μβαι δξημεχϊ μλΰεψδ, ΰπι μΰ ψεΰδ ΰιτδ δξημεχϊ. ωξο GL-5 ξηψα ριπλψεπιν ξτμιζ. ζδ λιξιδ, μΰ ςπιιο ωμ γςδ. μΰ ρϊν ψεα ιφψπι δΰετπεςιν εημχ ξιφψπι δψλα ωιω μδν ϊιαεϊ αθλπεμεβιδ ιωπδ (μπγψεαψ) ΰερψιν ηγ ξωξςιϊ ςμ ωιξεω αGL-5.
ΰρσ.
ωμεν μλεμν...
ΰπι ξςεπιιο μδημισ ωξο βιψ αψπε χμιΰε 2002, ξπες 1400-16V.
ψπε, λφτει, ξξμιφιν ΰκ εψχ ςμ δωξο δξΰεγ ξιεηγ ωμδν( Tranself TRJ ωμ ELF ).
ΰαμ δν βν θεςπιν ωδωξο ιλεμ μδηζιχ μλμ ΰεψκ ηιι δϊιαδ εωμΰ φψικ μδημισ ΰεϊε, ΰζ ΰπι μΰ ξχωια μδν.
αPDF ωμ δωξο δζδ ξεζλψ ωδεΰ "ξϊΰιν" ( "Generally meets" ) μϊιαεϊ αδο ιω ριπλψεπιν
ξτμιζ.
ζδ μΰ ΰεξψ ωαβιψ δπ"μ ιω λΰμδ, ΰαμ ξφγ ωπι ΰσ ΰηγ μΰ ιλμ μΰωψ μι ωΰιο.
λιγες, ιωπδ ξημεχϊ ξρειιξϊ(μτηεϊ αψωϊ) απεωΰ ωιξεω αωξο GL-5 αϊιαεϊ ςν ριπλψεπιν ξπηεωϊ/τμιζ, αξιεηγ ιωπεϊ, ( βετψιϊ, ηιξεν, πηεωϊ βετψϊιϊ ελε...)
δωξο ωκ ELF ςεξγ αGL-5 ΰαμ μιγ δϊχο ξφειιο αλελαιϊ ωδεΰ "ξΰεωψ μωιξεω αϊιαεϊ ωμ ψπε".
ΰπι ξςεπιιο μδημισ μωξο GL-5 MT-1 ωδεΰ μΰ δωξο δξχεψι ωμ ψπε ( εεμεμιιο).
δΰν ΰπι ιλεμ μδημισ μωξο GL-5 αψΰω ωχθ?
εξδ μβαι δξημεχϊ δζΰϊ αΰετο λμμι?
ϊεγδ ψαδ
ιν
μβαι δξημεχϊ μλΰεψδ, ΰπι μΰ ψεΰδ ΰιτδ δξημεχϊ. ωξο GL-5 ξηψα ριπλψεπιν ξτμιζ. ζδ λιξιδ, μΰ ςπιιο ωμ γςδ. μΰ ρϊν ψεα ιφψπι δΰετπεςιν εημχ ξιφψπι δψλα ωιω μδν ϊιαεϊ αθλπεμεβιδ ιωπδ (μπγψεαψ) ΰερψιν ηγ ξωξςιϊ ςμ ωιξεω αGL-5.
ΰρσ.
"scars are tattoos with better stories"
ΰιο ϊλπιϊ. ηιιν. πχεγδ.
δχξτψ - VW TYPE 2 1978 | δθπγψ - διιμχρ 2008
והאם יש תיבות עם סינכרונים מפליז על רכבים חדשים יחסית, לא בגלל שהטכנולוגיה שלהם מיושנת, אלא
כי זה פשוט ככה ?
מה אני אמור לחשוב עם הקליאו שלי?
δςμιμδ ξρϊαλϊ...
δημτϊι ΰϊ δωξο μ80W90 ωμ VALVOLINE εδβιψ δςγιο ωμ δχμιΰε τωεθ μΰ ΰεδα ΰεϊε.
δβιψ δτκ ξ"ξψβψιπδ" ξψβς δδπςδ μχωδ ξΰεγ ςγ μδϊηξξεϊ δβιψ.
δδξμφδ ωμ ψπε διΰ μ75W80, ΰαμ ΰπι τωεθ μΰ ξφμιη μξφεΰ ωξο λζδ αξηιψ μΰ ΰρθψεπεξι (δχιαεμϊ αβιψ δζδ διΰ ΰιζδ 3.6 μιθψ).
ατεψεν ψΰιϊι θψιχ ωμ δεψγϊ δφξιβεϊ ς"ι ωιξεω αγχρψεο, ξδ γςϊλν ςμ ζδ?
ξδ γςϊλν ςμ ωιξεω αωξο ξπες αβιψ αξχεν ωξο βιψ?
ζδ ξχεαμ αμΰ ξςθ ψλαιν εωξο 10W40 πετμ μι αγιεχ μθεεη δφξιβεϊ δζδ μτι δθαμΰεϊ
![]()
במשך שנים רבות היה מקובל להשתמש בשמן מנוע ( ואלה היו הוראות היצרן ) .
בקיץ כאשר חם עברנו לשימוש בשמן80 W90 .
בחורף היה מלחמה להחליף הילוכים אז היינו עוברים לדקסרון .
בקיצור כולם היו מחליפים את כולם .
ואז פתאום יש הוראות יצרן חדשות והשמן כבר לא טוב :roll:
אני לא כותב על איזה רכב מדובר כי זה כמה כלי רכב מכמה יצרנים שונים ולכולם היו אותם הוראות .
איציק
אז מבחינת סיכון לסינכרונים, דהיינו עבודה מול חלקי פליז ונחושת, לא אמורה להיות בעיה עם שמן מנוע SL/SM ?
( אני מנסה לחשוב על חלקי מנוע מהחומרים הנ"ל ולא ממש עולה לי...)
כי אם מהבחינה הזאת, של ההסתברות לנזק לסינכרונים, אין בעיה להשתמש בשמן מנוע - אני מוכן להשתתף בניסוי.
לא בדיוק הבנתי מה הכוונה-ניסוי מדעי? חיסכון בהוצאות? אולי כדאי לנסות שמן דגים, לדעתי הוא עשוי להיות בדיוק ברמת הצמיגות הנכונה...
KD, בד"כ אתה הרבה יותר רציני. יש לך ספר מסודר, עם הוראות יצרן, הנחיות לסוג השמן הנכון-מה הבעיה? בהתחלה חיפשת שמן גנרי-תחליפי, השמן בעל התכונות הנכונות היה עדיין יקר לך אז "עיגלת פינה" עם הצמיגות לשמן שהיה לך נוח, ועכשיו אתה מתכוון לנסות לערבב ולמהול, כדי ליצור צמיגות שונה, מבלי להתחשב בריאקציות הדדיות של סוגי שמנים שונים, מבלי לדעת מה תהיה הצמיגות בסופו של ערבוב, שמן מנוע עם שמן גיר עם שמן לאוטומאטים, לא רציני. רוצה זול-לך לפי הוראות היצרן ואל תחליף את השמן בכלל. סביר להניח שעשרות או מאות אלפי רכבים שמקבלים שרות במוסכי היצרן עובדים ככה, ובטח עובדים בסדר. רוצה "להגדיל ראש"? ללכת לפנים משורת הדין? קנה שמן מתאים, גם אם במחיר המתאים, פעם אחת, ואולי תאריך את חיי התיבה או תשפר את עבודתה, מה שבטח לא יקרה אם תתחיל לערבב, למהול ולייצר תערובות שמנים לא מזוהות ולא מוגדרות בתוך הגיר שלך.
שני הגרושים שלי...
בהצלחה-קובי
διδ β'ιτ...
ξεεϊ μβπαιν
ιν,
μτπι ληεγω ηαψ δλπιρ χμιΰε 2001 1400 μξερκ μδημτϊ φιψιιδ, ςμ δγψκ δημιτε ωξο (μΰ αψεψ μΰιζδ)
αγιεχ λξε ωΰϊδ ξϊΰψ, δβιψ δτκ μδιεϊ χωδ ςγ μδϊηξξεϊ.
μΰ διδ μι ρτψ ψλα, εμΰ διδ μι ξεωβ ωμϊιαεϊ ωμ ψπε ιω γψιωεϊ ξιεηγεϊ.δημτπε μ 80-90 ωμ AC-DELCO εδϊιαδ ηζψδ μδιεϊ ψλδ ληξΰδ.
ςιγο
קובי,
אתה צודק, ולכן אסביר לך מדוע -
1. זאת לא הפעם הראשונה שאני נתקל בהמלצת יצרן לשמן 75W ולא הפעם הראשונה ש80W90 ממלא את
מקומו בכבוד וללא תלונות ולכן חשבתי לנסות (ע"ע התגובה של עידן מעלי).
הניסוי השתלם בכל מקרה כי השמן שאני מוציא לא ילך לזבל אלא לרכב אחר (ניסן אלמרה), כך שהיה שווה לי לנסות האם אפשר להשתמש בו.
2. לא מוכנים למכור לי את השמן של רנו במוסכי היבואן אלא אם אחליף אצלם. זאת סחיטה שאני לא מוכן לקבל.
ובכל מקרה מחייבים אותי שם על איזה 60 ש"ח לליטר של שמן חצי סינטטי !
3. אני מפסיק להקשיב להוראות היצרן/יבואן כשהוא טוען -
שלא ניתן להשתמש בשום שמן, גם אם בצמיגות 75W80 שהוא לא זה של ELF.
ושהשמן החצי סינטטי של ELF לא דורש החלפה לעולם !!!
( תסכים איתי שזה טימטום ממדרגה ראשונה)
בסביבה הקרובה שלי לא מצאתי שמן 75W80 (אשקלון עד ב"ש- אם למישהו יש המלצה למקום אני אשמח) למעט אחד שטוענים שהוא לא משהו בכלל (של ESSO).
נשאר לי - או לקנות משהו שספק מתאים של סונול או פז בתחנות דלק ולשלם עליו מחיר מופקע, או לנסוע לטייל הרבה במרכז בתקווה למצוא (!!!) שמן מתאים ולשלם עליו מחיר מופקע (מעל 200 ש"ח לגלון) ,לשלם על הדלק ולהפסיד יום שלם על זה.
האופציה האחרונה היא בהחלט יישימה, אבל אני כנראה מהדפוקים האלו, שמוכנים לנסות משהו
כזה ( עזוב דקסרון - אני מדבר על 10W40), רק כדי להראות שזה יכול לעבוד ושהחלפת שמן
גיר בקליאו לא צריכה לעלות מעל 200 ש"ח.
עידן, השתמשתי בAC DELCO כדי לנקות את התיבה מהשמן הישן , פשוט כי עמד לי בבית גלון כזה הרבה זמן.
המצב איתו היה סבבה ולכן חשבתי שאני יכול להחליף ל80W90 איכותי יותר ללא בעיה.
משום מה עם VALVOLINE 80W90 המצב קשה יותר והוא אמור לכאורה להיות שמן טוב יותר.
תודה רבה לכם.
2. μΰ ξελπιν μξλεψ μι ΰϊ δωξο ωμ ψπε αξερλι διαεΰο ΰμΰ ΰν ΰημισ ΰφμν. ζΰϊ ρηιθδ ωΰπι μΰ ξελο μχαμ.
εαλμ ξχψδ ξηιιαιν ΰεϊι ων ςμ ΰιζδ 60 ω"η μμιθψ ωμ ωξο ηφι ριπθθι .
γαψ ΰιϊι, ΰεμι ΰελμ μςζεψ μκ.
052-3934643
ωξο βιψ ΰιλεϊι 75W80 ςεμδ αΰζεψ δ 90 ω"η μμιθψ (ωξο ωμ ELF ωχπιϊι μΰ ξζξο αφπθψμ). βν δ ATF ωμ μπγψεαψ δεΰ GL-4 , δεΰ 75W80 ηφι ριπθθι εδεΰ ξφειιο, ΰτωψ μδωιβ ΰφμ β'χι (ΰεθεξιπι).
ΰρσ.
"scars are tattoos with better stories"
ΰιο ϊλπιϊ. ηιιν. πχεγδ.
δχξτψ - VW TYPE 2 1978 | δθπγψ - διιμχρ 2008
ים - רנו מגאן , שנתון דומה , במוסך מורשה טענו שלא צריך להחליף שמן כל חיי הגיר ,
לא האמנתי להם , מצאתי בסוף ספר רכב ברשת (100 עמודים רק על הגיר), הורדתי - וכמובן כתוב שצריך להחליף ...אז לך תבנה מדינה
לפי הפרק על הגיר (אמור להיות דומה לזה של הקליאו)
ידני :
TRX 75W 80W
אוטומטי(ים לב שיש שני סוגי שמן ) :
AD4 automatic transmission uses two grades of oil and has two levels.
MECHANISM : ELF RENAULTMATIC D2 (D20104).
In emergency, use:
- MOBIL ATF 220 D (D 20104 or D 21412).
- TEXAMATIC 4011.
FINAL DRIVE: TRANSELF TRX 75W 80W
אני יכול לשלוח לך את הפרק על הגיר אם אתה צריך...
אמיר.
I must not fear. Fear is the mind-killer.
יש שמן 75-80 של BG ממש לא רע ב40 ש"ח לליטר באיזור נתניה
(אני ממלא אותו ב גיר פיזו 206) אני אבדוק בדיוק ואחזור עם הדגם הספציפי..
במקומות אחרים ברשת די סלדו מהשמן של BG, האם בבקרים הגיר מתפקד בסדר?
בעיקר הילוך 1-2?
אמיר, אין לי צל של ספק שההוראה לא להחליף שמן מנותקת לחלוטין מהמציאות.
מעניין רק מי בדיוק שיבש אותה.
כמה השמן של לנדרובר עולה ?
יש לי אפשרות לקנות באזור ה80 ש"ח לליטר- עד הבית, לכן כל מה שמעל זה לא ממש רלוונטי.
שמוליק, תודה, במידת הצורך נהיה בקשר (לא שש לפרנס אותם בכל מקרה).
חיפוש ברשת בנוגע לשימוש בשמן מנוע כשמן גיר העלה את זה-
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=43
(ועוד לא מעט שירשורים שמחזקים)
http://img528.imageshack.us/img528/7646/dsc01074iu3.jpg
ΰπι μΰ ιεγς ΰν ζδ λ"λ χωεψ.
ξϊηεϊ δγε"β- αΰετπεςι δωϊι τςιξεϊ ωξο δβιψ πτψγ ξδξπες (ξο δρϊν) ειφψπι δΰετπεςιν ξξμιφιν μδωϊξω α10W40 μβιψ, ωαε ιω ξιραιν λγεψιιν, ξιραι ριλεϊ, ξιραι δημχδ εαεχρεϊ ξτμιζ. ιω λΰμδ ωηεψβιν ξδδξμφδ δπ"μ εωξιν γχρθψεο-3 ελΰμδ.
ΰφμι αΰετπες μΰηψ δξμφδ ξαςμιν ωμ ΰετπες ξΰεϊε ρεβ ΰπι ξωϊξω αγχρθψεο-3 εδδιμελιν ςεαψιν ΰεϊε γαψ ΰαμ δχμΰυ' τψιγ αδψαδ ιεϊψ θεα.
ϊγδψ.
HUSQVARNA WR360 αωαιμ δΰγψπμιο
BMW R80G/S αωαιμ δπτω
שמן ה10W40 שמומלץ - הוא שמן מנוע לאופנועים בלבד ?
כי אם כן, לא בטוח שזה עוזר לי מבחינת ההתאמה לסגסוגות נחושת משום שיתכן שיש בו משהו שונה משמן מנוע לרכב.
לפחות על הנייר, שמן מנוע לאופנוע ושמן גיר לרכב אמורים להיות "טובים יותר" מבחינת היכולת שלהם
לעמוד בגזירה(ירידת צמיגות השמן) שמקורה בעיקר בגלגל"שים ורפידות הקלאץ (אופנוע) ומבחינת היכולת להגן מבלאי (תוספי EP).
הבעיה שאין לי שום דרך למדוד כמה זה נכון, ואם כן, אז מהם ההבדלים מבחינת מרווחי החלפה.
תודה.
μγςϊι ωξο ξπες ιςεγι μΰετπες ζδ δξφΰδ ωιεεχιϊ.
λωδιδ μι DR650 διιϊι ξξμΰ με ωξο ξπες ξιπψμι ψβιμ εζεμ ωμ ξλεπιεϊ μμΰ δωτςδ ςμ δαιφεςιν εςμ ΰεψκ ηιι δξλμεμιν.
διεν ιω μι DL650 ηγω εα service manual λϊεα ϊηϊ ρεβ δωξο:
SAE 10W-40, API SF/SG or SH/SJ with JASO MA
αωεν ξχεν μΰ λϊεα "πΰ μδωϊξω αωξο ιςεγι μΰετπεςιν ωςεμδ τι 4..."
εαμι χωψ, μγςϊι, μωξο βιψ ιω ΰιλειεϊ ΰηψεϊ ξωξο ξπες. (λξε ωΰϊδ φιιπϊ ςξιγεϊ μβζιψδ ελε'...) ΰπι μΰ διιϊι ξημισ αιπδν.
ιεΰα
Men don't quit playing because they grow old, They grow old because they quit playing
יואב,
מה שאתה כותב קצת מצחיק...
מצד אחד אתה משתמש בשמן מנוע רגיל - כשמן מנוע וגיר באופנוע שלך (ועוד מקובל לחשוב ששם התנאים קשים יותר),
ומצד שני אומר שלא היית מחליף בין שמן מנוע וגיר.
בכל מקרה זה מידע מאוד שימושי, תודה.
δδπΰδ ωαΰιθιεϊ..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
ωξψε ςμ χωψ