-
תגובה להודעה: טראנו, טרופר או...סופה?
אומרים שאין חכם כבעל נסיון.
אז תרשה לי להציע לך מנסיוני.
אני קניתי סופה,ארוכה,פתוחה וממוזגת בדיוק כפי שחלמתי.
ואז...התחילו הטיולים ואשתי האהובה התחילה לקטר על .. על מה לא בעצם?
שהרעש נוראי ( גם אם נוסעים עם הברזנט סגור ) ובשביל מה בכלל שמתי רדיו דיסק אם ממילא
אי אפשר לשמוע מוזיקה ברעש הזה וש חם מדי אם סוגרים את הברזנט ומפעילים מזגן
ואבק וחם אם פותחים את הברזנט. ולמה כולם נוסעים ברכב "נורמלי" ורק אתה צריך לנסוע ב"דבר הזה". אז אמרתי טוב בואי נמכור ונקנה משהו במקום שיהיה יותר לרוחך.אבל אז היא היתה רואה את החיוך הדבילי שנמרך על פני כל פעם שאני עובר מכשול כל שהוא בקלות יחסית לאחרים
או סתם כשאנחנו עוברים עליד הסופה בדרכנו אל הפרייבט והיא אומרת לי : טוב ,עזוב אל תמכור אני לא יכולה לעשות לך את זה אני אסתדר (או בפולנית מדוברת- אתה תהנה ואני אשב אמנם לא לבד אלא לידך אבל אסבול כאילו לבד בחושך).
בסופו של דבר החלטנו שנעמיד את הסופה למכירה (כי הקיטורים פשוט גזלו לא מעט מההנאה שבטיולים) ואם נקבל מחיר מתאים נמכור.מי סגר סופית את הנושא היו גנבי הרכב..אין יותר סופה!
היום יש דימקס דו שימושי-עבודה וטיולים. אז אם אתה באמת רוצה להנות והטיולים הם טיולים משפחתיים עצתי לך תבדוק קודם כל מה באמת יתאים לאשתך ואז תחליט לאיזה כיוון אתה הולך/נוסע ושיהיה בהצלחה.
-
הפתגם קוצר. מהיום אמור: "אין חכם כבעל!"
ערן CJ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר.א
עצתי לך תבדוק קודם כל מה באמת יתאים לאשתך ואז תחליט לאיזה כיוון אתה הולך/נוסע ושיהיה בהצלחה.
בדקתי איתה, היא מייד הצביעה על RAV4 שעמד ברחוב. "הנה, למה לא תקנה כזה ג'יפ? כזה אני מוכנה, מה רע?"
עניתי שלא צריך לחפש את הרע (כי יש המון) בכזה אוטו, צריך לחפש את הטוב...
אני מסכים עם גישתו של ניר. אין שום סיבה שיאכלו לנו את הראש אם אפשר להימנע מזה.
יואב
-
אני אשאל שאלה שלא בטוח שאתה יודע לענות עליה בכנות. תחשוב עם עצמך טוב.
למה מכרת את הדיסקברי? העלויות השוטפות לא בעניין. למה באמת מכרת? מה לא התאים לך בו? למה היית צריך שינוי?
אם תדע מה באמת היה חסר לך בדיסקברי, תוכל לענות מה באמת חשוב לך ברכב הבא.
אסף.
-
אסף,
הדיסקו נמכר בגלל רכישת בית. בסדרי העדיפויות של בין להחזיק אותו עם לחץ כספי רב, לבין למכור אותו ולא להיכנס ללחץ כספי העדפתי למכור אותו.
הדיסקו הזה מעולם לא הכזיב בשטח. בפעמיים שהוא נגרר למוסך במהלך השנתיים וחצי שהיה אצלי זה היה בגלל בלאי טבעי לרכב עם מעל ל 150,000 ק"מ. אי אפשר לומר שהיו בו תקלות חריגות.
הוא היה נוח, מפואר, מרשים, מעולה בשטח, נהדר בכביש, אבל במצבנו הכספי - הוא היה הדבר הראשון שקל היה לוותר עליו.
באיזור ה 30.0 אלף שקלים אני יכול להחזיק רכב שטח, ולשמור על השפיות (שלי ושל חשבון הבנק).
מההפרש אגב נגזרים הרבה פרמטרים, זה לא רק ההפרש נטו בין עלות שני המכוניות. זה ביטוחים, רמת השקעה ברכב ועוד.
-
אגב,
הטראנו כבר לא רלוונטי. הוא לא יצא למכירה בשנים הקרובות.
-
יואב...
אתה יכול לקנות סופה ומקסימום למכור...אם האישה ממש לא תאהב את זה.
או שאתה יכול לקנות טרופר - ולמכור, אם תרגיש שאתה לא מתחבר אל הרכב.
השיקול שלך פה הוא רגשי יותר מכלכלי לדעתי.
על שני הרכבים אתה תפסיד כסף, אם זה במכירה, בדלק, בשיפורים וכו'.
דעתי:
אחרי שנה עם טרופר בנזין(לא צעיר, שנת 95 עם 285000 ק"מ) אני ממש מרוצה, בהתחלה הוא תוכנן להיות רכב משני (רק לטיולים), ולכן שופר באמצעות נעילות, הגבהות, מיגונים, צמיגים וכו'.
אבל בחצי שנה האחרונה הוא משמש גם כרכב ראשון ויומיומי, כזה שיוצא בסופ"ש למעלה יאיר וסכיני דימונה, וביום ראשון צריך להסיע את האשה לפגישות עבודה ואת הילדים לביה"ס, ותנחש מה? הוא עושה את שני הדברים בצורה מצוינת...הוא עשה בשנה הזאת פי 2 ק"מ ממה שציפינו שיעשה, ועמד בזה בכבוד, בלי שום תקלה אחת - רק שיפרתי וחיזקתי דברים שיצאו בבדיקה שלפני הקניה(חיזקתי מוטות היגוי, החלפתי צמיגים ועשיתי טיפול גדול ואיזון לדריישאפט),
עכשיו עומדת לפני עוד הוצאה גדולה, היות ואני הולך להתקין נעילה קדמית, לסדר בלמים, ולסדר ולתקן כל מה שנמצא בפירוק של הפרונט(אם כבר מפורק - לא תתקן?).
לא נתקע פעם אחת, לא התחמם ולא כלום - ולהגיד לך את האמת, אולי אם הוא היה נתקע אז לא הייתי יכול לתקן אותו בשטח עם כמה כלים בסיסיים, אבל הוא פשוט לא נתקע ולא עוצר, לכן אני לא דואג בגלל זה.
ואתה לא באמת רוצה סופה כי אתה חושב שהיא יותר אמינה מהטרופר, אלא פשוט כי אתה "נמשך" ומתרגש ממנה יותר, וזו זכותך.
אבל לפי איך שאני רואה את זה-השיקול הכלכלי יצא מהמשוואה לדעתי - שני הרכבים יעלו לך אותו דבר פלוס מינוס, תלוי ברמת השימוש שלך.
השאלה היא - גם אם תשתמש ברכב רק לטיולים, ונגיד תעשה "רק" 70 אחוזים מהנסיעות על הכביש - כמה חשוב לך ABS? רכב שבולם כמו שצריך? כריות אויר? הגה כוח? דברים כאלה שנשמעים שטותיים - אבל מצילים חיים, ואם אלו לא החיים שלך - אז את של אחרים.
מפה, אתה רק צריך לחשוב כמה חשוב הרגש מול השכל.
נ.ב.
אולי אתה תאהב לטייל עם קרון בקר מרובה חלונות? מה שהיה חסר לך בדיסקו זה שלא יהיה לו גג ודלתות? גם ההרגשה, של להיות במדבר ב35 מעלות, באמצע מעלה ארוך ומייאש, ולהיות יכול להדליק את המזגן ולא למות מחום וזיעה ואבק - יש אנשים שנהנים גם מזה.
מיי טוס סנטס
שגיא.
-
היום מצאתי את היתרון הגדול של הסופה /דיפמנדר /סמוראי על הטרופר
אחרי טיול בוץ פשוט מכניסים שם צינור מיים לתוך הרכב וזהו
בטרופר זה לפרק שטיחים ;)
-
יואב
האינטרציה שלי של כל מה שכתבתה מיצרת סמוראי פתוח.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
האינטרציה שלי של כל מה שכתבתה מיצרת סמוראי פתוח.....
ארוך !
(שיהיה מקום לאשה ולילדים..)
-
יופי איתי וערן. חמודים אתם. הרבה חמודים.
אני עדין לא במעמד של פאקיר הודי שישן על מסמרים והולך על גחלים בשביל לקנות סמוראי.
-
נדודי שינה גורמת לך הדילמה הה?
הפשרה המתאימה ביותר היא טרופר בנזין.
אמנם לא היה לי כזה אך לקרוב משפחה שמטייל איתי יש,
וחוץ מצריכת דלק כואבת שמשותפת לכל הבנזינאים,זה
רכב שיענה לדרישות,חזק, מפנק ברמת הדיסקו ובמחירי
רצפה.
בעל משפחה מורחבת חייב רכב ארוך לנוחות ומקום.
בכל אופן,נראה לי שהסופה צריכה לרדת מפרק,המעבר
מדיסקו לסופה יהיה כואב(ע"ע cooke).
נ.ב עכשיו שמתי לב שהשעון באתר נמצא במקום אחר,באיחור של שעתיים.
-
עזוב אותך מסופה,
קנה דיסקו אתה רגיל לזה,
איך מנהל הבנק יחיה בלי זה
עזוב קנה רק דיסקו,
הכי טוב זה עם 2 גגות וריפודי עור
-
יואב,
אתה צודק, שלום בית חשוב יותר מכל.
דיסקו היא כבר מכירה?
אהבה? נהנתה בטיולים?
קח אותה לסיבוב על סופה. אוהבת? נהנת? אין בעיה.
לא אוהבת, חפש פתרון או שכנוע אחר.
-
בהמשך לכל הדיון...כמובן שיש שינוי בעלילה. כעת מדובר על רכב שטח יחיד שישמש כרכב עיקרי.
הכיוון הוא קאיה סורנטו, איסוזו רודאו או...מיצובישי קינג ארוך.
אני יודע ששני הראשונים - טווח המחירים הוא 60,000 - 80,000, ולקינג זה 100.0.
אם מישהו שומע...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
בהמשך לכל הדיון...כמובן שיש שינוי בעלילה. כעת מדובר על רכב שטח יחיד שישמש כרכב עיקרי.
הכיוון הוא קאיה סורנטו, איסוזו רודאו או...מיצובישי קינג ארוך.
אני יודע ששני הראשונים - טווח המחירים הוא 60,000 - 80,000, ולקינג זה 100.0.
אם מישהו שומע...
אם זאת היא המסקנה שהגעת אחרי כלכך הרבה דיבורים העצה שלי צא לשבוע חופש אולי אפילו לא בארץ, תחזור עם ראש נקי ותחליט.
-
אם כך, לא הבנתי למה מכרת את הדיסקו?
-
אהלן,
הדיסקו היה חייב להימכר.
אני בהחלט מוכן לקחת שבוע חופש בחו"ל, אבל כשאחזור עדיין אצטרך ג'יפ...
אין לחץ כאמור. לא חייב לקנו השבוע, וגם לא עד סוף החודש. אני פותח את העיניים למצוא רכב טוב, לא "עיסקה טובה".
-
הייתי מציע לך ללכת על גראנד צ'רוקי לסוגיו...
בבעיה תהיה רק שבמקום לשכנע את הפולניה להיכנס אליו, תצטרך לשכנע אותה לצאת ממנו...
איל
-
טוב,
אתם מוזמנים להתעלם לחלוטין. באמת.
בעלת הבית ראתה סורנטו. "כזה אני רוצה. בשבילי. ואפילו נוכל לטייל טיולי משפחות".
ואז התפתח הדיון הבא:
אני: מעולה, אוכל לקחת את הרכב אחת לשבועיים / שלושה לטיולי שטח.
היא: שום טיולי שטח. רק טיולי "משפחות".
אני: זה מחייב אותנו לרכב שטח נוסף, אין בזה היגיון.
היא: מתי השתמשת בהיגיון בעשר השנים האחרונות על הלנדרוברים שלך?
אני: מה הקשר? אני קונה לי מה שאני רוצה!
היא: דיפנדר?
אני: לא. משהו אחר, לא יודע, ולא מתייעץ איתך.
היא: לא איכפת לי, אני רוצה קאיה כזו. אתה יכול לנסוע עם חברים שלך, או עם הוולוו...
זהו. אין לי מושג מה לעשות. אתם מוזמנים להתעלם לגמרי. אתם מבינים שספקטרום הבחירה נע בין סופה ועד לקינג 2004.
בינתיים נוסעים בוולוו 94'.