לא בכסף, של לנסוע ב jeep, זה לא תענוג גדול, אם בכל זאת אז לפחות שיהיה הדבר האמיתי = רוביקון
Printable View
לנסוע בג'יפ זה תענוג נטו.
יש דברים בחיים שהם מעבר לריפודי עור ודיפוני עץ ובקרת אקלים.
כן כן , גם לדהור על סוסים זה תענוג נטו, קצת כואב במפשעה אבל לא נורא ;)
יש מי שלא כואב לו במפשעה. זה עניין אובייקטיבי לגמרי.
המתחרה הישיר למשל - מאד נוח אבל כואב בכיס, מזהם את מקום החנייה ולפעמים ממש אבל ממש כואב גם בחור של היציאה האחורית....:rolleyes:
זה מה שאמרתי, אם לוותר על הנוחות אז לפחות שזה יהיה לטובת הדבר האמיתי, רוביקון זה דבר אמיתי. גם בצורה גם ביכולת .
רנגלר רגיל זה רק פלטפורמה, כמו שדיפנדר סטנדרתי זה רק פלטפורמה.
יאללה תסלחו לי אנשי הJEEP שעצבנתי אתכם לפני יום כיפור :)
אתה בכלל לא מעצבן, רק מדגיש את הנקודה - מה זהבכלל "הדברהאמיתי"?
הרי אין דבר כזה "הדבר האמיתי".
גם הרוביקון הוא רק פלטפורמה.
מה זה רוביקון? זה תרגיל שיווקי מבריק של Jeep, שהצליח להזרים לקופת היצרן חלק לא קטן ממיליארדי הדולרים שמסתובבים בשוק השיפורים.
באמריקה (ובשאר העולם וגם כאן) הסתובבו מאות אלפי ג'יפים ששופרו על ידי בעליהם לרמות שהרוביקון הסטנדרטי הטוב ביותר יכול רק להשפיל פנסים לידם. בא היצרן והציע להם את ה-TJ רוביקון, רכב סטנדרטי שכבר כולל בתוכו חלק לא קטן מחבילת שיפורי האפטרמרקט האלה. הוא נותן פתרון מצוין לאלה שלא מתחשק להם להפוך את הגראז' הביתי למוסך/סדנת פבריקציה או להתחיל לנדוד בין משפרים למיניהם או סתם להתעמת עם חוקים כאלה ואחרים במדינות כאלה ואחרות.
זה מה שהפך אותו לרכב השטח הסטנדרטי הטוב ביותר בשוק לפחות מבחינת היחס של יכולות וביצועים מול עלות, לפלטפורמה הכי טובה להמשך שידרוגים - וזה גם מה שהפך אותו לאייקון מוטורי ולמקדם תדמית שמוכר לאלה שיש להם ארנק פחות עמוק, את הרנגלרים הרגילים כמו לחמניות.
אחר כך בא הממשיך - JK רוביקון שהוא באמת ה-Jeep האמיתי הסדרתי הכי טוב אי פעם בכל פרמטר נמדד. ללא שום ספק. אבל יהיו כאלה, כמוני למשל, שהמימדים והמשקל והפלסטיקים ועודף החשמלים והפינוקים והתדמית של ה-JK והעיקר - האפשרויות ההולכות ופוחתות לפרק ולהרכיב ולשחק איתו בעצמנו בחצר, כבר לא בדיוק מסתדרים להם. זה כבר לא בדיוק לגו מברזל כמו הג'יפים הישנים. אתה עוד לא רואה הרבה אנשים שמפרקים לגורמים JK חדש, חותכים ומרתכים ומשנים אותו לגמרי כמו שכמה אנשים כאן עושים עם CJ וסופה. הכלי עדיין חדש מדי, יקר מדי. יש לו "ערך" שעלול לרדת בעקבות משחקים כאלה.
"הדבר האמיתי" יכול להיות כל דבר - כתלות בטעמו של בעליו. יש מי שסוגד לנוחות מפנקת, ויש מי שתאוצה מהמקום ל-100 קמ"ש זה כל עולמו, ויהיה מי שמשחק בדיונות כל היום, וזה שיוצא למסעות של שבוע מינימום, ואחר שלא יכול בלי בוץ בעומק של מטר וחצי לפחות כדי להתחיל לחיות. אני רואה את הדבר האמיתי בשימור הנשמה של הג'יפ המקורי - זול, ספרטני, קל, רזה, שרירי, חסון וקשוח, פתוח, רוח בפנים, עובר בכל מקום, מגיע לכל מקום. ג'יפ אמיתי זו חוויה של צלילים, ריחות, קפריזות פה ושם, ובקיצור - אופי. אולי לפי המתכון הזה הוויליס MB המקורי הוא הדבר האמיתי?.... יכול להיות. אבל גם CJ פתוח, או רנגלר YJ/TJ, או סופה פתוחה כאפשרות זמינה ומצויינת כאן אצלנו בישראל. JK, בוודאי JK רוביקון - הוא מדליק, אבל עדיין חדש מדי, יקר מדי, מודרני מדי. עוד 10 שנים גם הוא יהיה "הדבר האמיתי למבינים" כמו שהיום ה-TJ רוביקון או CJ7 קלאסי, ואנחנו נביט בזלזול (מהול בהרבה קינאה, כמובן) במחליפו או במחליף של מחליפו....
זה לחובבי ה-Jeep. יש דיפנדר פתוח או סמוראי/ג'ימני פתוח או טויוטה סדרה 70, למי שאוהב את המתכון שלו לדבר האמיתי בטעם אנגלי או יפני. וגם אצלם יש כאלה שמתגעגעים ללנדרובר SERIES 88/109 או ל-SJ80 המקורי או הכי הכי - לטויוטה BJ/FJ40. אבל "הדבר האמיתי" - זה באמת רק אופי, ולא סמל של יצרן או מיפרט ברזלים כזה או אחר.
בוודאי שיש בסופה "בקרת אקלים"...
סופה סימן 1 מקפידה לוודא שמי שנוסע בה יחוש היטב את נפלאות האקלים שבחוץ.
כשבחוץ חם - ככה גם בסופה.
כשבחוץ קר - כנ"ל.
כשיורד גשם ובחוץ כל העולם מתרחץ - גם בתוך הסופה מתקלחים. יש שטוענים שגם הרנגלר JK אימץ לעצמו את הפיצ'ר הזה...
וכל מילה נוספת מיותרת - מי שרוצה להתעמק בזה, ימצא את מבוקשו באייטם האלמותי - "איך אתה יודע שאתה נוסע בסופה"....
גמר חתימה טובה לכולם!
דרור hogi אריה משום מה לא יוצא לי ליכתוב ולשתף אבל בנושא הרוביקון יש לי מה להגיד
זה הדבר האמיתי
ליפני כ 3 חודשים רכשתי ביבוא אישי רוביקון 2012 חדש-דרור מכיר את הרכב
עקב העיסוק שלי אני מבלה הרבה על הכביש 12000 מייל בשלושה חודשים
מעבר לזה שכואב במפשעה זה כייף אמיתי
הרכב שונה לחלוטין ממודלים קודמים פשוט אוטו אחר(מניסיון של 3 פעמים במואב אם רוביקונים מודלים קודמים-200 כס כש-100 מתוכם נשארו בבגז -אבל
אבל אחד גדול זה הגיר ,האוטו פשוט נבלה)
במודל 2012 גם המנוע וגם הגיר מנגנים סימפוניה אחרת לגמרי!!!!!
צריך להיות באמת משוגע אמיתי לנסוע כל כך הרבה ברוביקון -אבל משוגע אמיתי בדבר האמיתי
קודמיו של הרוביקון היו פראדו,קינג קצר (חדש בזמנו),לנד קרוזר קצר (חשד בזמנו),פטרול (האחרון שניכנס לארץ),ולנד קרוזר ארוך
אני יודע מה זה נוחיות מרכבים קודמים אבל הרוביקון לא נופל מהם (צמיגים אורגנליים bf 255-מבחירת נוחיות ,חיסכון-דלק,ורשויות)
בשטח- אין עליו !!!!!!!!!
כפתור שמאלי-ניתוק סטביליזר
כפטור ימני-לחיצה ראשונה נעילה אחורית
לחיצה שניה נעילה קדמית
לדעת (מניסיון) איפה לשים את הגלגלים (בעצם זה לא כל כך משנה ברוביקון) ואתה למעלה....
ואחרי כל בילבולי השכל שסיפרתי לכם
אין ואין כמו ה-cj 6 שעומד בחניה....... (גם על זה יש הרבה מה לדבר)
מוכן לענות על כל שאלה שתעלה,טל
הבעיה היא שהיום יום כיפור והשרשור הזה עושה אותי עוד יותר רעב ממה שהייתי קודם.
לאחר 35 שנות שטח ואין ספור ג'יפים מכל המינים והדגמים ( כולל הצעצועים היפנים) ואני יכול להגיד לאחר שנתיים שאני רכוב על רוביקון קצר 2010 גיר 6 ידני שזה הרכב הכי טוב שנסעתי עליו, היכן ששאר הג'יפים צריכים לעלות בהתרסקות הוא עולה באלגנטיות בסרק כאשר הוא נעול קידמי\ אחורי , בכביש הוא שקט, נעים ויציב, הרכב הגיע ל 190 קמ"ש ( לא בדקתי יותר מזה ) אני רק יכול לתאר לעצמי למה מסוגל 2012 עם עוד 85 כ"ס ומנוע גמיש יותר, צריכת הדלק שלו מחוץ לעיר לא בנסיעה חסכונית 7.5 ק"מ\ ליטר.
בקרת אקלים זה לא הדבר הזה שרואים בו סרטים מאחורה בx5?
יניב. ואני חשבתי שאתה בקטע של להביא חברים (F&R)
אז תכיר את S&W
(smith &wesson)
(:-)
יניב
אתה לא בא לצלם בשביל ? תכנס לקפה שנראה את הצעצוע החדש .
שמעון,
יכול להיות שהזיבר טוב אבל הצבע לא משהו... (:confused::confused::confused::confused ::confused:)
סביון
חוצמזה, נגיד שיש לנו כסף לזיבאר 3 ונגיד שיהיה לו רשיון לנסוע בכביש. זהו זה נגמרו החלומות. על מה נפנטז ? לא טוב זיבאר 3 :D
עם כל הכבוד לעידו כל רד נק ממערב ארה"ב בונה כלי שלא נופל מהזיבאר, הזיבאר רכב עם יכולות שטח מעולות אך אינו יכול לשמש כרכב קרבי עקב הצללית הגבוה שלו בניגוד להאמר.