תגובה להודעה: התיעצות: שק שינה אלסקה של חגור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
באם תוסיף שמיכת פליז בתוך שק השינה תרגיש כמו כבש נמוך המתבשל על גחלים,
+1
"כירבולית" ב-40 ש"ח עושה פלאים לשדרוג כל שק"ש, ואם חם פשוט לא משתמשים בה.
בארץ שלנו, שבחורף בנגב יש 0 מעלות בחוץ, ובקיץ 35+ בלילה, אתה ממש לא רוצה שק"ש חורפי אמיתי אלא משהו ביניים איכותי, שק"ש שבשדרוג מינימלי מתאים גם לחורף קר ולא יהרוג אותך ממכת חום בקיץ.
כאמור,
שמיכת פליז דקה עושה פלאים ועולה מעט מאד.
אם אתה רוצה להשקיע ולא להתאמץ לסדר את השמיכה בשק"ש כל פעם, יש גם ביטנת פליז תפורה בצורת מעטפת מתאימה לשק"ש.
דורון, מה שאתה כותב נכון.
אבל אפשר גם לישון עם שמיחת פוך עבה, או לישון קרוב למדורה, או להכניס בקבוק חם לשק"ש ואלף ואחת שיטות אחרות שמאפשרות להשאיר את השק"ש האיכותי בבית כדי שימשיך לתפקד גם בעתיד כשבאמת אצטרך אותו לעוד איזה טיול שלג בקנדה...
אבל הבחור שאל שאלה ספציפית לגבי שק"ש ספציפי: האם הוא יספיק לבדו ללילות הקרים בהר הנגב הגבוה. התשובה לזה היא- לא.
אני מסכים שאם מוסיפים לו שמיחת פליס אז הוא יעשה את העבודה. זה מה שאני עושה לרוב בטיולים עם השק"ש הישן והדפוק שלי (בטיולים שאני משאיר את האוהל ואת הפוך בבית).
אגב, ייתרון נוסף הוא אם עושים טיול עם ציוד עם הגב שבו לא רוצים לסחוב שום דבר נוסף לחימום מעבר לשק"ש. אבל לא נראה לי שפותח השרשור כיוון לזה...
בשורה התחתונה:
שקש זול יתפקד כשק"ש זול. שק"ש יקר יתפקד כשק"ש יקר.
יש הרבה דרכים לשפר את יכולת החימום של שק"ש לא משהו, שמיחת הפליס היא ללא ספק פתרון טוב.
אבל שק"ש של 0 מעלות לא יספק את הסחורה לבדו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני מסכים שאם מוסיפים לו שמיחת פליס אז הוא יעשה את העבודה.
אם אתה מסכים אז זאת בדיוק התשובה- יצירה של מערכת מודולרית (עאלק..) שמאפשרת לך לישון בנוחות גם בחורף וגם בקייץ מבלי להוציא סכומים מגונים.<O:p</O:p
<O:p</O:p
אני גם לא מתייחס לשק"ש זול אלא כתבתי במכוון "בינוני+"
צריך גם לזכור שטמפ' המינימום של שק"ש מתייחסת לטמפ' הישרדות ולא לטמפ' נוחות.<O:p</O:p
כלומר, הטמפ' הכי נמוכה שהשק"ש יחזיק אותך בחיים- עם שיניים נוקשות, פרצוף כחול ואף נוזל-אבל חי.<O:p</O:p
מה שדי מעקר את עניין שק"ש לטמפ' 0 מבלי לעשות עוד משהו, והמינימום הוא מזרון טיולים איכותי לבידוד מהקרקע ואז כמה יעלה לך מזרון טוב? כזה של רידג'רסט לדוג'? עוד כמה מאות שקלים?<O:p</O:p
<O:p
מצטער,<O:p</O:p
אבל ממרום (או משכב..) נסיוני בשינה עם ובלי שק"ש, בחורף ובקיץ, לאחר אי-אלו גחמות צעירות של רכש ציוד סופר-איכותי ויקר רצח כי "זה הכי טוב שיש לפסגת האוורסט או ערבות אלסקה בחורף" שבסופו של עניין ישמשו אותי 99% מהזמן בארץ, אני חושב ששק"ש בינוני+ ביחד שמיכת פליז פשוטה עושה נעים גם בגוף וגם בכיס.
כל זה נכון להולכים ברגל,<O:pלמי שיכולל סחוב אוהל (טיול רכוב), אין להתעלם מהנוחות המושחתת (והנכונה..) של שמיכת פוך וכריות בתוך האוהל, על מצע מזרונים בעובי 8 ס"מ..<O:p
נראה לי אם כן שהבחור קיבל את מירב האינפורמציה והוא ללא ספק יכול לקבל החלטה נבונה.
וכמו בכל דבר, העולם לא שחור ולבן וייתכן שתוספת של 300 שקלים למה שהוא מתכוון לקנות יעשה לו הרבה לילות הרבה יותר נעימים ממה שהם עשויים להיות.
נקודה נוספת שציינת ואני שכחתי לציין עד עתה היא באמת סוגיית המזרון, שאפילו יותר חשוב מאיכות השק"ש. למרות שגם מזרון פלציב פשוט של 30 שקל יעשה את פעולת הבידוד באופן לא רע בכלל.
לגבי הנוחות, טוב זה כבר תלוי בכמה אתה עייף. מי אמר שינה בלי שקש?? (או כל אמצעי חימום אחר מעבר לפליז...) ;)
טוב, אז הערב קניתי אחד חגור אלסקה ושתי חתיכות אזטק מיקרולייט לילדים.
החגור הוא פשוט השק"ש הכי רחב וארוך שראיתי, וזה מתאים לי.
ללילה אקח כמובן גם שקיות חום וגם שמיכות נוספות.
דיווח על איך היה, אחרי חנוכה.
אתה צריך משהו חם הרבה יותר ממה שאתה חושב.
הטמפרטורות שנקובות על שקי השינה הם נוכות (עניין סובייקטיבי) ומקסימום. הכוונה במקסימום היא שאם הטמפרטורה בחוץ 5- ואתה בתוך אוהל, כנראה לא תמות (כיף בתוך לא יהיה לך). לכן שק השינה ששאלת עליו הוא לא רלווטי עבורך, בעיקר אם אתה ישן בלי אוהל.
המלצתי אליך, שמע לקודמי בפורום: או שתשקיע יותר כסף בשק שינה איכותי או שתעטוף את עצמך גם בשמיכת פליז (אם אתה תפרן זה ללא ספק רעיון לא רע, מעבר לעובדה שזה פיתרון זול יותר זה גם שק"ש לקיץ).
חשוב מאוד הוא המזרן!!! מה שמבודד באמת זה האויר הכלוא, בינך לבין הארץ אין אויר כלוא כלל לכן אתה ישן ישירות על האדמה הקרה. דאג למזרן מבודד טוב. יש מזרני פלצי שאתה לוחץ עליהם הם נמעכים, נשמע יותר נוח ורך אבל לא מבודד כלום!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
טוב, אז הערב קניתי אחד
חגור אלסקה ושתי חתיכות
אזטק מיקרולייט לילדים.
החגור הוא פשוט השק"ש הכי רחב וארוך שראיתי, וזה מתאים לי.
ללילה אקח כמובן גם שקיות חום וגם שמיכות נוספות.
דיווח על איך היה, אחרי חנוכה.
אז ככה: בשק"ש של חגור נהניתי והיה לי חם כל הלילה, אבל חשוב לציין שאני אחד שלא סובל מקור באופן קיצוני.
לילדים היתה שמיכת צמר נוספת ושקית חום בשק"ש.
כשהלכנו לישון הם דיווחו שחם ונעים, אבל בבוקר הם טענו שקפאו להם הרגליים קצת.
חייב לציין שזה היה לילה מאד קר, להערכתי באזור 5 צלסיוס.
כנראה כבר לא רלוונטי אבל בכז-
קניתי בשבוע שעבר שק שינה של NORTH FACE בוודאי תרים גבה ותאמר - "לא בתקציב שלי".
אבל כנראה תופתע למשמע המחיר-
במקום 600 ש"ח עלה לי 380 זוזים. גילוי נאות קוזז לי מהמחיר 40 ש"ח כיוון שלא נמצא שק הכיווץ המקורי. במקומו סופק לי שק כיווץ אחר+שקית לשמירה ארוכה של השק (כך שלא יהיה בלחץ) שווי שני הפריטים כ-100 ש"ח.
השק שינה נבחן בלילה של סופשבוע האחרון באזור לכיש- מדהים! ללא ספק קנייה מוצלחת.
שק"ש לטמ"פ -2 תקן אירופאי.
הקנייה היתה בריקושט הרצליה לכל המעוניין.
נועם