תגובה להודעה: חיבור תקע נגרר 7 פין ברכב אמריקאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
מסקנה מעניינת
בגלל שפורד לא משנה את כול המערכת החשמל ל300 העגלות שהם מוכרים בארץ שנתית הופך אותם לסתומים לדעתך....yah right
אולי מי שסתום פה זה הוא שהחליט שנגרר דורש 13 חוטים במקום 7 והפרדה בין הוינקר לאור בלם...אבל זאת רק דעתי העניה.
ג'ו ידידי היקר
לא זכור לי שכתבתי שפורד "סתומים" בגלל 300 עגלות שהם מוכרים כאן.
"אמריקאים סתומים" זה כולל את ג'נרל מוטורס, קרייזלר, וכן, גם את פורד, שממשיכים בתקינה המטופשת לתאורה אחורית בשונה מהתקינה הארופאית, ומוכרים כך את רכביהם בכל העולם, לא רק בישראל.:roll:
בא לך להגדיר את זה שהחליט על מעבר מ-7 פינים ל-13 פינים בשקע הנגרר ? אין לי שום התנגדות לכך, להיפך הוא הנכון...:-D
אגב, הפרדה בין אור הבלם לוינקר הכרחית גם ב-7 פינים, לא רק ב-13 פינים.
בידידות, אורן, שבחר בעגלה אמריקאית...:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Orang
ג'ו ידידי היקר
"אמריקאים סתומים" זה כולל את ג'נרל מוטורס, קרייזלר, וכן, גם את פורד, שממשיכים בתקינה המטופשת לתאורה אחורית בשונה מהתקינה הארופאית, ומוכרים כך את רכביהם בכל העולם, לא רק בישראל.:roll:
:rolleyes:
תסביר למה תעשיית רכב שלמה צריכה להשתנות בגלל תקנה ארופאית מטופשת. אתה מבין מה אתה אומר? אתה מבקש שיבנו רכבים בצורה שלא תעבוד עם אף נגרר בצפון אמריקה, זה נשמע לך הגיוני?
להזכירך, מערכת האורות האחוריים מיוצרת היום באותה צורה כבר כ80 שנה, זה עובד ועובד מעולה ומאושר כך ע'י DOT
כול הנגררים שמיוצרים בכול צפון-מרכז אמריקה בנויים לעבוד עם כול הרכבים בצורה יוניברסלית.
אני לא מבין למה אתה חושב שכול העולם צריך לעבוד לפי תקינה ארופאית, ולמה אנשים סתומים בגלל שיש להם שיטה משלהם (שאגב, דרושה ע'י החוק)
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
תסביר למה תעשיית רכב שלמה צריכה להשתנות בגלל תקנה ארופאית מטופשת. אתה מבין מה אתה אומר? אתה מבקש שיבנו רכבים בצורה שלא תעבוד עם אף נגרר בצפון אמריקה, זה נשמע לך הגיוני?
להזכירך, מערכת האורות האחוריים מיוצרת היום באותה צורה כבר כ80 שנה, זה עובד ועובד מעולה ומאושר כך ע'י DOT
כול הנגררים שמיוצרים בכול צפון-מרכז אמריקה בנויים לעבוד עם כול הרכבים בצורה יוניברסלית.
אני לא מבין למה אתה חושב שכול העולם צריך לעבוד לפי תקינה ארופאית, ולמה אנשים סתומים בגלל שיש להם שיטה משלהם (שאגב, דרושה ע'י החוק)
ג'ו ידידי היקר
1. אני לא חושב שכל העולם צריך לעבוד לפי תקינה אירופאית.
2. לדעתי האישית בלבד, וינקר שמופרד מפנס הבלימה זה רעיון פשוט וטוב יותר מאשר התקן האמריקאי, אבל זו רק דעתי העניה...
3. רוצים האמריקאים תקינה משלהם ? זו זכותם המלאה, שישמרו את השיטה הזו בצפון אמריקה, ויתאימו את עצמם לתקינה הארופאית במדינות שמקובל בהן תקינה אירופאית.
4. רוב יצרני הרכב בעולם שמשווקים את תוצרתם בצפון אמריקה מתאימים את עצמם לתקינה האמריקאית, אז מדוע לא ההיפך ?
5. אגב, אני חושב שהסיבה שהאמריקאים משתמשים באותה נורה לוינקר ובלם גם יחד, היא מטעמי חיסכון במקום, הם אוהבים פנסים קטנים, ולכן אין מקום לוינקר בנפרד...:D
בידידות, אורן
בא נהפוך את השולחן.
יש לך בשכונה דוכן פלאפל, עושה את הפלאפל הכי טעים שיש, אנשים נוהגים שעה רק לאכול אצלו.
יום אחד, מגיע מישהו, טועם את הפלאפל ויורק, אומר לבעל הבית: שמע, אתה משתמש בשמן קנולה, נכון? עונה לו כן, איך ידעת?
אומר האדם: אני אלרגי לשמן קנולה ואני רוצה שתחליף לשמן תירס מייד! (כי אני רוצה לאכול את הפלאפל אבל אני לא מרוצה מאיך שאתה מכין אותו)
מה לדעתך התשובה שהאדם יקבל?
האם לדעתך הדרישה שלו הגיונית?
לידיעתך:
1.פורד מוכר כ 1000000 פיקאפים שנתית בארה'ב בלבד, זה לא כולל את היצור והמכירות בקנדה, מקסיקו וברזיל.
2.לפורד אין עניין ליצא את הרכבים האלה מחוץ למקומות האלה וכמובן שאין להם עניין להתאים אותם לכול מדינה עם תקינות מטומטמות.
3. זה שאיזה יבואן החליט על דעת עצמו ליבא ולמכור רכבים לאיזה מדינה עם ווליום מכירות יותר קטן מאיזה דילר בכפר נידח באוקלהומה עם אוכלוסיה של 2000 איש לא יגרום לפורד לייצר רכבים במיוחד בשבילו.(וזה גם תקף לדילרים הכי גדולים שלהם, שמזיזים 30000 + בשנה)
4. התקן בארה'ב הוא שהוינקרים(האחוריים) צריכים להיות אדומים ולא כתומים (כבשיטה הארופאית שמחייבת 2 מנורות שונות בגלל ההבדל בצבעים) היצרנים הארופאים וה"מזרחיים" משנים את העדשות בלבד ולא את כול הפנס, ועושים זאת בגלל שהם רוצים ומעוניינים למכור את סחורתם בארה'ב וחייבים לעמוד בתקנות(יחי ההבדל הקטן)
והמסקנה......כשאתה קורא לאמריקאים סתומים, זה רק מראה על צורת מחשבה מאד פרוביציונלית,
אתה רואה דברים מנקודת מבט מאד "סגורה" (טוב, נו,) אתה לא רואה את התמונה הגדולה (כן, זאת שתלויה מעל לאח). כלומר, הרכב לא בנוי ומעוצב ב ש ב י ל ך, זה שקנית אותו (ושילמת כסף טוב) לא אומר שאתה יכול להתלונן על דברים שנבנים בצורה מסויימת ללקוח שהרכב מיועד בשבילו (שזה לא הקונה במדינת ישראל).
אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
ידידי היקר
היות ופותח השרשור כבר קיבל את תשובתו.
והיות שהגבלתי את עצמי לשלוש תגובות בלבד בכל שרשור, אני לא רואה שום סיבה להמשיך, המגמה מובילה להתנצחות אישית ואני לא בעניין, (למעט כל יום חמישי בחוף הים של פלמחים) אתה צודק לשיטתך, ואני לשיטתי.
היה שלום ידיד יקר, ונפגש בשרשורים הבאים...
בברכת שבת שלום, אורן ;)