תגובה להודעה: אחרי ששיגעתי אתכם עם יבוא אישי ועוד כל מיני שאלות שלא ברא שטן
היתרונות - מישהו אחר מבצע עבורך את כל הבלגנים: איתור רכב מתאים, בדיקה, הובלה, שחרור מהמכס וכו'. אתה משלם ומחכה שהרכב יגיע.
החסרונות - ראית בעצמך כמה זה עולה. 60K עבור בלייזר בן 35 שאולי באמת נראה לא רע (אבל גם לא כזה מדהים. לך תדע) מגלמים בתוכם אחוזי רווח עצומים עבור החברה שמייבאת.
חפש באתר קלסיקאר את "יומן יבוא אישי" של ד"ר נמרוד רחמימוב. הוא אמנם הביא פרייבט (איזה ג'אנק-קאר אמריקאי ישן, פורד LTD משנות ה-70, ככה נדמה לי, אם אני לא טועה). מפורטים שם כל השלבים, צעד אחר צעד, של ייבוא אישי בכוחות עצמך, שזה גם לא סיפור כל כך זול. מה שהתחיל ב- 1,500$ עבור קניית המכונית בארה"ב צמח להרבה יותר מ-30K שקלים אחרי ההובלות והמיסים וכל הזנבות שמסביב עד שהיא מקבלת רישוי ישראלי וכל זה לפני שיפוץ מלא ואפילו לפני תיקון הנזקים שנגרמו למכונית (במזיד, כמובן) במגרשי המכס בחיפה...
בנוגע לבלייזר הזה - שווה לברר אם הצמיגים המרשימים אלה גם נרשמים לרכבים האלה ברשיונות עוד באמריקה ואיך מתייחסים לזה כאן, במדינה המתקדמת שלנו.
תודה רבה.
קראתי את היומן על יבוא הפורד LTD. ידוע שאנחנו חיים במדינה "נאורה" "ירוקה" ו"תרבותית" כמו מדינות
אירופה המערבית המפותחות (הרשו לי לגכח)... אבל מה לאחד כמוני עם אופי מערבוני ולאירופה המערבית?
יש לנו חוקי רכב נוקשים ולא מובנים שגם אם תישב וועדה חיצונית של: מהנדס רכב, דיפלומט, פסיכיאטר, ושופט
הם לא יצליחו להבין את הרעיון השטני מאחרי חוקי הרכב הנוקשים שיש פה בארץ. (הורדת רכב מהכביש
רק בגלל שבולמי התוף הוחלפו בדיסק יותר בטיחותיים ויותר יעילים? איפה זה נשמע אם לא כאן)
ושלא נדבר על גופי המדינה שכל אחד מהם הוא אירגון פשע בפני עצמו. "עולם תחתון במסגרת החוק"
מה שנקרא. אבל אני כבר ערוך לזה נפשית, הייתי כבר בעלים של ג'יפ סיקס אני יודע שהם לא הולכים לעשות
לי חיים קלים. לא השודדים מהמכס, ולא הגנגסטרים של משרד התחבורע (כפי שאתה מכנה אותם - ובצדק!)
לכן אני מעדיף להיכנס לשיפוץ של רכב שכבר מתגלגל על ארצינו. כמו שראיתי כן פרוייקטים על סוברבן ועל
צ'ירוקי ישן. וגם על הגלאדיאטור. חלקים אין לי בעיה ללכת לייבא. (מי אמר LMC TRUCK?)
בקליפורניה אני יודע שלא רושמים מידת צמיגים. (בן דוד שלי גר שם 5 שנים!). זה רק במדינתינו הקלוקלת
לדעתי. גם התקן "יורו" האידיוטי הזה שקיבלה על עצמה המדינה בניסיון עלוב להתקבל לאיחוד האירופי הסנובי.
61 שנה ועדיין השלטון לא קלט שאנחנו מדינה מזרח תיכונית ולא אירופאית (שלא לומר סוג של צפון אפריקאית)
כניראה שאחפש עוד קצת בארץ. ואז אפנה לייבוא אישי אם החיפוש לא יניב תוצאות.
תודה רבה על התגובה
ניראה לי שאת ה40 אלף אקח כמקדמה לדודג' ראם החדש.
אבל אהבה לשברולט תמיד הייתה ותמיד תהיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
תודה רבה.
קראתי את היומן על יבוא הפורד LTD. ידוע שאנחנו חיים במדינה "נאורה" "ירוקה" ו"תרבותית" כמו מדינות
אירופה המערבית המפותחות (הרשו לי לגכח)... אבל מה לאחד כמוני עם אופי מערבוני ולאירופה המערבית?
יש לנו חוקי רכב נוקשים ולא מובנים שגם אם תישב וועדה חיצונית של: מהנדס רכב, דיפלומט, פסיכיאטר, ושופט
הם לא יצליחו להבין את הרעיון השטני מאחרי חוקי הרכב הנוקשים שיש פה בארץ. (הורדת רכב מהכביש
רק בגלל שבולמי התוף הוחלפו בדיסק יותר בטיחותיים ויותר יעילים? איפה זה נשמע אם לא כאן)
ושלא נדבר על גופי המדינה שכל אחד מהם הוא אירגון פשע בפני עצמו. "עולם תחתון במסגרת החוק"
מה שנקרא. אבל אני כבר ערוך לזה נפשית, הייתי כבר בעלים של ג'יפ סיקס אני יודע שהם לא הולכים לעשות
לי חיים קלים. לא השודדים מהמכס, ולא הגנגסטרים של משרד התחבורע (כפי שאתה מכנה אותם - ובצדק!)
לכן אני מעדיף להיכנס לשיפוץ של רכב שכבר מתגלגל על ארצינו. כמו שראיתי כן פרוייקטים על סוברבן ועל
צ'ירוקי ישן. וגם על הגלאדיאטור. חלקים אין לי בעיה ללכת לייבא. (מי אמר LMC TRUCK?)
בקליפורניה אני יודע שלא רושמים מידת צמיגים. (בן דוד שלי גר שם 5 שנים!). זה רק במדינתינו הקלוקלת
לדעתי. גם התקן "יורו" האידיוטי הזה שקיבלה על עצמה המדינה בניסיון עלוב להתקבל לאיחוד האירופי הסנובי.
61 שנה ועדיין השלטון לא קלט שאנחנו מדינה מזרח תיכונית ולא אירופאית (שלא לומר סוג של צפון אפריקאית)
כניראה שאחפש עוד קצת בארץ. ואז אפנה לייבוא אישי אם החיפוש לא יניב תוצאות.
תודה רבה על התגובה
שי, יש לך בעיה של גישה שלילית. Bad Attitude.
זה שתתעצבן על המדינה - לא יעזור לך. כשאתה כועס בגלל זה אתה מעניש את עצמך שוב על טיפשותם ורוע ליבם של הפקידונים הללו שעצם קיומם הוא כבר עונש לך ולכולנו. כל כך כועס? עדיין מותר ללכת מכאן ולהתיישב במדינה עם חוקים גמישים יותר, לפחות בתחום הזה שכל כך חשוב לנו... ואחר כך לגלות שבתחומים אחרים, שיכול להיות שהם חשובים לא פחות, יש בה חוקים אחרים שמעצבנים לא פחות.
מכיוון שאנחנו עדיין לא מחליפים מדינה בגלל רישוי רכב, שב עם עצמך ותנסה לעשות רשימה מדויקת ככל האפשר של עלויות צפויות. תשווה יבוא אישי של רכב תקין וטוב בעזרת מתווך, לייבוא אישי שאתה עושה בעצמך (הרבה ריצות וניג'וסים, אולי אפילו טיסה או שתיים לארה"ב, אבל חסכון רציני בדמי התיווך), לעלויות צפויות של רכישת הנבלה בארץ + שיפוץ שלה, אפילו שיפוץ מתמשך (לא בבת אחת).
מכיוון שרוב המכוניות מהסוג הזה בישראל הן או נבלות מתפוררות במצב קטטוני-סופני או כאלה שמצבן מספיק טוב כדי שבעליהן לא ירצו להיפרד מהן, אני הייתי מעדיף יבוא אישי. איזה יבוא אישי? לבד או דרך מתווך? לא בטוח שהיבוא האישי דרך מתווך יוצא בסופו של דבר היקר ביותר...
לחלוטין אופציה!
תודה על הנקודות למחשבה. בהחלט בא לי על שברולט טקסטאנית יותר מאי פעם!
ראיתי את המחירים בEBAY פחות או יותא למודלים שאני רוצה 73-87
והינה כמה דוגמאות:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chevr...fCarsQ5fTrucks
והאהוב עלי ביותר עד כה היה זה:
תודה לכולם על פתיחת קוי החשיבה לכיוון היבוא. אני בטוח שגג תוך שנה
אני על רכב חלומותי מתוצרתה של שברולט
רכב זהה למה שפירסמת אני יכול להשיג לך יחסית במכיר סביר בארץ כיום אני אקבל יותר פרטים עליו כמובן סרן חיי קידמי מנוע 5700 במצב נסיעה מודל 1987 כולל טסט שבוצע לא מזמן והבעלים מעוניין למכור .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
קראת עד הסוף מה יש למוכר לומר על הנבלה?......
ערימת חלודה שראויה אולי רק לגריסה אפשר למצוא גם כאן, לא צריך להרחיק עד פלורידה.
טוב..שוב אני לא מתאפק...
אני בחיים לא אבין מה אנשים מוצאים בארגז "טקסס" המכוער הזה. גם נראה כמו מוטציה דבילית של ילד בן 4 שלא ידע להרכיב את החלקים של הלגו כמו שצריך, וגם לא יעיל מבחינת ניצול רוחב הארגז.
עוד דבר שמצחיק לי קצת - כל הטנדרים האלה עם מנוע 5.7 . וגם זה - אם אני שם את עצמי שם - לא נראה לי שיהיה לי פחות מ 6.6.
אישית - היתי הולך על הראשון רק בגלל ההגבהה הפשוט מעולה - גם 4" נורמטיבים וגם סקייג'קר . ונראה לא רע. למרות המשפט המשעשע אודות כבל הקיקדאון שיש לחברו. { בעיה ידועה של קרבורטור אדלבורק שמוכרים בניפרד מתאם דבילי לקבל קיק של 350 בזמנו הכנו כזה לבד}
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אני בחיים לא אבין מה אנשים מוצאים בארגז "טקסס" המכוער הזה. גם נראה כמו מוטציה דבילית של ילד בן 4 שלא ידע להרכיב את החלקים של הלגו כמו שצריך, וגם לא יעיל מבחינת ניצול רוחב הארגז.
}
+1.
תמיד אהבתי ארגזים בסגנון הזה. מזכיר מעט את ימי קדם. נכון שהניצולת שלו יורדת בחצי
(רבע רוחב יורד מכל צד) תשמע. אישית לי בעין זה יפה. ועובדה שדודג' גם חושבים ככה
עם הPower Wagon המנקר עינים וגורם להוזלת ריר של אמסטף.
לגבי המשלוח וההובלה. אפשר לשגע את בן דודי השוהה בקליפורניה מזה 5 שנים ולהתחיל
לטרטר אותו מרכב לרכב. השאלה אם הוא יסכים לזה. צריך לדבר איתו...
לא משנה כרגע....
כרגע הנקודה היא שאני כנראה אתחיל תהליך ארוך של יבוא שכנראה יסתכם גם בסביבות ה30
ויהיה עוד 10 לישור קו...
גם הסוברבן שראיתי בארץ הוא בגדר ערימת חלודה וקלאסיקה שחוללה.
אבל כן אתחיל לחפש משהו בארץ הקודש המוטורית (ארה"ב).
צפו לעדכונים בנושא.
תודה לכולם על התשובות, על פתיחת קו חשיבה, על העיצות, ועל הדיעות.
אני יודע שזה רק קצה חוט אבל אתמול נסעתי ברכבת וכשהיא עצרה בקריות היה שם סברבן שחור עם שלט למכירה,מאובק,מנות ה80 לפי דעתי הועמד שם למכירה...אם יש לך מישהו באזור שיבדוק זה יכול להיות מגניב.
שווה בדיקה....
נ.ב. אם לא ארגז טקסס אז ארצה ארגז כזה:
http://www.israup.net/images/4b4606a...cce565fefd.jpg
ארגז זה לא בעיה להסיר ולהכניס אחר (בתנאי שמתאים לשלדה)
תחי הקלאסיקה
הדבר הזה מתאים בול לשרשור "זוועות מוטוריות" באוף-טופיק. בעעע.....
חחח....אולי זוועה מוטורית מבחינת הגחון...אבל בעיני הארגז הזה יפה....
רק לחבר לו גיר GM700 עם טראנספר של בלייזר ממוצע, לתת לו צמיגי 50/50 בקוטר 33, להעיף את המתלים
מלפנים ולתת לו סרן חי תואם. לתת לו כננת נחמדה, בולמי "ראנצ'ו" (הישנים והטובים) לשיכוך.
ווואלה. הגעת לנוסחאת רכב חלומותי. דווקא יפה בעיני הסטייל של סוף שנות ה50 על רכב מודרני (יחסית)
תחשוב על זה... מצד אחד יש לך טנדר מודרני עתיר מומנטום... שגם יכול להיות כרכב
שטח סביר פלוס פלוס (אחרי מה שפירטתי למעלה). וגם מצד שני הוא מרגיש כמו BEL AIR
ממודל 1957 שיש לה פסים דומים כאלו מאחור. אני אישית אהבתי את הרעיון וזה מאוד קרץ לי
אני נזכר שלפני חודשיים ראיתי באזה"ת של פתח תקווה איזו בהמה אמריקאית נושאת ארגז פתוח וכפולת סרנים עם שלט למכירה, במצב לא ברור. לא זוכר את הדגם במדוייק, אם אתה מהמרכז שווה לך פשוט לעבור שם ברחוב הראשי ולראות, ייתכן מאוד והוא עדיין שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
ידוע שעדיף לייבא מאיזור מדברי כי במדינות מושלגות מפזרים מלח על הכביש. מה שלא
מטיב עם הרכב ומזין הייטב את החלודה. לכן אני אחפש רכב מאיזור דוקטה/נוואדה/קנזס
עצור פה.
לקנות מארה'ב זה לא בשבילך (מסיבות שונות)
תרשה לי לתרגם לך מה שכתבת לשפה שאתה מבין,
"לכן אני אחפש רכב מאזור פקיסטאן-פולין-תימן"
רק באחת מהמדינות שצירפת יש לך סיכוי לא לקבל נבלה חלודה ורקובה, ובלי הרבה ידע ....אם תקנה מחוץ לקלארק קאונטי.....אני אפילו לא בטוח גם בזה.