תגובה להודעה: נגנב - טויוטה היילקס 99 מתחנת רכבת הרצליה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מחשבה שעברה לי בראש בזמן השנ"ץ ...
מה היה קורה אילו .. טיול ג'יפולוג הבא היה לאותו הכפר ששם המשחטה ?
300 ג'יפים בכל אחד מהם שניים שלושה בעלי לומיק ( זול מאוד אצל ל.כ. )
הפסקת קפה ראשונה לשחרור עצבים.
לא משאירים זכוכית אחת בכל רכבי הכפר וחלונות הבתים עומדת על תילה.
הפסקה שניה, לא משאירים עמוד חשמל אחד עומד.
שלישית, מפרקים צמיגים. בכל כפר ערבי יש מספיק בלוקים להעמיד את כל הרכבים ...
הימור שלי, אחרי ההפסקה הראשונה המשטרה והצבא באים להציל את תושבי הכפר המסכנים ...
ראית רמבו יותר יותר מידי פעמים גיא..
עוד לפני הפסקת קפה ראשונה אתה תתפלל שיבואו להציל אותך לא את תושבי הכפר..לומיק לא עוצר כדורים, גם לא זה מ-ל.כ...
להם יש נשק ובניגוד אלייך הם לא חושבים מה יהיה אם ישתמשו בו..
חלומות גבורה זה יפה בתור סיפור ילדים, במציאות אף אחד לא באמת יקום ויעשה משהו...כמה כבר?..3000 שרשורים כאלו רצו פה?..אותו דבר על הבכיינות על מחירי הדלק העולים, מישהו עשה משהו חוץ מלבכות למקלדת?...
שבת שלום ולא לשכוח שאלו רק ברזלים שלא שווים חיים של אף אחד.
תן לחלום איש .... לפחות את זה עוד לא לקחו לי.
האמת חלום יפה..
גם לי היה כזה רק שאצלי היה צריח מסתובב על הגג של הניבה...אני בטוח שברוסיה מסתובבת לפחות אחת כזאת..:rolleyes:
תכלס ...
בטראנו יש צריחון מפקד ... :)
לא הבנתי עדין האם היה לרכב שנגנב מיגון כול שהוא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עפר אלמוג
לא הבנתי עדין האם היה לרכב שנגנב מיגון כול שהוא ?
לא היה עוד מיגון מלבד קודנית..
וגם אם היה עוד מיגון, זה היה משנה? כנראה שלא
אני לא מבין מה בעצם עושים רוב בעלי רכבי השטח. לא לכולם יש חנייה סגורה בתוך הבית (אפילו שגם משם רכבים נגנבים). וגם ככה אלו רכבים שנוסעים, ולא רק בשטח. מה הפיתרון? שום מיגון כנראה לא יגן על האוטו. חניית הרכבת שמשם הרכב נגנב היא אומנם חניית רכבת, אך מבחינת מיקום באמת שלא היה שום הבדל אם הרכב היה חונה ברכבת, בקניון, או בבית. המרחק הוא אפסי.
מה זה משאיר לנו? להסתמך על המזל? :confused:
יש אולי איזשהו פתרון ברמת המדינה, מעין שינוי תפיסה, אולי טיפה בים אבל גם טיפה זה משהו.
הרי לפחות 50% מהרכבים שנגנבים מגיעים לשטחים הפלסטינאים, היתר למאהלים בנגב..
אני מדבר על השטחים, כדי לצאת מהשטחים נדרשים לעבור במחסום, יש גדר היום ברוב המקומות. מה אם יהיה גם מחסום הפוך, כלומר בכניסה לשטחים , כל רכב שנכנס לשטחים יבדק בדיוק כמו כל רכב שיוצא. אם אני ו/או כל אחד אחר אם יעמוד במחסום כניסה לשטחים ויראה דיפנדר לצורך העניין ובתוכו יישב איזה אחמד, זה כבר חשוד מאוד!!!, לא צריך להיות מבין גדול בג'יפים, ולא מדובר רק בג'יפים, אני חושב שעם הנחיות מסודרות וברורות לחיילי/שוטרי מחסומים כאלו ניתן בקלות להבדיל בין רכב גנוב לבין רכב תמים, רכב עם מדבקות כמו אחרי לצנחנים ונהג בשם מחמוד מטירה שנוסע לשכם מדליקים מאה נורות אדומות.. ..בדיקה קצרה תגלה מיד שמדובר בגניבה ובגנב לא?, או קי, יש אולי פרצות פה ושם בקו הירוק שדרכן אפשר לעבור אולי.. אבל זה כבר מקשה על אותם גנבים קצת יותר, אז הם אולי יפנו לאיזור דרום הר חברון, שם צריך בכל מקרה להראות יותר נוכחות צבאית בגלל היעדר הגדר..
נכון, עכשיו תגידו שהמדינה בחיים לא תקצה משאבים כה רבים לשמירה בכניסות לשטחים ובכוח אדם לצורך כך אבל אולי להתחיל בקטנות ככה, מחסומי פתע ( שיש מדי פעם אבל לא מספיק ) לבלבל אותם קצת יותר, לפחות שהיה להם בתודעה שיש מצב שיש מחסום ושיתפסו אותם, ברגע שגנב אחד יתפס בצורה כזו זה יכול לעשות משהו.. שלא יהיה להם כל כך קל!
בטוח שזה לא פתרון מושלם אבל זה משהו.. אפשר לפתח את זה לאלף ואחד כיוונים..
זה לא נורמאלי ששיקול לקנית רכב כזה או אחר יהיה רמת הגניבות שלו.. לא ייאמן שאנחנו כחברה מסכימים להמשיך ככה ולא נלחמים בזה כמו במכת מדינה !!!
משהו צריך לעשות ודחוף!!!
תומר
תומר, אנחנו לא חברה, אנחנו מיעוט.
בעלי פרייבטים שנגנבים להם הרכבים מקבלים הכסף מהביטוח וקונים חדש.
בעלי ג'יפים ואופנועים הם היחידים שסובלים וגם פה יש קבוצות ספציפיות.
בהצלחה באירגון.
רק עדכון קטן,
מג"ב דווקא כן מחפשים רכבים גנובים, ויש לחלק מהם ביחידות פרסים על תפיסה של רכב גנוב ושל גנבי רכב. לגבי כחולי המדים אני לא יודע, אבל באיזור ירושלים, סייעתי לא פעם במציאה של רכבים גנובים, והמגבניקי"ם ממש שמחו כי הם קיבלו יום צ'ופר, או בונוס למשכורת (תלוי קבע או סדיר) על תפיסה של רכב גנוב.
רק שתדעו.
whisky
אולי אפשר ליצור ערוץ דיווח מולם - זה עלול להביא להם צופרים ולנו את האוטו ...
שימו לב לשרשור של קובי ערבה על כך שהרכב שלו נמצא, הוא מספר על מגרשי המשטרה בדימונה, יש גם מגרש החרמות של משטרה בבית שמש ליד מחצבת נחם, ויש עוד כמה בארץ.
אולי כדאי לכם לעשות סיבוב מדי פעם לראות שהרכבים שלכם לא הגיעו לשם?
whisky
אני לא יודע אם זה המקום לשאול, אבל אין "מאכרים" בצד השני שמתעסקים ברכבים גנובים והחזרתם תמורת כופר? במידה והרכב לא מפוזר לאלף חתיכות כמובן...
יש , זה לא שווה את זה. את הרכב שלך לא תקבל כמו שהיה ובטח שאתה יכול לשכוח מהציוד שהיה ברכב.
וחלק מהמאכרים, לכשתגלה מיהם, תופתע לגלות שבתוך עמנו הם חיים, הנבלות, ויודעים לקחת יופי של עמלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad L
אני לא יודע אם זה המקום לשאול, אבל אין "מאכרים" בצד השני שמתעסקים ברכבים גנובים והחזרתם תמורת כופר? במידה והרכב לא מפוזר לאלף חתיכות כמובן...
זה מה שחסר,
שיתחילו לתת להם תעסוקה ולהפוך את זה ל"מקצוע", זה רק יגרום ליותר גניבות.
יתחילו? "מאכער" זה כבר עכשיו מקצוע מכובד, נחשב ומכניס...
כשהמדינה ורשויות החוק שלה מעודדים את הגניבות ומסייעים להן בצורה הכי פעילה שאפשר (מיסוי מטורף על מכוניות וחלקיהן, אכיפת חוק בלתי מורגשת עד בלתי קיימת, סלחנות מופלגת של המחוקק ובתי המשפט כלפי עבריינים פליליים בכלל ועברייני רכוש בפרט, והתעמרות הזויה באותם שוטרים שמנסים לאכוף א תהחוק ולהגן על עצמם מול עבריין אלים) זה ממש לא מפליא שיש כל כך הרבה גניבות. זה מקיים כלכלה שלמה של חלפים משומשים, מוסכים, מתווכים ואנשי קשר.
וכשיש גניבות צצים גם המאעכרים האלה.
ההתנהלות הבלתי אפשרית מול הבירוקרטיה של רשויות המדינה, הפכה את תופעת המאכערים לחלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי. בלי מאכער שיסייע לך (תמורת עמלה שמנה כמובן) אתה לא יכול לסדר/להסדיר כאן כלום, וקשה כבר לדעת מי הביצה ומי התרנגולת ומי בא קודם.
היי!
הצטערתי לשמוע על הרכב שנגנב, לא מפתיע, אבל עדיין מצער לשמוע.
אצלינו בעיר יש בחור באחת מהשכונות שמקושר לכל מי שצריך.
ממרכז השליטה שלו (הסלון הביתי שלו) הוא מחזיר מהשטחים, אפילו ממצרים, רכבים, חפצי ערך יקרים ועוד.
חבר של חבר שלו, החזיר לפני כמה זמן, רכב שהיה יקר לליבו (אלוהים יודע למה יקר לליבו, כשאפשר לקבל כסף מלא מהביטוח).
האיש התעקש ופנה לאותו בחור, ביקש למצוא את הרכב ואחרי שעתיים קיבל טלפון שהרכב נמצאבאחת מהשכונות בחברון.
שורה תחתונה: האיש שמצא את הרכב, גבה עשרה אחוז מהערך של הרכב והחזיר לבחור את הרכב, כמעט שלם.
יקח לי יום או יומיים להתחבר לבחור הזה (הרבה זמן לא ראיתי אותו) וכשזה יקרה, נראה משם איך ממשיכים האלה.
(כל הנאמר הוא בתקווה שהרכב לא פורק כבר לכמה חלקים ולא מסתובב בכמה מקומות בארץ)