תגובה להודעה: נקודה למחשבה (על פגיעה בשטחים חקלאיים - הכותרת נערכה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
בקיצור החקלאים שבינינו אנא תשקיעו בהבאת הנושא למודעות ואם יה יפחית ולו באחוזים בודדים את ההרס כבר כיסיתם את עלות השילוט.
ואני עדיין חושב שזה צריך לבוא מהג'יפאים ולא מהחקלאים. אנחנו צריכים להוביל את הקמפיין הזה ולפעול כדי למגר את התופעה. הרי כולנו פה מסכימים על זה, אבל לא מזיזים אף איבר מגופינו הענוג כדי לשנות את המצב.
זה יכול להתחיל מחתימות בפורום, מדבקות, כיסויי גלגל או כל דבר אחר שיניע את הבאזז. גם מיגור העישון ממקומות ציבוריים התחיל מבאזז ודעת קהל ולא מחוקים ואכיפה.
להתראות בשטח,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ואני עדיין חושב שזה צריך לבוא מהג'יפאים ולא מהחקלאים. אנחנו צריכים להוביל את הקמפיין הזה ולפעול כדי למגר את התופעה. הרי כולנו פה מסכימים על זה, אבל לא מזיזים אף איבר מגופינו הענוג כדי לשנות את המצב.
זה יכול להתחיל מחתימות בפורום, מדבקות, כיסויי גלגל או כל דבר אחר שיניע את הבאזז. גם מיגור העישון ממקומות ציבוריים התחיל מבאזז ודעת קהל ולא מחוקים ואכיפה.
להתראות בשטח,
נדב.
נדב ,הבעיה שקמפיין כזה למרות שהוא בא מכיוון הג'יפאים, מעצם זה שהוא פונה לג'יפאים
מספק תחמושת למבקשי רעתנו הרי גם ככה יש מי שחלומו הרטוב הוא להוציא אותנו מחוץ לחוק
בכל מחיר ובטיעונים שבינם לבין המציאות אין שום קשר או אמת ,אתה בעצם רוצה לפרסם בריש גלי
ש"הג'יפאים עם הרכבים המזהמים והלא בטוחים שלהם הם גם בריונים שמזיקים לחקלאות
והם אויבי החקלאים הם ולא משרדי הממשלה הם ולא המשטרה שלא ממגרת את הפשיעה והגניבה מהחקלאים " לדעתי פעילות כזו דווקא תפגע בכולנו לדעתי יותר נכון לפנות לג'יפאים במפגש ישיר הן בשרשורים כאלו הן בשיח בין אישי ובעיקר בדוגמה אישית מספיק נהג אחד בשיירה שיסרב לנסיעה (קיצור) דרך שדה חרוש כדי להעביר את המסר לשאר הנהגים
שורה תחתונה לא חייבים להוציא את הכביסה המלוכלכת
יש דברים שסוגרים במשפחה
נ.ב
הזכרת את נושא העישון - אני לא מעשן אך אין לי שוב דבר נגד מי שרוצה לעשן -מטרת המאבק היתה עישון במקומות ציבוריים- בדרך הפכו את כל ציבור המעשנים לאוייבי האנושות - והיום מי שרוצה לעשן להנאתו צריך להתנצל שהוא מעז
אין שום דבר רע בפרסום מדבקה ואו כיסוי גלגל בתור התחלה.
עדיף לקחת אחריות ולקדם צעד מאשר לחכות שזה יבוא בבום מהצד השני בשל קשיי הידברות.
בסה"כ מדובר בחקלאים, אנשי טבע ושטח גם כן, לא בחלמאים חובקי עצים פופוליסטיים. ויש לנו חקלאים גם בתוכנו פה באתר שיכולים לעזור לנו בעשייה נכונה.
בתור התחלה, שיחות אישיות במעגלים חברתיים יכולים לסייע בהפצת המסר וזה חינם.
אני מנסה לברר בנושא המדבקה, אהבתי את החתימה של נדב בעניין, לכשיתקדם הנושא, נעלה פה סקר בעניין.
אין לי ספק שהחקלאים מביני עניין וחלק גדול מהם נמנה עם קהילת הג'יפאים
אבל כשתדביק מדבקה על הרכב לא רק חקלאים וג'יפאים יקראו אותה
אין לי בעיה עם החקלאים הם כמובן יבינו שהמהלך הוא מתוך הכרה בנזקים שהם סופגים
הבעיה היא עם אלו שמנסים לנגח את בעלי רכבי השטח באשר הם וכל טיעון מוצדק בעינהם
יש להם כמה סוגי טיעונים( =תחמושת) ואת הטיעון הבא אתם רוצים שאני אדביק על רכב השטח שלי
בעיני זה לא הגיוני
"אני קונה אקדח קונה תחמושת טוען דורך מכוון לרגל ויורה - האויב שלי ביינתיים שותה מיץ"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
פיתרון נוסף שתופתעו אבל מסתבר שהוא עבד אפילו בארצנו:
שימו שלטים ענקיים המזימינים לקטוף את הפרי...שימו קופה...שימו תעריף/ עלות לקילו ובקשו ממי שקוטף שישאיר בקופה את העלות...
אם אני לא טועה יש בארץ חוות/ חנות גבינות העובדת בשירות עצמי שכזה כולל הסתמכות על יושר הלקוחות שישאירו את עלות הרכישה בקופה...והעסק עובד ורווחי...
היתה חנות פרחים כזו ברישפון..בשבתות החנות הייתה סגורה , היו זרים למכירה תוך ציון עלות הזרים והייתה קופה בה השאירו הלקוחות את הכסף...העסק עבד והיה רווחי...
בשתי מילים: הצחקת אותי.
ובכמה מילים: לא רק שלא ישימו כסף אחרי שיקטפו, אלא ישדדו גם את הקופה.
כאן לא ניו זילנד.
אין סוף לתגובות המפגרות של אנשים שאני תופס גונבים פרי אצלנו במטעים (למה? אסור? אבל יש המון! אני אספתי רק מהרצפה. ועוד...)
ומה עם השארת שערים פתוחים? מה עם חיתוך גדרות? ממש לא מפתיע שהנושא לא עלה בשרשור חשוב זה, השארת שערים פתוחים הוא האח החורג של גניבות חקלאיות, פחות פופולארי והרבה יותר ממזר.
הנזק הכספי מפגיעת רכב בבקר\סוס + התביעה שבעל החיה יחטוף הוא פי כמה וכמה יותר גבוהה מהנזקים שהוזכרו (להוציא גניבות מקצועיות).
למזלי הרע, בשטח המרעה שלי עובר סמ"ש. כל סופשבוע השערים נותרים פתוחים יותר מפעם אחת, זה פשוט מרוץ מטורף חסר סיכויי. 99.9% מהמקרים זה ג'יפאים, ומי אתה שתעיר להם - מלח הארץ, אדוני האדמה.
עד שגידרנו שטח נפרד שהסמ"ש לא עובר בו, אליו אחנו מגלים את הסוסים בסופי שבוע, ואפשר לחזור לשפיות ולטייל בשבת.
עד שהגיע הבן אלף ז&%&# וחתך את הגדר. (טרי משבוע שעבר) למה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
נדב ,הבעיה שקמפיין כזה למרות שהוא בא מכיוון הג'יפאים, מעצם זה שהוא פונה לג'יפאים
מספק תחמושת למבקשי רעתנו הרי גם ככה יש מי שחלומו הרטוב הוא להוציא אותנו מחוץ לחוק
בכל מחיר ובטיעונים שבינם לבין המציאות אין שום קשר או אמת ,אתה בעצם רוצה לפרסם בריש גלי
ש"הג'יפאים עם הרכבים המזהמים והלא בטוחים שלהם הם גם בריונים שמזיקים לחקלאות
והם אויבי החקלאים הם ולא משרדי הממשלה הם ולא המשטרה שלא ממגרת את הפשיעה והגניבה מהחקלאים " לדעתי פעילות כזו דווקא תפגע בכולנו לדעתי יותר נכון לפנות לג'יפאים במפגש ישיר הן בשרשורים כאלו הן בשיח בין אישי ובעיקר בדוגמה אישית מספיק נהג אחד בשיירה שיסרב לנסיעה (קיצור) דרך שדה חרוש כדי להעביר את המסר לשאר הנהגים
שורה תחתונה לא חייבים להוציא את הכביסה המלוכלכת
יש דברים שסוגרים במשפחה
נ.ב
הזכרת את נושא העישון - אני לא מעשן אך אין לי שוב דבר נגד מי שרוצה לעשן -מטרת המאבק היתה עישון במקומות ציבוריים- בדרך הפכו את כל ציבור המעשנים לאוייבי האנושות - והיום מי שרוצה לעשן להנאתו צריך להתנצל שהוא מעז
באחד הטיולים האחרונים כאשר הצטרפתי לקבוצה (לא מהפורום הזה), המוביל עמד לחתוך גדר (זה נראה מרחוק כמו שער בקר, אבל מקרוב כבר לא ...). ביקשתי ממנו בנימוס לוותר על הרעיון והוא טען שיחבר חזרה ולא יגרום נזק. לאחר דין ודברים קצר הוא ירד מהרעיון, אבל אם הנושא היה יותר מדובר בקהילה ניתן היה למנוע את זה מבלי להעכיר את האווירה (בסופו של דבר נגמר חיובי).
כוונתי היתה להביא את זה יותר לשיח הג'יפאים מאשר לתקשורת הכללית, אבל לא להיות מוגבל רק לפורום הזה ו/או דומיו, אלא להגיע לכמה שיותר ג'יפאים שמטיילים. מספיק כיסוי גלגל אחד כזה (כמו בחתימה שלי למשל) שמלווה בג'יפאי אחד שישמור שהקבוצה אכן לא תפגע בטבע או בחקלאות, כדי למנוע נזק ולהעלות עוד את המודעות.
לגבי ההקבלה לעישון: אני לא מעשן ולא סובל עישון, אבל מכבד כל אדם ויש לי חברים שמעשנים. כאשר הם חפצים להרעיל את עצמם אני מלווה אותם בשמחה החוצה למקום בו יוכלו לעשן מבלי לפגוע בי, אולם לא משאיר אותם לבד ב"גלות" ומכבד גם את דרכם. ההקבלה שעשיתי היתה באופן מיגור התופעה ולא במהותה. אני סובר שמי שפוגע בטבע או בחקלאות הוא אוייב שלהם, וגם שלנו ויש להוקיע זאת מכל וכל, להבדיל מעישון שניתן לקיימו (במגבלות) גם בלי לפגוע משמעותית בסביבה ובסובבים.
להתראות בשטח,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
תנסה תופתע לטובה
קשה לי מאוד להאמין. מי שעובר בשטח זה לא רק אני ואתה, זה עמישראל ועמישמעאל ותאילנדים שמנסים לחסוך עוד כמה שקלים ועוד כל מיני.
אם תשים קופה הישראלי המצוי יקבל לגיטימציה לקטוף כמה שבא לו, כי הרי הוא שילם (שני שקל או עשרים, לך תדע).
אני מוכן לנסות אם תתחלק איתי ברווחים ובהפסדים :D
אה ועוד משהו- לא מקבל את הגישה של "עובר ליד השטח, קוטף רק פרי אחד לעצמי", אם זה רק אחד אז מותר לגנוב? ואם עוברים שם חמישים איש כל יום בסופה"ש?
את הדברים הבאים כתבתי לפני כמעט שנתיים (אני מניח שחלק מגולשי "הצהוב" נתקל בהם).
הרבה לא השתנה מאז .... (כולל הרעיונות של שלמה :D).
בשבת אחרונה, בזמן הקטיף בזבזתי חצי מזמן העבודה בלרדוף עם הטרקטורון ולהרחיק:
1. משפחות שבאות לקטוף (ציטוט "רק שקית אחת").
2. משפחות שבאו לעשות פיקניק + קפה בין העצים (כולל גיפאים מכוחותינו) ובנתיים לקטוף עם הילדים.
התגובות נעות בין:
"סליחה, לא ידענו שזה שטח פרטי, למה אתה לא שם גדר" ("המטומטם" המנומס).
"רק באנו להנות, כולה שקית למה מה קרה" (עמכה ישראל).
"תוכיח שהשטח שלך" (עמכה ישראל המתחכם).
ומגיע עד לקללות ואיומים.
אז 2 דברים לסיכום:
1. כל אבל כל מטע מגודר או לא, הוא שטח פרטי ואסור לקטוף ולו גם פרי אחד!!! (אנשים מנסים להתפרנס מזה).
2. לא נכנסים רגלית / עם גיפים לשטח המטעים (זה שטח פרטי!!! ואתם עושים נזק).
הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לחסום את דרכי הגישה בשערים וכו' (זה גם לא נוח לי) אבל לא משאירים לנו הרבה ברירה (ולא הזכרתי את ההתמודדות עם גנבי הפירות).
עוד 2 נקודות:
1. להקים גדר זה יקר מאוד...לרמוס אותה זה קל מאוד....אולי נעבור לתעלות נ.ט....
2. בדר"כ שעובדים במטע משאירים את השער פתוח... (אתה יודע, עניין של נוחות).
תגובתך מעניינת ונובעת, ככל הנראה, מחוסר ידיעה / הבנה!
השבילים המדוברים הם בדר"כ חלק משטחו של בעל המטה.
בחלוקה שבין המטה שלי למטה של השכן לא הקצתה המדינה שטח ציבורי לשביל!
ולסיכום, זכותי וזכות חברי לחסום כל שביל העובר בשטח המטע שאותו אני מעבד (ורוב השבילים הם כאלה!) בדיוק כפי שאתה מקים גדר ושערים סביבביתך הפרטי.
כפי שכבר כתבתי, התנהגותו של הישראלי הממוצע לא משאירה לנוהרבה ברירה.
עוד כמה נקודות למחשבה...
1. לגבי עמך ישראל - חלקם הגדול מגיע בפרייבטים כך שלחתוך קצת יותר קשה...
2. גנבי פירות (פועלים בעיקר בשעות הערב והלילה) מגיעים לעייתים עם משאיות קלות. גם כאן מחסום עושה את העבודה.
משאיות לפסולת בניין... א.מ.ל
אם אתם רוצים לעזור:
1. תתחילו בדוגמא אישית.
2. תעירו לאותם עוברי אורח שקוטפים (רק תשתדלו לא לחטוף מכות...)
3. תפנימו שרוב השבילים שבהם אתם נוסעים (באיזורי חקלאות) הם פרטיים ועליכם להתנהג כאורחים.
השינוי צריך לבוא מאיתנו בתור בני אדם לא משנה אם ג'יפאי או חקלאי או סתאם דרק..
אני באופן אישי דבר ראשון לא נותן עזרה לא לג'יפ ובעיקר לא לרכב פרטי אשר
נתקע רק בגלל שעלה במכוון על שטח מעובד.
לפי דעתי מדבקות ו/או כיסוי גלגל ספייר זה דרך טובה להעביר את המסר..
איתי
שלמה אני לא יודע מאיפה הנאיביות הזו, אתה בטוח שאתה במקצוע הנכון ;)?
ועכשיו ברצינות:
על מה אתם מדברים? מדבקות על נסיעה בשבילים בלבד, כבר יש להרבה מחברינו הג'יפאים, זו לא יריה ברגל זו הדגשה שלא כל הג'יפאים הם הורסי שמורות טבע, זה הכל.
אני מסכים עם ניר, להגיד לאנשים בדרך לא לקטוף להיזהר לא לחטוף מכות, לעשות הכל באופן מנוסמס.
גם את המודעות לקטיף פרחי הבר הנחילו לאט לאט, גם את המודעות של נסיעה על שבילים מסומנים בלבד, למה שלשטחים חקלאיים לא נסייע בהחדרת המודעות?
ושוב כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי, לא מדובר דווקא בג'יפאים, אומנם זה נכון יש גם כאלו, אבל מדובר גם על בעלי טרקטורונים, על בעלי אופניים, על משפחות (כמו הדוגמא שנתן ניר) ועל הולכי רגל ומטיילים בכלל. אני חושב שהמהלך צריך להיות נגד כל האנשים האלו לאו דווקא נגד ג'יפאים.
אם המהלך הוא רק נגד ג'יפאים אז אני נגדו, אני חושב שראוי שנרתום את עצמנו למען החקלאים לא נגד ג'יפאים אלא נגד בורות של כל המטיילים!
שלמה עכשיו קצת ברצינות אליך: חקלאי רציני (לא אחד שעושה את זה כתחביב שגם הוא רציני אבל שונה) בודק מתי הפרי מוכן ואז מזמין קבלנים כדי שיעשו קטיף/בציר/מסיק... או פועלים או לא משנה מה. אתה אומר לו תשים שלט ותרוויח כמה לירות, אבל הוא עובד על מאסות, ואז שבת אחת יבוא מיושה יראה את השלט, יזמין את כל החברים שלו שבת אחרי זה... כשביום שני יבואו הפועלים והמשאיות ותהיה כבר הזמנה יהיה רק 90% לקטוף, זה נזק כלכלי עצום, כי הרווח של החקלאי הוא בערך 20-25% (זה תלוי בגידולים יש כאלו שפחות מזה ויש כאלו שיותר מזה) במקום להרוויח 20% הוא ירוויח 10% ואת כל ההשקעה הוא כבר שם, עכשיו מי יודע כמה קטפו לו וכמה לא, כמה סתם הזיקו לפרדס/שדה/כרם במהלך הקטיף החובבני? זה לא ישים, זה לא הוגן כלפי החקלאי, ואת התשומות הוא כבר השקיע.
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
אני חושב שראוי שנרתום את עצמנו למען החקלאים לא נגד ג'יפאים אלא נגד בורות של כל המטיילים! whisky
אני מסכים ורוצה להדגיש: צריך לפעול להעלאת המודעות לשמירת הטבע והחקלאות, לא נגד מישהו ספציפי אלא בעד שמירת הסביבה ע"י מטיילים ...
להתראות בשטח,
נדב.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=40835
קצת על הבדלי המנטליות ...
הודעה פרטית נשלחה למחבר .
(למען העירונים , מדובר על גלגל של טרקטור, שסביר להניח שהושאר בשטח רק לכמה שעות )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מסכים ורוצה להדגיש: צריך לפעול להעלאת המודעות לשמירת הטבע והחקלאות, לא נגד מישהו ספציפי אלא בעד שמירת הסביבה ע"י מטיילים ...
להתראות בשטח,
נדב.
בדיוק !
זו הכוונה שלי, וויסקי ונדב הצלחתם למקד את הבעיה , אם הפניה תהיה לגיפאים מיד מישהו ישים לב וינצל את מומנטום כדי לפגוע בגיפאים (שהרי הגיפאים עצמם מודים שהם גורמים נזק)אך אם "הקמפיין" הוא רחב יותר ופונה לכלל ציבור המטיילים ובכלל זה גם הגיפאים הרי זה מבורך ואני מתנדב להיות הראשון עם סטיקר על הטמבון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ואולי הבנת הנקרא....
הבחור גר בנווה ירק ולא מעט שנים... - "נמצא בנווה ירק" זה המיקום שממנו מי שרוצה מוזמן לבוא ולקבל,
הנה התחלה ,
מי שיש לו חשבון FACEBOOK מוזמן להצטרף לקבוצה :
http://www.facebook.com/group.php?gid=261354410860
כמו גם לתרום תמונות או סיפורים בתחום .
ניר - שמתי את הסיפור שלך שם (בצורה אנונימית כמובן) ,
אם אתה רוצה להוריד אותו או להוסיף - תגיד.
הערות יתקבלו בברכה ...
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
ואולי הבנת הנקרא....
הבחור גר בנווה ירק ולא מעט שנים... - "נמצא בנווה ירק" זה המיקום שממנו מי שרוצה מוזמן לבוא ולקבל,
טעות שלי , בכל אופן זה עדיין גלגל של ג'ון דיר .
טוב בנושא הנזקים לחקלאים אני אשתוק למרות שהיוזמה ברוכה (אני חושב שהחברה אצלנו מאוד קרובים לעין תחת ...וכו).
בנוגע לג'נט ,אני לא נוהג למסור את מה שלא שלי ........
והיות שבמהלך השנים היו לנו וויליסים והג'ון דיר היחידי היה על זחל (אבל דרק באותה מידה כמו אחיו על הגלגלים - וכן אני יודע שאני פותח פה מלחמת עולם)
הסקתי שהנל שייך לו .
בכל מקרה תודה לאומי על הדאגה .
אביחי
1 קבצים מצורפים
תמונה מתחילת השבוע.
בדרך שאני עובר מידי יום לאורך פסי הרכבת בשרון
הדרך משובשת ולא נעימה אז מה עושים "החכמים".....
ברור עולים לבנאדם על השטח.
אני חייב לציין שזה בעיקר רכבים פרטיים אבל אני ראיתי כמה ג'יפים
ואופנועים גם.
איתי