תגובה להודעה: התייעצות לגבי סמוראי ספציפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
אחרי חיפוש מעמיק באפשרות החיפוש של האתר לא הצלחתי למצוא שירשור אחד עם הסבר מפורט על איך מחליפים שמן גיר, שמן טרנספר ושמן בסרנים בסוזוקי סמוראי
עזבו אותי מספר הטיפולים, אם משהו מוכן לתת לי הסבר קצר על ההחלפה, איזה כלים כמה שמן בכל אחד מהרכיבים זה יהיה מעולה , תודה.
בלי לעשות חיפוש "מעמיק", עם המילים "החלפת שמנים" ורק בפורום סוזוקי, מצאתי את זה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...F9%EE%F0%E9%ED
זו התחלה טובה להסבר. ויש עוד הרבה ממצאים. כנראה שהקטע ה"מעמיק" לא עובד...
לא נעזוב אותך מספר טיפולים כי אתה צריך לעבוד איתו כדי לטפל כראוי. אחרי טיפול או שניים תלמד את רוב הדברים לבד, אבל נא לא לזלזל בספר, הוא לא סתם שם.
לגבי סוג השמן - שאלה שטחונה יותר משביל עפר... אז יאללה לחיפוש המעמיק!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
שלום לכולם, כרגע מחפש חיישן MAP, הרכב לאחר הנעה מעלה ומוריד תורים ללא סיבה ובין היתר מקרטע מידי פעם
רציתי לשאול האם למשהו יש חיישן כזה ספר ,האם קיים תחליפי? מה באפשרותי לעשות?
אתה מודע לכך שיכול להיות שזה נובע מ- 99 דברים אחרים ולאו דווקא מהחיישן כן?
איך הגעת למסקנה שזה בטוח החיישן?
לא ידוע לי ב100 % שהבעיה מקורה בחיישן הMAP אך משיחה עם הבעלים הקודמים שנראה בן אדם אמין מאוד
נאמר לי שיש בעיה בחיישן הMAP שאובחנה בעבר , לאותו בחור לא הייתה בעיה להמשיך לנסוע כך אך רכש בכל זאת חיישן משומש אבל גם תקול , נכון סיפור לא כל כך ברור...
דברתי עם מספר בעלי מקצוע שלאחר תיאור התסמינים טענו שרוב הסיכויים שזהו חיישן MAP אבל אין אפשרות להתחייב לכך
לכן אני מחפש חיישן תחליפי אני אחבר אותו ונראה אם יש שינוי.
השאלה מאיפה אני קונה/משיג כזה
נ.ב GODSFAHER, תודה על העצה והחיפוש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
לא ידוע לי ב100 % שהבעיה מקורה בחיישן הMAP אך משיחה עם הבעלים הקודמים שנראה בן אדם אמין מאוד
נאמר לי שיש בעיה בחיישן הMAP שאובחנה בעבר , לאותו בחור לא הייתה בעיה להמשיך לנסוע כך אך רכש בכל זאת חיישן משומש אבל גם תקול , נכון סיפור לא כל כך ברור...
דברתי עם מספר בעלי מקצוע שלאחר תיאור התסמינים טענו שרוב הסיכויים שזהו חיישן MAP אבל אין אפשרות להתחייב לכך
לכן אני מחפש חיישן תחליפי אני אחבר אותו ונראה אם יש שינוי.
השאלה מאיפה אני קונה/משיג כזה
נ.ב GODSFAHER, תודה על העצה והחיפוש
אז למה אתה לא בודק קודי תקלה בעצמך ??
אין לי ניסיון עם הרכב הנ"ל ויש גבול לכמה מהר אני מסוגל ללמוד אותו, מקריאה בפורום שהיא תענוג צרוף למחפשי ידע
עוד לא הגעתי לשלב הזה.
האמת היא שאין לי מושג שדבר כזה אפשרי, איך בודקים קוד תקלה האם הוא יכול לכוון אותי בצורה מדוייקת?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=38313
זה אחד השירשורים על "קודי תקלה בסמוראי" .
במידה ותיסתבך עם זה , אתה מוזמן תמיד לשאול , אפילו לקפוץ ואני ידריך אותך .
למרות שזאת פעולה באמת מאוד פשוטה שאין בכלל מה לפחד ממנה , ואני ממליץ לכל בעל סמוראי מוזרק לדעת לבצע אותה , כיוון שלפעמים אנו יכולים לנסוע עם חיישנים תקולים מבלי לדעת . ללכת לאחד ממכוני ההזרקה שיגיד לנו בכלל מבלי לבדוק את הרכב שהלך חיישן חמצן , לבקש עליו 1400 שח .
כן זה קרה לי , לא לא שילמתי בדיקה קטנה כיוונה אותי בדיוק לבעיה . שעלתה לי 100 שח.
את עניין קודי התקלה והתקלה הספציפית שלך, אנא המשך בשרשור נפרד רלוונטי, או פתח חדש במידה ואכן חיפשת ולא מצאת משהו דומה.
זאת על מנת שגם בעתיד אם מישהו יחפש בנושא, הוא ימצא את השרשור הנכון ולא יטבע בין שרשורים לא רלוונטים.
אז ככה, לפני שכל אותם בעלי מקצוע מהוללים גורמים לך להוציא מעל 1000 ש"ח.
לפי מיטב הבנתי הסל"ד לא יציב ולכן הם הגיע למסקנה הנ"ל? גם אצלי הדבר הראשון שאמרו לי להחליף (לפני שבכלל בדקו משהו) זה את החיישן.
יש שרשור בנושא מלפני לא כל כך הרבה זמן, אבל אני אסכם לך את דרכי הפעולה המוכרות לי:
1. נתק מצבר ל15-20 דקות וחבר מחדש. לפני שתחבר מחדש נקה טוב טוב את חיבור הפלוס. - זה יאפס את המחשב ויש סיכוי נמוך שיפתור את הבעיה.
2. אם פעולה 1' עוזרת רק לזמן מוגבל, דאג לניקוי טוב של בית המצערת. גם אם לא יעזור ספציפית עכשיו - זה תמיד טוב.
3. אם שתי הפעולות הנ"ל לא עוזרות בדוק היטב את מערכת החשמל באוטו. אצלי מסתבר שהבעיה לא הייתה בחיישן אלא בחוטים ומחברים ישנים, לאחר שיפוץ כולל של מערכת החשמל באוטו, הסל"ד התייצב לגמרי.
לפי מיטב ידיעתי שלושת הפעולות הנ"ל פותרות 95% מהבעיות שנדמה שנובעות מחיישן תקול, ובד"כ עולות הרבה פחות.
(בנוסף, 4. אם הסל"ד לא רגוע רק כשאורות דלוקים, הרי שזה לא קשור לחיישן בכלל.)
מספר דברים, עשיתי את מה שAZORA אמר לי, לא היה שינוי
ברכב מותקנת מערכת מזגן, אני לא בטוח ב100% אך כאשר אני מדליק את מאוורר המזגן תופעת התורים נעלמת והסל"ד יציב
בנוסף בין הפילטר אוויר לבית המצערת יש קרעים בצינור, סגרתי לבנתיים עם "איזו", מכשירי תנועה רוצים על זה 330 ש"ח
תתחדש ומברוק
סמוראי 94 זה אחלה יש הזרקה חד נקודתית וקפיצי עלים .
לגבי ישור קו ופתרון תקלות ממליץ בחום על אמנון הירקון 21 בני ברק 050-2590207
או מורי ברשל"צ
תגובה להודעה: מספר תקלות בסמוראי ותיקון שלהן (שרשור שפוצל)
עברתי כמעט חודש עם הרכב ופה מגיע עדכון קצת על התקלות שיש לסדר
בינתיים עוד לא הייתי אצל שום בעל מקצוע מכיוון שאותם בעיות לא נראות הרות אסון מבחינתי
אך יכול מאוד להיות שאני טועה ולכן אני מביא אותן "לפה".
1.אחד החיישנים כנראה לא תקין, לא ידוע איזה
תסמינים: מנוע מבצע את פעולת החימום שלו המון זמן, +- 20 דקות נסיעה
מניע, תורים גבוהים מהרגיל לפחות למך 7 דקות כאשר לאחר מכן התורים עולים ויורדים באופן מוגזם במשך כ עוד 10 דקות, לאחר נסיעה של חצי שעה התורים מתייצבים והכל נראה שלב ורגוע.
2. הרכב משתנק גם בהנעה וגם לפעמים, היום עשיתי טיול קצר בשטח הגעתי למצב שבחצי טנק המנוע משתנק באופן מוגזם שלא מאפשר נסיעה נורמלית, כל לחיצה על הגץ מלווה בהשתנקות, ממש כאילו אין דלק, מילוי המיכל עד סופו סיים את הבעיה אך היא אינה פטורה.
3. הרכב ממלא את מיכן העיבוי.
תסמינים: טמפרטורת המנוע תקינה כל הזמן טיפה מתחת לחצי לאחר נסיעה של 40 דקות ביום חם ודימום של הרכב הכל נראה תקין , לאחר 5 דקות שהרכב מדומם הרכב מוציא כמות קטנה של מיים וממלא את מיכל העיבוי.
חשבתי שזה ראש מנוע , בדקתי וראיתי שבזמן שהרכב מונע אין בועות ברדיאטור, אולי פקק?
הבעלים הקודמים השתמש במים מזוקקים + מים ירוקים האם יכול להיות שזו הסיבה?
תודה מראש לכל מי שיענה ויעזור
את חיישן הMAP ניתן לבדוק בבדיקה פשוטה וקלה בעזרת רב מודד. אני לא רואה שום סיבה לשלם כסף על החלפה שלו בלי שיש אבחון חד משמעי. כדאי לציין שגם אם ישנה תקלה רשומה במחשב שאומרת שהבעייה היא בחיישן MAP לא נכון ללכת ולהחליף אותו על עיוור אלא לבדוק אותו קודם בעזרת רב-מודד. למחשב אין מושג אם הבעייה היא בחיישן, או בחיווט אליו, או במעגל הפנימי במחשב שמחובר לחיישן. בכל שלושת המקרים השונים האלה תופיע תקלה זהה בקריאת התקלות, של חיישן MAP תקול.
אוקי קבלתי את התשובה , בראשון אבדוק
מה לגבי שאר התקלות ?, חברים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
עברתי כמעט חודש עם הרכב ופה מגיע עדכון קצת על התקלות שיש לסדר
בינתיים עוד לא הייתי אצל שום בעל מקצוע מכיוון שאותם בעיות לא נראות הרות אסון מבחינתי
אך יכול מאוד להיות שאני טועה ולכן אני מביא אותן "לפה".
1.אחד החיישנים כנראה לא תקין, לא ידוע איזה
תסמינים: מנוע מבצע את פעולת החימום שלו המון זמן, +- 20 דקות נסיעה
מניע, תורים גבוהים מהרגיל לפחות למך 7 דקות כאשר לאחר מכן התורים עולים ויורדים באופן מוגזם במשך כ עוד 10 דקות, לאחר נסיעה של חצי שעה התורים מתייצבים והכל נראה שלב ורגוע.
2. הרכב משתנק גם בהנעה וגם לפעמים, היום עשיתי טיול קצר בשטח הגעתי למצב שבחצי טנק המנוע משתנק באופן מוגזם שלא מאפשר נסיעה נורמלית, כל לחיצה על הגץ מלווה בהשתנקות, ממש כאילו אין דלק, מילוי המיכל עד סופו סיים את הבעיה אך היא אינה פטורה.
3. הרכב ממלא את מיכן העיבוי.
תסמינים: טמפרטורת המנוע תקינה כל הזמן טיפה מתחת לחצי לאחר נסיעה של 40 דקות ביום חם ודימום של הרכב הכל נראה תקין , לאחר 5 דקות שהרכב מדומם הרכב מוציא כמות קטנה של מיים וממלא את מיכל העיבוי.
חשבתי שזה ראש מנוע , בדקתי וראיתי שבזמן שהרכב מונע אין בועות ברדיאטור, אולי פקק?
הבעלים הקודמים השתמש במים מזוקקים + מים ירוקים האם יכול להיות שזו הסיבה?
תודה מראש לכל מי שיענה ויעזור
היי תום.
כשאתה פותח פקק מיכל דלק, ישנה שאיבת אויר חזקה פנימה?
אם כן, בדוק נשם מיכל דלק, שלא סתום.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
החלק הזה , הוא התושבת המקורית של הטמבון .
לגבי התשנקות :
1-בדוק פילטר אוויר .
2-החלף פילטר דלק +עבור על צינורות הדלק עד לסעפת וודא שאין עיוות רציני.
3-תבדוק תקינות של הפלאגים .
4-בדוק מיכסה דיסטורבוטור ( נקה את הקורוזיה ) .
5-במידה ואין שיפור , נסה לנקות כמה שאתה יכול את סעפת היניקה עם ספרי קרבורטור (פתח וגם נקה מנוע צעדים בעזרת ספרי קרבורטור )
6-בדוק קידום הצתה+חוטי הצתה.
כמובן החלף חיישן פגום בהקדם האפשרי .
תיתחדש ותהנה !
גלעד.
האם בצעת את הפעולות הנ"ל ?
במידה וכן , האם ביצעת בדיקת קודי תקלה ?
היה לי את הבעיות האללו מספר פעמים וזה תמיד משהו טיפשי כמו פילטר דלק כמו שמורי אמר , או אחד מהבעיות הנ"ל.
לגבי מילוי מיכל עודפים זה תקין , במהלך העבודה בהתאם לטמפרטורת המים נפח המים גדל , זה בדיוק תפקידו של מיכל העודפים לקבל מים כל עוד כמובן זה בפרופורציות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
היי תום.
כשאתה פותח פקק מיכל דלק, ישנה שאיבת אויר חזקה פנימה?
אם כן, בדוק נשם מיכל דלק, שלא סתום.
בהצלחה.
+1
אפשרות נוספת היא שיש לך (הרבה) מים בדלק. קרה לי פעם באופנוע בתדלוק בבית חנן - לא תחנה פיראטית ... נסה לרוקן את המיכל ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש
האם בצעת את הפעולות הנ"ל ?
במידה וכן , האם ביצעת בדיקת קודי תקלה ?
היה לי את הבעיות האללו מספר פעמים וזה תמיד משהו טיפשי כמו פילטר דלק כמו שמורי אמר , או אחד מהבעיות הנ"ל.
לגבי מילוי מיכל עודפים זה תקין , במהלך העבודה בהתאם לטמפרטורת המים נפח המים גדל , זה בדיוק תפקידו של מיכל העודפים לקבל מים כל עוד כמובן זה בפרופורציות.
הי איש, מחר אחליף את הפילטר הגדול, בנתיים החלפתי את הפילטר הנוסף, כנראה שמהו התקין לפני בית המצערת
אבדוק את מערכת הדלק ונראה מה יהיה, לא בצעתי עוד בדיקת תקלות
לגבי מיכל העיבוי, לא נראה לי תקין, הרכב מרבה לעשות את זה כל נסיעה של 30 דקות עם הפסקה, לא משהו רגיל, לפעמים הטמפרטוקה עולה קצת מעל החצי
נ.ב, איפה ממוקם נשם מיכל הדלק בדיוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
הי איש, מחר אחליף את הפילטר הגדול, בנתיים החלפתי את הפילטר הנוסף, כנראה שמהו התקין לפני בית המצערת
אבדוק את מערכת הדלק ונראה מה יהיה, לא בצעתי עוד בדיקת תקלות
לגבי מיכל העיבוי, לא נראה לי תקין, הרכב מרבה לעשות את זה כל נסיעה של 30 דקות עם הפסקה, לא משהו רגיל, לפעמים הטמפרטוקה עולה קצת מעל החצי
נ.ב, איפה ממוקם נשם מיכל הדלק בדיוק?
בוא קודם תפתור את בעיית ההשתנקות , מאוד יכול להיות במידה וההצתה לא מכוונת /תקלה כל שהיא בהצתה שהמנוע גם יתחמם וגם יפלוט מים עקב חימום יתר שנגרמת מעבודה לא עגולה של המנוע.
-על הדרך רק כדי לשלול בדוק שאין מים בשמן + חכה שהמנוע יגיע לטמ'פ עבודה פתח את מכסה הרדיאטור בזהירות שלא ישפריצו עליך מים חמים השתמש במטלית ותבדוק שאין בועות במים .
לגבי הטורים הגבוהים בבוקר , עזוב את זה בינתיים זה לא קשור ,קודם תפתור את הבעיות האקוטיות .
וחשוב שתעבוד לפי סדר פעולות נכון תשלול בעיות קלות לפני שאתה ישר קופץ לבעיות הקשות , חבל שתחפש מה לא בסדר במנוע שלך ובסוף תבין שכנראה הפילטר דלק שלך סתום .
אגב מה זה הפילטר הגדול ומה זה הקטן :)
בנוסף, יכול להיות שהפקק של הרדיאטור מיצה את חייו, בדוק עם פקק תקין של חבר. (כמובן שצריך להיות זהה).
אחרי שהרדיאטור ממלא את מיכל העיבוי, מה אז ?
לגבי הדלק - הנשם עצמו זו צינורית קטנה ממש בצמוד לצינור של מילוי מיכל הדלק, תתכופף מתחת לפינה הימנית אחורית של הרכב ותראה את הקונסטרוקציה או שתפתח את הכיסוי שמגן על הצנרת בחלק האחורי פנימי של הרכב, מאחורי הכנף הימנית.
זקוק לתשובה מהירה, האם פילטר דלק של ויטרה מתאים גם לסמוראי
?
תודה