6 קבצים מצורפים
תגובה: BGR - פרויקט הפורמולה SAE באוניברסיטת בן-גוריון
אחרי שכולם נרגעו מטרפת חוצה ישראל הגיע הזמן לעדכן קצת את השרשור של עכברי הכביש פה...
היום נעשה ניסוי ספיגת אנרגיה על האטנואטור. לפני התחרות עלינו להציג תוצאות שמראות כי אזור הריסוק של הרכב מסוגל לספוג כמות מסוימת של אנרגיה. היום בוצע הניסוי על מעין ספוג צפוף במיוחד, שנאלץ לבלום מטוטלת של 700 ק"ג והתוצאות נמדדו. בגזרת הג'אנטים ניתן לראות סימולצית חוזק של ליבת הג'אנט (אני מזכיר - ג'אנט ממגנזיום אמיתי ולא סגסוגת אלומיניום כמו בכל 'ג'אנט מגנזיום' אחר). הגוונים השונים מראים תזוזות ומאמצים. לפי הסולם מימין לשרטוט ניתן לראות את מיקום הנקודות המסוכנות יותר. ניתן גם לראות את מושב המירוץ (סיבי פחמן) שנכון לכתיבת שורות אלו היה אמור לצאת לאוויר העולם ולהיפרד מהתבנית סביבה נבנה. חוץ מזה, היום בשעה טובה הסתיימה העבודה על השלדה ב-'זכאי אומנות המתכת'. השלדה רותכה ותמונות לפני ואחרי לפניכם. ביום חמישי מגיע צוות של אולפן שישי לצלם עוד חומר לכתבה על הרכב, בתקווה שיצא טוב.
כרגיל, שאלות הצעות והערות יתקבלו בברכה. לא להתבייש! שאלות רק יחדדו את ההבנה ויועילו לכולם.
המשך שבוע מעולה לכולם!
קובץ מצורף 43528קובץ מצורף 43530קובץ מצורף 43531קובץ מצורף 43532קובץ מצורף 43533
2 קבצים מצורפים
יושב לי פה עכשיו אחרי לילה שלם של כתיבת דוחות מעבדה מבסוווווווט מהחיים, והכל בזכות זה (ללחוץ איפה שכתוב 'זה'). למי שפספס, מדובר במיכל הדלק שתכננתי, אותו עידו לוריה יצר היום אצלו בבית שערים, תוך ידיעה שבסוף השבוע יש צילומים לאולפן שישי עם האוטו.
אני רוצה לנצל את הבמה לתת לעידו את כבוד המגיע לו. הבן אדם החליט לקחת על עצמו פרויקט בהתנדבות, לקחת ילד עם אפס ניסיון ולהנחות אותו בתכנון של המיכל, ואז גם לייצר אותו. הגעתי אליו לביקור בפסח, מוכן עם פנקס לרשום הכל מהר כי בטח לא יהיה לו יותר מדי זמן. במקום זה עידו פתח את ביתו ואת סדנתו והראה לי מא' ועד ת' כל מה שצריך לדעת, משיטות ריתוך וחיבור עד לשיטות מידול בסוליד. סה"כ ארבע שעות שיצאתי מהן בהרגשה שמה שלמדתי בהן שווה ערך לכל מה שלמדתי באוניברסיטה מאז תחילת הסמסטר בפברואר. מקצוען בלי גבולות, צנוע ובלי קשר איש סופר נחמד.
מאז פסח אני ועידו מנהלים משחק פינג פונג של אימיילים עם שרטוטים. אני מגיש הכי טוב שאני יכול ואז מקבל הנחתה מייל עם ושיפורים שיש לעשות, ככה במשך כמה שבועות טובים. אתמול הברזתי מכמה הרצאות (ויסלחו המרצים לתיכון ולתרמודינמיקה) וסגרתי את התכנון תוך מעבר על תקנון התחרות סעיף סעיף לראות שזוויות צינור המילוי עומדות בחוקים, לבדוק באלמנטים סופיים שהתושבות יחזיקו את המיכל גם ב2g רוחבי ועוד כהנה וכהנה. היום בצהריים קיבלתי את התמונות והראש בעננים מאז.
תודה תודה תודה, עם קצת מזל הסטיקרים של ארמדילו רייסינג יתנוססו להם בגאון ליד כרזות של פרארי ולמבורגיני בוראנו בספטמבר.
נראה טוב מאד, השלדה, מיכל הדלק... בהצלחה! תנו עדכון על מועד השידור הסופי.
5 קבצים מצורפים
עוד קצת עדכונים, והפעם עם דגש מיוחד על מחלקת חומרים מרוכבים של הפרויקט. במתקן סודי אי שם במרכז הארץ נמצאת לה המחלקה למשימות מיוחדות של הפרויקט בהנהגתו של הבקרוב-מהנדס ר'. ר' וצוותו אמונים על הפקת חלקי סיבי פחמן שונים. כאן בחרתי לשים דגש על מושב המירוץ של הרכב, גרסה 2.0. לאחר שהגרסה הראשונה נבדקה ונמצאה קטנה מידי לישבני הקבוצה, נבנה המושב המופיע בתמונות לפניכם. הייצור כמובן כולו בעבודת יד. אפשר גם לראות ניסוי העמסה על המושב, לשם שינוי לא על המחשב. המושב הגיבור לוקח פה עומס סטטי של 100 ק"ג! יותר ממה שנדרש בתקן. לצורך הבהרה מדובר בעובי של 3 מ"מ ומשקל אפסי. עוד בתמונות: המושב על התבנית והמסת התבנית בעזרת אצטון. חזק וקל (ומסרטן) כבר אמרתי? יאללה תמונות:
1 קבצים מצורפים
קודם כל, טוב לראות הודעות בשרשור שהן לא שלי. כבר התחלתי להתייחס לזה בתור הבלוג הפרטי שלי :rolleyes:.
בהודעה הקודמת שכחתי לתת את הקרדיט ל'השבב' באר שבע שאחראי לכל סיפור ייצור האפרייט. מבחינת עלויות וקבצים אני אנסה לחזור עם המידע, ובינתיים אוסיף עוד תמונה של הרכב+חיפוי חיצוני+חבילה אוירודינמית תחתית (אנדר טריי בארמית).
מצורף סרט של עוד ניסוי לאטנואטור (אזור סופג אנרגיה בחזית הרכב). אחרי שהספוג הדחוס לא הניב את התוצאות המצופות (צריך להוכיח שהוא סופג כמות מסוימת של אנרגיה) הוחלט להשתמש בספוג אלומיניום. זו פעם ראשונה שאני נתקל בזה, מעין קצף אלומיניום קשה. נראה כמו מקופלת מאלומיניום. את העסק הזה חיברנו לפלטה וגם הוא נאלץ לעבוד למחייתו מול המטוטלת. http://www.youtube.com/watch?v=VqCXONWbt5c
היום גם יום הצילומים השני לאולפן שישי ב'זכאי אומנות המתכת', נקווה שיצא טוב.
חג שמח לכולם!
לגבי סוגי הקבצים שיודעים לקבל במפעל - אנחנו בפרויקט עובדים בסולידוורקס, ואם יש למפעל את סולידקאם (solidcam), שזו התוספת לסוליד שמתקשרת עם המכונה ומוציאה פקודות ייצור (התוספת הזו עולה כמה אלפי דולרים) אז קבצי part מספיקים. אם אין סולידקאם, שומרים את החלק כקובץ פאראסוליד (x_t) שתוכנות תכנון אחרות יודעות לקרוא כמו סימטרון במקרה הנ"ל, ומשם התהליך זהה. מבחינת עלויות - בגדול מדובר על כמה אלפי שקלים לתכנות תהליך הייצור ושעות המכונה הדרושות, ללא עולת חומר הגלם. הכל תלוי כמה החלק מסובך , כמה צירים צריך במכונה וכו' וכו'.
נראה שלא משעמם לכם , בעני זה נראה ממש כייף .
רני מתי השידור ובאיזה ערוץ ?
עידו
1 קבצים מצורפים
השידור יהיה באולפן שישי בערוץ 2 ביום שישי כלשהו ב20:00. אני מניח שזה יופיע כאחד האייטמים בסוף התוכנית שכולם רואים בציפיה ל'ארץ נהדרת' ומקבילותיה. עוד אין תאריך שידור סופי, אם נטוס לחו"ל יהיה עוד צילומים של צוות שילווה אותנו. באותו נושא אנחנו עדיין מחפשים תמיכה על מנת להטיס את המכונית לוראנו לתחרות בספטמבר. מן הסתם תומך שיבוא יזכה גם הוא לזמן מסך בערוץ 2 בפריים טיים. אם מישהו מכיר משהו אתם יודעים איך לפנות...
לבינתיים תמונה מיום הצילומים ב-6 ליוני, השלדה שוקלת 30 ק"ג סה"כ:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
השידור יהיה באולפן שישי בערוץ 2 ביום שישי כלשהו ב20:00. אני מניח שזה יופיע כאחד האייטמים בסוף התוכנית שכולם רואים בציפיה ל'ארץ נהדרת' ומקבילותיה. עוד אין תאריך שידור סופי, אם נטוס לחו"ל יהיה עוד צילומים של צוות שילווה אותנו. באותו נושא אנחנו עדיין מחפשים תמיכה על מנת להטיס את המכונית לוראנו לתחרות בספטמבר. מן הסתם תומך שיבוא יזכה גם הוא לזמן מסך בערוץ 2 בפריים טיים. אם מישהו מכיר משהו אתם יודעים איך לפנות...
לבינתיים תמונה מיום הצילומים ב-6 ליוני, השלדה שוקלת 30 ק"ג סה"כ:
ואני ראיתי את השלדה, את הדיוק המדהים בחיבורים,את המשקל, והכי חשוב, את הברק בעיניים של החברה האלה.
מדהים.
נראה לי שאני צריך להגיע לבאר שבע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OP2000
אפשר לנסות ולגייס את משרד הספורט אולי אפילו יארגנו איזשהו כל קורא במיוחד עבורכם (-;
כבר אירגנו... אבל אף אחד לא פירגן...
אסף.
רני, גם לי מותר להגיב פה?
לך אסור, אתה רק תעשה בעיות.
רני, עבודה יפה, באמת אין מילים מקצועיות לשמע וברמה הכי גבוהה שיש.
תמשיך לעדכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רועי פלד.
רני, גם לי מותר להגיב פה?
בוודאי, כולם מוזמנים.
צ'ייס, תודה על המחמאות.
היום הייתה הצגת הפרויקטים באוניברסיטה. כל חברי הקבוצה באו כקבוצה מלוכדת עם מדי הקבוצה והציגו למרצים את עבודתם לאורך השנה. בטח אחרי שההאנגאובר יעבור לאנשי שנה ד' אחרי המסיבה שלהם לרגל סיום התואר יעלו גם תמונות מהיום. הפרויקט עבר היום מעבודת גמר שצריך להגיש לפרויקט על טהרת ההתנדבות ואהבת הספורט המוטורי. בקרוב עוד עדכונים...
2 קבצים מצורפים
האפרייטים וליבות החישוקים ששובבו ממגנזיום הגיעו מ"השבב". בניגוד ל"ג'אנט מגנזיום" רגיל שעשוי מסגסוגות אלומיניום זה עשוי ממש ממגנזיום. היתרון במשקל קל יותר במחיר של נטייה גדולה יותר לחמצון, דבר שפחות רלוונטי לגלגל של רכב מירוץ שנח לו במעבדה סגורה רוב ימי חייו. חוץ מזה הגיע בית הדיפרנציאל מITS לאחר שגם הוא עובד שבבית. להלן הממצאים:קובץ מצורף 44914קובץ מצורף 44915
לני נראה שאתה עושה חיים שם במדבר
מה עושים עם הכלי הזה אחרי הלימודים?
ראיתי שגם רועיקי הצטרף לפה ברוך הבא
אדון גלדיאטור אני לא יודע על מה אתה מדבר, בסוף עוד יחשבו שקיים איזה קשר ביני, בינך בין צ'ייס ובין רועי פלד...
אחרי הלימודים אני מניח שהכלי הזה יהפוך למיצג מוזיאוני שיסתכלו עליו ויגידו "וואו, איך הם התלהבו מזה אז(או ביטוי דומה עם סלנג מהעתיד)? הפורמולה שאנחנו בונים עם מנוע תא דלק ומתלים אקטיביים לא רואה את זה ממטר".