תגובה: מבולבל לגבי עלויות אחזקה של CJ.
מזל טוב!
צלב לדרייבשאפט (גל הינע) עולה בערך 70-100 ש"ח, יש לך 4 כאלו בג'יפ (2 בדרייבשאפט הקדמי ו2 באחורי), מציע לך להחליף את ארבעתם ולהנות מ"שקט תעשייתי" והתחלה נעימה. במידה ואתה חושש להתעסק עם זה לבד, גש לבעל מקצוע שמתעסק עם גלי הינע והחלף את ארבעתם + איזון ל2 גלי ההינע.
בהצלחה, תהנה, ומברוק על בן המשפחה החדש :rolleyes: !!
החלפת החלק הינה דיי פשוטה
במידה ובאמת אתה מחלית ללכת לבעל מקצוע
אני נהנתי מהעבודה של המדביק ברחוב שוונצינו ת"א מול בית הבורסה ובית הבורג(רחוב חשוב)
035617744
תבדוק איתם מחירים בשביל הספורט (חבר שלי שילם 700 על שניים כולל צלבים ואיזון)
הרבה כסף אבל ...
שבוע מצויין
מה זה איזון צלבים, ולמה בעל מקצוע משלשל לכיסו כ600 שקל על עבודה כזאת? זה כ"כ מסובך?!
לא מאזנים את הצלבים אלא את הדרייב-שאפט, ורק אם הוא צריך איזון. למה לשלם-מי שלא עושה בעצמו את העבודה, צריך שמישהו אחר יעשה אותה במקומו. זו לא עבודה מסובכת או מורכבת להחליף כמה צלבים, אבל אם לא החלפת כאלה בעצמך מעולם, כנראה שתצטרך מי שיכוון אותך בפעם הראשונה, המכוון יכול להיות חבר שתזמין לכוס קפה או בירה אח"כ בתמורה, או ללכת לבעל מקצוע, לשלם על העבודה ולהסתכל וללמוד, בשביל הפעמים הבאות. מכאן זה כבר לשיקולך.
קובי
חשוב לעשות הבחנה בין החלפת צלבים לבין איזון גלי הינע. את הראשון ניתן לבצע לבד בבית עם כלים נפוצים. השני מצריך כלים שלרוב האנשים שזו לא עבודתם אין גישה אליהם ולכן אין הרבה אופציות פרט לתשלום.
מהו איזון גל הינע, ואיך אדע אם אני זקוק לאיזון שכזה?
גל הינע לא מאוזן- רכב רועד. ככל שהגל יהיה מאוזן פחות, הרעידות יגיעו במהירות נמוכה יותר והלאה.
אישית אני חושב שצריך איזון אחרי כל החלפת צלבים בגל הינע, גם אם הוחלפו בבית וגם אם הוחלפו אצל בעל מקצוע.
במקרה של רכב עם לוקרים מקדימה (כמו CJ), על איזון לגל הקדמי אפשר לוותר.
על אחורי אני אישית אף פעם לא מוותר, אבל אני אישית רגיש לרעידות. אחרים פחות.
תודה רבה לכולם על כל העזרה!