גם אני בפנים (5 חתיכות)
Printable View
גם אני בפנים (5 חתיכות)
כנ"ל, אם הכל חוקי מעונין ב-5 יחידות
וואו קצת סבלנות יום ראשון אביא אותם
מי שעוד מעוניין יכול לרשום פה
כראה ששמו של מוצר צבאי כלשהו הוא אכן עניין של גיל(כשהבת שלי שבצבא אומרת שיש לה חמשוש היא מתכוונת שהיא יוצאת הביתה ביום חמישי.אצלי חמשוש היה ש קמים ביום חמישי בבוקר
והולכים לישון ביום שישי כשמגיעים הביתה-כמו שאמרתי עניין של גיל)
בכל אופן אם מישהו מעוניין יש לי למסירה!!!
כ חמישה התקנים שארגז הפעולה נכנס לתוכם וניתן לקבע אותו לרצפה/דופן.הם היו בסופה שלי כשקניתי ולי אין צורך בהם.-כל הקודם זוכה!!!
ד.א.
אצלי יושבים ברוסים כארגזים מלוחות עץ דקים מאוד, מחוברים בחוטי ברזל ששימשו לקטיף ושווק ירקות...
כילד ביסודי התחרנו מי מכין יותר ברוסים בשעה (+- 200)...
גם אני מעוניין להצטרף.
5 יחידות בבקשה.
קצת לסבן את האוזן
בתוך כל ברוס ישנו פתק מודפס מטעם צה"ל שהמארז אינו כשיר להמשך שימוש בצבא הגנה לישראל
ויצא מהמחזור.
זה רק לכל החוששים
מעוניין ב-5 יחידות אם זה הדגם הרחב (לא 5.56 מ"מ)
אשר
המידות הם
גובה- 18
רוחב- 15
אורך -28
הפוסק המוסמך בענייני סמנטיקה צבאית ועניינים לא חשובים בפורום הזה הוא יוני5. הוא היחיד שיכול לקבוע סופית מהו "ברוס" אך בתור סגנו ויד שמאלו, אני יכול לומר לכם, כפסיקה זמנית בלבד, שברוס במשמעותו המקורית הוא אכן אותו מארז עץ דק וחוטי תיל, ארגז ירקות של פעם, המשמש בצבא מארז לארגזי המתכת המכונים ארגזי פעולה. בשימוש רחב יותר, יש המכנים את כלל תיבות העץ האיכותיות יותר המשמשות לאותה מטרה ברוסים. אלו הארגזים הראויים לפק"לי קפה.
הרחבת השימוש במילה ברוס לארגזי המתכת הינה פסולה, חוטא ומחטיאה ואני מציע לחדול ממנה כבר עכשיו. ואתם הילדים שמשרתים בסדיר וחבריכם מכנים את ארגזי הפעולה המתכתיים, בשגגה, ברוסים - אל תלכו עיוורים אחרי העדר. תקנו אותם.
20 שקלים לארגז פעולה? מחיר יפה מאד לארגז חוקי. מעולם לא ראיתי אחד, לא ידעתי שצה"ל נפתר מהם בצורה מסודרת, בדרך כלל שורפים אותם בשטח בתור גוזניקים ולוקחים הביתה למזכרת. לא רואה מה יש לעשות עם חמישה, אלא אם כן אתם אוספים כבר מתנות חג לכל המשפחה לראש השנה, אבל שיהיה בהצלחה... :D
אני זוכר שתמיד, אבל תמיד - ארגזי הפעולה (מא"ג, 0.5) שחמקו מהגורל האכזר להפוך לגוזניק או סתם להידרס על ידי איזה מג"ח או נגמ"ש, היו מתגלגלים יתומים בשטח. כל מי שרצה, לקח כאוות נפשו. לא מזמן מצאתי ואימצתי כמה ארגזי 0.5 כאלה, במצב דנדש, לשמש כברגיות. ממש חדש לי שעכשיו הצבא אוסף ומוכר אותם.
אין דבר כמעט שהצבא לא אורז ומוציא עוד גרוש או שניים
אצל בבסיס הייתה ערמת ברזל בגובה שלא יבייש שום אדם ששם המשפחה שלו הוא אבו משהו
את ארגזי הפעולה (אימצתי) אני לא מבין איך אפשר לשרוף...???
הם עשויים ברזל
אנחנו בקו השתמשנו באותם הגוזניקים פעם אחר פעם המארזים לא התכלו...
פשוט מילאני חול ונפט מחדש.
תומר 0549980300
הקופסאות פה אפשר לתאם ולבוא
* צה"ל היום אוסף וממחזר כל דבר, ברוסים מעץ, ארגזי פעולה, תרמילים של כדורים ופגזים, ואפילו חוליות של שרשירי מאג ו0.5. כל דבר שאפשר למכור (ראיתי בבסיס שריון מסוים גם משאית אזרחית שבאה לקנות שמן שרוף!!!). כל פגיעה הכי קטנה, זה כולל טיפת חלודה על הצירים, פוסלת את הארגז משימוש חוזר, ואז הוא יוצא למכירה/מחזור מתכת. את אלו ששורדים בשטח ונשארים תקינים (אחוז מועט מאוד. מאוד. מאוד) שוטפים, צובעים ומחזירים לפעולה.
A-B: כדורי 5.56 בתפזורת (למילוי מחסניות) מגיעים בארגז הרחב יותר. השרשירים - בארגזים הצרים. כך גם שרשירי מא"ג.
חברת פז מחזיקה במכונה שמנקה את השמן ומשמישה אותו מחדש
חלק מהאנשים קונים את זה למגוון שימושים מחומר בעירה למכונות גדולות ועד למריחה על קרשים שלא ידבקו כאשר יוצקים קירות בטון
מצ"ב מצב הארגזים
והפתח המדובר
הפתק
שלושה כבר הגיעו לקחת
אני כאן בכפר שמריהו כל המקדים זוכה.... יש עוד !!!
אהיה פה כמה ימים עד שלישי בערך
תומר 0549980300