אנחנו מדברים על אותה המשטרה?!?!??
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3824163,00.html
עירא
Printable View
אנחנו מדברים על אותה המשטרה?!?!??
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3824163,00.html
עירא
ראשית,המדינה כאן לא מנוהלת לפי דת.שנית,אל תשווה בין דתות כל עוד לא למדת את הנושא היטיב.איך אני יודע שלא למדת? כי אתה משווה!
יש חושבים שאם כתוב "מחלליה מות יומת" המשמעות היא שכל מי שמחלל שבת הורגים אותו וזה כמובן לחלוטין לא נכון ולא כאן המקום להסביר למה.
עכשיו:
ע"י הפרדת הדת מהמדינה "נרויח" בגדול ש:
1.נישואין וגירושין לא ייעשו בבתי הדין,אלא בהסכם משפטי כלשהו.
2.אסור לחוקק חוקים דתיים.דהיינו ימכרו חמץ בפסח בפרהסיה,תוכל לפתוח מזללה ביום כיפור וכו'
3.אסור לממשלה לתקצב מוסדות דת וכו'.
לגופו של עניין.דרור הראל כתב שבגלל שהקשר בין הדת למדינה גורם :
1.אסון לקיום העם היהודי - מה יקרה כשנפריד? העם יהיה יותר יהודי? לא יתבוללו?
2.האיום הגדול ביותר על המדינה. - אה..האיראנים ירדו מרעיון האטום.הערבים רצים להסכם.החמאס מתפרק מנשקו.הגנבים והרוצחים חוזרים בתשובה.המאפיה עוקרת לסיציליה.נו באמת...
3.פגיעה בבטחון המדינה-הידד! המוסד והשב"כ יכולים להתגייס למשטרה! ל"צ את המודיעין! הופרדה סוף סוף הדת מהמדינה! רגע..רגע.. מה הקשר?
4.עכשיו הכלכלה יכולה להתחיל להתפתח-ברור.ראשית הרי אמרנו שיהיה שלום ואין בעיות בטחון.אין גניבות ורציחות,אז לא צריך משטרה ויש כסף להתחיל לחיות.אמריקה,ורסנו.
שנית-לא נותנים לדתיים כסף אז הם ילכו לעבוד (כאילו שהם לא עובדים) אז יהיו יותר מובטלים ו...
אה.. משהו אחר.עכשיו הם מממנים 70% מהישיבות מתרומות מארה"ב ומאירופה,עכשיו הם יממנו 100%,אז יכנסו יותר דולרים למדינה וזה מצויין.הם יקנו בזה הרבה חלב וטיטולים ודירות לילדים הרבים שלהם ויממנו את החברות המייצרות ואת פקידי הממשלה ומינהל מקרקעי ישראל.הידד,עד עכשיו עזרו למדינה ב 70%,עכשיו יעזרו ב 100% .
5.פגיעה בחינוך-כמובן.ברגע שהפרדנו את הדת.אין אלימות בבתי הספר.אין סמים,אונס,סחיטה.הכל "דבש".ילדים מתוקים.אה..איך שכחתי? הנוער מפסיק לצרוך אלכוהול.מתחילים לרקוד רק ואלס במועדוני הלילה.
נו באמת חבר'ה,מה ? אנחנו ילדים? א"א לכתוב כל דבר שרוצים.מה קשור אם אני דתי או חילוני?
תעקבו אחרי התגובות שלי בשרשורים השונים.האם אינני כותב דברי טעם? צריל להיות דתי כדי להתנער מתגובות כאלה?
הרבה דתיים וחרדים סוברים שצריך להפריד את הדת מהמדינה וחסל סדר תירוצים והאשמות,שכל אחד יתחתן עם מי שבא לו.גוי,מוסלמי,פיליפיני,מה זה משנה? דתי הרי מתחתן רק עם דתי ובד"כ רק מאותה עדה,אז הוא לא בסיכון.
הנה,בארה"ב ובחלק ממדינות אירופה יש הפרדה והדתיים והחרדים חיים שם על הכיפק.המצדדים במצב הקיים סוברים שאסור להפוך את המדינה ממדינה יהודית למדינת כל אזרחיה.
למעלה מ80% צמים בכיפור.כ70% לא אוכלים חמץ בפסח.הרוב רוצים מדינה יהודית וא"א שפוליטיקאים סתם יפריחו ססמאות לאויר בלי לחשוב על מה שאומרים ומי שלא מבין את המשמעות של הדברים,אוכל את ה"לוקש".
אז אני מבקש סליחה ממר דרור הראל שכנראה נפגע כשהגדרתי כ"שטויות" את מה שהוא כתב,אבל עם קצת התבוננות,אני משוכנע שלא היה כותב כך,מה גם שיש שעלולים להפגע מדבריו.
תודה חבר'ה,אני שוב מתנצל.לא מתכוון לפגוע באף אחד.אנחנו עם אחד ומיוחד.
[quote=דרור ברלי;283270]מה אתה אומר.
שיסגרו, ואז נוכל אנחנו לטפל בגנבים....:twisted:
ציטוט:
ועכשיו יש לך משטרה?......
כן, יש לי הרגשה שהסיפור הזה לא ממש מפריע לך. למה? תן לי לנחש - כי אלה ערבים. לא סתם ערבים, ערבים ממזרח ירושלים. ז'תומרת - פלשתינים. אז שילכו קיבינימט.
דרור ברלי.
לא ניחשת נכון. אני לא ימני ולא שמאלני.וגם אם חרדים במאה שערים תוקפים איש מד"א שבא לעזור לאחד שם שקיבל אירוע,אז שחובש לא יכנס לשם יותר עד שהעניינים מוסדרים עם הרבנים שלהם.ויש שם תקשורת ביניהם.יש אצלם נוער שוליים,אז שיטפלו בהם.
מיד אחרי שיוצאו את המשטרה מהחוק וישללו את זכות הקיום מהשוטריםֿ, אני אשמח אם גם יבטלו את הדתות ובראש ובראשונה את היהדות. אם כל הצרות בעולם.
ו ... דרור לשלטון.
הסילו....הסילו.....שד בא לקחת אותי!!!!!!!!!!!!!!!!
מה זה העלבת אותי....אני מרגיש כזה נחות ליידך, ממש בור ועם הארץ.
אני ממש מצטער שאני מבזבז מזמנך היקר שכנראה מושקע 24-7בידיעת דתות העולם....
אולי אדם מלומד כמוך מוכן לספר לקוראים על ספרד בזמן האינקויזיציה או מדניות הטליבאן לאזרחים שלא בדיוק התאימו מבחינה דתית לממשלה, וגם תסביר מה ההבדל בינם לבין כל מדיניות דתית אחרת, כולל יהדות אורתודוקסית, נראה לך שאם היה להם הזדמנות הם לא היו מחוקקים שאסור לסוע ברכב בשבת?(סתם לדוגמה)
ראה ישראל היום ביום כיפור, דתיים לא זורקים אבנים? איך זה שונה מסקילה בסגנון שריאה?
כל מה שכתבת למעלה (1-3), מה רע בזה?
אתה אומר שאזרחי ישראל לא רוצים זאת? יופי, אין בעיה, למה לא להעמיד את התקנות האלה לבחירות?
שאזרחי ארץ יזרועל הדמוקרטית יבחרו אם הם רוצים נישואים דתיים או אזרחיים, מסעדות פתוחות ביום כיפור או אם הכסף שלהם ילך לכלכל "מוסדות דת". דמוקרטיה......לא?
אה שכחתי........ישראל היא לא מדינה דמוקרטית. ככה קבעו אנשי דת וככה זה ישאר, הם יודעים יותר טוב מהציבור מה טוב להם כי הם יותר חכמים מציבור.....הם למדו תורה!, וזאת הסיבה מדוע אתה חושב שאתה יותר חכם מאחרים, מי שלא דתי ולא מסכים איתך.....הוא לא מלומד (ועדיף שיפנה אליך בפרטי שתוכל "לתקן אותו")
ג'ו,
חבל על הזמן,עם הכל אפשר להתמודד אבל לא עם בורות.
דרור הראל
חברים, אני לא תומך בשמואל, ושלא ישתמע כך. אינני בעד כפייה דתית, וגם אינני דתי. נהפוך הוא - אני אוכל שרצים ולא שומר לא שבת ולא כיפור.
אבל -
טוב לנו עם מדינה יהודית. טוב, וטוב שישאר כך. אמנם יש להתמודד עם בעיית הכפייה הדתית, אך אסור לנו לוותר על הגדרתנו כמדינה ייהודית.
בקצרה יש חופש דת, חופש מדת, ועוד שתי הגדרות משנה. לכל אחת יתרונות וחסרונות, עניין של תמיכה ממשלתית במוסדות דת אם לאו, וענייני חקיקה. מי שירצה להתעמק, אשלח לו במייל מאמר שכתבתי ופורסם בעיתון מערכות, אם אני זוכר נכון.
ולמה טוב לנו עם מדינה יהודית?
כי אנחנו חיים במזרח התיכון, עם כל אלו שמנסים ורוצים להשמידנו. ביטול ההגדרה כמדינה יהודית תוביל מיד גם לחקיקה וגם לבג"צים שיאפשרו איחודי משפחות של כל מי שנמצא פה כבר, וביניהם הרבה ערביי 48, פליטי "דארפור" נוספים, תאילנדים ופיליפינים נוספים, ועוד כיוצא בזה.
בסופו של דבר, עם כל התלונות שלנו על הדת, ההגרה של מדינת ישראל כמדינה יהודית היא זו העוזרת לנו להשאר חברה ישראלית-יהודית, חברה בה אנחנו הרוב (גם אם הדומם), ולא לאפשר לכל מי שרוצה להכנס. ביום שההגדרה תבוטל, תתחיל התמסמסות של מניעת הכניסה לאחרים.
ועם יד על הלב - מי רוצה שיהיו לו שכנים קראג'ה ושות' בבניין או ביישוב?
ושוב - איננני תומך בעוולות החרדים, וברצון לכפייה דתית. יש להנהיג חופש דת במדינה, חופש דת, במקביל להשארת ההגדרה כמדינה יהודית.
ולא, אין לי בעייה עם סגירת בתתי ארועים ועסקים ביום כיפור. זו מסורת, ולא רק כפייה דתית, וזה מחירשאני מוכן לשלם עבור הצביון.
איך מרעיונות לחקיקה ויוזמה ברוכה של עודד זנטון וזוגתו שתחיה, הגענו לויכוח האינסופי על דת ומדינה ? אני במכוון לא נכנס לויכוח ומבקש מהחברים לעדן את דבריהם.
הצעות חקיקה ? לא יודע אם זה נכנס להגדרה של חקיקה אבל להגביל משפטי תעבורה ל3 מפגשים בלבד ולחייב עמידה בזמנים של כל הופעה משפטית.
שמיל,
אני מסכים מאד עם עיקר דבריך,ויש הבדל ענק בעיניי בין מה שאתה אומר ומתכוון לבין הפרדת דת ומדינה.
לא מעוניין להרחיב ולהיכנס לדיונים וויכוחים זה באמת לא המקום.
דרור הראל
שמיל,
לאחר קריאה נוספת,אני רוצה לתקן-אני מסכים עם כל דבריך
דרור הראל
לכל המתווכחים - אני רוצה להזכיר: פותח השרשור ביקש הצעות לשינוי חקיקה/טיפול בבעיות בוערות, אנשים אמרו את דעתם.
אחד רוצה להגבי לאת מס' חברי הכנסת ל-10 בלבד? לגיטימי.
אחר רוצה להפריד דת ממדינה - לגיטימי!
אני רוצה לסגור את המשטרה ולהקים אותה מחדש, מאפס - לגיטימי גם כן!
הכל לגיטימי - אלה הצעות שמבוססות על דיעה אישית בלבד של אלה שהציעו אותן. תרגיעו.
רילקס חביבי.לא צריך להשקיע 7*24 כדי ללמוד שעם ישראל נהיה לעם בזמן מתן תורה במעמד הר סיני לפני כ 3350 שנה לעיני כל יוצאי מצרים (כ2.5 מליון כולל נשים וילדים). אין לנו שום עניין "לייהד" את כולם.נהפוך הוא,מי שנולד גוי,ישאר כך,יקיים 7 מצוות עיקריות,בינהם איסור רציחה,עבודת אלילים וגילוי עריות ובזה יצא ידי חובתו כלפי בורא עולם.להיות יהודי זה מסובך,בשביל מה לכם?
הנצרות נוסדה ע"י תלמידי ישו והתמסדה כ 70 שנה אחרי מותו.(יש מחלוקות בעניין הזמן,אבל זה לא עקרוני לעניינינו).
העיקרון הוא:ישו טוען שאלוקים נגלה אליו ואמר שהיהודים לא מתנהגים יפה.אלוקים עזב אותם ומינה את "ישו" לנביא שהביא רעיון חדש ומעכשיו הנוצרים הם "בניו החדשים של אלוקים".
מעיקרי הנצרות הוא,להפוך כל אדם לנוצרי גם במחיר חייו ועל רקע זה קמה האינקווזיציה.זה התחיל בגירוש ספרד לפני כ 500 שנה ורדיפת יהודים,עינויים במכונות עינויים מחרידות ושריפתם קבל עם ועדה במדורת או טו דה פה. זה "נאציזם" במיטבו למעט העובדה שהכנסיה איפשרה ליהודים להציל את נפשם ע"י התנצרות.הרוב לא עשו כן ומסרו נפשם.(על "קידוש השם או לחינם.כל אחד פה יכול לבחור)אגב.כל רדיפות היהודים באירופה.פרעות חמלניצקי ומסעי הצלב הן על אותו רקע.
כעבור כ 500 שנה בא מוחמד וסיפר שהמלאך גבריאל התגלה אליו על ההר ומינה אותו לנביא ולשליחו להפיץ וכו'.מוחמד השליט את דתו בכוח הזרוע "מוות לכופרים".
אז לבוא עכשיו ולהשוות את היהדות לאיקוויזטורים זה יותר מ"לא מדוייק".גם בזמן שהיתה יישות מדינית יהודית,עונש מוות היה נדיר עד כדי כך שאמרו בתלמוד שבית דין שהרגו פעם ב 70 שנה נקראים "קטלניים".יש כ"כ הרבה תנאים כדי להפעיל עונש מוות,שזה לא רלוונטי.
שמיל.קראתי בסיפוק את דבריך.אני חושב שהם מוסכמים על רוב שכבות הציבור אולם רצוני לחדד איזה נושא שנגעת בו.
אין כפיה דתית במדינת ישראל,נקודה.כל אחד יכול לחלל שבת כרצונו ואף אחד לא מונע מכם לאכול בכיפור או חמץ בפסח.אף אחד לא הכריח אותך להניח תפילין או לברך ברכת המזון.
מה שכן הגבילו זה את ה"פרהסיה".וזה מתוך הסכמה מה שקרוי ה"סטטוס קוו" המפורסם.אך אין לך שום הגבלה בחייך האישיים.
חוק החזיר (שלא נאכף כמובן) הוא חוק לאומי ולא חוק דתי והטרגדיה היא שחכי"ם דתיים נלחמים ע"ז.
החזיר מהווה "סמל" למלחמה ביהדות וה"אנטישמים" שבכל דור היו זורקים ראשי חזיר לחצרות היהודים וכו'.וזה קרה גם בישראל.
לנאצים היה עוד סמל כזה וזהו צלב הקרס.אז היום יותר קל לחלל קברים או בתי כנסת באמצעות "צלב קרס".אף אחד לא מעלה בדעתו ליצור אלמנטים אומנותיים מצלבי קרס ולרקוד עם צלב בחוצות העיר שכן זה מעשה אנטי לאומי ומהווה פגיעה חמורה ברגשות. אז למה חזיר יהיה מותר?
החוק היחידי שיש בו אלמנט של כפיה הוא חוק נישואין וגירושין.
ההלכה משמשת מכנה משותף רחב ע"מ שמצבו המשפחתי של כל אדם יהיה ברור ומוסכם על כולם.
ההגדרה של עם אחד היא שבני העם יכולים להתחתן אחד עם השני.הנהגת נישואין וגירושין אזרחיים עלולה לפלג את העם ואת זה יש למנוע בכל מחיר.
ישנן פתרונות ביניים אבל המצב הקיים לא כ"כ נורא ומי שרוצה יודע למצוא פתרון באופנים שונים.
היום יש הבדל גדול בין חזיר לבין צלב קרס. צלב הקרס הוא סמל לשנאה והתרסה, ואין יהודי שלא חש סלידה או זעם כשהוא רואה אותו, בין אם בתמונה או מוצג במוזיאון ובין אם ככתובת נאצה אנטישמית. החזיר, לעומת זאת, הוא בע"ח הנאכל היום ע"י פלח נרחב (יחסית) מהאוכלוסיה בישראל, גויים ויהודים. אם לצורך העניין, אני בוחר לגדל חזיר, לאכול חזיר או למכור את בשרו, אני עושה את זה כי טעים לי או לקונה, ולא לצורך התרסה נגד ציבור זה או אחר. יתרה מזאת, החזיר היום משמש בחוגי הימין (הרדיקליים ביותר, כמובן) כאמצעי התרסה כנגד המוסלמים דווקא, וגם יהודים דתיים כגון בן-גביר ודומיו לא מהססים להשתמש בחזירים, בין אם בהצהרות ובין אם בפועל (כמו שציינת, זריקת ראשי חזירים במקומות קדושים), כדי להתריס, להתסיס ולעורר רגשות קיצוניים בקרב הערבים. לעומת זאת, לצלב הקרס אין שום שימוש יומיומי אחר, כסמל או כאמצעי, וכשאדם משתמש בו, מצייר או עוטה אותו עליו, אין לטעות בכוונתו שהיא להבליט ולעודד שנאת יהודים, או להתריס ולהכאיב להם.
לכן, חוק החזיר כיום הוא חוק ארכאי ומיותר (כמו רבים אחרים, יש לומר), ואין מקום לאוכפו במדינה דמוקרטית היום, יהודית או לא.
קובי
תגובה אחרונה לפני החזרת השרשור למטרתו העיקרית.
ח. שמואל - אתה טועה, מטעה, ולא אכנס לפרטים, שוב - בשל הבקשה לשימור השרשור.
בנוסף, גם מתנסח כאן באתר בצורה הנראית מתנשאת, ומדבר כאילו אתה היחיד הבקיא, יודע והמבין. טול קורה מבין עיניך, ידידי, ועצתי לך הינה להוריד פרופיל בעניין הדת כאן באתר. איש הישר בעיניו יעשה, ובלבד שלא יזיק לאחר.
אלו שני הסנט שלי אליך.
אתה צודק!
להערכתי,בעוד כ 10 שנים תחריף התופעה של "הכחשת השואה" ונוכל לראות הוגי דעות ואינטלקטואלים ישראלים/יורדים מיישרים קו עם מכחישי השואה ואז יקום מישהו ויאמר שצלב הקרס הוא סתם סמל גרמני לאומי ומה אנחנו צועקים.עיקרון נשאר עיקרון גם אם מספר המאמינים בו או הנפגעים ממנו,פוחת.החזיר הפך סמל לאנטישמיות לא כי בחרו בו באקראי,אלא בגלל שהוא אנטי תזה ליהדות (בקצרה-שכן יש לו סימן כשרות אחד מתוך שניים והוא מתגולל ב"סחי",פושט טלפיו ואומר "כשר אני"). השימוש שעושים בו גורמים רדיקאליים שונים מצביע על "מוח מעוות" ולא בגללם תשתנה המציאות.
החזיר נשאר "סמל" וככזה,הוא פוגע ברגשות של אנשים רבים.אני (כחיפאי)לצערי התרגלתי.אבל אני לא דוגמא.
סליחה שאני ממשיך את השרשור אבל לטעון שאין כפייה זה שקר ויותר מכך אני וחברי נתונים לביריונות חרדית
אני לא יודע כמה מכם ספגו אבן לשמשה במורד כביש רמות?
למי מכם יש מסעדה שהחרדים מפריעים לו לעסקים?
ומדוע בקיבוץ מזרע חזירים עפים באוויר?
אנו חיים במציאות כמותה לא היתה, מרבית העם היהודי אינו שומר מצוות/שומר באופן חלקי מאוד, כלומר-לא "דתי".
בוודאי נכונים הדברים לגבי העם היושב בציון.
"עם ישראל" היום הוא יותר מסורתי מאשר דתי. המכנה המשותף העיקרי הוא ההסטוריה-המדוייקת והמיתית , לא האמונה.
משום ההבדלים העצומים בין היהודים בציון לבין עצמם ומשום שלא נראית באופק חזרה המונית לזרועות האמונה ,נכון להגדיר צביונה היהודי של המדינה כעקרון סמלי בלבד. לטעמי מספיקה ההתיחסות במגילת העצמאות.
למה אני צריך לממן כל מיני זרמים הזויים בחינוך החרדי ? משום שאנו "מדינה יהודית" ? כמרחק מזרח ממערב המרחק בין דרכי חייהם לבין העבריות המקורית.
הצעה לחוק-כולם אבל כווווווולם, נכנסים לחינוך ממלכתי אחיד. ככה מגבשים זהות, ככה בונים מדינה.
הנה המשפט שמתסיס אותי אישית .. "גם לדתיים יש רגשות" .... תמיד אני צריך להתחשב בדתיים ... למה פעם אחת הדתיים לא יתחשבו בי ? ככה לשם שינוי ... פעם אחת.
אני חמור, כן .. אני הוא חמורו של המשיח. על הגב המסכן והצנום שלי הוא רוכב. לי אישית זה כואב.
אתה פוגע בי. אולי תתחשב בי קצת ? יש לי גם רגשות.
אתה יודע, ח.שמואל, כשהייתי ברבנות להתחתן .. הצחיקו אותי .. כשהייתי ברבנות להתגרש, גרמו לי לבזבז יום מהחיים שלי על השטויות הכי הזויות בעולם. אני לא קשוב לצרכים של התדיים .. יודע למה ? בגלל שהתדיים לא קשובים לצרכים שלי. במחינתי, כשהמציאו את אלוהים .. היה בזה טעם רב, היה צורך בדמות חזקה על מנת לאיים על הברבריים ולהשתית מערכת חוקיםוליסד תרבות ... אחלה, עכשיו אין בזה שום צורך. יש לנו משטרה (זה כבר דיון אחר .. ) בשביל לקיים את התשתית החברתית. אתם מיותריםֿ, ארכאיים ומרגיזים.
אני מעדיף שמדינת ישראל תהיה של ישראלים ולא של יהודים.
אני ישראלי ולא יהודי. זה מטופש בעיני.
לא טוב לך ? אל תקרא. תן לי את הכבוד שלי. בדיוק את אותו כבוד שאתה מבקש ממני לתת לך.
בברכת ערב נעים ותן לחיות בשקט,