תגובה: חיבור שני מצברים , שאלות לאחר חיפוש וקריאה בפורום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivcj
זה לא מדויק, כי גם הבקר החכם מבצע בדיוק את אותו דבר. בסופו של דבר הוא מחבר את המצברים במקביל, אחרת אי אפשר להטעין שני מצברים ע"י מטען/אלטרנטור אחד.
יניב
כעיקרון, נכון אבל זה לא כל הסיפור, בבקר "חכם".
הבקר/מפצל של סטרלינג, יודע לזהות צריכת זרם חריגה/גבוהה ומנתק את הצרכן/מצבר החריג, עד שהמצבר האחר מוטען לגמרי וחוזר חלילה.
כך יוצא, שבסופו של דבר, שני המצברים נטענים, מבלי שהאחד "יגמור" את האחר או יקח לו את כל הטעינה.
הסטרלינג גם "מודיע" מי הוא המצבר החריג, כך שאתה לא מופתע בוקר אחד...
זו למעשה המטרה (היתרון) של מפצל/בקר חכם - הוא דואג "לעניינים", על מנת שלא תישאר ללא התנעה, פתאום..
ל(עניות) דעתי, למי שיש/צריך/רוצה שני מצברים, הפתרון המועדף.
חוסך מכות במצח של "איך שכחתי להעביר מצב במפסק...", בבוקר, כשאתה ממהר לאינשהו (כמו לפגישה או להמשיך בטיול)...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yanivcj
זה לא מדויק, כי גם הבקר החכם מבצע בדיוק את אותו דבר. בסופו של דבר הוא מחבר את המצברים במקביל, אחרת אי אפשר להטעין שני מצברים ע"י מטען/אלטרנטור אחד.
אם אתה רוצה לחסוך, אתה צריך:
1 סולונואיד, רצוי כבלים 35 מ"מ לחיבור הסולונואידי למצברים, חוטי חשמל לפיקוד מספיק 1.5 מ"מ מפסק ON/OFF וסרטוט.
אם תחבר את הסולונואיד נכון לא תהיה לך בעיה של התנעה בבוקר.
רצ"ב סרטוט של חיבור הסולונואיד למפסק ולסוויץ. 2 אופציות, האחת עם שימוש בסולונואיד שמחבר בין ה+ של המצברים והשני שמחבר את המצבר השני ל - רק כאשר יש פיקוד לסולונואיד. אל תתיחס לעובי של החוטים בסרטוט. חשוב להתקין את החוטים העבים לחיבור הסולונואיד למצבר ול (-) ואת הפיקוד עם חוטים דקים, כמובן בידוד מתכווץ, נעלי כבל כמו שצריך.
נ.ב יוסי - מפסק כמו שאתה מדבר עליו צריך להיות מפסק לזרם מאד גבוהה, כי אם אתה מתכוון לנצל אותו לטובת התנעה, אתה מעביר במפסק זרם של 200A ל 300A
יניב
לא מדוייק פעם שניה.
בנוסף למה שנאמר, הבקר החכם מחבר את המצברים דרך דיודות שמונעת פריקה של מצבר אחד לתוך המצבר השני גם שיש צריכת זרם גבוהה כמו כננת.
ואני אומר שוב, יש דברים שאו שעושים אותם כמו שצריך או שלא עושים, קיצורי דרך יביאו לצרות שיגיעו בדיוק בזמן הכי לא נוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לא מדוייק פעם שניה.
בנוסף למה שנאמר, הבקר החכם מחבר את המצברים דרך דיודות שמונעת פריקה של מצבר אחד לתוך המצבר השני גם שיש צריכת זרם גבוהה כמו כננת.
ואני אומר שוב, יש דברים שאו שעושים אותם כמו שצריך או שלא עושים, קיצורי דרך יביאו לצרות שיגיעו בדיוק בזמן הכי לא נוח.
אין פה כפתור LIKE, אז אסתפק ב +1...
עוד דבר שחשוב להבין הוא שזרם הטעינה מהאלטרנטור הוא לא כל כך גדול - כך שאם המצבר השני לא משמש כעזר להתנעה, לא צריך באמת להוציא ממנו חוטים עבים - כי הזרם שזורם בין וסת הטעינה לבינו תמיד די קטן. כמובן רצוי לחשב מה שצריכה ממנו, אבל זה עדיין לא מתקרב לזרם שנדרש להתנעה והוא הסיבה היחידה שלמצבר הראשי מחוברים חוטים כל כך עבים.
ועוד מילה על מפצלי טעינה - גם הפשוטים וגם המתוחכמים ביותר עובדים באותו עיקרון של הפרדה על ידי דיודות (וכך אפשר לחיות בזוגיות מופלאה של מצבר גדול ומצבר קטן שנים ארוכות). רק חשוב לשים לב שהיות ודיודה "אמיתית" מורידה 0.7 וולט בדיוק, מדידת המתח לווסת הטעינה של האלטרנטור, צריכה לקחת זאת בחשבון (ולכן חשוב לדעת אם מדובר בווסת פנימי או חיצוני ובכל מקרה לחבר אליו את המפצל המתאים). כאשר מדובר בדיודה solidstate כמובן (ויש גם מפצלים כאלו), זה לא המצב.
אסף.
אסף, אתה יכול להרחיב קצת בנושא? 0.7V????
על מוליך למחצה (שממנו מורכבות הדיודות המודרניות) יש מפל מתח של 0.7 וולט. כלומר
אם יש לך מעגל שמתח ההזנה שלו הוא 12V אז אם תחבר את העומס (צרכן) בטור לדיודה
(כדי לנצל את העובדה שהיא מעבירה מתח לכוון אחד בלבד) אז העומס יראה רק 11.3V.
בקשר לתקן IP: שתי הספרות מסמנות אטימה לאבק (עשרות) ואטימה למים (אחדות).
התקן הגבוה ביותר הוא IP68 שאומר אטום לאבק לחלוטין ומסוגל לעבוד בעומק גדול יותר ממטר
וזה לא אומר שבהכרח הוא אטום, אלא שהוא מסוגל לעבוד בו.
IP54 לדוגמא אומר שהמוצר מסוגל לעמוד בכניסה של אבק ועומד בהשפרצה של מים.
לטבלה ופירוט מסודר:
http://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code
האם מצבר יותר גדול (נניח 100-120 אמפר.שעה) לא ייתן פתרון לצרכים של פותח השרשור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
לא מדוייק פעם שניה.
גם אני LIKE.
גם אני בעד עבודה כמו שצריך. אתה יכול לראות אצלי באתר יש לי 4 דוגמאות שם של רכבים (מיצ'ובישי פג'רו והנטר, ג'יפ רנגלר, ג'יפ גרנד שירוקי) שהתקנו מצבר נוסף ובכולם השתמשנו בבקר של Sterling.
יניב.