נראה לי שיעלה לא פחות ממלגזה.
Printable View
נראה לי שיעלה לא פחות ממלגזה.
מיכה
איני עונה במדוייק על שאלתך המקורית, אבל אל תעלב ותתרגז...
הרעיון הפשוט והזול ביותר לביצוע הוא מנוף שמורכב על פגוש הג'יפ ומשתמש בכננת להרמה.
אתה יכול לראות תמונות ולשאוב רעיונות כאן http://www.google.co.il/search?q=cra...M8yq-galz424CQ
ג'יפ עם כננת כבר יש לך, בניית המנוף פשוטה מאד, והכל מתפרק תוך דקות ספורות בתום השימוש.
מעולה לשינוע משאות בתליה בשטח משובש בזיל הזול.
בברכה,טושי
טושי אתה אחלה אתה. לא מאמין שלא חשבתי על זה. אפילו יש לי אישור לכננת בטנדר.
זה אמנם לא בדיוק מה שרציתי אבל זה יעבוד.
מקווה לתמונות בקרוב.
אני שמח שאתה שמח.
שרשור שלם מהפירטים http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=615906
בברכה ,טושי
...אם יש לך טנדר עם כננת...
אז אכן, משולש וכננת הולכים יחד כבר הרבה זמן.
הנה איור מתוך הספר של רכב הטיולים המשפחתי...
קובץ מצורף 53716
אסף.
אני לא בטוח אם כדאי לשים את הכננת בארגז או מקדימה. התושבות שיש לי מקדימה לכננת נראות לי חלשות. ברשיון מצויינת שיש כננת אבל לא מורכבת כננת על הרכב. אני חושב לקנות מל.כ כננת הרמה ולחבר אותה( גם הכננת שהייתה מורכבת הייתה לצרכי הרמה לדעתי כי היא כולה 800 קילו). השאלה היא איך לחבר את המשולש. אני אוריד פגוש ואחשוב על משהו. מצד שני הפגוש האחורי מברזל ונראה לי יותר אפקטיבי לחבר מנוף שם.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
את המשולש אתה מחבר לקצוות של קורת השלדה. את הכבל שמחזיק אותו בזווית המתאימה לוו גרירה, וזה רק בתנאי שהוא מספיק גבוה כדי לא למעוך את הקבינה בדרך.
קח בחשבון שהמשולש מפעיל על השלדה כוח כלפי מטה ואחורה - בעוד הכננת מותחת את השלדה.
כננת בשלוחה האחורית זו התקנה קלה מאוד, אבל מסרבלת את הגישה להטענת הארגז מאחורה.
כננת בחלק הקדמי של הארגז - לא מאוד פשוט, אבל גם לא מסובך. דורש לחתוך בפח של הארגז. כדי ליצור "גשר" על השלדה. עדיין יותר קל מהתקנה כננת בפגוש קדמי. היתרון בהתקנת כננת בחלק הקדמי של הארגז הוא שקל לקבע משולש בסוף הארגז קרוב לפגוש האחורי - על צירים - באופן קבוע שהוא יוכל להישען קדימה על קשת העמסה קדמית כשהוא לא עובד, ואפילו לרדת לקרקע ולהיות "מגלשה" להעמסה במשיכה. לדעתי זו התצורה העדיפה למה שאתה צריך.
אם זה לא ברור אני יכול לעשות לך סקיצה.
אסף.
מה שאסף מציע עובד נפלא. היה לנו במקום העבודה נ.נ. ללא כיסוי ברזנט עם כננת כשהכבל שלה עבר דרך משולש צינורות מרותק לפגוש בזווית 45 מעלות קדימה עם גלגלת במפגש הצינורות. הייתה תמוכה אחורית מרותקת לריצפת הארגז לחיזוק המשולש הקידמי. [אפשרי גם עם כבל פלדה ומותח מסתובב]כל זה היה לפני העגורנים ההידראולים. ההפעלה דרך מפסקי קפיץ לחיץ לדיוק בהרמה והורדה.[כננת ללא שלט אלא הפעלה עם ידית מסורבלת] יותר מאוחר גם השתמשנו בחיבור פלשינצ'וק בקצה משולש ההרמה כשמנוע הרכב בכלל דומם. אם היה צורך הנחנו בוקים מעץ מתחת לפגוש למניעת נטיה כלפי הקרקע.וזה עבד ועבד ועבד
שרשור שהתחיל ב:
היה יכול להתחיל ב:ציטוט:
אני מחפש רכבת כוח שמורכבת ממנוע דיזל קטן, 4 בוכנות מקסימום, גיר ידני פשוט וטרנספר פשוט (אם כי אפילו לא חייב טרנספר אם זה מייקר, ה"רכב" יהיה 2X4 ולא 4X4 כמו שרציתי)..
לא אכפת לי שהמערכת תהיה כמו בסמוראי, שהגיר לא מחובר ישירות לטרנספר.
(הייתי אומר רכבת כוח של סמוראי 1000 או דומה אבל זה בטח יקר...)
ה"רכב" לא יסע מהר, לא יסע הרבה ולא מדובר על רכב עבירות אלא על סוג של מנוף.
היה חוסך 20 תגובות, רובן ציניות, ובצדק גמור. הבעייה היא בצורת המחשבה, ואני עכשיו נכנס קצת לפילוסופיה של הנדסה אם יורשה לי... אתה חושב כבר על פתרונות לבעיה שלך, מניח שאתה צריך לבנות משהו, כבר מתכנן אותו בראש, ומנסה להתייעץ רק לגבי הפרטים הספציפיים שבהם המחשבה שלך נתקעת.ציטוט:
אני צריך להעביר חפצים במשקל של כמה מאות קילוגרמים, מדי פעם, מרחקים של עד 100 מטר, בשדה. יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בהשקעה מינימלית?
התהליך הנכון הוא הפוך - לשכוח מפתרונות, פשוט לפנות אותם בכוח מהראש. ואז לזקק את שורש הבעייה, ולנסח אותו בצורה של כמה משפטים - דרישות. זה הדרך להגיע לפתרון בכל פרויקט מכל סדר גודל.
ולגופו של עניין - יש יתרון להרכבה של המנוף בחזית הג'יפ - בדיוק כמו במלגזה, הנהג רואה את המטען בעיניים. אם המנוף יהיה מאחורה, אתה תהיה חייב עוזר/מכוון כדי להזיז את המטענים שלך בחצר.
לא רוצה להכנס לוויכוחים, הדרך שטושי ואסף הציעו זו פשרה שאני כנראה אנקוט בה על מנת להמשיך את רצף העבודה. מודה שלא חשבתי על זה.
עדיין מה שאני רוצה לבנות יהיה יעיל יותר לצרכים שלי, אם כי כמובן יעלה כסף לבנות את זה.
אם זה יקרום עור וגידים זה יהיה יעיל יותר ממלגזה.
ד"א- כבר ב-48 חשבו על רעיון כזה כדי לפרוץ מחסומי אבנים.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b6/PikiWiki_Israel_8981_armored_vehicle_fro m_the_independence_war.jpg/800px-PikiWiki_Israel_8981_armored_vehicle_fro m_the_independence_war.jpg