגי, אתה יכול להסתפק כרגע במנוע וגיר גמורים בהגדרה, שאתה יכול להשיג בחינם או עלות באמת סמלית.
האמת שעדיף פה גיר אוטומטי לא? חשבתי על זה הרבה..
אם אני בוחר באוטומטי, זה סיכון לא? המע' יותר מורכבת, יש מחשב מנוע לא?
הלכתי על כיוון של ידני, מכיוון שרציתי להנות מתפעול של התיבה בעצמי, וגם המערכת יותר פשוטה.
לגבי עניין של מחיר, אני לא חושב שיהיה יקר יותר להביא אוטומטי, מכיוון שהם יותר נפוצים...
מה גם שבחירה באוטומטי תאפשר לי למקם דוושה לכל רגל, משמע רגל ימין מצערת, רגל שמאל בלמים, שזה יתרון.
אם אני בוחר באוטומטי אז אני צריך לרכוש גם את מע' הברירה של הרכב לא?
http://www.carsforum.co.il/phpBB2/im...b_confused.gif עזרה?? ללכת על אוטומט או לא?
בקשר לסעיף ב' - אין לי מאיפה להביא מנוע + גיר תקולים בחינם, אז אני קונה כבר את הכל ביחד.
הרבה שאלות יש עכשיו... :roll: :?: :idea:
אמנון.
חוץ מהבעיה של התאמת מעגל הברגים, זכור שאתה מדבר על התאמה של חישוק 10 אינטש, על נאבה שסחבה במקור חישוק של 15 אינטש או יותר, ובהתאם לכך גודלה, גודל דיסק הבלימה, הקליפר, זרוע ההיגוי וכו'. פתרון אחד לזה יכול להיות הרחקת החישוק מהנאבה על ידי המתאם, אבל אז אתה מדבר על הרחקה של מרכז הגלגל מציר הסיבוב של הנאבה, לא ברור לי כמה זה בעייתי או לא.ציטוט:
בכל מקרה אני משתמש בגלגלי טרקטורון מאחור ומלפנים, אז אם אני אקנה נאבה של טנדר או משהו דומה, אני אצטרך לבנות עוד מתאם, חוץ מהאחורי.