תגובה להודעה: סיוע בבחירת קצה מוט לחיבור הסרן האחורי בויטארה
אם אני מבין נכון, הספייסרים האלו נכנסים בתוך המיסב הכדורי ו"מצרים" את קוטר המוט/בורג שעובר דרכו. אם כך אז זה פתרון מעולה, מכיוון שכבר היום יש שם ספייסרים, אבל טבעות פשוטות.
מחר אבקש מהמוסך (הרכב מאושפז לעניין אחר) למדוד את קוטר הבורג, עובי המיסב הכדורי, והרוחב הכולל של הספייסרים...
את אורורה אני יכול להזמין בארץ. גם את ה- JMX של FK (כחלק חילוף של קאלמיני).
ראיתי בקטלוג של אורורה (ע"מ 62 בקישור למעלה) את ה- PRM-12T שנראה על פניו חזק יותר מה- JMX מבלי לחרוג במידות. יש גם את ה- CM12-ET (עמוד 26) שנותן זווית יפה. מה דעתכם ?
האם עדיף לדעתכם להזמין עם או בלי פטמת גירוז ? (לפחות ב- JMX זו אופציה)
סליחה על החפירות, פשוט ממש לא בא לי לעמוד שוב מול החלק הזה שבור ...
תודה,
נדב.
בלי פטמת גרוז. רק טפלון.
סדרת PRM של אורורה - נתונים מצוינים. אבל נראה שהיא גם יקרה כמעט פי שתיים מJMX. סדרת CM - מעט חלשה יותר, היחוד שלה שכל החלקים מנירוסטות. חשוב למכונות בתעשיות כימיות או מזון למשל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בלי פטמת גרוז. רק טפלון.
סדרת PRM של אורורה - נתונים מצוינים. אבל נראה שהיא גם יקרה כמעט פי שתיים מJMX. סדרת CM - מעט חלשה יותר, היחוד שלה שכל החלקים מנירוסטות. חשוב למכונות בתעשיות כימיות או מזון למשל.
עבורי, יש ייתרון בנירוסטה שמצדיק פשרה בחוזק (בהנחה שאני מוצא ספייסרים High-Misalignment מתאימים כמובן) ?
אשמח להסבר למה בלי פטמת גירוז, ואם כבר בלעדיה, מה דעתכם על המוצר הזה ?
לא, אתה לא צריך מיסב מנירוסטה.
ואתה לא צריך פטמת גירוז. מסבים עם גירוז חלשים יותר בהגדרה, ויש בהם חופש מובנה. בשביל להפטר מהגריז, המציאו את חומר הפלא, טפלון, שמאפשר את הקסם שנקרא "שימון עצמי".
כיסויי הגומי - פטנט וותיק, יעילותם מוטלת בספק לפי מה שקראתי בפורומים זרים. לא התעמקתי בנושא, נראה על פניו שלא יכולים להזיק, אבל תזכור שכמו בגרמושקות על בולמים, לחות יכולה להצטבר ולהשאר בפנים לתמיד.
http://www.hrpworld.com/client_image...6265_hdr_2.jpg
נראה לי שאפשר להתכנס:
אם אני לא מוצא ספייסרים של High-Misalignment במידות מתאימות, האפשרות המועדפת היא CM12-ET של אורורה.
אם אני מוצא ספייסרים מתאימים, האפשרות המועדפת היא PRM-12T של אורורה, ואח"כ JMX12T של FK ו- ASM-12T של אורורה
לגבי כיסויי הגומי, יש לידם באתר גם סוג אחר של אטמים, אבל נראה לי שתהיינה אותן הסתייגויות לגבי שמירת רטיבות. לדעתי עם כל הג'יפה שמתרוממת מתחת לאוטו, הייתי הולך בכל זאת על איטום - נראה לי עדיף שתישאר קצת לחות בפנים מאשר שיחדרו גרגרים פנימה ויחרצו את דרכם למיסב.
מחר, אחרי שיהיו לי את המידות הדרושות לספייסרים, אתחיל לבדוק מחירים... אשמח לקבל בינתיים כל הצעה, הערה או רעיון נוספים שעשויים לעזור לי כאן. אתם לא מבינים את התיסכול של לעמוד מול רכב מושבת באמצע טיול עם הרבה ילדים, אני ממש לא רוצה לעמוד בזה שוב ...
אני רוצה להודות לכל מי שייעץ ועזר, הנסיון שלכם לא יסולא בפז, העצות הרבה יותר מועילות מאלו של המהנדס ואנשי המכירות של יבואן החלקים האלו, ובכלל אני שמח וגאה להיות חלק מהקהילה הזו, שבאופן קבוע משתפת מידע ונסיון עם נכונות אינסופית לעזרה הדדית. זה כלל וכלל לא מובן מאליו בעיני.
תודה רבה לכולם,
נדב.
1 קבצים מצורפים
לא נשלם ...
יש המון פרמטרים לקצה המוט ול- Misalignment spacer , ואני לא מצליח למצוא התאמה מושלמת (ובכלל, לרוב הספייסרים אין מפרט מלא). מבין אלו שיש להם מפרט נראה שיש בעייה גם מבחינת קוטר הכדור וגם במימד הרוחב (החלק שנכנס לתוך קצה המוט יותר רחב מ(חצי) הרוחב של קצה המוט ואז הוא לא ייצמד "להשלים" את הכדור ...
האם תוכלו למצוא לי ספייסרים מתאימים, או להפנות אותי למישהו שמוכר כאלו ויוכל להתאים חבילה ?
הבורג שעובר בתוך הספייסרים הוא בקוטר 1/2" והרוחב הפנוי לספייסרים+קצה מוט הוא 55 מ"מ (זה לא מהווה בעייה לדעתי, רק ציינתי ...)
למען הנוחות, הנה המפרט המלא של ה- PRM-12T :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1289594575
אני חופר כבר שעות באינטרנט ולא מצאתי ספייסר עם מפרט מתאים, אשמח אם תוכלו לסייע, אני רוצה לחזור לטייל בלי פחד.
אגב, את ה- PRM-12T מצאתי ב- $33, הנה כאן: http://www.racecityraceparts.com/ser...%22-Rod/Detail
תודה,
נדב.
לא ברור לי למה אתה מסתבך.
http://www.polyperformance.com/shop/...cers-p-19.html
יש לך חמש אפשרויות בחירה עבור מיסבים מסדרה 12. הם שונים בזוית שהם פותחים, ברוחב הכולל, ובמידת הבורג. הם מתאימים למיסב של FK, קוטר הכדור בו שונה וגדול מעט יותר מהמיסב הזה שאתה משום מה מתעקש עליו. שים לב.
אמרת שתמדוד את כל המידות של המיסב והבורג הקיימים - מדדת? הבורג הנוכחי הוא אכן 1/2 אינץ'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא ברור לי למה אתה מסתבך.
נדב: אני מסתבך כי אני מנסה להתאים לאורורה שהוא החזק יותר, וממילא אין לי את המפרטים המלאים של FK ...
יש לך חמש אפשרויות בחירה עבור מיסבים מסדרה 12. הם שונים בזוית שהם פותחים, ברוחב הכולל, ובמידת הבורג. הם מתאימים למיסב של FK, קוטר הכדור בו שונה וגדול מעט יותר מהמיסב הזה שאתה משום מה מתעקש עליו. שים לב.
נדב: המתאים מתוכם הוא PPM-3712-08-175 שנותן 34 מעלות. סט כזה יהיה צר יותר מהמידה אצלי, אבל תמיד אפשר להשלים עם ספייסרים פשוטים או שייבות ... אתה בטוח שזה יתאים ל- JMX-12T ?
אמרת שתמדוד את כל המידות של המיסב והבורג הקיימים - מדדת? הבורג הנוכחי הוא אכן 1/2 אינץ'?
נדב: אכן 1/2 אינץ' (גם כתבתי בהודעה מעליך). המיסב הנוכחי לא רלוונטי, חשוב המפרט של קצה המוט המיועד... רוחב פנימי של התושבת : כ- 55 מ"מ
אה, ועוד שלושה תווים, נו באמת ...
אכן, קלעת בול. האפשרות המעשית ביותר - קנה מיסב JMX12T, ושני ספייסרים מק"ט PPM-3712-08-175 של פוליפרמונס. הרוחב הכולל הוא 1.75 אינץ' ותשלים את החסר עם שייבות.
אם תמצא משהו שמתאים למיסב החזק יותר של אורורה, עדכן אותנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אכן, קלעת בול. האפשרות המעשית ביותר - קנה מיסב JMX12T, ושני ספייסרים מק"ט PPM-3712-08-175 של פוליפרמונס. הרוחב הכולל הוא 1.75 אינץ' ותשלים את החסר עם שייבות.
אם תמצא משהו שמתאים למיסב החזק יותר של אורורה, עדכן אותנו.
רק כדי לוודא בהיעדר המפרטים: אתה בטוח שהם מתאימים כסט ?
(אם כן, אני מפסיק לחפור בסוגייה ולחפש ספייסרים שיתאימו לאורורה, גם אני כבר עייפתי ... אני מקווה שה- JMX יהיה מספיק חזק, וממילא זה מה שקאלמיני שמים שם כיום...)
יש מאיפה לקנות את הסט הזה בארץ ?
כן, מתאימים. ויש מפרטים מלאים באתר של של PP, כמו כן באתר של חברת FK (חפש בגוגל FK Bearings).
למיטב ידיעתי אין FK בארץ, וגם אם היה זה היה יקר פי 2. מיסב כזה עולה 40$ בארה"ב - ב150 שקל אתה קונה בארץ במקרה הטוב מסב מסחרי באיכות נמוכה כמו זה שנשבר לך. את הספייסרים הנדונים בטוח שאין להשיג בארץ.
אהלן נדב,
בהמשך לכל השרשור המעניין והמשכיל,
אתה יכול להסתכל בקישור הנ"ל של חברת Spidertrax אותה אנו מייצגים בארץ
http://www.spidertrax.com/s.nl/sc.2/category.126/.f
הם מוכרים גם את FK ,אורורה ואת High Misalignment שאתה מחפש,
אשמח לבדוק איתם ביום שני את המוצר שהכי מתאים לך ולחזור עם התוצאות.
שבוע טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZukiPro
הי,
אם יש ספייסרים שמתאימים ל- PRM-12T ונותנים זויות עבודה טובות, זה האידיאלי מבחינתי. שים לב שה- PRM-12T בעל קוטר כדור שונה מה- JMX12-T וגם מקצות מוט אחרים של אורורה. חייבת להיות התאמה מלאה בין הספייסרים לקצה המוט.
אם יש סט מבוסס על ה- JMX-12T זו עדיפות שנייה, אבל בהחלט נראית לי מספיק טובה.
ממתין בסבלנות (גם למחירים ...)
נדב.
שבוע טוב
נדב , אתה יודע שאפשר לחרוט ספייסרים כמו שאתה מחפש אצל חרט נכון?...
יש לי 2 חברים שבונים טרופי טראק והם נתנו מידות לחרט והוא ייצר להם ספייסרים מתאימים, אני לא יכול להגיד מחירים כי זה היה חרט שאיכשהו קשור למשפחה של אחד מהם...
ליאור
אפשר כמובן לחרוט מקומית, אין סיכוי להתקרב במחיר לדולרים הבודדים של המוצר האמריקאי (שמיוצרים בכמויות). אלא אם החרט קרוב משפחה/פראייר או מסבסד לכם את העבודה בדרך אחרת.
אבל ברוח הפורום, אם מישהו מעוניין, אשמח לספק שרטוט ומודל לCNC. רק תגידו לאיזה מיסב בדיוק להכין את ההימיס, מה קוטר הבורג הרצוי, ומה הרוחב בין האזניים.
נמרוד כמו שאמרת, החרט קרוב משפחה ככה שזה בכלל לא עלה כסף...
אין לי מושג כמה זה עולה או אמור לעלות, אם יהיה סרטוט אני יכול לנסות לשכנע את החרט אצלי בעבודה, במידה ויהיה לו זמן יש מצב שיסכים...
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הי,
אם יש ספייסרים שמתאימים ל- PRM-12T ונותנים זויות עבודה טובות, זה האידיאלי מבחינתי. שים לב שה- PRM-12T בעל קוטר כדור שונה מה- JMX12-T וגם מקצות מוט אחרים של אורורה. חייבת להיות התאמה מלאה בין הספייסרים לקצה המוט.
אם יש סט מבוסס על ה- JMX-12T זו עדיפות שנייה, אבל בהחלט נראית לי מספיק טובה.
ממתין בסבלנות (גם למחירים ...)
נדב.
אהלן נדב
בדקתי לך ויש את ה FK JMX 12T עם סט של High Misalignment ,אין את ה PRM-12T
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZukiPro
אהלן נדב
בדקתי לך ויש את ה FK JMX 12T עם סט של High Misalignment ,אין את ה PRM-12T
מחיר (בארץ, כולל הכול כמובן) ?
[quote=נדב42;350575]מחיר (בארץ, כולל הכול כמובן) ?[/
quote]
היי
http://www.spidertrax.com/s.nl/sc.2/category.40/.f
70 ש"ח
http://www.spidertrax.com/s.nl/sc.2/category.294/.f
220 ש"ח
אלו מחירים כוללים הכול במידה ואני מצרף זאת למשלוח שלי,
במידה וצריך משלוח אוירי נפרד זה ייקר קצת בגלל ההובלה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ZukiPro
הי,
הזווית של הספייסרים קצת פחות טובה ממה שנמרוד הציע, אבל בהחלט מספיקה לצרכים שלי (פי 2.5 למעשה ...) גם המחיר סבבה לגמרי :razz::razz::razz:
אצור קשר מחר לסגור את ההזמנה :razz::razz::razz:
תודה לכולם (אדווח כאשר יותקן, כמובן),
נדב.