הפרש לחצי ניפוח - גבוה מאחור ונמוך מלפנים, זו אחת השיטות שגורמות להיגוי חסר (אליו שואפים ברוב כלי הרכב)
Printable View
הפרש לחצי ניפוח - גבוה מאחור ונמוך מלפנים, זו אחת השיטות שגורמות להיגוי חסר (אליו שואפים ברוב כלי הרכב)
את זה אתה משיג באמצעות חלוקת משקל מובנית במבנה הרכב ובאמצעות גיאומטריית היגוי- לא משחקים של לחץ אויר שמשתנים בהתאם לעומס על הרכב- גם ברכבים פרטיים יש המלצות ניפוח שונות במשקלים שונים.
תוצר לוואי של לחץ אויר לא מתאים הוא היגוי יתר/תת היגוי.
ואי אפשר להתעלם מבולמי זעזועים גמורים\לא מתאימים שיכולים גם הם להחריף את התופעות.
בשביל להגיע להיגוי חסר צריך להבטיח 2 דברים:
1. הריאקציה של הסרן הקדמי צריכה להיות גבוה מזו של הסרן האחורי (הזזת מרכז מסה לפנים)
2. כשיחות צד של הצמיגים האחוריים גדולה מזו של הקדמיים (לחץ אוויר גבוה יוטר מאחור)
היה לי מורא טוב בנושה הזה ;)
הגב אשמח להסבר למה נהוג לחשוב שצמיגים גדולים יותר זכוכים ללחץ אוויר גבוה יותר (הדגש על לחץ ולא על נפח)?ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
שלום
יש לנו היילקס 98 דבל קבינה 2X4 שהנושא של זריקת הזנב אצלו בעיתי, ממש מפחיד.
קנינו אותו חדש מהחברה, לאחר מספר מקרים כאילו, הלכנו לסוכנות והם החליפו ללא חיוב 4 צמיגים חדשים. בטענה שהקודמים היו יבשים. זה לא פתר את הבעייה, ומאז נוסעים באוטו הזה מאוד מאוד זהיר.
ואבל אצלי הבעייה לא קיימת בכלל, היילקס 99 צמיגים 31 די מוגבה,
לחץ אויר 28 מקדימה 30 מאחור.
אז אני מכיר את הבעייה אבל לא מהרכב שלי.
יש אמת בדבריך, והטבלה הבאה גם מעידה על כך.
המספרים בעמודות - משקל על הגלגל. כל השאר ברור, משמאל מידות, מימין רוחב חישוק מינ. מאקס. ואופטימלי.
למעלה לחץ בבאר.
http://www.offroadmaster.com/html2/i...enie/table.gif
אבל.... כאשר אתה מרכיב צמיג גדול יותר, אתה בעצם מגדיל את החתך (ועוד יותר במקרא שלנו שגם הג'אנט מוקטן), שמשפיעה על קשיחות הצד של הצמיג בסיבוב. בשביל לפצות על זה אתה חייב להגדיל את לחץ האוויר.
http://www.zr.ru/zrfiles/images/arti...3/9/113984.jpg
כמובן יש גבול לכמה אוויר אפשר להחניס לגלגל. מבחינתי הגבול כאשר כל הסוליה "דורכת" על הכביש.
אשמח אם מישהוא יוכל להציג נוסחה מספרית לחישוב כמה שיותר מדוייק.
זה לא נכון גמרי להגיד שהחישוק מוקטן, ברוחב אתה מגדיל אותו.
הג'אנט המקורי אמנם בקוטר 16 אבל ברוחב 7 מול רוחב 8 של ג'אנט 15 שמתאים לצמיג 31 וההפרש האנכי קטן מההפרש הרוחבי כך שהדברים מתאזנים.
בכל מקרה, מנסיון רב עם 2 המידות וכמה חתכים ופרופילים, לא רק על היילקס- יש הבדל גדול מאד לחיוב בהתנהגות צמיגי 31 על היילקס ביחס למקור, בטח ובטח בכביש רטוב.
צר לי, אבל זה ממש לא נכון, ואפילו המלצה מסוכנת !!!
בעניין הזה אין דין שטח עם אחיזה ירודה כדין כביש חלק. המהירויות שונות, וגם אופי איבוד האחיזה והחזרה לאחיזה.
כאשר משלבים 4X4 (בטראנספר, לא כאשר יש הנעה 4X4 קבועה עם דיפרנציאל מרכזי במצב לא נעול), ונוסעים שלא בקו ישר סכום המהירויות של הגלגלים הקדמיים שונה (גדול) מזה של הגלגלים האחוריים, ולכן אחד הגלגלים חייב להחליק. בשטח אנחנו בד"כ לא מרגישים את זה, אבל בכביש רטוב המשמעות המיידית של איבוד אחיזה בגלגל הינה החלקה, סבסוב ואיבוד שליטה ברכב. עזבו אותכם מבלאי וכדומה, זה פשוט מסוכן !!!
אני למדתי את זה על בשרי לפני 20 שנה בערך עם הסיקס, בעת נסיעה זהירה מאוד בכביש ערד מצדה, למען "שיפור האחיזה" שילבתי 4X4 והמשכתי לנסוע בזהירות ואיטיות (30 קמ"ש !!), והחלקתי אל מעקה הבטיחות אך ורק עקב הטעות של שילוב ההנעה הקדמית בלי דיפרנציאל מרכזי.
אנא, למדו מהנסיון שלי ומההסבר הפשוט הזה, ושמרו על עצמכם.
לא משלבים 4X4 בכביש רטוב אם זו לא ההנעה הקבועה של הרכב !!!
סעו בזהירות,
נדב.
ולי דווקא יש נסיון שונה לחלוטין. בכביש העיקולים מאוד כהים, ולכן כל עניין הפרשי המהירויות יחסית זניח, בודאי כאשר האחיזה לקוייה. נסיעה ב4X4 במצב הזה משפרת מאוד את האחיזה וההיגוי. מניסיון עם סיקס כרכב יומיומי, בנסיעה בירידות סדום בגשם ועוד..
זה היה כשעוד לא היו לי נעילות והיו צמיגי אליאנס מחרידים חסרי אחיזה.
עם צמיגים טובים וגומי טרי (גם אם הצמיג מלא בשר, הוא יכול להיות זבל עופות אם הגומי ישן), הרכב לא קרוב ללהחליק בשום תנאי רטיבות בכביש, גם בנסיעה ב2X4.
בינתיים שמתי לב, שיש הבדל מאוד משמעותי בין פירמות שונות של צמיגים, כאשר אליאנס,פדרל, ונראה שגם גודייר MTR, הם צמיגים בעלי אחיזה גרועה בכביש, ובעיקר בכביש רטוב.
נסיעה ב- 4X4 משפרת אולי את תחושת ההיגוי (אני גם משלב בד"כ 4X4 בשבילים מהירים כדי לקבל היגוי חד יותר), אבל על כביש רטוב זה בוודאי לא משפר את האחיזה.
הבעייה הגדולה בכביש רטוב (בניגוד לשטח) היא שצמיג אשר איבד אחיזה לא יצליח לחזור לאחיזה עד שתעצור כמעט לגמרי. זה עשוי להיות מאוחר מדי.
להתראות בשטח (לשם כך צריך להזהר בכביש ...),
נדב.
אמנם לא בסיקס אבל בסופה, אחרי קצת נסיון בנסיעה בסופה על כביש בגשם שוטף בהנעה קדמית משולבת לאחר המלצה, לא היו כל בעיות אחיזה, להיפך, ההרגשה היתה טובה יותר.
זה עדיין לא אומר שברכב הפרטי שלי אני משלב 4X4 בכביש רטוב אבל הסיבה היא בהחלט לא בגלל בעיית בטיחות.
אני בטח שאיבוד האחיזה שלך היה בגלל גורם אחר והנעה אחורית לבדה בטח לא היתה משפרת את המצב.
אני מסכים עם ערן למעט ההתייחסות חסרת הביסוס העובדתי אישי שלו לגבי MTR..:twisted:
בתור מי שהיה לו +\- קרוב ל200K נסיון עם הדגם הזה לא הרגשתי שום בעיית אחיזה בכביש כולל רטוב כשהצמגים היו טריים דיים, לא מדבר על נבלה יבשה.