-
תגובה להודעה: מי יודע איזה דגם של אלטרנטור של 120-130A יתאים לצ'ירוקי XJ ללא התאמות ?
לכל אלה שלא מתחמם להם הגרנד, מנוע 4.0L או 5.2L, תפעילו מזגן ב40 מעלות במסלול איטי בדרום וואחר כך נראה אתכם, עם חלונות פתוחים מזיעים למוות כי האוטו מתחמם עם מזגן, אומרים שהאוטו לא מתחמם.
-
תגובה להודעה: מי יודע איזה דגם של אלטרנטור של 120-130A יתאים לצ'ירוקי XJ ללא התאמות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רוני תורג'מן
יוסי
איפה מיקמת את המתאם?
על הצינור העליון שנכנס לרדיאטור
המלצתי לך לא לשים שם את הרגש אלא דווקא על הצינור התחתון
גם שלי יהגר לשם... בקרוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
לכל אלה שלא מתחמם להם הגרנד, מנוע 4.0L או 5.2L, תפעילו מזגן ב40 מעלות במסלול איטי בדרום וואחר כך נראה אתכם, עם חלונות פתוחים מזיעים למוות כי האוטו מתחמם עם מזגן, אומרים שהאוטו לא מתחמם.
1. מי נוסע בדרום עם מזגן ? ב 40 מע'?
2. מי נוסע בדרום עם מזגן ?
3. מי נוסע בדרום ?
4. מי נוסע ?
ועכשו ברצינות,
אישית, אני נוסע בשטח [ למעט בפודרה] עם חלונות פתוחים, ללא מזגן. ככה אני אוהב. כך שזה לא מפריע לי.
שנית, בקיץ האחרון שלא היה קריר, נסעתי יותר מפעם אחת, עם מזגן, בדרום.
ואם עדיין מתחמם לך הגרנד, פתח ניקוז לאוויר החם החוצה [ במכסה המנוע] , הבעיה ,וזה נטחן פה כבר עד דק, בהתחממות הגרנד, אינה במנוע או במערכת הקירור, אלא בחוסר ניקוז האוויר החם מתא המנוע. והפתרון לזה, הוא פתחי איוורור במכסה המנוע.
בהצלחה !
-
ארז - תסלח לי חמוד אבל אתה מדבר לא לעניין וכנראה מחוסר נסיון עם "הכלים האלה". ושלא תבין אותי לא נכון.. מעריך את הנסיון והידע שלך אבל פה העניין בנוי קצת שונה.
ולגבי נסיעה בטמפ' 40 מעלות.. בטיול האחרון, ביום השלישי, נסענו שיירה של רכבים עם מזגנים דולקים תוך כדי טיפוס איטי ועם רכבים עמוסים בחום של 43 מעלות בחוץ (והיו גם כאלה שצעקו 47 בקשר, אבל נראה לי שהם קצת הגזימו) והרכבים לא התחממו מעבר לרצוי..(100-105 מעלות) אז שוב אני לא מבין מאיפה הקביעה שלך בעניין.
יוסי - אין ויכוח יקירי, מסכים איתך בעניין. רק מחדד את עניין התחממות הרכבים. המקורי עושה את העבודה יופי אפשר לחזק ולשפר את המערכת בתוספות אבל זה מהסיבה שהמנוע מתחמם עם המערכת הקיימת.
-
כתבתי כאן תגובה אבל יודעים מה, קטונתי:). גרנד לא מתחמם לא עם מזגן ולא בלי מזגן לא בקיץ ולא באביב :).
-
ארז - אם נפגעת אז אני מתנצל, זאת לא הייתה הכוונה.
בהמשך להודעה המקורית שלך : " ותארזו את זה באיזה אריזה שאתם רוצים". אז אני לא מבין כלום באריזות עדיין, זה לא התחום שלי ..
אני יודע רק מה שאני יודע, אם לא הייתי יודע שאני יודע אז כנראה שאני לא יודע שאני לא יודע אבל זה לא משנה..
ואפילו הספקת לערוך את ההודעה שלך מחדש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
על הצינור העליון שנכנס לרדיאטור
גם שלי יהגר לשם... בקרוב
יוסי,
למה על הצינור התחתון?
הרי כאשר המנוע מתחמם מעל טמפ' עבודה המים החמים! זורמים מהטרמוסטט(שנפתח) דרך הצינור העליון למצנן, וחוזרים "מצוננים" דרך התחתון למנוע,
אם כך הרי שאנו רוצים לקבל את האינדיקציה לטמפ' המים החמים שבמנוע ולא את החוזרים,לא?
ולפי הטמפ' הזו המאוורר יפעל לצנן את הרדיאטור .
אשמח להארה טכנית אם אני טועה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
גם שלי יהגר לשם... בקרוב
בהמשך לשאלה של רוני - גם אני מצטרף לשאלה אילו מים מייצגים נכונה את הצורך בקירור - הנכנסים למנוע או היוצאים ממנו - ולמה ?
ואם ממילא הרגש כבר על העליון (בכל זאת עבודה שכבר נעשתה) אפשר אולי פשוט לשים רגש בטמפ. גבוהה יותר ? יוסי - אצלך אתה יכול לכוון באיזו טמפ. להפעיל לא ?
מה ההפרש בין נכנסים ליוצאים ?
-
על אף יוסי וארז שגורסים על התחתון, החוזר, אני בדעה שעל העליון.
כך, גם אם הרדיאטור סתום, אני אזהה את ההתחממות קודם, ואדע לחפש שמשהו לא בסדר, ולעומת זאת, אני מכוון את המניפות לפי החום האמיתי במנוע, ולא לפי החום ברדיאטור.
-
שמיל היקר :)
במקרה של פיקוד מערכת כמו אצלך (בקר דיג' שקורא חום + הפעלת וונטות מרגש אחד), רגש קריאת החום, ורגש הפעלת המאווררים- הם בעצם אותו רגש, ועל כן אתה נאלץ להתפשר (מעדיף קריאה של חום על יעילות המאווררים כברירת מחדל וזה מובן).
קריאת חום מנוע- אכן צריכה להיקרא מהנקודה העליונה של המנוע (פלאנג' המים, צינור המים העליון וכו').
הפעלת המאווררים- צריכה להיקרא מהצינור התחתון, מהסיבה שהם צריכים לדעת מתי הרדיאטור לא מצליח לקרר לבד, ודורש גיבוי שלהם (הפעלה).
אם תוסיף רגש נוסף למערכת שלך (אפשרי עם בקר כשלך, או יוניט מכנית), תקח את קריאת החום מלמעלה (כמו היום), והפעלת הוונטות תגיע מהצינור התחתון (לא כמו היום)- ניצחת.
תקבל קריאת חום מנוע אמיתית ומדוייקת (גם עם כשל ברדיאטור), והפעלת וונטות מדוייקת ורלוונטית בהתאם לדרישות הרדיאטור.
-
בוא נניח מצב היפותטי, בו הרדיאטור אידיאלי, עם ספיקת חום גבוהה מאד, כך שהוא מקרר תמיד לטמפרטורה מסויימת ספציפית שאמורה להספיק, ללא ונטות, וטמפרטורה נמוכה יותר, נניח ב-8 מעלות, עם ונטות. ללא תלות בטמפרטורת הכניסה.
עכשיו, ניקח מצב שהמנוע מתאמץ יותר, אם כתוצאה מבריחה מכיוון, אם כתוצאה ממאמץ:
הרדיאטור ייתן הרי טמפרטורה קבועה ביציאה, אבל המנוע מתחממם יותר, ואני בעצם הרי רוצה להוריד עכשיו משמעותית את טמפרטורת המוצא של הרדיאטור, כדי שתתמודד עם תפוקת החום הגדולה יותר של המנוע.
הרדיאטור האידיאלי, לשיטתך, לא ייתן לבקר לעשות זאת, והמנוע יתחמם ויתחמם....
-
חום המנוע מושפע מיכולת הקירור של הרדיאטור- ולא להיפך.
אם הרדיאטור בדוגמה שהבאת, יודע לשמור את חום מערכת המים על 90 מעלות נניח, לא יכול להיות מצב בו טמפרטורת המנוע תמשיך לעלות מעבר לטווח המסויים הזה.
מערכת הקירור היא הפרמטר היחיד שיקבע על איזה חום המנוע יעבוד. לא יכול להיות מצב שבו מערכת המים תקינה, וטמפרטורת המנוע תעלה כאשר הרדיאטור בעצם מתפקד ומקרר.
כאשר המנוע מתאמץ ביום חם מאוד, ודרוש קירור מוגבר- כאן מערכת המהירות השניה ויכולת הקירור של הוונטות במקסימום תפוקה, צריכה לתת מענה. אם היא לא נותנת- המערכת לא מספיקה בתפוקה שלה.
(אגב, זו גם בדיוק הסיבה למה הוחלפו המאווררים בדוגמה שסיפרתי לך כשנפגשנו.)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
חום המנוע מושפע מיכולת הקירור של הרדיאטור- ולא להיפך.
אם הרדיאטור בדוגמה שהבאת, יודע לשמור את חום מערכת המים על 90 מעלות נניח, לא יכול להיות מצב בו טמפרטורת המנוע תמשיך לעלות מעבר לטווח המסויים הזה.
מערכת הקירור היא הפרמטר היחיד שיקבע על איזה חום המנוע יעבוד. לא יכול להיות מצב שבו מערכת המים תקינה, וטמפרטורת המנוע תעלה כאשר הרדיאטור בעצם מתפקד ומקרר.
וכאן אנחנו שוב לא מסכימים.
המיים הם רק מסיע החום מהמנוע.
מים שנכנסים למנוע בטמפרטורה קבועה ובקצב אחיד (אותו סל"ד), יצאו בטמרפרטורה אחת כאשר המנוע ללא מאמץ, ובטמפרטורה שונה כאשר המנוע במאמץ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
וכאן אנחנו שוב לא מסכימים. המים הם רק מסיע החום מהמנוע.
מים שנכנסים למנוע בטמפרטורה קבועה ובקצב אחיד (אותו סל"ד), יצאו בטמרפרטורה אחת כאשר המנוע ללא מאמץ, ובטמפרטורה שונה כאשר המנוע במאמץ
אני מתחיל להבין, ואשמח לעוד חשיבה מצידך -
אני מניח שהמנוע רוב הזמן בטמפ שבין המים הנכנסים לאלה היוצאים. אם הוא מאוד מתאמץ והמערכת לא מצליחה לקררו המים שיצאו יהיו גם הם חמים מהמנוע.
השאלה שלי הפוכה - האם זה טבעי או באיזה מקרה יתכן שהמנוע קר יותר מהמים היוצאים ?
אני שואל כי לא פעם הרגש המקורי של המנוע מראה כ-85 מעלות ואילו היוניט שמתחיל ב-95 ומסיים ב-90 כן נכנס לפעולה (הוא תקין - בדקתי שלושה).
אולי זו הסיבה שלמרות שהמנוע חי טוב והמאוורר עובד יותר מהדרוש ? ואז אולי נכון לשים יוניט ש'מרמה' למעלה ? 100-95 ?
-
מעבר להפרשי רגישויות בין רגשים שונים, יש גם הפרשי טמפרטורות בתוך המנוע עצמו. למשל והכי מוכר - הבלוק יותר חם באיזור צילינדר 6, מאשר באיזור צילינדר 1 (לכן גם היצרן שם את יוניט החום המקורי במקום הכי חם במנוע).
כך שאין משמעות למה שאתה אומר בלי לדעת היכן בדיוק כל רגש נמצא.
מכל מקום - לא יכול להיות מנוע קר יותר מהמים שיוצאים ממנו. אם כך - מה חימם אותם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
וכאן אנחנו שוב לא מסכימים.
המיים הם רק מסיע החום מהמנוע.
כל מה שאתה אומר נכון, ולכן יש מאווררים (בין אם זה פן קלאץ' ובין אם זה מאוורר חשמלי)- כדי שבאותה נקודה שהרדיאטור לא מצליח יותר להתגבר ולפרוק את החום שהמנוע העביר אל המים (עקב טמפ' מנוע שעולה), המאווררים נועדו לתגבר את קירור הרדיאטור בנקודה הזאת.
איפה אנחנו לא מסכימים עוד לא הבנתי :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
איפה אנחנו לא מסכימים עוד לא הבנתי :)
רק בעובדה שאני לא חושב שאת הרגש צריך לשים על צינור הנכנסים (תחתון /קרים), אלא על צינור החוזרים מהמנוע, גם אם אין לי בכך מידע על נצילות/הטמפ' ברדיאטור.
בדקתי, ובאיזשהואופן הבקר שלי כנראה יודע איך לקבל שני רגשים, ועם זאת, לא שוכנעתי להוסיף...
אבל מחלוקות, כמו שאתה יודע, עשויות רק להפרות את שני הצדדים, ולכן גם ברוכות :)
-
שמיל בקר כזה זה סיפור של כמה עשרות שקלים, עשה ניסוי. אם תשים ולא תהיה מרוצה אני קונה אותו ממך:cool:.
אם יש לך בעיה להשיג כזה אני אשיג לך.
-
אם תקרא את תגובה 30 של ארז תראה שזה בדיוק מה שהוא כתב.
קריאת טמפ המים יש לקרוא מצינור העליון (חזרת המים לרדיאטור)
הפעלת המאוררים (במידה ויש חשמלים ) בצינור התחתון (כניסת מים אחרי קרור ברדיאטור .
ככה שאתם תמימי דעות בענין .
-
ארז, מה לגבי מצב בו הטרמוסטט תפוס ולא מאפשר מעבר של מים לרדיאטור. לא תרצה שלפחות הוונטות יעבדו כדי להזרים אוויר קר על הרדיאטור והמנוע? במידה והרגש שנותן את אות ההפעלה למאווררים נמצא ביציאה מהרדיאטור, הוא תלוי בכך שהרדיאטור יעבוד בצורה תקינה ובסיטואציה הזו הוא לא יתפקד.