תגובה: Article: מבחן דרכים: סובארו פורסטר 2011
מתעקשים?
שים לב שסוזוקי הוא יצרן שלא מחדש את הדגמים שלו באותו קצב כמו שאר היצרנים מהמזרח. כל דגם של סוזוקי חי בשוק קצת יותר שנים מהממוצע. יהיו כאלה שיגידו שזה בגלל שהם כל כך מוצלחים - בתור מי שמאוד אוהב את הכלים של סוזוקי, אני רוצה להאמין שיש בזה משהו. אבל ההגיון אומר שזה סתם עניין של חיסכון בעלויות פיתוח.
לעניין המתלים הנפרדים מול סרן חי, לא חושב שזה קשור. היום, בעידן מערכות בקרת האחיזה שעובדות כל כך טוב בשטח וחיות בשלום עם מערכות מתלה נפרד שמיועדות לכביש, סרן חי כבד ומסורבל שפוגם בהתנהגות הכביש, בניהוג ובנוחות הנסיעה, זה דבר כמעט מיותר. שים לב למערכות מתלה נפרד מופתיות כמו של לנד-רובר למשל, כמה טוב הן עובדות בשטח.
בכל מקרה - הכיוון של תעשיית הרכב ה"אזרחית" בעולם המערבי הוא לנטוש את השטח בכלל, בעיקר בגלל פוליטיקלי קורקט וכל מיני חוקים ממאירים בצבעים ירוקים שהורסים לנו את החיים ואת מצב הרוח. שים לב לכלים שפעם היו היו בעלי יכולות שטח של ממש ואיפה הם היום - קיה ספורטז' וסורנטו, פורד אקספלורר, VW טוארג, פורשה קאיין, סוזוקי XL7 ... והרשימה עוד ארוכה ועצובה ופושה אפילו ב"משפחות הכי טובות" כמו ג'יפ ולנדרובר.... כולם ויתרו על הילוך הכוח, חלקם גם על הנעה 4X4.
אני מהמר, אם לא כמעט טוען בודאות - הדור הבא של גרנד ויטארה כבר יגיע ללא הילוך כוח. ואני אשמח לגלות שטעיתי.
זה פשוט גיאומטריה : לסרן חי תמיד יהיה מהלך מתלה גדול יותר מציריות ועדיף 2 גלגלים במגע עם הקרקע על פני אחד+אלקטרוניקה.
אני זוכר לרעה את הסרן החי בויטרה שהורגש על כל בליטה בכביש, אבל זה לא חייב להיות כך: גם בטריוס יש סרן חי אבל בניגוד לויטרה, כמעט שלא מרגישים (ובנוסף יש לו גם בקרת משיכה).
לגבי גירים: לא חושב שזו גישה שמרנית, אלא גישה עניינית נטו. אני יודע שכולם כאן נורא אוהבים לזחול בפקקים ולדבר על נוחות ועל זחילת סלעים, אבל אתם לא יכולים להתווכח עם העובדה שגיר אוטומטי מיועד במקורו לנכים ולמוגבלים שלא מסוגלים לתפעל גיר ידני ושלוש דוושות.
על החסרונות הפרקטיים והכלכליים דיברנו המון ואין טעם לחזור עליהם.
קשה לי באמת לשים את האצבע על יתרון טכני או כלכלי מובהק אחד ויחיד של תיבה אוטומטית. ואל תספרו לי על פקקים - בכל העולם יש פקקים. עבור אדם בריא זה עניין של עצלנות נטו.
שוב - מ שזה מה שהוא אוהב, שיהיה לו לבריאות. רק שלא יבכה על תצרוכת דלק גבוהה, על התחממויות ותקלות ועל עלויות תיקונים/שיפוצים מוגזמות ושאר מרעין-בישין. כי זו עיסקת חבילה.
מתלים נפרדים לעומת זאת, מעניקים לנו גם ברכבי שטח רק יתרונות בנהיגה יומיומית. שילוב עם אלקטרוניקה מתקדמת מאפשר להם לעבוד באופן משביע רצון גם בשטח.
לגבי מהלכי המתלה של סרן מול מתלים נפרדים: עובדתית זה לא נכון כי כל רכב לגופו.
ושוב הדוגמה של לנדרובר: לדיסקברי ולריינג' עם מתלים נפרדים יש מהלך גדול יותר מהרבה סרנים חיים ברכבים אחרים. אז נכון שאפשר לשפר מתלים ברכב עם סרן חי הרבה יותר רחוק ועמוק מאשר מתלים נפרדים, אבל גם הניהוג יסבול מזה ולא מעט.
רציפים ורצועות לא בבית סיפרנו - אבל מה אתה אומר על DSG ודומיו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מהמר, אם לא כמעט טוען בודאות - הדור הבא של גרנד ויטארה כבר יגיע ללא הילוך כוח. ואני אשמח לגלות שטעיתי.
לפי השמועות באתרים בחו"ל -
השילדה "תלך לאחור" לעבר שילדה אחודה (וחלשה מהנוכחית).
אבל....
יש שמועות שמערכת ההנעה תגיע מ VW (בעלת מניות בסוזוקי).
אם נקבל טיגואן מלוכסן עיניים, כראה שלא נתעלף. אבל המחשבה על על רכבת כח מבית VW עם transfer ו DSG יכולה להלהיב.
http://www.goauto.com.au/mellor/mell...257831000FD916
טיגואן זה גולף. אוטו מצוין, מרשים אפילו בהרבה מובנים, אבל בשימושים כמו "שלנו" באמת אין מה להתעלף ממנו. לעומת GV הנוכחית זו תהיה נסיגה.
ה-DSG שאנחנו מכירים משודך למנועים רוחביים. וכל עניין העברת הכוח לגלגלים האחוריים הופך את שידוך הטרנספר מהסוג המקובל ב-GV למשהו לא טריוויאלי. אל תשכח שעלויות פיתוח זה משהו שהיצרנים שמים עליו דגש רציני.
ומכיוון שהיום המגמה היא לכוון את המכוניות הללו לכביש, ואם הם באמת יעברו לרכבת הנעה עם מנוע רוחבי של VW אני מהמר שה-GV הנוכחית היא האחרונה שמצוידת בטרנספר עם הילוך כוח. סוג של קלאסיקה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואל רנד
הי דרורקראתי את הכתבה שלך בהנאה רבה שכן לפני כחודש וחצי מכרתי סורנטו 2008 ורכשתי במקומופורסטר 2000X מודל 2011. היום כשאני משווה סורנטו לפורסטר אני חש בזמן הנהיגה הבדלעצום לטובת הסורנטו. כל הפלסטיקה בפורסטר ממש לא משהו, הדלתות וחלקי הפח ממש ניר. עדיין לא הזדמן לי לבחון הרכב בשטח, אבל היות ועד כה היו לי תמיד כלים כבדים, מיד כשקבלתי הרכב הוספתי מיגון תחתון והגבהה, ואני מתכוון לבחון אותו במסלולים הרבה מעבר לשבילי קק"ל. אני כותב כל זאת מפני שעשיתי עבודת מחקר יסודית לפני רכישת הפורסטר והגעתי למסקנהשמכל הג'פונים הוא בעל יכולת העבירות הטובה ביותר. הייתי שמח לקרוא דעתם של בעליפורסטר מהדגם החדש.
שים לב: תמיד היו לך "כלים כבדים" ועברת לקרוסאובר/ג'יפון. אתה משווה כאן תפוחים לתפוזים. ברור שיש הבדל.
סורנטו 2008 (דור ראשון) = SUV. אמנם SUV לא ענק, אבל בכל זאת. סרן חי מאחור, גלגלים גדולים יחסית (30 אינץ', לא ענקי, אבל מול הפורסטר זה גדול), טרנספר אמיתי עם הילוך כוח אמיתי. מנוע דיזל עם המון מומנט, משקל רציני...
פורסטר = ג'יפון. אין טרנספר (בדגם האוטומטי), מתלים נפרדים, גלגלים קטנים יותר. זה אוטו אחר לגמרי. ה"שטח" שהוא מיועד לעשות קצת שונה. כדי שלא תתאכזב, אני מיידע אותך מראש - גם אחרי הגבהה ומיגון אל תצפה ממנו לנסוע איפה שהסורנטו נסע. מצד שני, גם נאום ציוני נלהב לא ישכנע את הסורנטו לעוף בשבילים מהירים כמו הפורסטר. וזה לא רק כוח מנוע כמו תגובות שילדה, מתלים, היגוי וכו'.
על התנהגות כביש, נושא שמשום מה אוהבים לזלזל בו כאן, אני כבר לא מדבר.
איכות פלסטיקה וכו' - עניין אחר. אני חושב שגם במבחן לא הסתרתי את חוסר התלהבותי מהפלסטיקים הפנימיים בסובארו.