http://uploaded.fresh.co.il/2004/11/30/78267002.jpg
Printable View
ממש לא בטוח שאתה צודק. נדמה לי שיש להם בודי קצת שונה. תראה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/20ae40c5c1...b60030000.aspx
אורי טל
קודם כל, אחד זה סיידקיק והשני טרייסר, אם אני לא טועה. או זה, או שהדגם שונה.
שנית חיים, עברנו על זה כבר פעם. זה עניין מדעי לחלוטין, אז או שתביא מספרים והוכחות חותכות או שתפסיק להמליץ ע"ב תחושות.
תחשב קבוע קפיץ של הרכב שלך ואז תחשב כמה הפרש של 10 ק"ג יוריד אותו בס"מ. למה 10? כי אתה יוצא מהנחה שהמשקל מתחלק בחצי לכל גלגל בקירוב טוב. לא יכול לחשב? אל תכריז שזה מנמיך.
מתימטיקאי תיאורטי ומתמטיקאי מעשי נכנסים למערה ורואים בחורה ערומה, שווה מאוד, ששד חוצץ בינם לבינה. השד אומר "מותר לכם ללכת לז**ן אותה, אבל רק אם תתקדמו 1/2 מהמרחק שהתקדמתם בצעד הקודם". המתימטיקאי התיאוקטי מתיישב, המעשי מתחיל ללכת. "מה אתה עושה?" שואל התיאורטי, "אתה הרי יודע שלא תוכל להגיע לעולם." -"נכון", עונה המעשי, "אבל אני אגיע מספיק קרוב בשביל מה שאני רוצה..."
כל משקל, גם ק"ג אחד, מוריד את הקפיץ. אבל האם הקפיץ יורד בכמות רלוונטית?
אוקיי, עשיתי ניסוי קטן.
טיפסתי על פינה של הרכב ומדדתי את הפרשי הגובה. לטובת החישוב שלנו אנחנו נניח שאני שוקל 50 ק"ג בלבד (אני שוקל 75), זה יהיה מקדם השגיאה שלנו + אנחנו גם יוצאים מנקודת הנחה שקבוע הקפיץ שלך זהה לשלי (מה שהוא כנראה לא, הוא כנראה גדול יותר) ואני מזניח את זה שהקפיץ הוא פרוגרסיבי (שלך לא). נראה לי שאלו מספיק מקדמי בטחון.
הרכב ירד 2.3 ס"מ, שזה 0.023 מטר. מתוך F=Kx אתה מייד מוציא שקבוע הקפיץ שלי הוא 2174, בקירוב (לא לשכוח שF חושב כW, ולא כMG). חישוב נוסף עם הנתונים האלו יגלה לך שאילו היית מניח 10 ק"ג בלבד על קצה הקפיץ הוא היה נע...
0.0046 מטר, בקירוב. זה 4.6 מ"מ.
ז"א שאתה תנמיך את הרכב שלך 1/2 ס"מ (יו, כמה עיגולים למעלה...) בקירוב. 1/2 ס"מ שלם. תסתכל על סרגל, תראה איזה גודל זה ותגיד לי שזה מה שישנה.
תבצע את אותו ניסוי על הרכב שלך, אבל עם ג'ריקן 10 ליטר מיים. תוסיף עוד מ"מ לתוצאה, כי אתה מתחיל מX נמוך יותר (המיגון כבר מותקן). אני מנחש, אבל אני נורא אופתע אם הירידה תהיה יותר מ2-3 מ"מ. אני לא אתפלא בכלל לגלות שהיא יותר קרובה ל1. בקיצור, בולשיט.
רוצה מדוד ?
הכננת שהתיה מותקנת לי על הסמוראי, שקלה יחד עם המתקון ועם הפלטה בערך 40 ק"ג
מדובר על כננת 4500 ליב' בת 13 ( אז )
מדוד על סרט מדידה היא הורידה את הפרונט של הסמוראי ב 10 מ"מ ... ... ... מדוד !
זה שטויות.
נקסוס , לא הכרזתי שום דבר , המלצתי ששווה לבדוק את זה ברכב נתון , אתה משווה שקיעה של העלים שלך לקפיצים בויטרה? יכול להיות שבויטרה זה משמעותי.ציטוט:
שווה בדיקה מדויקת של ההבדל וההשפעה ברכב הנתון.
הרבה משקל מעמיס על המתלה האחורי (בג'ז מלא , פגוש צינורות , גלגל ספייר ,ג'ריקן ) כל עודף משקל מנמיך את הרכב במצב כזה.
וגם במצבים פחות קיצוניים משאתה מתאר.
לדוג' : 2 ויטרות מוגבהות בסט קלמיני(נחשב סט קשה)
הבאתי פה מקרה של בן אדם בחו"ל שהתנסה בנושא שאנחנו מדברים עליו , והסיק שהשקיעה אצלו נובעת מעודף משקל - לא קבעתי שום דבר ,כל אחד יחליט לגבי אמינות המקור שהבאתי.
מה שכן כתבתי כעובדה - זה עובדה, גם אם זה מנמיך ב0.00001 MM אתה חזרת על זה בעצמך.
לא יודע , זה לא משנה.ציטוט:
קודם כל, אחד זה סיידקיק והשני טרייסר, אם אני לא טועה. או זה, או שהדגם שונה
בשניהם שמו סט של קלמיני , השילדה היא אותה שילדה , אותו סרן , כל השאר מוחלף בקלמיני.
וחוץ מזה אם הבן אדם החליט שהאוטו שלו שקוע , אני מאמין לו .
עוד דבר , המשקל לא רק גורם לשקיעה , כל ההתנהגות של המתלה משתנה לרעה כשיש עודף משקל , סגירות מתלה תקופות יותר , וזה ממש לא זניח , אולי בעלים כן , לא יודע...
נקסוס , תשתדל לקרוא ולהבין את כיוון ההודעה , נראה כאילו אתה מחפש בדברים שלי את המשפט הלא מאומת לתקוף עליו ...
ובחזרה לנושא , אלומיניום\ברזל , לדעתי שווה לשקול טוב לפני שרצים לחסוך את ה400 ש"ח האלה.
10 MM בעלים זה לא הרבה לדעתך?ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
אם היא הורידה סמו עלים ב1 ס"מ , הויטרה שלי תישן על האף אם תרכיב אותה.... :P
גיא, בגדול אתה צודק, אבל אולי לא מיד אחרי ההתקנה. הצניחה שהיתה אצלך בסמוראי היתה גם אצלי בסיקס אחרי מספר מסויים של ק"מ שבהם הקפיץ באמת עבד יותר קשה.
tayrie. אל תיקח את זה אישי. דיונים פילוסופיים והשערתיים או תחושות למיניהם לא מביאות תועלת לאתר. אין לאלון שום דבר נגדך. בחיי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
אורי טל
1 מיגון מיכל דלק של 2 מ"מ אלומניום מרוג לא אפקטיבי ,אלומניום בעובי כזה מתעקם גם ממכה ביד....בטח ובטח כשרכב ששוקל טון יתישב עליו על סלע....אז אולי הוא יפה וסקסי אבל תעשה טובה אל תראה אותו כמגן,הוא הרבה דברים אחרים ,מגן הוא לא.
2 משקל המיגון כן חשוב, בסופו של יום גם מערכת המתלים עובדת קשה יותר, גם כשאין שקיעה מידית של הקפיץ, לאורך זמן הקפיץ והבולם עובדים קרוב יותר לסקלה העליונה של היכולת שלהם ביום יום וזה לא מאריך להם את החיים....
3 המשקל משפיע על עוד גורמים ,רכב עם מיגונים מברזל ,פגושים וכננת מגיע למשקל לא קטן של תוספות עליו, זה משפיע גם על צריכת דלק ועל סחיבת המנוע.
כן. למה לא? הקבוע שלך יותר גדול (סביר להניח) והוא כזה מרגע התנועה הראשון, בעוד שלי רק גודל עם התנועה (דהיינו בתחילת התנועה, איפה שמדדתי, הוא יותר קטן).ציטוט:
אתה משווה שקיעה של העלים שלך לקפיצים בויטרה
אל תתגונן בתוך התיאוריה. תקבע מה זניח ומה לא. אין מערכות אידאליות ומספרים אידאלים במציאות.
עודף משקל - נכון. עודף. משתמע מעצותיך שאתה קובע ש20 הק"ג האלו (מישהו בכלל מדד שזה 20 ולא 15? או 10? יכול להיות שאנחנו מדברים באוויר לחלוטין?) הם עודף משקל. על סמך מה? איך אתה מסיע עוד בנאדם באוטו מאחור (או שניים) אם זה עודף משקל?ציטוט:
עוד דבר , המשקל לא רק גורם לשקיעה , כל ההתנהגות של המתלה משתנה לרעה כשיש עודף משקל , סגירות מתלה תקופות יותר , וזה ממש לא זניח , אולי בעלים כן , לא יודע...
המקור שהבאת נהדר. אתה לא יודע כמה משקל יש לו, מה קבוע הקפיץ שלו, תדירות ואופי השימוש, כמה ס"מ השקיעה שלו, כלום. הוא תותח על, מכניקר בחסד עם ביצים ללכת איפה שאחרים עוד לא העיזו - אז מה? צא לאוטו שלך, קח ג'ריקן, תמדוד.
ממש לא. אורי די סיכם את זה. אם אין לך עובדות להתבסס עליהן, אל תקבע עובדות בשטח. לא בפורום הזה. זה לא אישי נגדך, זה עניין של מה נכון ומה לא.ציטוט:
נראה כאילו אתה מחפש בדברים שלי את המשפט הלא מאומת לתקוף עליו
נקודה למחשבה: מדובר באזור הסרן האחורי. האם שקיעה כזו או אחרת (בפרט כזו של ס"מ או שניים - אפילו שהוכחנו שזה פחות) משנה משהו? מה הנקודה הכי נמוכה שלך שם?
מה השינוי בזוית הנטישה כתוצאה מ5 מ"מ הפרש גובה?
בשטח בן אדם מאחור זה עודף משקל אצלי בויטרה ,למה? המתלה נסגר כל דקה...ציטוט:
עודף משקל - נכון. עודף. משתמע מעצותיך שאתה קובע ש20 הק"ג האלו (מישהו בכלל מדד שזה 20 ולא 15? או 10? יכול להיות שאנחנו מדברים באוויר לחלוטין?) הם עודף משקל. על סמך מה? איך אתה מסיע עוד בנאדם באוטו מאחור (או שניים) אם זה עודף משקל?
האוטו מתרסק לכל מכשול.
הוא כותב הכל , מה שקע, למה ,איך , ומה עשה עם זה...ציטוט:
המקור שהבאת נהדר. אתה לא יודע כמה משקל יש לו, מה קבוע הקפיץ שלו, תדירות ואופי השימוש, כמה ס"מ השקיעה שלו, כלום. הוא תותח על, מכניקר בחסד עם ביצים ללכת איפה שאחרים עוד לא העיזו - אז מה? צא לאוטו שלך, קח ג'ריקן, תמדוד.
לא התריח את עצמי לאוטו , אם יש גוי שעשה לי את העבודה , וכתב וצילם הכל...
כל מה שנותר לי זה להסיק ממנו אלי , אם אני ירצה לעצמי תשובות מדויקות אני יצא וימדוד.
איזה עובדות קבעתי?!?!?! :evil:ציטוט:
ממש לא. אורי די סיכם את זה. אם אין לך עובדות להתבסס עליהן, אל תקבע עובדות בשטח. לא בפורום הזה. זה לא אישי נגדך, זה עניין של מה נכון ומה לא.
מי אמר שזה לא שקיעה של 4 ס"מ?!ציטוט:
נקודה למחשבה: מדובר באזור הסרן האחורי. האם שקיעה כזו או אחרת (בפרט כזו של ס"מ או שניים - אפילו שהוכחנו שזה פחות) משנה משהו? מה הנקודה הכי נמוכה שלך שם?
מה השינוי בזוית הנטישה כתוצאה מ5 מ"מ הפרש גובה?
הוכחנו?! מתי הוכחנו בויטרה?
שלום
אנסה להוסיף קצת שמן למדורה :lol: אני לא מכיר ויטרה אוךם בהנחה והוא באמת רך יותר ולינארי ניתן אמנם להזניח את השקיעה הסטטית אולם השקיעה הדינמית היא זו שתגרום להתעייפות המתלה. כאשר הרכב חמוש רק בנהג +1 ניתן להזניח זאת לדעתי אולם כאשר הרכב עמוס יש משמעות גם ל 20 ק"ג כי בכל זאת לא מדובר פה בסופה או סיקס. אני נוסע בסמוראי ללא מושבים אחוריים כך שהמשקל על המתלים האחוריים הוא נמוך תמיד. מהרגשה שלי, נקסוס על תרתח, כאשר אני מעמיס משקל מאחור משהו כמו 50 ק"ג הרכב מתנהג טוב יותר יציב יותר ופחות קופצני וזאת לדעתי עקב עלייה בכח הנורמלי בין הקרקע לגלגלים האחוריים. בסופו של דבר לא ההפרש של 10 ק"ג יהוו את גורם הכשל במתלים, לדעתי.
תודה רבה
עודד
חיים, מאחר ואתה לא מבין מה עשיתי ואיך זה קשור לויטארה, אתה לא מבין איך הוכחנו שרוב הסיכויים שויטארה תשקע פחות מסמוראי. זה שהיא רכב "רך" יותר לא אומר שקבוע הקפיץ שלה נמוך יותר - תחשוב על דיסקו. ההנחה היחידה שעבדנו לפיה היתה שלרכב ששוקל כמו 1.5 סמוראים (הויטארה שלך) יהיה קבוע קפיץ דומה לסמוראי שלי. מה לא הגיוני בזה?
איזה עובדות קבעת? תקרא את מה שאתה אומר ותגיד לי שלא מבינים מזה שהרכב ישקע באופן משמעותי (אתה לא יודע כמה בדיוק), שהמתלה ייסגר עד הסוף וכן הלאה. לא אמרת מפורשות, אבל זה מה שמבינים כשאתה מתנסח כך.
עודד,
השקיעה הדינאמית אכן מעניינת יותר, בעקבות העומסים על מערכת המתלים. תחשוב טוב מה זרוק אצלך (או אצל כל בנאדם ממוצע) באוטו מאחור ותגיד לי ש20 ק"ג זה מה שעושה את ההבדל. יותר מזה, אני הולך לשקול היום את המיגון שלי - 6+1 מ"מ של פלדה. כבד יותר מזה של חיים, זה בטוח. אחרי זה נמשיך ונראה כמה הפרשי המשקל במיגון הזה (בהנחה שהוא אחד היחידים) משנים משהו.
אני ממש לא ארתח לגבי מה שאתה אומר על ההרגשה שלך. אני אפילו מסכים איתך - רכב עמוס נח בהרבה מרכב לא. אני חושב שזה בגלל שמשרעת התנועה של הקפיץ גדלה (יותר כח מופעל), אבל זה לא משנה.
חבר'ה, תפסיקו לצאת מתוך נקודת הנחה שרכב רך יותר הוא בעל קבוע קפיץ נמוך יותר. זה לא נכון. תחשבו על דיסקברי - רך יותר, אבך כל קפיץ שלו בטון ליד שלנו. תחשבו על הרכב שלי - החלפתי קפיצים, העלתי להם את הקבוע והארכתי אותם - הרכב עכשיו נח הרבה יותר. קלמן אפילו אמר שזה יותר נח מויטארה :lol:
תגידו הקור פגע לכם ביכולת לחשוב ?
20 קילו ? זה מה שמעניין אותכם ?
חשבתם פעם כמה שוקל מיכל דלק מלא בויטרה ?
יודעים מה דלק חייבים, אבל 4 ליטר מים למגבים זה לא 4 קילו ?
והיי ליפט לא שוקל 13.5 קילו ?
ואפשר להמשיך לנצח - תעשה דיאטה ותחסוך עוד קצת.
זה רוק באגי שכל קילוגרם קובע ? זה ויטרה והפרש של כמה קילו זניח !
(מאיפה בכלל המספר הזה 20 קילו ?)
וחיים - בתמונה ששמת לרכב הנמוך יותר יש כננת מקדימה - לשני לא. כננת לא נראה לך חשוב להזכיר את זה שפרסמת את התמונה ?
ורק בשביל האוברקיל המוחלט, מיגון מיכל הדלק שלי (אין לו דפנות כמו לזה של חיים, עובי 5+1, מגלוון) שוקל 11.5 ק"ג.
מ.ש.ל.
חיים זה מה שאתה כתבת:
וזה מה שכתוב באתר ממנו לקחת את התמונה:ציטוט:
הבאתי פה מקרה של בן אדם בחו"ל שהתנסה בנושא שאנחנו מדברים עליו , והסיק שהשקיעה אצלו נובעת מעודף משקל - לא קבעתי שום דבר ,כל אחד יחליט לגבי אמינות המקור שהבאתי.
בנוסף לזה שלרכב השמאלי (ה"נמוך") יש כננת ולימני אין, בנוסף לזה שהקפיצים של הימני חדשים ושל השמאלי ישנים סביר להניח שגם אין להם את אותם צמיגים... (ואותו לחץ אויר ואותה שחיקה לצמיג) בניגוד לדעת אלון - אני חושב שהדוגמא הזאת היא דוגמא רעה מאוד...ציטוט:
So I've got to point out, and reiterate what is said above, that the only reason I fitted these spacers was that my Calmini suspension lift had "settled" enough (i.e. the springs had compressed / sagged with use and the extra nose weight on my truck) that I needed to fit spacers to regain the original height of the truck after it's lift.
(ואגב התקנת הקיט 3" של קלמיני ללא כננת מקדימה לא מומלצת ותגרום ל"אף" של הרכב להתרומם - להערכתי הסיבה להבדל הבולט שאתה רואה בתמונה, וגם למדידה של אורי טל - הרכב הימני פשוט עומד בזוית עם האף למעלה !)
לא יפה לרדת על בנאדם ככה :lol:ציטוט:
מיגון מיכל דלק של 2 מ"מ אלומניום מרוג לא אפקטיבי ,אלומניום בעובי כזה מתעקם גם ממכה ביד....בטח ובטח כשרכב ששוקל טון יתישב עליו על סלע....אז אולי הוא יפה וסקסי אבל תעשה טובה אל תראה אותו כמגן,הוא הרבה דברים אחרים ,מגן הוא לא.
א' : זה ה"מיגון" הראשון שבניתי
ב' : הוא כבר עשה את העבודה יותר מפעם אחת (גירדתי ממנו אח"כ את שארית הסלע שנדבקה אליו יש לי עדים !! :lol: )
ג' : אם אתה מסתכל על "מיגון" כמשהו שצריך להגן על הרכב אז עדיף לי שיעקם את מיכל הדלק ולא שיפגע בשילדה (יעני המכה תרוסן) שילדה קשה יותר לתיקון מאשר מיכל דלק מסכן של סמוראי...
ד' : לעקם עם היד ? לא נראה לי אני מוכן להתערב שאי אפשר לעקם אותו עם היד (אלומיניום גמיש ויחזור לצורתו המקורית - הרמתי את האוטו עם ג'ק וזה לא הזיז לו אז בנאדם ? לא נראה לי.
ה' :הצינורות המסכנים של המיגון המקורי מהווים דרגת כשל ראשונה לפני האלומיניום ולא משנה עם הוא 2 או 3 או 10 מ"מ
ו' :הוא מכופף מה שנותן יותר חוזק מכאני (כיחידה אחת)
ז' :יפה/סקסי ??? לא לטעמי
ודבר אחרון הוא יותר טוב מהחרא שמותקן ברוב הסמוראים ושגם הוא שרד 15 שנה ובמקרים אחרים 20 שנה בתפקיד.
בכל זאת אני לא "משפר מקצועי" אבל אני מבטיח להשתפר :wink:
אני מבין שעוד לא פגשת את ארז :twisted:ציטוט:
נכתב במקור על ידי המהנדס
הבאתי את השערותיו של הבן אדם , יכול להיות שכל מה שאמרת נכון , אבל הבן אדם לא כתב את זה באתר שלו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
אני לא מתווכח...אתה הרי מהנדס........ :twisted: