טכנולוגיה ישנה זה סינכרונים מפליז.
אם אומרים לך GL-5 , כנראה זה בסדר.
אסף.
Printable View
טכנולוגיה ישנה זה סינכרונים מפליז.
אם אומרים לך GL-5 , כנראה זה בסדר.
אסף.
דורון, חפרתי בנושא בימים האחרונים ונראה שהבעיה עם GL-5 בתיבות ישנות היא בעיקר של תרכובות הגופרית בשמן, שמתפקדות כתוסף מונע בלאי,
עם סוג מסויים מאוד של סגסוגת נחושת שהיה נהוג להשתמש בה בעבר( השם המדוייק רשום לי איפהשהו...).
הרי סינכרונים תמיד היו עשויים ממתכת מהמשפחה הזאת,
כל הסינכרונים שראיתי,וראיתי כמה , היו בגוון נחושת- השאלה איזה בדיוק.
אם כתוב לך GL-5 אז לדעתי אין מה לחשוש. גם כי כתוב, וגם ואף בעיקר כי זה היילקס.
במה משתמשים במורשים?
במסגרת אותה החפירה, נמצא שטענת המפתח (בעצם... הטענה היחידה) כנגד שימוש בשמן מנוע כשמן גיר היא אותם התוספים
שמוספים לשמן גיר( EP = extreme pressure ) כדי למנוע בלאי בתנאי לחץ נקודתי קשים.
לפי הטענה - פעם בשמני מנוע התוספים הנ"ל הותרו לשימוש בכמויות גדולות ואילו היום, משיקולי
פליטת מזהמים, כמותם ירדה משמעותית ולכן שמן מנוע לא יתפקד טוב כמו שמן גיר.
נשמע הגיוני ואולי אף מסביר את תופעת ה"שמן ייעודי לאופנועים", אבל שוב......
אין לי מושג כמה הדבר נכון, זאת פשוט הפרשנות הכי מפורטת והגיונית שמצאתי.
נסעתי איזה 250 ק"מ מאז החלפת השמן ל80W90 והמצב הולך ומשתפר ככל שהק"מ עוברים.
בהתאם לתוצאות הנבירה ברשת, שיפור במצב ורוח ההרפתקנות אני פוזל לכיוון החלפת שליש מכמות השמן לשמן מנוע 10W40 שנשאר לי מהטיפול ומעקב אחרי התוצאות.
אם לא ילך, נשלם 360 ש"ח על החלפת שמן גיר.
אני שמח להצחיק:D
אני חושב שהשימוש בשמן מנוע באופנועים הוא אילוץ שנובע מכך שבית גל הארכובה והגיר נמצאים באותו חלל.
שים לב ששמן מנוע באופנוע מומלץ להחליף אצל הרוב הגדול של היצרנים אחת ל5K או 6K ק"מ. גם באופנועים מתונים, חלשים ולא ספורטיביים. אני משאר שתכיפות ההחלפה נובעת בגלל הבלאי של השמן בגיר. תהליך החמצון וספיחת הפיח די דומה למה שקורה במנועי פחיות.
למה התנאים באופנוע קשים יותר?
גיר של פחית צריך להתמודד ולהעביר מומנטים גדולים בהרבה מגיר של אופנוע. מה בסופו של דבר יוצר יותר עומסים ובלאי על השמן? מהירות גלגלי השיניים או המומנט שהם מעבירים? אולי מי ממהנדסי הפורום יוכל לפרט?
שמן יעודי לאופנועים זה המצאה של יצרני השמנים. אני לא טוען שזה שמן-נחשים. יכול להיות שהיצרנים באמת מוסיפים כל מיני תוספים ייעודיים למנועי האופנועים אבל עוד לא ראיתי אף פעם יצרן אופנועים שממליץ להשתמש בהם. הדרישה היא תמיד להשתמש בשמן בצמיגות X לפי תקן SAE שעומד בתקני API או JASO ללא הבדל גזע וכמות גלגלים שמחוברים.
עוד דבר, מצד אחד אני גם בעד ניסויים ולימוד עצמי, מצד שני אני מקבל את הרושם מההודעות של כאילו אין לך מה להפסיד. אני ממליץ לך לעושת הרבה שיעורי בית ולבדוק שוב את המסכנות שלך. אני, בעבר, קיבלתי כמות גדולה של שמן סרנים חדש (שיצא מדפנדרים). בלי לחשוב הרבה דחפתי אותו לגיר בגרוטאה שלי. זה נגמר בפרוק ושיפוץ גיר...
בכל אופן בהצלחה!
אל תשכח לעדכן.
יואב
התנאים קשים יותר כי זה גם מנוע וגם גיר וגם קלאץ' - שגם מזהם את השמן וגם עוזר "לגזור" אותו.
ובנוסף סיבובי המנוע הממוצעים גבוהים יותר.
העניין הוא בדיוק כפי שאמרת - שם ממליצים להחליף כל 5-6K וזה עוד דבר שמוריד אותי משימוש בשמן מנוע בלבד.
תראה, בגיר הזה (אתה יכול לראות בשירשור שקישרתי אליו בפורום הטכני בCF) הילוך ראשון עושה רעש
דומה לרעש רוורס, אבל קל יותר. התופעה לא מוכרת לבעלי קליאו אחרים - דהיינו משהו בגלגל"שים שם לא תקין.
לפתוח אותו אני אצטרך מתישהו ב75K הקרובים להערכתי, לכן טיפשי מצידי להשקיע יותר מידי על גיר שממילא
מועמד לשיפוץ/החלפה. זה לא בדיוק שאין מה להפסיד...אבל גם אין יותר מידי להרוויח.
במצב כזה אני מעדיף להחליף BLEND חצי סינטטי כל 25K בעלות סבירה מאשר לשים שמן סינטטי שאמור להחזיק 60K בפי 4 כסף, על גיר שבין כה וכה ימיו ספורים.
אם הגיר היה תקין לחלוטין לא חושב שהייתי משתכנע לבצע את הניסויים הללו.
בהתחשב בנסיבות אני חושב שזה עמדה מצויינת לעשות ניסויי כזה ואולי גם לשבור כמה מיתוסים.
בסך הכל התיכנון לא כזה דמיוני -
60% שמן גיר 80W90
40% שמן מנוע 10W40
שניהם של VALVOLINE.
החלפתי לבסוף ל 3/4 שמן 80W90,
ו - 1/4 שמן 10W40.
כי 60/40 פתאום היה נראה לי הרפתקני מידי...
ההחלפה הייתה של משהו כמו 850CC שמן 10W40 מתוך בערך 3.5 ליטר שמן כולל.
כבר במילוי דרך משפך צר מורגש הבדל ענק בצמיגות.
הגיר תפקד נפלא (!) בנסיעת המבחן, עכשיו מחזיקים אצבעות.
הרבה מידע חדש ומאוד שימושי בדיון מקביל על הנושא בפורום אחר.