ברוך אל תחמיא לעצמך...
"חמור גרם" -התכוונו לכך שהוא חרוץ ומוכן לעמול קשה.
יעקב אבינו מברך את שנים-עשר בניו, ומשבח את בנו יששכר על חריצותו ומכנה אותו: "יששכר חמר גרם" (בראשית, מט, יד)
כלומר, אדם חרוץ וחזק העושה עבודה קשה (גרם = עצם חזקה).
סבבה? סבבה!
Printable View
ברוך אל תחמיא לעצמך...
"חמור גרם" -התכוונו לכך שהוא חרוץ ומוכן לעמול קשה.
יעקב אבינו מברך את שנים-עשר בניו, ומשבח את בנו יששכר על חריצותו ומכנה אותו: "יששכר חמר גרם" (בראשית, מט, יד)
כלומר, אדם חרוץ וחזק העושה עבודה קשה (גרם = עצם חזקה).
סבבה? סבבה!
ברוך הצפרדע אתה צודק יש מקום לכתבות יפות כמו על עידו של שאר הסדנאות ואפילו אני בביקור במספר סדנאות נהנה בכל פעם מחדש וביקרתי בלא מעט סדנאות .
ואני לא מגיע מנקודה של איש מהרחוב אני גם בעל סדנה ובעיין מקצועית אני רואה הבדלים עצומים בסיגנון של הסדנאות ובסוג הרכבים והבנייה וכמו שאתה רושם יש מה ליראות אצל כולם.
אז אני בטוח שאין סדנה בארץ שתתנגד לכתבה בפורום מכובד כמו גיפולוג ואני באופן אישי אשמח עם המערכת תכבד אותנו בביקור או כתבה.
כמובן שאשמח גם ליראות כתבות על סדנאות אחרות .
ולידע כללי לאחר ביקור בסדנה של הצפרדע עם שני הילדים הגדולים שלי רומי-8 ומידן-4 ברוך מוכרז אצלהם כאליל הבגיות המפלצתיות וכאיש חביב במיוחד!
אז אוהבים אותך ברוך
ומצורפת תמונה מהבניה האחרונה T14*4 שלוש מקומות בנסיעת מבחן
אני לא אנסה להוציא את הערמונים מהאש מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע את העובדות ולא רוצה להתווכח על משהו שאני לא יודע. כתבתי בתחילת דבריי שאני משתתף בדיון כחבר מן המניין ולא כסנגור מטעם המערכת. ציינתי שלי אישית אין מידע / לא נתקלתי בשום הנחייה או רמז מלמעלה למדיניות שתומכת במה שאתה טוען..
כתבתי לך ואולי הייתי צריך לעשות את זה כבר מזמן - שהדרך שבה אתה מביא את דבריך והתגובות שלך באופן כללי, עושות שירות דב לך ולאנשים שאתה מתעתד לייצג., יודע מה -נראה לי אפילו שלקחת לתשומת לבך ,
אם יותר לי להביע עוד דיעה - מבחינה מסחרית - משתתפי הפורום, שמדברים בגובה העיניים עם ציבור הגולשים זוכים להרבה יותר פרסום והרבה יותר פידבק מסחרי מאשר כתבה כלשהי בעמוד הבית. מי שאינו נמנה על באי חצרו של עידו (אני לדוגמה) , לא יעז להתקרב ולבקש הצעת מחיר להתקנות או עבודות "רגילות" - הוא פשוט נראה כמי שמתעסק ב"רומו של עולם" ושהדברים הפשוטים לא ממש מעניינים אותו/ יקח פרמייה מטורפת רק עבור השם שלו (שוב מציין - הכל רק רושם חיצוני ולא מהיכרות) .
אני משוכנע שכל חבר פורום, יודע בדיוק מי ומה זה עידו לוריא, ארנון ורפי, יריב ואורן ואחרים שציינת, ירגיש מאד בנוח לפנות אליהם ולא יהסס.
אלא אם אתה מכוון לצד המקצועני - הרשה לפקפק בכך שאדם הרוצה להיכנס לתחום באופן מקצועי , או שכבר נמצא בו ולהשקיע מאות אלפי ש"ח ברכב בבניה מיוחדת, יבחר את מי שייצר לו את הרכב על סמך כתבה שקרא במגאזין . תגיד אתה בעצם... איך אתה הגעת למי שהגעת בתחילת הדרך ?
ברוך שכחת עוד סדנה שמעולם לא סוקרה, של אורי שוער מחיפה שבונה כלים מדהימים ובטכניקות בניה שגם המפורסמים בארץ עוד לא ראו כאלה דברים וחלק מהם משתמשים בשרותיו לבנית חלקים מיוחדים לכלים שהם בונים.
טל
קודם כל ניר למה בגסות?
אני אחד מהרוב הדומם לרוב חבל. לראות את צורת התשובה פשוט מצער!(בוא נשאיר את הגסות למקומות אחרים)
במסגרת הגילוי הנאות אין לי קשר לא אם זה(ברוך) ולא אם כל השאר
אולי נפלה טעות בשגגה?(אולי גם לא).
ולמה לא להרים את הכפפה ולהתחיל בסבב סדנאות?
ושוב אני גולש כמעט מדי יום ומצער לראות תגובות כאלה(ניר)
ו
אני לא מכיר את ברוך, אין לי מושג מי הוא ומה הוא.
לא ברור לי למה בשרשור נתפסים החברים להתנהגותו או לסגנון הכתיבה של ברוך בעבר- זה לא רלוונטי.
את השרשור הוא פתח בצורה מכובדת, וכתב בצורה רצינית וראויה.
מהמקום בו אני נמצא, כגולש הפשוט, אני מסכים עם הנאמר.
באמת יש מקום לסקור את שאר הסדנאות, לשאוף יותר לתת לנו הגולשים את העולם במלואו ולא רק את המקורבים למניהם.
נודף מזה ריח פחות נעים.
תזכורת לכתבות התקנות, פיצ'רים, נסיעות מבחן וכל מיני, מסודרים לפי סדנא - רשימה חלקית בלבד:
גתוס:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1650
רסטה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1557
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1001
אספיר:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1742
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1695
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1001
ברוך טולידאנו:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1006
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1652
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1271
פרויקטים 4X4:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1486
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1755
הלל סגל:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1281
עידו לוריה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1698
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1509
פרוג'יפ:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1847
רוק סוליד:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2149
http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2163
ואני מפסיק כאן - כי יש עוד המון, המון חומר מעבר לעמוד הראשי של ג'יפולוג שמציג בסך הכל את הכתבות מהשבועיים האחרונים. פשוט גלשו באתר, ואם אתם רוצים לחפש לפי סדנא ספציפית - או בכלל - בעזרת "חיפוש מתקדם" ושם בחרו לחפש "מאמרים בלבד". הופיעו ככתבות בעמוד הראשי גם פיצ'רים על רכבים וסיפורים אישיים של מתחרים שאינם סדנאות - בזמן האחרון ביוזמתו של דובי מילר שדואג לכתבות קטנות על מגוון מתחרים. יריב קלר-ברוך, חנן גולומבק (לאחרונה וגם לפני שנים), אייל לביא, ועוד ועוד.
על חלק מהסדנאות/הדמויות כתוב הרבה. על חלקם פחות, ויש כאלו שכלל לא. יש סדנאות שכבר לא קיימות היום. יש סדנאות חדשות שטרם הספיקונו, יש כאלו שסתם נופלים בין הכסאות. חלק מהן מפרסמים בג'יפולוג, חלק פרסמו בעבר, חלק מעולם לא, וחלקם כלל לא מסחריים. היו כאלו שכתבו יפה מאד על עצמם, צירפו צילומים ואנחנו רק ערכנו - ויש כאלו שהזמינו אותנו ליום שלם של נסיעה מבחן וכיף במכונות מופלאות (לשבת במושב הימני של הצוללת הצהובה ליד רז היימן - ואחרי זה לנהוג בהדרכתו - זה כבוד!). וזה רק כתבות - בפורום הבונים בכלל יש דברים מדהימים - יש אנשים שיודעים לשתף, לצלם ולכתוב וחוסכים לנו את הצורך לבקר.
מה המכנה המשותף לכל הכתבות בג'יפולוג?
במילים פשוטות: זה מעניין אותנו, ואנחנו חושבים שזה יעניין גם את הגולשים.
זה מצחיק שאני צריך לכתוב את זה, זה אשכרה לטעון שאין לי אחות - אבל כנראה שצריך מדי פעם לרדת לרמה הזאת... אנחנו לא מפלים אף אחד, עושים את הכי טוב שאנחנו יכולים, במגבלות המציאות. מעולם לא סירבנו לסיבוב במכונית מרוץ או עבירות. אבל אנחנו לא נוחתים מהשמיים בהליקופטר, ולא יודעים על כל מה שנעשה בתחום - מי שרוצה להופיע בג'יפולוג, צריך קודם כל "לקנות כרטיס לוטו" - להזמין אותנו!
בד"כ אני לא נוטה להתערב בויכוחים אישיים ובאופן פרטני לא מעריך יותר מידי כאלה שנוטים "למשוך" ויכוח/נושא ענייני/לגיטימי/רלוונטי למישור אישי.
אבל!
לא הגזמת קצת ניר ל. (ההדגשות בציטוטים הן שלי, על מנת שתראה כיצד אתה (מעז) להתנסח)??!!
ברוך מעלה פה טענות ענייניות (נכונות או לא, זה ממש לא רלוונטי לתגובות שלך) ואתה לא מפסיק לנסות "ולהכניס" לו ולנסות לעורר נגדו דעת קהל עויינת ולהלבין את פניו בכל מיני סופרלטיווים "נחמדים" ומתיימר להיות "לטובתו".
אולי תירגע כבר עם הקישקושים שלך על אופיו הרע והנזק שהוא גורם פה לכולנו - ועוד להצהיר שאתה לא מכיר אותו או את אופיו וכו' וכו' חצאי התנצלויות צבועות וצבעוניות.
יש לך מה להגיד על מה שהוא מעלה, תגיד - מה איכפת לי/לנו מה הרושם שהוא השאיר/משאיר עליך, אם אתה רוצה להיכנס לו לפה או לא לשמוע ממנו ביקורת ואם אתה רוצה, תעבור לעיר אחרת לא רק למדרכה ממלו ומה זה עסק שלי/שלנו וממתי כבר גירד לך באצבעות "להכניס"/להעיר לו?
כל ההתנסחיות שלך, במאמרים מוסגרים ובהערות ובין השורות ועל השורות פשוט מיותרות - מנהל פורום בהתנדבות, שמודה שלא בדיוק עושה הרבה.
תירגע קצת מהפטרנליזם הזה ותערוך את עצמך, לפני שאתה לוחץ ENTER.
וואו. זו הפעם הראשונה שמישהו מוציא ממני משהו כזה פה, באתר הזה - וזה אומר משהו על ההתנסחויות שלך.
ותשים לב, ניר ל., לא אמרתי דבר וחצי דבר על מה אני חושב עליך ועל האופי שלך וכל שאר הדברים שטרחת לציין על ברוך שאותו, דרך אגב, אינני מכיר ומעולם לא פגשתי, אבל ראבק, יש גבול.
תגיד, ניר ל., אתה רציני/אמיתי?
אתה באמת רוצה להגיד שאתה לא מבין מה משמעות ה"באנרים" שעסקים קונים, שירוצו בכל דף באתר?
אתה באמת לא מבין מה משמעות פירסום, לעסק?
אתה לא קולט, אבל לגמרי כנראה, מה משמעות כתבות שמתפרסמות בדף ראשי באתר כלשהו?
אני (ואולי גם אתה), בתור "לא עסק", יכול "להסתפק" בקשרים אישיים בשירשורים באתר. עסק זה משהו אחר לגמרי - זה לא ברור לך?
או שאתה ממש, אבל ממש, לא מבין כלום (ואז הייתי מצפה שתנהג/תתנסח בהתאם) או שאתה מיתתמם באופן שפוגע באינטיליגנציה - אם יש לך עוד אפשרויות, אני מקשיב..
באשר לכתבות ,המעניינות כשלעצמן, ולאפלייה, אני כלל לא נכנס למניעים ולא יודע אם יש/אין יד מכוונת בעקבות אינטרס מסויים ואני לא מביע דיעה לכאן או לכאן אבל הדברים שברוך מעלה ראויים לתגובה עניינית ולא להשמצות עטופות האובייקטיביות/תמימות מעושה.
עצוב לי. בלי ציניות.
ככה התחילה ההחלקה במורד של ג'יפטריפ, שבהתחלה, עוד לפני שנולד ג'יפולוג, היה אתר שאפשר ללמוד וללמד בו...
גם הוא היה אתר ה-$X$ (אופס, התפלק לי השיפט. פרודיאני, אולי), סליחה, 4X4 הטוב ביותר בעברית.. עד ש...
לחברים שמנהלים את האתר אני מציע, בכל הצניעות, לטפל בנושא ולהגיב לטענות ברצינות ובשקיפות ובלי מלחמות אגו - למען כולנו.
ועוד דבר.
אני לא יודע (ואולי טוב שכך) על מה ברוך דיבר בקשר לצנזורה אבל אני בטוח שלא ימחקו/יערכו את מה שכתבתי.
אני מעריך את האנשים האמונים על תיפעול האתר ועל יכולתם לשמוע/להפנים/להתייחס לביקורת באופן כזה שרמזים על מגמתיות "פוליטית" של עריכה לא עולים על דעתי - אני מקווה שאני לא חוטא בתמימות.
ברנרד.
היה מכובד עד הסוף, כמעט.
למה להוריד את הרמה?
אני בכלל לא חושב שזה מצחיק שאתה נדרש לנושא ואני לא חושב שהתשובה שלך זה "לרדת לרמה הזאת". אני חושב שזה (לנסות) להסביר שהדברים לא כפי שהם (אולי) נראים.
מה לא בסדר בזה?
לגיטימי להעלות טענות ואפילו האשמות ומתבקש ורציני להשיב ולהסביר, הרי לא כולם רואים כל מה שאתם עושים ומה השיקולים ומה האילוצים ובהחלט ניתן לפרש לכאן (חיוב) ולכאן (שלילה).
אם מישהו/משהם מרגישים לא טוב עם מה שקורה, לנסות ולהתדבר איתם כלל לא נראה לי ירידה ברמה ואני חושב, שאם תחשוב על זה עוד קצת, תסיק, כמוני, שלא מגיע להם שתגדיר אותם ואת טענותיהם כרמה ירודה.
אני שוב אומר, עזבו את האגו. שום דבר טוב לא ייצא מזה.
ולמה אנשים סבורים שלא נסקר את שאר הסדנאות? מאיפה אתם יודעים שזה לא נעשה או ייעשה? הרי עולים כאן בין 2 ל-4 אייטמים וכתבות/פיצ'רים/מבחנים חדשים כל שבוע, ובכוונתנו/ביכולתנו להגביר את הקצב כבר בקרוב מאוד. אבל מישהו צריך להיות ראשון?... לא כך?
ואם המישהו הזה הוא במקרה עידו כהן ויש לו מכוניות שזמינות לנהיגה ראשונה ובלעדית עבורנו והוא מזמין אותנו לבוא ולהיות ראשונים שינהגו בהן, אז אנחנו צריכים לעשות את החשבונאות של X ו-Y ו-Z שיש להם סדנאות אבל הם עדיין לא הזמינו ואין להם באותו רגע/בכלל רכב זמין לסיבוב, אבל "זה לא ייראה טוב" בעיניהם כי יש להם תחרות עסקית /ספורטיבית עם הסדנא שאצלה אנחנו מבקרים באותו רגע? לי אישית זה נראה קטנוניות וחוסר פרגון נטו ומצידי תכסחו אותי על דעתי זו. אני גם לא רוצה להישמע כמי שצריך לסנגר על עידו כהן והסדנא שלו. ממש אין צורך, המכוניות שלו עושות את זה מספיק טוב. אבל מכאן ועד לקבוע שאתר ג'יפולוג הפך לפרומוטר של עידו כהן?... בחייכם. ירדתם מהפסים. עצוב לי לכתוב דבר כזה אבל זו האמת.
חבר טוב באמת ששוחח איתי ארוכות על העניין הזה טוען שהאמת לא חשובה,אלא רק איך הדברים נראים. גם אם זה דרך עיניים שרואות בעיקר אינטרס עסקי פרטי. יכול להיות שזה באמת ככה ואם זה המצב אז זה עצוב מאוד.
חברים יקרים, אנחנו רוצים לבקר אצל כולם. רוצים לכתוב על כולם. לנהוג ביצירות המופלאות של כולם ולכתוב איך היה. אישית אני חושב שאני לא אחדש לאף אחד אם אכתוב על עוד סדנא שמתקינה מיגונים ונעילות. זה כבר לא ניוז, מצטער. ואני לא אעשה את זה כי אני לא ג.יפית. מי שרוצה לפרסם, יודע מה לעשות ולמי לפנות.
אנחנו נשמח לקבל סרטונים שצילמתם וערכתם אבל בפרפראזה על ההוא ששאל את אלוהים "כל החיים הייתי כזה צדיק, למה לא סידרת לי שאזכה בלוטו?" ואלוהים עונה לו "מתי שתרצה, רק תמלא כבר טופס!" אז אנחנו לא אלוהים, אבל איך נפרסם את מה שלא עשיתם? אניי ודע שאנשים מתים לכתוב אייטמים ולהעלות אותם - קדימה! תעשו את זה! ביקרתם באירוע מעניין בחו"ל, בתערוכה חשובה? תכתבו כמה מילים, תצרפו תמונות ותשלחו. אנחנו כבר נערוך ונעלה את זה. בניתם רכב מענייןבאמת? (ועם כ להכבוד, אני לא מתכוון לבאגי מחיפושית ישנה עם מסגרת מצינורות השקייה) תיידעו אותנו ונבוא. אני אבוא לראות דברים חדשים, מוצרים ייחודיים חדשים, ולכתוב עליהם. אם יש מכונית מעניינת לנהוג ולכתוב עליה - אדרבא. אבל בחיאת, תיידעו אותנו! תזמינו. אין לי שום כוונה להתקרצץ ולהתחנן ולקוות שיעשו לי טובה, יפנו לכבודי רבע שעה ויתנו לי לשבת שתי דקות באיזה רכב מירוץ לא גמור.
הדבר היחיד אולי לדעתי שמחזיק מים בכל הטענות האלה, הוא שאפשר להתווכח על עיתוי פרסום של כמה אייטמים רצופים שכולם עוסקים בסדנא של עידו כהן, אבל מכאן ועד האשמות כאלה שגובלות לטעמי האישי בהשמצה, עוד ארוכה הדרך.
ברנרד,
גם אותך אני לא מכיר אישית , גם אתה לא אותי, אגו זה ממני והלאה... תציג את עצמך בכמה מילים ותסביר את הרקע , נראה שגם לך יש בטן מלאה...
את ברוך לעומתנו אין צורך להציג...שמו הולך לפניו, לכן כן מצאתי לנכון להתייחס גם להסטוריה שלו שלא ממש מוסיפה נופך של רוך ושל קורקטיות לטענות שהוא מעלה כאן ,
והוא העלה הרבה טענות, גם כאלו שנוגעות אלי אישית בתור מנהל פורום (בעניין של סתימת פיות /קוספירציות ואינטרסים שאני לא רוצה להיות מזוהה איתם) .
אז כן, "הכנסתי" לו , כמו שאתה "הכנסת" לי , לא במטרה להסית את דעת הקהל, אלא כדי לא להצית כאן אש בכוונים שאכן היו גורמים למחיקת השרשור, שים לב שבזמן שלקח לי לשלוח את התגובה - כבר החל להתפתח דו קרב ארסי בינו לבין גולש אחר...
לדעתך הגזמתי/ התנשאתי וכו' ? - קראתי כל מה שכתבת בקשר אלי, מקווה שלמדתי מזה משהו . מה לעשות - לפני אי אלו שנים כשכולנו כאן הכרנו אישית , זה היה יותר פשוט ואפשר היה לעקוץ בחפשיות בלי שמישהו יעלב, היום אין את הפרווילגיה הזאת לא לי , לא לברוך ולא לאף אחד אחר כנראה - אז אנחנו צריכים להרגיע ואני אהיה הראשון שיישם את זה או יתנצל אם צריך . מתנצל אם נפגעת מדבריי (גם אם באופן עקיף) !
בכל מקרה - לדעתי השגתי את המטרה - ברוך נשאר ממוקד, הרבה אנשים כאן אמרו מה שיש להם להגיד, הצנזורה לא נאלצה להתערב ואולי אפילו יצאו מזה כמה פיצ'רים מעניינים.
אוי, כמה שאתה לא קרוב אפילו..
לבקשתך להציג את עצמי:
אני פנסיונר לא זקן, בעליו של ריינג' רובר שאני משפר/משנה לבדי, לומד הרבה מהפורום ומעלה דברים, שאולי יעניינו ויתרמו למי מהחברים בפורום.
אני לא חבר של ברוך ולא של מי מהבעלים/מנהלים של האתר ואין לי כל אינטרס כזה או אחר בשום עסק שמוזכר או הוזכר באתר אי פעם.
לנושא הנדון, אני לא תומך בברוך ולא נגדו וכאמור, אינני מכיר אותו ולא מעניין אותי כמה הוא נחמד אליך או פחות נחמד לילדים של חברים שלו.
האיש העלה טענות ולדעתי כולנו זכאים לתשובה/תגובה עניינית (ולשמחתי שתיים כאלה כבר הגיעו, למרות הסקפטיות שלך) ולא להתייחסות מזלזלת ומסיתה.
הבטן המלאה שלי היא על התנהלותך בשירשור הזה (אין ולא היתה לי אי פעם טענה נגדך בקשר לשירשור אחר ואני לא זוכר כל שירשור שלך), כמי שמנצל "הזדמנות" על מנת לנגח מישהו ולסגור חשבונות אישיים (כך נראה), שלא קשורים לנושא ולא מעניינים איש.
ואתה ממשיך. אתה משהו!
ניר ל., אתה לא עוקץ. אתה משמיץ ומלבין ברבים ונוקם ונוטר ומוציא הרבה משקעים שיושבים אצלך הרבה זמן (כמו שאתה מעיד על עצמך) ללא כל קשר לנושא המדובר.
אני לא "הכנסתי" לך כמו שאתה "הכנסת" לברוך. אני קראתי לך לראות כיצד אתה מתנהל ואמרתי לך איך נקראת התנהלות שכזו.
אל תנסה להשלות אותי/אותנו שהיתה לך איזושהי מטרה נעלה באופן בו פנית לברוך בפומבי.
אל תשלה את עצמך שתרמת במשהו למיקוד של ברוך. הוא לא נשמע לי מפוזר. הוא פשוט לא נגרר (כמוני) לויכוח איתך.
ירדת אל מתחת לחגורה על מנת שלא יירדו מתחת לחגורה כדי שלא יצטרכו למחוק את השירשור - אתה מקשיב לעצמך?
כל אחד והסיגנון שלו. של ברוך ישיר בוטה (גס אם תרצה) וממוקד מטרה (נכונה או לא - לא רלוונטי) יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.
לי חשוב יותר מה הוא אומר ופחות ההיסטוריה שלו איתך וכמה נעלבת ממנו.
לא קראתי התנסחות דומה לשלך, בקשר לברוך, לא מנימרוד ולא מדרור.
אתה פשוט מתרכז מתחת לחגורה ומחוץ לנושא כמו תרגן בשוק שמנצל ויכוח צדדי כדי לסגור חשבונות ישנים וכשמעירים לך שאתה מגזים, אתה מחפש מניעים נסתרים (שאין) מתרץ "מתנצל" וחוזר לסורך.
כבר פעם שנייה (ואחרונה) שחרגתי ממנהגי בקשר אליך.
אתה מוגדר מנהל פורום: בעל אחריות ושיקול דעת - תתחיל לנהוג ככזה.
פשוט תפסיק.
ברנרד,
מישהו אמר משהו, ואני צריך עכשיו להוכיח שאין לי בכלל אחות... שיהיה ברור - אין בהאשמות של פותח השרשור הזה אף לא גרעין של אמת. התשובה לכותרת השרשור היא מילה אחת - "לא".
אבל אנשים באים וקוראים, והנה מה שאתה כותב:
ומה אני יכול לעשות? בדרך כלל אנחנו בוחרים להתעלם, להושיט את הלחי השנייה ולהמשיך הלאה. בדרך כלל זה עובד. הפעם אני בוחר לענות. האם זה עדיף? לא יודע. תגיד אתה.ציטוט:
באשר לכתבות ,המעניינות כשלעצמן, ולאפלייה, אני כלל לא נכנס למניעים ולא יודע אם יש/אין יד מכוונת בעקבות אינטרס מסויים ואני לא מביע דיעה לכאן או לכאן אבל הדברים שברוך מעלה ראויים לתגובה עניינית ולא להשמצות עטופות האובייקטיביות/תמימות מעושה
ראשית, אפתח ואומר שאכן, קיבלנו מעידו טובת הנאה. קיבלנו סיבוב. וזה - רבותי - דבר שאני לא זוכר שאי פעם סירבתי לו. חלק עצום מהמוטיבציה שלי להיות פה בכלל, זה בשביל לקבל סיבוב - לא משנה על מה. (האמת היא שקיבלנו גם קפה, אבטיח, ואני חושב שאייל גם אכל עוגיה אחת.)
על הדרך ביקרנו במקום, וראינו דברים מעניינים, שלדעתנו מעניינים גם את הגולשים - אז מה? לא לפרסם? לפרסם את המבחן של הטופי ולשמור את השאר על ההארד-דיסק בבית, כי... למה בעצם? זה שירות יותר טוב לגולשים?
ועל מה כל תאוריית הקשר בנויה? על מבחן אחד ועוד כתבה שמרכזת עוד לא מעט חומר מעניין מאותו ביקור בפרדס חנה. שני אייטמים. זהו.
נכון, יש סרטון של שמוליק, אבל מה הקשר, למען השם? שמוליק גמר אחרי חודשיים לערוך סרט באורך של פיצ'ר על הקבוצה בחוצה ישראל, אבל אתם צודקים, הוא לא צריך את החשיפה - כי בטוח ערוצי הספורט מתחרים כרגע על הזכות לשדר את הסרט שלו, ושמעתי שגם בפסטיבל דוק-אביב בשנה הבאה הוא בתחרות. אז לא לתת לו את הבמה, כי במקרה הקבוצה שעליה הסרט היא של עידו?
וזה- שני אייטמים - זה??? שני אייטמים מביקור בודד? זהו? רצף ושצף?ציטוט:
רצף ושצף הכתבות והפרומואים לסדנא מפרדס חנה
כל מי שיזמין אותי לקבל סיבוב (בצד של ההגה, כן? ) ברכב מירוץ או כל רכב מעניין / מגניב אחר - אני בא עם מצלמה. גם אם זה ייקח זמן. אם בדרך, בסדנא, יהיו עוד דברים מעניינים - יש סיכוי טוב שזה גם יתפרסם. אל תצפו שאני ארדוף אחריכם, או אדע מה קורה אצלכם בתוך הסדנא. אל תצפו שאחרי שאמרתם לי "נזמין אותך כשהרכב יהיה גמור" ולא הזמנתם, אני אארוב לכם בנסיעת אימון. אם לא תזמינו - איך אני אבוא?
מישהו הזמין אותי לסיבוב במכונית מירוץ ולא באתי, ברוך? מישהו שלח לנו את הסרט שהוא ערך על חוצה ישראל, וביקש שנפרסם אותו, ולא פירסמנו?
זו הפעם השניה שאנחנו מואשמים בשחיתות, על ידי ברוך, שתיהן באותו הקשר, ובשני המקרים, בלי הצדקה. זה מרגיז אותי ולכן התגובה שלי היא קצת מהבטן.
הציעו כאן לעשות סבב סדנאות בין כל העסקים של ה 4X4 בארץ. זה באמת מעניין אתכם? אז אני בעד. והנה רעיון, שאני זורק לאוויר לפני שקיבלתי לזה אוקיי באופן שבו מקובל שאנחנו מאשרים כאלו פרוייקטים...
מי שרוצה להיות זה שיסתובב בין כל העסקים בארץ מוזמן לשלוח לי ה"פ עם טקסט שהוא כתב, בן 500 מילה, על נושא חופשי. רצוי שזה יהיה מישהו שיש לו הרבה זמן פנוי- כי מדובר על לא מעט עסקים, ופרוייקט כזה, אם מתחילים - חייבים לסיים אחרת יהיו מי שמרגישים זנוחים ופגועים. אני מבטיח לעדכן, בשקיפות, לגבי התהליך של בחירת מבקר הסדנאות החדש שלנו, אם ימצא מועמד ראוי, כמובן. במאמר מוסגר, ברוך - אני יודע שאתה יודע לכתוב באופן רהוט, מתמצא היטב במושגים הטכניים, וגם הוכחת לנו בדיון הזה שאתה מכיר את כל הסדנאות, גם אלו שאני לא מכיר. אם אתה מגיש מועמדות - אני אעשה כל מה שאני יכול כדי שאתה תיבחר (אבל אני לא מבטיח כלום). אני חושב שאתה יכול להיות מבקר סדנאות מעולה. באמת ובלי טיפת ציניות. רק על נושא הצילומים נצטרך לעבוד.
(עבור חברי המערכת הקיימים, נראה לי שזה יהיה קצת גדול מבחינת לוחות זמנים - כי על עצמי אני יכול להעיד שבחודש ממוצע של מירוץ אחד , שניים עד ארבעה מבחני דרכים, טיול אחד לפחות ועוד כמה כתבות ופיצ'רים - נגמרו לי ימי החופש, וסופי שבוע אין מספיק, גם ככה אני מזניח את הקמפר, הריאו והמשפחה. כולנו עובדים בעבודה "אמיתית", (חוץ מדרור, הוא עובד בשלוש או ארבע - יותר מדי ילדים ונשים), רובנו עושים עוד כמה שבועות מילואים בשנה בין לבין (חוץ מנמרוד, שמרצונו החופשי עושה מספיק מילואים בשביל כל אלו שלא עושים), והסיבה שהרבה פרוייקטים שהיו יכולים להיות יפים ומעניינים לא התרוממו - היא שלנו אין זמן. נגמר.)
אסף.
כאחד שעוקב אחר הנעשה באתר הן בפן המקצועי והן בפן העיסקי (מה לעשות , אני מגיע מתחום השיווק והמכירות ומסקרן אותי מאד לראות תחביב העוסק לעסק.) .
עפ"י מה שקראתי ושמעתי אתר גיפולוג היה אתר של חברים למען חברים ואט אט הפך לעסק (עדיין יש חברים למען חברים אבל גם זרימה של מזומנים וזה לגיטימי).
אני מסכים עם מה שכתב דרור שהשילוב בין התחלת הפרסום של עידו בצירוף 2 כתבות מפרגנות גרם גם לי להרים גבה (או שתיים..).
אני לא מנסה להכנס לפן המקצועי כי אני לא מספיק מבין ...
יתכן שזאת כתבה ראשונה מבין סדרה אבל , וזה האבל הגדול , צריך לציין את זה . יש כאן סדנאות שמשקיעות כספים לאורך זמן , אנרגיה ואפילו מלאו את כרטיס הלוטו
המדובר ובקשו כתבה על פרי עמלם בסדנאות שלהם.
היה אפשר להציג את הכתבה בכותרת הבאה : "גיפולג מטייל בסדנאות ישראל : כתבה מספר 1 - הסדנא של עידו "
יתכן והכתבה היתה מוצגת תחת כותרת בעלת רוח כזו , שאר הסדנאות היו מזמינות את כתב גיפולוג לבקר או המנומסות יותר מחכות לביקור של כתב.
אבל אני חוזר , השילוב בין כתבה + התחלת פרסום + כתבה נוספת + חוסר שקיפות בסדרת כתבות שיתכן ותצא גרמו גם לי להרים גבה.
אז אני חושב שעל מנת ליישב את הסכסוך אולי הגיע הזמן לכתבה מספר 2 בסדרה .
לירן - השבדי
אהלן נמרוד.
אתה לא צריך להוכיח כלום.
נכון, אנשים קוראים ובד"כ אלה שלא מעורים ב"מאחורי הקלעים" מתרשמים רק ממה שכתוב ומה לעשות, מה שברוך טוען נשמע, על פניו מבוסס.
כלומר בזמן האחרון יש יותר סדנא אחת מאשר אחרות.
עכשיו, אני (שאני מדבר בשם עצמי ולא כמנהיג האוהלים ברוטשילד) קורא וזה מצלצל לי לי מוכר: היה פה עידו אתמול והיה פה עידו שלשום והיה עידו בטלוויזיה ופתאום יש מסביב יותר מידי עידו.
ואני באמת מעוניין לשמוע את, מה שנקרא, "הצד השני", שהרי אני לא משוחד לכאן או לכאן ובאמת רוצה להבין מה קורה, אם בכלל קורה ואולי זה לגמרי במקרה וגם אם לא זה לא נורא, רק שנדע.
אם אין תגובה, להבנתי יש כמה אפשרויות:
א) הדברים נכונים ו"לצד השני" למעשה אין מה להגיד ואז אני מרגיש קצת קצת מרומה, שהרי בהתחשב באלטרנטיבות אני די "קהל שבוי"...
ב) "הצד השני" מזלזל/לא מתייחס ל"צד הראשון" ולכל אלה שחושבים כמוהו ואלה שרוצים לדעת "מה קורה" וזה לא נחמד ואפילו מעליב.
ג)"הצד השני" כ"כ גאה ונעלב שחשבו עליו ככה ועושה "ברוגז".
ואיך נדע אם זה א), ב) או ג) או משהו אחר?
כך או כך, כל אלה שלא "בעניינים (תקרא להם הרוב הדומם (יענו, לא השתתף בשירשור ומחכה לראות "מה קורה/יקרה), שהוא... הרוב), לא של ה"צד הראשון" ולא של ה"צד השני" ושומעים על זה בפעם הראשונה כשחיפשו "מה חדש באתר", נשאר בחוץ ומרגיש, איך נגדיר את זה: "מוזנח".
ואז גם מתחילים מחנות, מבלי שבאמת יודעים למה ומתחיל "איכסה", כמו שהגמדה הקטנה שלי אומרת על מי שרב...
אז אני אומר לא להתעלם ולא להושיט את הלחי השנייה ולא להמשיך הלאה כאילו כלום משום שאם אין ממש בטענות (כל טענה), אז לא מגיע למי שהטענה כלפיו שיהיו מי שיפרשו את חוסר התגובה כ-א) או ב) וגם לא מגיע ל"רוב הדומם" לא לדעת על מה ולמה המהומה.
אני לא מוצא פחיתות כבוד בלהסביר בקצת יותר מ"לא" את מה שהולך מאחורי הקלעים.
זמן, כסף, זמינות, הזמנות, איכות וכו' הן בהחלט שיקול של מה לכתוב ומתי ואם בכלל וזו לא בושה להסביר לכולם בשני משפטים (ו"לצד הראשון", הטוען/מאשים אפילו בקצת יותר משפטים "ב-"4 עיניים) "מה קורה" ולמה - והנה, אתה ודרור הסברתם ביותר משני משפטים.
פעם שופט מפורסם (בבית משפט מחוזי, לא במגרש) אמר למי שהופיע מולי והתבכיין שאני מזלזל בו ולא נוהג בו בכבוד הראוי שאם הוא רוצה שיתייחסו אליו כמו אל (עו"ד) גדול, כדאי שיתנהג כמו (עו"ד) גדול.
אני לא יודע אם התגובה שלך ושל דרור סיפקה/מספקת את ברוך ומי שמרגיש כמותו אבל זה בהחלט נראה רציני בעיני שהגבתם לעניין.
אני גם חושב שיעזור מאוד (לכולנו, שהרי כולנו תורמים לאתר ולעצמינו ולא ניתן לומר שהשם "הצפרדע" הופיע בתדירות נמוכה באתר ולא תרם לרבים ומכאן, לאתר) אם "תשבו" ותדברו עם ברוך ומי שמרגיש כמותו (ומסתבר שיש כאלה) - זו לא פחיתות כבוד, להיפך.
אולי אפילו ייצא מזה משהו טוב לכולנו.
הקיביצר.
אני בהחלט חושב שכן עדיף להסביר.
זה מראה על רצינות, על איכפתיות, על שותפות על כבוד וגם אם לא ניתן לרצות את כולם כל הזמן, זה בכל זאת מחזיר רצינות ואיכפתיות ושותפות וכבוד - ואני חושב שעל בסיס זה עומד האתר וזה מה שמפריד אותו מאתרים אחרים (שצבועים בצבעים אחרים).
וזה לא שאני נאיבי (יותר מידי). מי שיזם והשקיע ומשקיע - שירוויח. לבריאות. אני בעד. מאוד.
זה מה שאני חושב, באמת.
אני פשוט לא עומד בקצב הקריאה/תגובה - כנראה הגיל מתחיל לנגוס בי...
בכל מקרה, עלתה עוד תגובה/תשובה של אסף ואני חושב שזה נחמד מאוד (באמת) שגם אם נעלבים קצת, בכל זאת עונים ומגיבים ומכבדים את הטענות בתשובה עניינית (כך אני מבין זאת).
וגם עוד דעה של חבר נוסף,לירן השבדי, שגם הוא חושב קצת אחרת.
נמרוד, לזה בדיוק התכוונתי.
איך אמרו לי בטירונות" "יחס גורר יחס".
העיקר שיהיה יחס, לא התעלמות.
לירן, העמוד הראשי בג'יפולוג הוא כמו עמוד השער של מגזין. השבוע הופיע על השער עידו כהן. למעשה, השיקול היה לרכז במקום לפזר - תקרא לזה דאבל-פיצ'ר. היה אפשר לאגור חומר ואז לשחרר בעוד חודש את הכתבה השנייה - אבל אז היית יכול לבוא ולאמר שהנה גם החודש אותה סדנא על השער...
ההסתכלות על השער בלבד, בלי להתייחס לאתר שמאחוריו, בלי להתייחס שנים אחורה - זה פספוס. זה לא ביקור סדנא הראשון ולא האחרון. ההיסטוריה של ג'יפולוג עשירה. צריך רק "לדפדף" אחורה. בניגוד למגזינים שיושבים בארגז בבוידעם במקרה הטוב- כאן הכל קיים ונגיש.
כדי להופיע על השער - סדנה או אדם פרטי - צריך רק להזמין - עם סיבה טובה. קח את "רוק-סוליד", שנדמה לי שאתה קשור אליה, סדנא מהצעירות יותר, ארנון ורפי לקחו יוזמה לא מזמן - ארגנו אצלהם בהתנדבות יום בדיקות של רכבים תחרותיים. דרור הגיע, כתב צילם, והסדנא הופיע על השער באותו שבוע. קח דוגמא מ"רסטה", ארגנו יום קח-תן, הזמינו אותנו - גם זו היתה סיבה מצויינת לכתבה בעמוד השער של ג'יפולוג. ודוגמאות באמת שלא חסר, נתתי רשימה חלקית ביותר של קישורים.
יתרה מזאת - בניגוד למגזין נייר, כאן כל אחד יכול ליצר את התוכן בעצמו - עידו לוריה הוא דוגמא מצויינת, וכשהוא מצלם וכותב על פרויקט שלו, כל שנשאר לנו זה לערוך ולהעלות לעמוד השער. מאד מקל עלינו.
לגבי סרטונים - אנחנו מעולם לא צילמנו ולא הפקנו וידאו, אין לנו את היכולת הזאת. מי שמפיק וידאו ושולח לנו/מעלה ליוטיוב - וזה סרטון איכותי, ורלוונטי, ומעניין - הוא מקבל את עמוד השער, כמעט מיידית - אנחנו רק ערוץ הפצה לכל מה שרלוונטי - ספורט מוטורי ישראלי. תסתכל על מדור הוידאו באתר - יש וידאו מהרבה גולשים, אם כי אתה תראה מייד שני שמות עיקריים - שמוליק לודוויג, ומיקי יוחאי - למה? כי הם טרחו וטורחים לצלם ולהפיק.
ובקיצור, מערכת נכבדה ויקרה, ממקבץ התגובות שלכם(נמרוד, אסף, דרור, ניר ושות'), ברור לחלוטין כי אתם - לפחות בעיני עצמכם - בגדר איש צדיק תמים, אשר שמץ של רבב ו/או של טעות לא דבק בכם. פשוט שום כלום.
מקבץ הדיעות והתחושות השונות לגמרי כפי שבא לביטוי כאן למעלה וגם מחוץ לשרשור הזה, הוא אין ואפס בעיניכם. כלום לא נדבק, הכל כל כך חלק וטהור שאין בכלל מה "לרדת לרמה" הזאת ולטעון שאין לכם אחות, זאת, על אף שקבוצה שלמה טוענת שראתה את האחות, ומי יודע אולי גם עשתה איתה משהו...
:)
חבל, לא שציפיתי למשהו אחר, אבל בכל זאת מאכזב לראות ולשמוע שכלום לא השתנה.
כולם וכל הסדנאות צריכים להזמין אתכם, לכתוב לכם מאמרים של 500 מילה, לייצר ימי עיון וכיו"ב מאמצי על, בעוד שהאחר לא צריך לעשות כלום - רק מחכים ומחזרים לפתחו, ומוכרים את הבכורה(בעצם את כבודכם העצמי) עבור נזיד עדשים, ועוד מפרסמים עבורו ענינים עסקיים והזמנה(משתמעת היטב).לבוא לסדנא אשר מחכה ללקוחות שכן פתחה שוב את שעריה לאחר שכל החמאה של מכירות העל לחו"ל(כביכול) נמסה ונעלמה לה.
אינכם יכולים להתעלם מכך שהזמנים האלה מאד קריטיים לעסקים ולעוסקים בבניית רכבים תחרותיים - עכשיו הכל הופך חוקי ולא מעטים ירצו לרכוש כלים כאלה. למה לכם לגרום להפניית לקוחות דוקא לשם ולמה לכם להיות כל כך מזוהים עם אותה סדנא??
אלא אם כן זאת אכן מטרתכם(המוכחשת בשלב זה בתוקף), ואם כן, אימרו זאת בפה מלא ובלי להסתתר תחת הסברים לא משכנעים ותחת מליצות נבובות וכן תחת "אי ירידה לרמה".....
במקום לחוש כל כך צודקים וצדקנים אשר מאומה לא דבק בהם, עשו מעט חשבון נפש, הטו אוזן לרחשי ליבם של רבים וטובים כאן אשר לעניות דעתי הפליאו להתבטא לעיל, ואזנו את עצמכם ואת פרסומיכם - אל תתנו כאן לאנשים תחושות קיפוח, אכזבה, משוא פנים והעדפה לא ראויה ומציקה, ונסו לשמור על המוטו שלכם שמופיע פה ושם באתר, שעיקרו מקצועיות, אמינות, הגינות ויושר בכלל ועיתונאי בפרט.
לסיום הודעותי כאן בשרשור, אי אפשר בלי לציין את הטוב - יש לכם אתר יפה, חי ואנרגטי, מתחדש ומתעדכן, עמוס פעילות, אבל יש בו כמה רעות חולות של צנזורה מוגזמת ומופרכת, של הטיות לא ראויות כמו במקרה של הסדנא של פרדס חנה וכו'.
במקום להתנצח ולהתנשא ע"י "אי ירידה" לרמה ו/או ע"י היעלבות מעושה כגון זאת של קציר ו/או ע"י תרצנות לא ענינית כמו של דרור, קחו לתשומת ליבכם ושפרו את מה שטעון שיפור.