תגובה: מתלבט בעניין קניית דיסקאברי 3 - צריך עצות מבעלי ידע
שלום שלמה,
כן בודאי זרון,יאיר,עשוש ורדית וכדומה.
כל הנחלים בערבה
מדבר יהודה מכל כיוון לכל כיוון ועוד.
לרכב אין בעיה עם זה.
במעלה יאיר נשבר לי הקומפרסור שמרים ומוריד את הרכב ואת רוב הדרך למטה עשיתי במצב מונמך עם 3 חברה שרצים לפני ומפנים אבנים מעל גודל מסוים.
חזרתי אליו עוד מספר פעמים בעליה.
כנו גם מסלולים רבים אחרים.
המטרה מבחינתי היא לא לשבור את האוטו אלא לטייל.
מצד שני לא היה מסלול שביטלתי/דחיתי בגלל מעלה כזה או אחר להיפך...
החוסן של האוטו הוא רב.
אני היום מעדיף לגדר סיכונים ולכן נוסע באוטו חדש עם אחריות.
יש לי שקט ל150,000 ק"מ מלבד עלויות דלק טיפולים וביטוח.
אני מניח שב80-90,000 אחליף צמיגים.
זהו בינתיים
צחי
צחי
תודה על התשובה. הנתונים שסיפקת בהחלט מספקים אותי מבחינת העבירות.
עוד שאלה קטנה - נדרשו התאמות ברכב לרמות עבירות שכאלה וכוונתי היא למיגון ? החלפת צמיגים וג'אנטים ?
למיטב ידיעתי - החלפת הג'אנטים הכרחית כדי שניתן יהיה לשים צמיגי שטח או "חצי חצי" נורמליים הנדרשים לצורכי טיולים כאלו.
בזמנו טייל בחבורה שלנו דיסקו 3 - הרושם שלי היה שהוא לא ישרוד עבירויות שכאלו ובמיוחד הציקה לו הבעיה שמערכת ה"טריין ריספונס" התעקשה להנמיך את הרכב גם בשטח קשה יחסית ברגע שהמהירות הייתה גבוהה מ-40 קמ"ש. החבר היה מתלונן בפנינו בקשר ומבקש שנוריד מהירות כי הרכב "צועק" עליו ומנמיך את עצמו..
שלמה שלום,
לכל הגיפים שהיו וכנראה יהיו לי הרכבתי מיגונים בשבוע הראשון.
ישנם צמיגי "גנרל" שמתאימים לגאנטים האורגינליים והם מספקים לחלוטין מבחינת השימושיות בכביש ובשטח.
אין צורך להחליף גאנטים.
הטרין ריספונס מיועדת לשינוי הגדרות מחשב ניהול המנוע והגיר.
הגובה מוגדר על ידי מערכת אחרת.
קיימת הגבלה מהמפעל לגבי מהירויות נסיעה במצב "גבוה" ובמצב "מונמך"
לידע כללי מצב רגיל מקביל לSUV אחרים
מצב מוגבה הוא יותר גבוה מהסטנדרט.
תמליץ לחבר שלך לקבל הסבר על האוטו, בדגם הזה יש מה לשמוע מהספק/משתצשים אחרים.
יום טוב
אם יש לך שאלות אתה יכול להתקשר ולבוא לעשות סיבוב
צחי 0544-525942
קיבלתי. תודה.
ייתכן ואנצל את הזמנתך האדיבה למידע ולסיבוב. תודה מראש על הנכונות.
בקבוצה שאני אוהב לטייל איתה יש גם דיסקו 3 אחד. לפעמים יש גם עבירויות קשות, אבל בגדול נוסעים לטייל, לא לשבור.
עדיין לא היה מקום שאנחנו הצלחנו לעבור והוא לא. אז נכון שמצד אחד לא עשינו שום דבר שהוא באמת אקסטרים, מצד שני בכל טיול שלנו לפחות מעבר אחד שאפשר לקרוא לו "מאתגר" לפי כל קנה מידה. היתה לפחות סיטואציה צפופה אחת שבה הוא גירד קצת פחים ופלסטיקים. אותם גירודים ושריטות בפח שבסופה ובדיפנדר לא יזיזו בכלל לבעל הרכב, באוטו יקר כמו דיסקו 3 זה קצת יותר מטריד, אבל שוב - מבחינת עבירות, לא היתה לו שום בעיה.
יש לציין שבעל הרכב ג'יפאי ותיק ומנוסה וגם מספיק מבוגר ושקול ורגוע כדי לדעת איפה הגבולות, מתי להתעקש ואיך, ומתי לוותר.
האלקטרוניקה בדיסקו 3 עובדת מדהים כשהיא תקינה, אבל מה קורה כשהיא לא?
פעם אחת בנחל ערוד, התחלפנו קצת במכוניות. אופיר נהג בסופה שלי ואנחנו התארחנו קצת אצל רן (אבא שלו) בדיסקו 3. כמובן שהכל היה נוח וחרישי וכייפי, עד שפתאום כל לוח המחוונים התחיל להבהב. אורגן אורות. רן לא התרגש. עצר, דומם, המתין כמה שניות, התניע וזהו. הבעיה נעלמה. וירוס? סוס טרויאני?... כמו ב-PC שמזייף - גם כאן עושים לאוטו RESTART.... זה מצחיק בהתחלה, אבל כשאני חושב על זה - על מחשבים שמתחרפנים, אני מבין עד כמה אני לא רוצה אוטו כזה ומעדיף בכל מצב ברזלים טיפשים על פני אלקטרוניקה חכמולוגית.